گوگل هر از گاهی تغییراتی را در الگوریتمهایش ایجاد میکند؛ تغییرات بزرگ و کوچک، اما چیزی که تا الان تغییر نکرده و احتمالا تغییر نکند، تحقیق کلیدواژه است.
تقریبا تمام مارکترها و وبسایتها میدانند که گوگل آنها را با کلیدواژههایشان میشناسد و باید کلیدواژههایی استفاده کنند تا بتوانند کاربران گوگل را به سمت خودشان بکشانند.
تحقیق کلیدواژه تغییر نکرده است، اما بهبود پیداکرده و نکات ریز و جزئی هرروز به این فرایند اضافه میشوند. میخواهید از این فرایند هیجانانگیز سردربیاورید؟ سیر تا پیاز تحقیق در مورد کلیدواژهها در ادامه آورده شده است.
تحقیق کلیدواژه چیست؟
تعریف رسمی این است: فرایند پیداکردن و آنالیز کلیدواژههایی که کاربران در گوگل یا سایر موتورهای جستوجو آنها را سرچ میکنند.
تعریف غیررسمی و خودمانی: مشتریان شما چه کلیدواژههایی را جستوجو میکنند؟
در حقیقت تحقیق در مورد کلیدواژهها دیدگاه واضح و شفافی در مورد استراتژی محتوا به شما میدهد. استراتژی شما قویتر میشود، ترافیک بیشتری خواهید گرفت و در نتیجه مشتریان وارد سایت میشوند. تمام چیزی که نیاز دارید، همین است.
فرایند قدمبهقدم تحقیق کلیدواژه برای استراتژی سئو
قدم اول: لیستی از موضوعات مهم و مرتبط کسبوکارتان را استخراج کنید.
شروع شد، قدم اول این است که خودتان را بشناسید و ببینید چه میخواهید، چه چیزی ارائه میدهید و چه موضوعاتی را باید پوشش دهید. ۵ تا ۱۰ موضوع مهم کسبوکارتان را تعیین کنید.
این موضوعات قرار است اصلیترین دغدغهها، محصولات و یا خدمات شما باشند. اینها موضوعاتی هستند که قرار است در مورد آنها تحقیق کنید و حجم زیادی از مقالات وبلاگ شما به این موضوعات اختصاص پیدا خواهد کرد.
خودتان را جای مشتریتان قرار دهید و ببینید به چه چیزی نیاز دارند که شما میتوانید به آنها ارائه دهید. به طور مثال، اگر یک کسبوکار در حوزه بازاریابی محتوا هستید، این موضوعات میتوانند اصلیترین گزینههای شما باشند.
بازاریابی درونگرا
وبلاگنویسی
ایمیل مارکتینگ
لید جنریشن
سئو
بازاریابی شبکههای اجتماعی
آنالیز بازاریابی
قدم دوم: زیرموضوعات را پیدا کنید
حالا شما موضوعات مهم کسبوکارتان را دارید. میدانید روی چه چیزهایی تمرکز کنید. حالا وقت آن رسیده که برای زیرموضوعاتی که میخواهید، بنویسید کلیدواژه تعیین کنید.
اینجا نیازی نیست از ابزار خاصی استفاده کنید. کافی است خودتان حدس بزنید که مشتریان شما احتمالا چه کلیدواژههایی را جستوجو میکنند.
برای موضوعاتی که در بازاریابی محتوا گفته شد، مثال میزنیم. مثلا میخواهید در مورد سئو کلیدواژههای مرتبط را استخراج کنید. به نظر شما مشتریانتان دنبال چه موضوعاتی هستند؟ احتمالا صدها موضوع به ذهنتان برسد.
سئو چیست؟
بالابردن رتبه سایت در گوگل چگونه انجام میشود؟
چگونه سایت خود را در گوگل بالاتر ببریم؟
چگونه در گوگل رتبه بگیریم؟
چرا سایت من رتبه خوبی ندارد؟
سئو فنی چیست؟
الگوریتمهای گوگل
بکلینک چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟
و صدها موضوع دیگر.
این موضوعات تقریبا جزو موضوعات داغ دنیای سئو هستند. میدانید چه کسانی آنها را جستوجو میکنند؟ آنهایی که میخواهند یک سئوکار شوند و در این باره تحقیق میکنند.
یا کسبوکارهایی که بهتازگی یک وبسایت راهاندازی کردهاند و نمیدانند چگونه سایتشان را در گوگل بالا بکشند. (کلافه هستند و اگر سایت شما و اطلاعاتی که به آنها میدهید برای آنها مفید باشد، احتمالا بتوانید آنها را تبدیل به مشتری کنید.)
قدم سوم: ترکیبی از Head Termها و کلیدواژههای Long-Tail پیدا کنید
در اینجا باید با دو نوع کلیدواژه آشنا شوید:
Head Terms: کلیدواژههای کوتاه و خالص، دقیقا مثل موضوعات اصلی که در نظر گرفتید، عمدتا ۱ تا ۳ کلمهای هستند و معمولا رتبهگرفتن در این کلیدواژهها سختتر است؛ مثل ایمیل مارکتینگ.
Long-Tail: کلیدواژهها و عبارت طولانیتر که معمولا بیشتر از ۳ کلمه هستند و راحتتر میتوانید در آنها رتبه بگیرید، مثل ایمیلمارکتینگ برای سایت فروشگاهی.
خیلی مهم است که برای هر موضوع و زیرموضوع این کلیدواژهها را استخراج کنید. ترکیبی از این کلیدواژهها میتواند محتوای شما را قویتر کند. Head Termها بیشتر جستوجو میشوند و کلیدواژههای طولانی مشکلات را حل میکنند. رقابت بر سر هدترمها بسیار بیشتر است ولی کلیدواژههای طولانی رقابت کمتری دارند.
مثال: به نظر شما روی کدام کلیدواژه راحتتر رتبه خواهید گرفت؟
بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا چگونه انجام میشود؟
همه فکر میکنند که اگر روی هدترمها رتبه بگیرند، بیشتر سود میکنند، ترافیک بیشتری میگیرند و وبسایتشان بهتر عمل میکند، اما این اشتباه است. کلیدواژههای طولانی بسیار مهم هستند، چراکه شما دقیقا مشتریانی را جذب میکنید که میخواهید.
به سوالات مشتریانی جواب میدهید که میتوانید آنها را جذب کنید. هزاران نفر روزانه کلمه سئو را جستوجو میکنند، اما کسانی که کلمه سئو سایت فروشگاهی را جستوجو میکنند، دنبال راهکاری برای سایت فروشگاهی خودشان هستند و تبدیلکردن آنها بهمراتب راحتتر است.