بازاریابی انتخاب سردبیر

۴۵ ایده برای تولید محتوای سایت

احساس می‌کنید هیچ ایده‌ای برای تولید محتوای سایت یا وبلاگ خود ندارید؟

ایده تولید محتوا
در دنیای آنلاین، بازاریابی محتوا حرف اول را می‌زند، چون شکل تعامل کسب‌و‌کارها با مخاطبان‌شان بر پایه‌ محتوا‌ست. تقریبا از هر ۱۰ کمپانی در جهان ۹ تا از آنها یکی از فرم‌های بازاریابی محتوا را انتخاب ‌کرده و از آن استفاده می‌کنند تا مشتری جذب کنند.

در دنیای آنلاین، بازاریابی محتوا حرف اول را می‌زند، چون شکل تعامل کسب‌و‌کارها با مخاطبان‌شان بر پایه‌ محتوا‌ست. تقریبا از هر ۱۰ کمپانی در جهان ۹ تا از آنها یکی از فرم‌های بازاریابی محتوا را انتخاب ‌کرده و از آن استفاده می‌کنند تا مشتری جذب کنند. مسئله‌ای که در اینجا اهمیت دارد، این است که تولید محتوای سایت به‌صورت مقطعی و در یک مدت زمان کم جواب نمی‌دهد؛ یعنی عملا نتیجه‌ای از آن نمی‌گیرید. چیزی که اهمیت دارد، تداوم تولید محتوا است.

به نظر شما روزانه یا ماهانه چه مقدار محتوا باید برای مخاطبان‌تان تولید کنید؟ آیا لازم است حتما روی یک برنامه‌ خاص محتوا منتشر کنید؟ چه محتوایی بهتر است؟ جواب این سوال‌ها و بسیاری از سوالات دیگر در مبحث جذابی در دنیای محتوا یعنی استراتژی تولید محتوا بررسی می‌شود. مهم‌تر از همه با استراتژی محتوا شما به جواب یک سوال اساسی هم خواهید رسید؛ چه محتوایی بهتر می‌فروشد؟

در اینجا نمی‌خواهیم در مورد استراتژی محتوا صحبت کنیم، اما با استفاده از اصول آن به شما ایده‌ تولید محتوای سایت پیشنهاد می‌کنیم. ۴۵ ایده کارآمد و راهگشا که شاید بعضی از آنها را قبلا شنیده باشید اما بعضی از آنها قطعا به فکرتان نرسیده است.

کیفت

۱- کیفیت را در اولویت قرار دهید. کمتر بنویسید ولی باکیفیت بنویسید. پست غنی بنویسید. به جای اینکه سه یا چهار پست کوتاه بنویسید، یک یا دو پست بلند بنویسید و سعی کنید عمیق‌تر به موضوعات بپردازید.

۲- پرسونای ایده‌آل خودتان را تعریف کنید. یعنی شما باید بدانید که برای چه کسی می‌نویسید و چه کسی باید پست شما را بخواند.

۳- عکس‌های باکیفیت پیدا کنید. عکس بی‌کیفیت و به‌دردنخور، وبلاگ شما را ضعیف و بی‌اهمیت جلوه می‌دهد.

۴- تحقیقات و داده‌های آماری را در حوزه‌‌ کسب‌و‌کار خود گردآوری کرده و از آنها استفاده کنید. این نوع پست‌ها برای دریافت بک‌لینک عالی هستند.

۵- در یک موضوع مشخص ۱۰۰ مورد از برترین‌ها را معرفی کنید؛ ۱۰۰ منبع خاص، ۱۰۰ اتفاق برتر و …

۶- موضوعات و یا مقالاتی که بحث و تبادل نظر در مورد آنها بسیار زیاد است را مطرح کرده و سعی کنید پاسخی برای این بحث‌ها ارائه کنید.

۷- پستی در مورد ترندها و اتفاقات پیش‌رو در حوزه‌ کاری خود بنویسید. پیش‌بینی اتفاقات جدید همواره نظر مخاطب را به خودش جلب می‌کند.

۸- پست‌های فعلی خود را بررسی و ارزیابی کنید. سعی کنید به آنها Call-to-Action‌ اضافه کنید و یا لینک‌سازی داخلی آن را گسترش دهید.

۹- بین فایل‌های قدیمی خود بگردید و مواردی را که جالب‌توجه هستند، در SlideShare‌ قرار دهید و در وبلاگ خود به آن ارجاع بدهید و یا آن را Embed‌ کنید.

نوشتن

۱۰- راهنما بنویسید. به طور مثال، راهنمای خرید یک وسیله در حوزه‌‌ خودتان، راهنمای استفاده از یک ابزار و … این راهنما می‌تواند به صورت متن، عکس، ویدئو و مواردی از این دست باشد.

۱۱- از یک لیست پاپ‌آپ استفاده کنید و ببینید چه تاثیری روی نرخ تبدیل شما دارد. ‌اصولا در بازاریابی محتوا شما باید هر چیزی را ارزیابی کنید و ببینید چه تاثیری روی فروش شما و یا به طور عام چه تاثیری روی نرخ تبدیل شما دارد تا بتوانید متناسب با آن، وب‌سایت خود را بهینه‌سازی کنید.‌

۱۲- از ابزارها برای یافتن کلیدواژه استفاده کنید تا هزاران کلیدواژه و با عبارت جدید برای ایده تولید محتوای سایت به شما بدهد. Google Keyword Planner‌ ابزار بسیار قدرتمندی در این زمینه است که در گوگل ادز می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید.

۱۳- از کاربران بخواهید تا نظرات و تجربیات خودشان را در مورد محصولات و یا خدمات شما بنویسند. کامنت‌ها در وهله‌ اول سایت را به‌روز می‌کنند و یک سیگنال مثبت برای موتورهای جست‌وجو محسوب می‌شوند. همچنین می‌توانید ایده‌ها و موضوعات جالب توجهی برای وبلاگ خود از آنها استخراج کنید.

۱۴- ببینید چه چیزهایی در حال حاضر در صنعت و حوزه‌‌ کاری شما داغ هستند و یک اینفوگرافی وایرال در مورد آن بسازید. این موارد معمولا زودتر در شبکه‌های اجتماعی دیده می‌شوند.

۱۵-از گوگل آنالیتیکس استفاده کنید و ببینید کدام‌یک از پست‌های‌تان بیشترین بازدید را داشته است. سعی کنید این پست‌ها را کامل‌تر کنید و یا یک پست جدید در ادامه‌‌ آن و در همان موضوع بنویسید.

۱۶- با کسب‌و‌کارهای حیطه‌‌ کاری خود در ارتباط باشید و فرصت‌های تبادل لینک و یا پست مهمان و مواردی از این دست را انجام دهید تا وب‌سایت شما بک‌لینک دریافت کند. از این طریق هم شما و هم سایت میزبان سود خواهید کرد.

نمی‌خواهیم در مورد استراتژی محتوا صحبت کنیم، اما با استفاده از اصول آن به شما ایده‌  تولید محتوای سایت پیشنهاد می‌کنیم. ۴۵ ایده کارآمد و راهگشا که شاید بعضی از آنها را قبلا شنیده باشید اما بعضی از آنها قطعا به فکرتان نرسیده است

۱۷- پست‌های قدیمی وبسایت خود را بازنشر کنید. انتشار مجدد محتوا یکی از مواردی است که در استراتژی محتوا بسیار حائز اهمیت است؛ چرا‌که هم وقت کمی از شما می‌گیرد و هم می‌توانید مجددا از پست‌های پرترافیک خود استفاده کنید و یا پست‌های کم‌ترافیک خود را ارتقا دهید.

۱۸- از متخصصان و افراد شناخته‌شده در حیطه‌‌ کاری خود سوال بپرسید و یا یک مصاحبه‌‌ کامل با آنها داشته باشید و در نهایت این مصاحبه را به یک پست وبلاگ هیجان‌انگیز تبدیل کنید.

۱۹- نظرسنجی و یا رای‌گیری راه بیندازید و نتایج آن را به عنوان یک پست منتشر کنید. این تاکتیک در بازاریابی محتوا از دو جهت حائز اهمیت است. هم شما می‌توانید از نتایج آن برای بهبود عملکرد خود استفاده کنید و هم مخاطبان سایت می‌توانند از این داده‌ها استفاده کنند.

۲۰- به سوالات کاربران در دنیای آنلاین و شبکه‌های اجتماعی به صورت یک پست وبلاگ جواب بدهید.

۲۱- می‌توانید برای تولید محتوای سایت از خود مخاطبان کمک بگیرید. از آنها بخواهید برای شما عکس، ویدئو یا ایده‌هایشان را ارسال کنند و سپس از این موارد را جمع کنید و تبدیل به یک پست کنید.

ایده های خود را بنویسید

۲۲- یک دفترچه کوچک داشته باشید و یا روی گوشی خود نوت‌پد مخصوصی ایجاد کنید و هر ایده‌ای که به فکرتان می‌رسد را در آنجا بنویسید. مطمئن باشید همواره ایده‌های تازه‌ای به ذهن‌تان می‌رسند که اگر آنها را یادداشت نکنید، فراموششان خواهید کرد.

۲۳- در خبرنامه‌های مرتبط با کسب‌و‌کارتان عضو شوید یا در شبکه‌های اجتماعی موضوعاتی را که در مورد صنعت و حوزه‌‌ کاری شما ترند می‌شوند، استخراج کنید.

۲۴- در گروه‌های آنلاین مربوط به کسب‌و‌کار خود عضو شوید. در حال حاضر هم تلگرام و هم سایر شبکه‌های اجتماعی و مسنجرها امکان ایجاد گروه دارند و این گروه‌ها عمدتا فعالیت مثمرثمری هم دارند و شما می‌توانید از بحث‌ها و موضوعات گروه برای تولید محتوای سایت استفاده کنید.

۲۵- روی وب‌سایت یا وبلاگ خود صفحات دسته‌بندی ایجاد کنید تا بازدیدکنندگان بتوانند به‌راحتی به سایر پست‌های شما دسترسی داشته باشند. می‌توانید دسته‌بندی‌های موضوعی یا فرمتی ایجاد کنید تا کاربران بتوانند محتوای مرتبط با یک پست را در وبلاگ شما پیدا کنند.

۲۶- مقالات لندمارک تولید کنید. مقالاتی که به عنوان یک منبع کامل در حوزه‌ کاری شما محسوب شوند. این مقالات هم رتبه‌‌ بالاتری در موتورهای جست‌وجو کسب می‌کنند و هم شانس زیادی برای دریافت بک‌لینک دارند.

۲۷- از بازنویسی و ترجمه‌‌ محتوا کمک بگیرید. ترجمه همیشه جوابگو‌ست، اما اگر قصد دارید متن فارسی را بازنویسی کنید، سعی کنید ایده‌ها و تفکرات خودتان را هم روی آن پیاده کنید تا مشابه محتوای اصلی نباشد.

۲۸- این مورد را حتما امتحان کنید. یک Ebook بنویسید و یا ترجمه کنید. سپس یک پست وبلاگ بنویسید و بخشی از کتاب را در آنجا قرار دهید و از بازدیدکنندگان بخواهید برای خواندن مطلب کامل‌تر، کتاب را دانلود کنند. روش بسیار خوبی برای جمع‌کردن ایمیل‌های کاربران است تا بعدا بتوانید در کمپین‌های ایمیل مارکتینگ از آنها بهره ببرید.

۲۹- از Quora استفاده کنید. در این پلتفرم می‌توانید سوالات و جواب‌هایی که افراد صنعت و حوزه‌‌ کاری شما مطرح کرده‌اند را مشاهده کنید.

۳۰- از ۱۰ منبع برتر در حوزه‌‌ کاری خود استفاده کنید. ۱۰ کمپانی برتر، ۱۰ ابزار برتر، ۱۰ محصول برتر و … پست‌هایی هستند که نباید فراموش کنید.

بلاگ

۳۱-یک پست «هک» بنویسید. به این معنا که ترفندها و روش‌های جالب‌توجه برای حل مشکلات رایج در زمینه‌‌ کاری خود را جمع‌آوری کرده و در یک پست وبلاگ مطرح کنید. این نوع پست‌ها در استراتژی محتوا بسیار حائز اهمیت هستند چرا‌که افراد عمدتا برای حل مشکلات خود به دنبال راه‌حل‌های ساده‌تر و در دسترس هستند.

۳۲- اگر در شبکه‌های مجازی بحثی حول یک مسئله در جریان است، سعی کنید به خود این بحث بپردازید. نیاز نیست حتما جوابی برای این بحث‌ها پیدا کنید. می‌توانید گزارشی از سوال‌ها و جواب‌هایی که در این حیطه توسط خود کاربران شبکه‌های اجتماعی ارائه می‌شود را در قالب یک پست وبلاگ ارائه کنید.

۳۳- URL یا نام وب‌سایت خود را در تمام عکس‌هایی که در وبلاگ خود استفاده می‌کنید، قرار دهید‌ چرا‌که اگر این عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی و یا سایر وب‌سایت‌ها استفاده شوند، قطعا اعتبار وب‌سایت شما بالاتر می‌رود.

۳۴- در مورد استراتژی محتوای کاربرمحور مطالعه کنید و یاد بگیرید، چون کاربران شما در اولویت اول قرار دارند و تمام فعالیت‌های بازاریابی محتوای شما باید مبتنی بر رفتار کاربران باشد تا به نتیجه برسد.

۳۵- یک محصول برای جذب ایمیل داشته باشید. این محصول می‌تواند یک پست وبلاگ طولانی باشد که می‌توانید از کاربران بخواهید برای خواندن ادامه مطلب ایمیل خود را وارد کنند‌ یا اینکه یک Ebook تولید کنید تا کاربران برای دانلود آن ایمیل خود را وارد کنند‌ (نکته اینجاست که برای کسب‌و‌کارهای B2B جمع‌آوری این ایمیل‌ها بسیار حائز اهمیت است چون به‌راحتی می‌توانند در کمپین‌های ایمیلی خود از آنها استفاده کنند).

۳۶- مقالات لقمه‌ای تولید کنید. این مقالات می‌توانند یک پست کوتاه برای پاسخ‌دادن به یک سوال رایج باشند. شاید این مقالات نتوانند در موتورهای جست‌وجو رتبه‌‌ خوبی کسب کنند اما هم خبرنامه‌ شما را آپدیت نگه می‌دارند و هم امکان ارجاع دادن سایر وب‌سایت‌ها به این مطالب شما وجود دارد. سعی کنید سوالاتی را مطرح کنید که کمتر کسی به آنها جواب داده است.

۳۷- آموزش‌هایی را برای افراد مبتدی تولید کنید که شامل اطلاعات مفید و روش‌های کاربردی باشد. راهنمای استفاده از یک ابزار می‌تواند بازخورد خوبی میان افراد داشته باشد.

۳۸- در مورد یک فیلم محبوب در حوزه‌‌ کاری خود محتوا تولید کنید. به طور مثال، اگر فعالیت شما در حوزه‌‌ ماشین‌ است، سری فیلم‌های سریع و خشن گزینه‌‌ بسیار خوبی برای نقد و بررسی هستند. البته این بررسی باید در حوزه‌‌ کاری شما باشد نه نقد سینمایی فیلم. به طور مثال، می‌توانید به امکانات هر ماشین در این فیلم بپردازید.

۳۹- اگر کامنت جالب توجهی در وبلاگ خود دریافت کرده‌اید، با محوریت آن یک پست بنویسید.

۴۰- می‌توانید یک موقعیت فرضی ایجاد کنید و از کاربران بپرسید که در این شرایط چه کاری انجام می‌دهند. اگر موقعیت‌های هوشمندانه‌ای را در نظر بگیرید، مطمئنا کامنت‌های زیادی دریافت می‌کنید. کمپانی‌های بزرگ از این نوع استراتژی محتوا برای بررسی رفتار کاربران استفاده می‌کنند. البته این سوالات در شبکه‌های اجتماعی بازخورد بیشتری دارند اما می‌توانید در وب‌سایت هم از آن بهره ببرید.

۴۱- اگر جدیدا کتابی در حوزه‌ کاری خود مطالعه کرده‌اید، می‌توانید نقد و بررسی آن را منتشر کنید.

۴۲- وبلاگی بنویسید و آن را تمام نکنید. از کاربران بخواهید تا پایان آن را برای شما ایمیل کنند و یا در کامنت‌ها بنویسند. این پست‌ها کاربران را Engage‌ می‌کنند و هر چه تعامل کاربران با وب‌سایت شما بالاتر باشد، راحت‌تر می‌توانید آنها را وارد فرایند فروش کنید و نرخ تبدیل خود را بالاتر ببرید.

۴۳- لیستی از سخنان بزرگان و یا سخنان انگیزشی برای کاربران خود تهیه کنید. وب‌سایت‌های آموزشی می‌توانند از این تکنیک بازاریابی محتوا استفاده‌‌ مطلوبی داشته باشند.

۴۴- یک موضوع خاص انتخاب کنید و مقالات و منابع معتبر و قابل استناد در این حوزه را معرفی کنید. نیازی نیست حتما به مقالات خود لینک بدهید. می‌توانید به سایر وب‌سایت‌ها و یا مقالات علمی معتبر لینک بدهید تا کاربران از آنها استفاده کنند.

۴۵- ویدئو یا یک فایل صوتی در مورد اتفاقاتی که برای خودتان افتاده، منتشر کنید. قرار نیست همیشه مربوط به کسب‌و‌کار خود محتوا منتشر کنید. گاهی کاربران دوست دارند با شما یک رابطه‌‌ انسانی معمولی داشته باشند. در ضمن کاربران نیاز دارند افرادی که در پشت‌صحنه‌ وب‌سایت هستند را بشناسند. این کار به آنها ‌اطمینان‌خاطر می‌دهد.

دیدید تولید محتوای سایت آنقدرها هم سخت و پیچیده نیست؟ شما الان ۴۵ ایده تولید محتوای سایت خود دارید. اگر ایده‌های دیگری دارید، در زیر همین پست مطرح کنید تا بقیه هم بتوانند از آن استفاده کنند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *