رشد کسب‌وکار انتخاب سردبیر

شیرینیا؛ استارتاپی با طعم شیرین

تولید و فروش کیک و شیرینی خانگی

شیرینیا
از ایده‌ای که در گذشته در ذهن داشتم، تصمیم گرفتم استارتاپ شیرینیا را در همین ‌حوزه ولی این‌بار برای فروش کیک و شیرینی خانگی راه بیندازم.

استارتاپ «شیرینیا» توسط دو برادر به نام‌های حسن و حسین زارعی راه‌اندازی شده است. حسن زارعی متولد ۶۳ است و لیسانس فناوری اطلاعات دارد.

او علاوه بر استارتاپ‌داری در حال حاضر به عنوان مدرس و مربی کسب‌وکار فعالیت دارد و دوره‌های آموزشی مختلفی را به صورت آزاد برگزار می‌کند.

«چند سال پیش حدود سال ۹۱ استارتاپی را با عنوان آی‌شیرینی راه انداختم که در حوزه فروش آنلاین کیک و شیرینی شیرینی‌فروشی‌های سطح شهر فعالیت می‌کرد، ولی متاسفانه موفق نشدیم چون از طرفی فرهنگ فروش آنلاین در میان شیرینی‌فروشی‌ها جا نیفتاده بود و از طرف دیگر هم بازار هنوز پذیرای این خدمات نبود.

ما در این استارتاپ شکست خوردیم ولی ایده همچنان در ذهنم وجود داشت و از آنجایی که به واسطه همکاری‌هایی که برای برگزاری دوره‌های آموزشی با شهرداری تهران داشتم، سال گذشته در همایشی که خانم‌های خانه‌دار حضور داشتند، شرکت کردم که اکثرا به تولید و فروش شیرینی خانگی مشغول بودند.

از همین جا ایده‌ای که در گذشته در ذهن داشتم، قوت گرفت و تصمیم گرفتم استارتاپ شیرینیا را در همین ‌حوزه ولی این‌بار برای فروش کیک و شیرینی خانگی راه بیندازم.»

محصولات ما هر آنچه که مربوط به شیرینی‌جات می‌شود، از کیک و شیرینی گرفته تا مرباجات خانگی را شامل می‌شود. ما از محصولات مختلفی که تامین‌کنندگان قابلیت تولید آن را دارند، عکاسی می‌کنیم و عکس محصولات در سایت قرار می‌گیرد و هر محصولی بنا بر مدت زمانی که برای آماده‌سازی نیاز دارد، پس از ثبت سفارش به دست مشتری می‌رسد.

پس از اینکه سفارش ثبت می‌شود، سفارش به تامین‌کننده ارجاع داده می‌شود. در حال حاضر سیستم لجستیک نداریم و پس از جذب سرمایه‌گذار در‌صدد هستیم این حوزه را نیز پوشش دهیم. تا‌کنون از طریق سیستم تاکسی‌های آنلاین این محصولات را به دست مشتری رسانده‌ایم.

  • در حال حاضر چه تعداد تامین‌کننده کیک و شیرینی با شیرینیا همکاری خود را شروع کرده‌اند؟

در این دو ماهی که از شروع فعالیت ما می‌گذرد، ۱۱ نفر همکاری خود را با ما آغاز کرده‌اند.

  • با توجه به اینکه محصولات در منزل تولید می‌شود، از نظر بهداشت مورد تایید است؟

بله، ما با خانم شهرزاد احمدی که مدرس آشپزی و شیرینی در صدا و سیما هستند، همکاری داریم و محصولات بعد از تایید ایشان در سایت بارگذاری می‌شود. از طرف دیگر تمامی تامین‌کنندگان ملزم هستند که کارت بهداشت خود را در صورت تایید محصولات به ما ارائه بدهند، در غیر این صورت از ادامه همکاری باز می‌مانند.

  • از زمانی که کار را شروع کردید، به طور کلی کشش بازار فروش آنلاین کیک و شیرینی را چطور ارزیابی کردید؟

با توجه به تحقیقات بازاری که انجام دادیم، با تامین‌کنندگان و مصرف‌کنندگان مصاحبه‌هایی را انجام دادیم. ما به دنبال رفع نیاز این بازار برای تامین‌کنندگانی که در منزل محصولات را تولید می‌کنند، هستیم تا بتوانند محصولات خود را به دست مشتریان برسانند و برایشان بازار‌سازی کنیم. با توجه به مصاحبه‌هایی که انجام دادیم، بازخورد‌های خوبی را از مصرف‌کنندگان دریافت کردیم و به ادامه کار امیدوار هستیم.

  • تا‌کنون چه تعداد مشتری از این طریق کیک و شیرینی خریده‌اند؟

با توجه به اینکه هنوز تبلیغاتی انجام نداده‌ایم، تاکنون سفارش زیادی نداشته‌ایم و به دنبال اعتماد‌سازی هستیم تا بتوانیم به تدریج مشتریان را از خدمات آگاه کنیم.

  • با چه سرمایه‌ای کار را شروع کردید؟

ما تا‌کنون حدود ۳۰ میلیون هزینه کردیم و ترجیح می‌دهیم به صورت بوت‌استرپ پیش برویم و به‌تدریج کار را توسعه دهیم.

  • به صورت کلی حجم بازار را چقدر ارزیابی کردید و فکر می‌کنید چه زمانی به مرحله‌ای که در اهدافتان پیش‌بینی کرده‌اید، برسید؟

من ترجیح می‌دهم به این سوال در حال حاضر پاسخ ندهم چون هنوز اطلاع دقیقی از این نداریم، ولی به صورت کلی تعداد زیادی تامین‌کننده در منزل مشغول هستند و طبق آماری که فقط از شهرداری تهران دریافت کرده‌ایم، حدود ۳۰۰ الی ۴۰۰ تامین‌کننده خانگی به تولید کیک و شیرینی مشغول هستند که شناسایی شده‌اند‌ و این آمار قطعا از این ارقام بالاتر است.

  • مهم‌ترین چالشی که تا‌کنون با آن روبه‌رو بوده‌اید، چه چیزی بوده است؟

من به صورت کلی به چالش‌ها فکر نمی‌کنم و به دنبال فرصت‌ها هستم و سعی می‌کنیم کار را با حداقل‌ها پیش ببریم و به معنای واقعی استارتاپ باشیم.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *