استارتاپ‌های ایرانی انتخاب سردبیر

زیبال؛ استارتاپی با 3‌ میلیون تراکنش در ماه

بنیانگذاران زیبال به دنبال گرفتن 30درصد بازار پرداخت تا 1405 هستند

محمدمهدی فاطمیان‌ و محمد زمان‌زاده نصرآبادی‌ و سجاد شاهی‌ هم‎بنیانگذاران زیبال
از سال96 که استارتاپ زیبال توسط تیمی از فارغ‌التحصیلان دانشگاه شهید بهشتی تأسیس شد، تاکنون که تراکنش ماهانه این کسب‌وکار به 3میلیون رسیده است، تسهیل مدیریت امور مالی و پرداختی در دستور کار این استارتاپ بوده است. زیبال با ارائه زیرساخت‌های پرداختی و مالی، به عنوان بازوی مالی کسب‌وکارها عمل کرده و بستری امن و کاربردی را در اختیار آنها قرار می‌دهد.

محمدمهدی فاطمیان‌ مدیرعامل و هم‎بنیانگذار زیبال، محمد زمان‌زاده نصرآبادی‌ مدیر فنی و هم‎بنیانگذار زیبال و سجاد شاهی‌ مدیر فروش و هم‎بنیانگذار زیبال طی گفت‌وگویی از زیبال و خدمات آن گفته‌اند.

زیبال دقیقا چیست و چه نیازی در بازار شما را به سمت راه‌اندازی چنین محصولی برده است؟

فاطمیان: زیبال یک شرکت پرداختی و پرداخت‌یار است که از سال‌96 تا به امروز، همواره در تلاش بوده است تا با ارائه سرویس‌های نوین پرداختی به کسب‌وکارها، مدیریت آسان امور مالی و پرداختی آنها را امکان‌پذیر سازد.

زیبال پرداخت‌یار است، اما در حال حاضر سرویس‌ها و محصولات زیبال محدود به حوزه پرداخت‌یاری نیستند و به طور کلی علاوه بر ارائه درگاه پرداخت با سرویس‌های متنوع و کاربردی، زیرساخت پرداختی و مالی ارائه می‌دهد و بازوی مالی کسب‌وکارهاست.

اگر بخواهم داستان تولد زیبال را تعریف کنم، ما 3 دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی در رشته کامپیوتر از ورودی 3سال مختلف بودیم که در شتاب‌دهنده‌ای در آنجا کار می‌کردیم. پیش‌تر از آن، هرکدام تجربیاتی در حوزه کاری چه به صورت فریلنسری و کارمندی داشتیم.

شروع به کار در استارتاپی کردیم که متعلق به ما نبود. بعد از مدتی، چالشی سر راه آن پروژه سبز شد که ذهن ما را به این سمت برد که چرا دستگاه‌های کارتخوان سیار به وب‌سایت‌ها و پلتفرم‌ها متصل نیستند؛ یعنی شما وقتی کارت می‌کشید، آن پلتفرم متوجه نمی‌شود که آن تراکنش انجام شده است یا خیر. این ارتباط برقرار نبود و اتفاقات زیادی می‌افتاد، مثل خطای انسانی که در مبالغ صفری اضافه و کم زده شود و اشتباهاتی که باعث می‌شد سربار مالی بیشتری برای بخش مالی و حسابداری آن شرکت ایجاد کند.

نکته بعدی اینکه اصلا این سیستم قابل توسعه نبود، یعنی فرض کنید تعداد این خطاها در ۱۰۰هزار تراکنش روزانه آنقدر بالا می‌رفت که برای آن کسب‌وکار مشکل ایجاد می‌کرد. ما سیستم پرداخت مبتنی بر شناسه را ایجاد کردیم، یعنی به ازای هر سفارشی که در آن وب‌سایت انجام می‌شد، یک درخواست سمت زیبال می‌آمد و زیبال یک شناسه ایجاد می‌کرد تا پیک حامل سفارش در زمان انجام عملیات پرداخت روی کارتخوان، به جای وارد‌کردن مبلغ سفارش روی دستگاه، فقط شناسه را وارد کند. بعد از وارد‌کردن شناسه، اطلاعات تراکنش مشاهده شده و پرداخت انجام می‌شود و بلافاصله اطلاعات در وب‌سایت می‌نشیند؛ یعنی آن وب‌سایت در لحظه مانیتور می‌کند که چه تعداد تراکنش انجام شده است، شماره کارت‌هایی که تراکنش با آنها انجام شده چیست و…  که چک‌کردن دستی و خطای انسانی را کاملا از بین می‌برد.

زیبال چگونه حس امنیت و بستر مناسب را برای کاربران ایجاد می‌کند؟

زمان‌زاده: ما در زیبال با تکیه بر دانش تیم فنی خود  و استفاده از آخرین تکنولوژی‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و سرمایه‌گذاری در این بخش، همواره در تلاشیم تا امنیت داده‌های مشتریان‌مان را به بهترین شکل ممکن حفظ و تضمین کنیم.

فاطمیان: شاید هر کسب‌وکاری در نگاه اول خودش را امن‌ترین، بهترین یا برترین معرفی کند، اما خیلی با این نوع از معرفی هم‌سو نیستیم. یکی از افتخارات ما در زیبال این بوده و هست که مشتریان فعلی ما خودشان به ما کمک می‌کنند و زیبال را به عنوان یک دستیار مالی کاربلد با ویژگی‌های توصیفی که از جانب خودشان درک کردند، به سایر کسب‌وکار ها معرفی می‌کنند.

تمام تلاش ما این است که بتوانیم این حس خوب را در کاربران‌مان حفظ کنیم و گسترش بدهیم و اطمینان داریم که این رویکرد در بلندمدت ما را در کنار تمام «ترین»ها قرار می‌دهد.

استفاده از زیبال چگونه باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه مشتریان می‌شود؟

فاطمیان: دریافت زیرساخت مالی یا سرویس‌ها و محصولات پرداختی معمولا برای کسب‌وکارها زمان‌بر است و نیاز به مدارک و طی کردن مراحل پیچیده‌ای دارد و در نهایت، پس از دریافت سرویس موردنظر، یکپارچه‌سازی و اتصال سرویس دریافت‌شده به پلتفرم آن کسب‌وکار، اگر تیم فنی نداشته باشند، چالش‌های زیادی دارد؛ عدم ارائه تمامی سرویس‌های مورد نیاز یک کسب‌وکار توسط یک شرکت پرداختی نیز چالش دیگری است.

ما در زیبال سعی کردیم برای همه این چالش‌ها راه‌حل داشته باشیم تا دریافت سرویس از زیبال در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود و علاوه بر سهولت دریافت و سرعت بالا، پاسخگوی تمامی نیازهای مالی و پرداختی آن کسب‌وکار باشیم.

ثبت‌نام و فعال‌سازی سرویس در زیبال، با حداقل مدارک و در کمتر از یک روز کاری قابل انجام است، در تمامی مراحل ثبت‌نام، تیم پشتیبانی زیبال از 9 صبح تا 12 شب از طریق تماس تلفنی، چت آنلاین سایت و تیکت، در دسترس و پاسخگو هستند تا فرآیند ثبت‌نام، سریع و بدون چالش انجام شود.

پشتیبانی زیبال هم علاوه بر اینکه فرآیند ثبت‌نام را برای متقاضیان تسهیل می‌کند، پشتیبانی فنی نیز ارائه می‌دهد و برای نصب درگاه و یکپارچه‌سازی زیرساخت یا سرویس دریافتی، کاملا با آن کسب‌وکار همراه شده و خودشان را جزئی از تیم آن کسب‌وکار می‌دانند.

مستندات و نمونه کدهای کاربردی و دقیقی هم موجود است که چالش‌های فنی را به حداقل می‌رساند.

همه این مراحل باعث شده است که مراحل ثبت‌نام تا دریافت سرویس و استفاده از آن خیلی سریع و در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شود و به خاطر موجود بودن مستندات فنی و قوی‌بودن زیرساخت، سربار فنی برای کسب‌وکارها  نداشته باشد.

ما در زیبال سعی کردیم نیازسنجی درستی داشته باشیم و چالش‌های مالی و پرداختی کسب‌وکارها را بررسی کردیم و راهکارهای مالی و پرداختی متنوع و کاربردی ارائه دادیم.

همه این موارد باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه کسب‌وکارها می‌شود و می‌توانند با خیال راحت دغدغه‌های مالی و پرداختی‌شان را برون‌سپاری کرده و به زیبال بسپارند.

در حال حاضر چه کسانی را رقیب خود می‌دانید؟

شاهی: همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، زیبال در حال حاضر شرکت پرداختی است، ولی فقط پرداخت‌یار نیست، به همین دلیل پرداخت‌یارهای دیگر فقط در رقابت با محصولات مبتنی بر پرداخت‌یاری می‌توانند رقیب ما باشند.

البته تمرکز زیبال از ابتدای فعالیتش روی کسب‌وکارها بوده و تمامی راهکارهای ارائه شده هم بر اساس نیاز کسب‌وکارها بوده است. از این بابت در رقابت با کسب‌وکارهایی که سرویس‌های‌شان از فضای کسب‌وکار خارج شده و تمرکز 100‌درصدی روی فضای کسب‌وکار ندارند، نیستیم.

زیبال در حال حاضر علاوه بر راهکارهای پرداختی، زیرساخت مالی ارائه می‌دهد و به جز کسب‌وکارهای آنلاین، فضای کسب‌وکارهای آفلاین  و سنتی را هم پوشش می‌دهد که در این فضا، رقیب نداریم و پیشتاز هستیم. پیش‌بینی می‌کنیم تا سال‌1405 سهم 30‌درصدی از کل بازار را داشته باشیم.

وجه تمایز زیبال نسبت به دیگر رقبای خود چیست؟

فاطمیان: وجه تمایز زیبال نسبت به سایر ارائه‌دهندگان سرویس‌های پرداختی و مالی، اول از همه تمرکز بر فضای کسب‌وکارهاست که باعث می‌شود فرایند نیازسنجی به‌درستی انجام شده و سرویس کاربردی ارائه شود.

وجه تمایز دیگر ما یکپارچگی ارائه سرویس است. یک کسب‌وکار می‌تواند فقط با یک بار ثبت‌نام در زیبال، پاسخ جامع و کاملی برای نیازهای پرداختی خود و زیرساخت مالی مورد نیاز کسب‌وکارش، متناسب با چالش‎های موجود، دریافت کند و با برون‌سپاری این موارد و مسائل مالی و پرداختی، به جای درگیری با مسائل مالی، به صورت 100‌درصدی‌ روی توسعه کسب‌وکار خود تمرکز کند.

در حال حاضر زنجیره محصولات و سرویس‌های‌ پرداختی زیبال کامل است و زیرساخت مالی خوبی را هم توسعه داده‌ایم. برای مثال، سرویس تسویه آنی زیبال از مبدأ 7 بانک که به‌زودی به 10 بانک افزایش پیدا می‌کند، فرآیند تسویه را برای کسب‌وکارها بسیار آسان می‌کند.

این سرویس همراه با سرویس تسهیم ارائه می‌شود و عملا کسب‌وکارها می‌توانند خیلی راحت وجوه خود را با زیبال مدیریت کنند.

شاهی: با توجه به شعار زیبال که همیشه در دسترس بودن است، در تلاشیم تا کل نیازهای مالی کسب‌وکارها را پوشش دهیم و در این راه، پایداری در ارائه سرویس را همواره اولویت قرار می‌دهیم. در این مسیر با 4شرکت ارائه‌دهنده خدمات پرداخت (PSP)  و بانک‌های مختلف همکاری داریم تا بیشترین نرخ موفقیت تراکنش و بهینه‌ترین راهکار تسویه را به کاربران ارائه دهیم. فعالیت ما در حال حاضر محدود به کسب‌وکارهای آنلاین است، اما می‌خواهیم به سمت ارائه راهکارها و زیرساخت‌های مالی و پرداختی برای مدیریت امور مالی کسب‌وکارها برویم. اجرای این مسئله در برنامه‌های سال‌1401 زیبال پیش‌بینی شده است.

زمان‌زاده: در بخش فنی و در همکاری با کسب‌وکارهای متوسط و بزرگ، میزان در دسترس بودن سرویس‌ها، پایداری و کیفیت ارائه سرویس، مهم‌ترین مزیت رقابتی ماست؛ سرعت به‌روز‌رسانی و توسعه در زیبال بسیار بالاست و کاملا پیشرو هستیم.

مورد دیگری که می‌توانم به آن اشاره کنم، شفافیت است؛ ما همواره سعی کردیم صادق و شفاف باشیم و کسب‌وکارها را در جریان تغییرات و علت دقیق آنها قرار دهیم. زیبال بازوی مالی کسب‌وکارهاست و ما کاملا همراه و هم‌مسیر رشد کسب‌وکارها هستیم.

فرایند به‌روزرسانی در زیبال چگونه انجام می‌شود؟

زمان‌زاده: با توجه به هدف‌گذاری‌های شرکت، محصولات و فیچرهای جدیدی به طور مداوم و طی به‌روزرسانی‌هایی به زیبال اضافه می‌شوند. با توجه به شعار همواره در دسترس زیبال، تمام تلاش تیم فنی بر این است که به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری هیچ خللی در سرویس‌دهی ایجاد نکند و کاربران متوجه تغییر یا آپدیتی نشوند و به این شعار پایبند بمانیم.

در حال حاضر تیم شما چند نفر است و برای جذب افراد به چه نکاتی دقت می‌کنید؟

فاطمیان: ما در حال حاضر یک تیم 30 نفره هستیم. سعی کردیم همیشه مانند یک خانواده در کنار هم باشیم و برای رشد یکدیگر تلاش می‌کنیم.

افراد حاضر در تیم فعلی زیبال، حرفه‌ای هستند و خلاقیت و نوآوری، سختگیری و جدیت در انجام کار و رسیدن به نتیجه و تلاش برای رشد فردی و به دنبال آن رشد زیبال، ویژگی مشترک تیم فعلی است. در ورود افراد جدید به سازمان نیز این موارد در نظر گرفته می‌شود.

تاکنون سرمایه جذب کرده‌اید؟

فاطمیان: خیر. زیبال از ابتدای فعالیت خود تا به امروز، هیچ‌گونه سرمایه و کمک مالی خارجی دریافت نکرده است. تنها مبلغ دریافتی زیبال 40‌میلیون تومان برای شروع از شتاب‌دهنده‌ای بود که زیبال در آن فعالیت خود را آغاز کرد که صرف خرید زیرساخت‌های لازم شده بود؛ البته آن مبلغ نیز هنگام خروج  از شتاب‌دهنده برگردانده شده است.

بیزینس‌مدل زیبال را توضیح دهید.

فاطمیان: ما با ارائه سرویس‌ها و خدمات مالی مورد نیاز کسب‌وکارها، خلأ موجود بین نیاز بازار و شبکه بانکی و پرداختی کشور را پر می‌کنیم و بابت این خدمات از کسب‌وکار ها کارمزد دریافت می‌کنیم. گاهی اوقات یک کسب‌وکار صرفا به یک خدمت ما نیاز دارد و گاهی هم مجموعه کاملی از خدمات را دریافت می‌کند.

به نقطه ایده‌آل برای زیبال رسیده‌اید یا همچنان در حال پیشرفت هستید؟

فاطمیان: ایده‌آلی از نظر ما وجود ندارد، چون زمانی که شما انتهایی برای مسیرتان متصور باشید، یعنی می‌خواهید در آن نقطه بایستید؛ اما ما همواره در حال حرکت به سمت جلو و بهبود هستیم و برای این مسیر غایتی را متصور نیستیم.

بازار هدف شما چه کسانی هستند؟

شاهی: در تلاشیم با توسعه زیرساخت‌های فعلی بتوانیم نیاز مالی تمامی کسب‌وکارها را پوشش دهیم. ما به دنبال همکاری با بزرگان هر صنف هستیم و همکاری با کسب‌وکارهای خرد در برنامه فعلی زیبال نیست. به صورت جدی در تلاش هستیم تا با کسب‌وکارها و سرویس‌دهنده‌های بزرگ همکاری کنیم. محوریت فعلی کار ما، همکاری جدی با کسب‌وکارها و سرویس‌دهنده‌های بزرگ است؛ اگرچه این گستره فعالیتی سر بار فنی زیادی برای ما خواهد داشت، اما ما به خودمان و کاربران‌مان ایمان داریم و امیدواریم بتوانیم به این مهم دست پیدا کنیم.

سقف تراکنش روزانه شما در حال حاضر چقدر است؟

فاطمیان: ما در زیبال ماهانه حدود 3‌میلیون تراکنش پردازش می‌کنیم. البته محدودیت سقفی وجود ندارد و در تست‌ها تا چند میلیون تراکنش روزانه هم داشتیم و مشکلی مشاهده نشده که این عدد بیشتر از تعداد کل تراکنش‌های شبکه پرداخت فعلی است.

چه تعداد کاربر تاکنون از زیبال استفاده کرده‌اند؟ چه آمار دیگری از کسب‌وکار خود دارید که می‌خواهید بیان کنید؟

شاهی: در حال حاضر بیش از 10هزار کسب‌وکار به صورت فعال از زیبال سرویس می‌گیرند و حدود 3میلیون تراکنش ماهانه و بیش از شش، هفت هزار میلیارد گردش ماهانه در زیبال وجود دارد و جزو 3 پرداخت‌یار اول کشور هستیم و تا پایان سال‌1401، رشد 100درصدی پیش‌بینی می‌کنیم.

مهم‌ترین مزیت و ارزشی که زیبال برای مشتریان و جامعه هدفش ایجاد کرده است، چیست؟

فاطمیان: کسب‌وکارها می‌توانند با زیبال تمامی نیازهای مالی و پرداختی خود را در سریع‌ترین زمان ممکن، با بالاترین کیفیت دریافت کنند و حتی مدیریت امور مالی خود را به زیبال بسپارند. زیبال بازوی مالی کسب‌وکارهاست و می‌توانند به آن اعتماد کنند.

این برون‌سپاری باعث می‌شود دیگر دغدغه موارد مالی و پرداختی نداشته باشند و با تمرکز 100‌درصدی برای رشد و توسعه کسب‌وکارشان تلاش کنند.

زیبال پاسخی جامع و کامل است و تمرکز ما کاملا بر فضای کسب‌وکار است که این موضوع، سبب ارائه زیرساخت و سرویس‌ها در پایدارترین و کامل‌ترین حالت ممکن شده است.

شاهی: مثال سرویس تسویه آنی زیبال که از مبدأ 7 بانک انجام شده و سبب دسترسی سریع و آسان به وجوه حاصل از تراکنش‌ها می‌شود و امکان تسویه آسان با ذینفعان را فراهم می‌کند یا سرویس بازگشت وجه زیبال که کسب‌وکارها می‌توانند فقط با یک کلیک در پنل کاربری زیبال، بدون دریافت اطلاعات حساب مشتری، به صورت آنی و در لحظه، همه یا بخشی از مبلغ تراکنش را به حساب مشتری خود برگشت بزنند.

این سرویس به شکل تجمیعی نیز خدمت ارائه می‌دهد. برای مثال، در همه‌گیری کرونا ما 4هزار استرداد وجه را در یک رویداد پوشش دادیم. این موارد فقط مثال‌های کوچکی از ارزش‌آفرینی‌های زیبال است.

چه برنامه‌هایی برای آینده دارید؟

فاطمیان: زیبال از سال‌96 با تمرکز بر حوزه کارتخوان‌ها شکل گرفت و بعد از مدتی در راستای تکمیل محصولات و سرویس‌های مالی و پرداختی ارائه‌شده خود، اقدام به ارائه درگاه پرداخت اینترنتی همراه با امکانات کاربردی مانند تسویه آنی، سرویس بازگشت وجه (Refund) و همچنین گزارش‌های کاربردی کرده است و در حال حاضر، زیرساخت پرداختی و مالی کاملی را در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد. اکنون زیبال دیگر یک درگاه پرداخت نیست و ارائه‌دهنده زیرساخت مالی و پرداختی به کسب‌وکارهاست و تلاش می‌کنیم در ادامه به تمام کسب‌وکارهای داخلی خدمت ارائه دهیم.

تا سال‌1400 محصولات و خدمات جدیدی به سرویس‌های خود اضافه کردیم. در اواسط سال گذشته بود که جدای از مسائل رگولاتوری و چالش‌های آن، بهینه‌سازی سرویس‌ها و توسعه آنها را به منظور بالا بردن گستره استفاده کاربران در دستور کار قرار دادیم. امسال نیز رویکردمان تغییر کرده و در تلاش هستیم با توسعه زیرساخت‌های فعلی بتوانیم نیاز مالی تمامی کسب‌وکارها را پوشش دهیم. ما به دنبال همکاری با کسب‌وکارهای متوسط و بزرگ و ورود به حوزه‌های جدید در فضای کسب‌وکارها هستیم.

از مهم‌ترین چالش‌هایی که بر سر راه رشد کسب‌وکارتان بوده است، بگویید.

فاطمیان: در این زمینه می‌توانم به کنترلگری رگولاتور، کمبود نیروی انسانی متخصص و ناپایداری زیرساخت‌ها اشاره کنم. تغییرات یک‌شبه رگولاتور ما را با چالش‌های بسیاری روبه‌رو کرده ‌و در تلاشیم تا آسیب ناشی از این تغییرات را به حداقل برسانیم. ما در زیبال همواره سعی کردیم منعطف باشیم و این تغییرات را به شکلی در سیستم اعمال کنیم که کسب‌وکارها و پذیرندگان ما آسیب نبینند و حتی‌الامکان متوجه تغییرات نشوند. در لایه خارجی نیز در تلاشیم تا با کمک انجمن پرداخت‌یاری بتوانیم با رگولاتور مذاکره کنیم و این تصمیمات ناگهانی را به حداقل برسانیم.

جذب نیروی متخصص هم بسیار مشکل شده است، زیرا بسیاری از نیروهای متخصص مهاجرت کرده‌اند.

زمان‌زاده: همانطور که در ابتدا اشاره کردیم یکی از مهم‌ترین مزایای رقابتی زیبال، پایداری قابل‌ توجه زیرساخت و سرویس‌های ارائه شده است، در همین راستا، عدم پایداری زیرساخت‌های خارجی تأثیر چشمگیری بر کیفیت ارائه سرویس در زیبال دارد.

ما هیچ‌وقت به یک سرویس‌دهنده اکتفا نکرده‌ایم و از نظر زیرساختی، راه‌های جایگزین قابل‌توجهی را توسعه داده‌ایم و کسب‌وکارها به هیچ عنوان، حتی در بدترین شرایط، عدم پایداری را تجربه نخواهند کرد و همواره باکیفیت‌ترین، پایدارترین و سریع‌ترین سرویس را دریافت می‌کنند. زیبال در حال حاضر مجموعه‌ای از سرویس‌ها و زیرساخت‌های مالی و پرداختی را با پشتیبانی دائمی به کسب‌وکارها ارائه می‌دهد و همچنین راهکاری است تا کسب‌وکار با کمترین هزینه بتواند سرویس مورد نیاز خود را دریافت کند و این سرعت و سهولت در دریافت زیرساخت مالی و پرداختی و راحتی استفاده از آن، یکی از مزایای زیبال است. همچنین امسال سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی در توسعه زیرساخت‌ها و پوشش موارد امنیتی برای بهبود سطح سرویس‌ها انجام داده‌ایم تا دغدغه کسب‌وکارها را در زمینه سرویس‌های مالی مرتفع کنیم.

چه تصویری از آینده زیبال دارید؟

شاهی: در تلاشیم تا با ارائه کامل‌ترین زیرساخت مالی و سریع‌ترین سرویس‌های پرداختی، کسب‌و‌کارها بتوانند فقط با یک بار اتصال به زیبال، پاسخ کاملی برای تمام نیازهای مالی و پرداختی خود دریافت کنند و مدیریت امور مالی خود را برون‌سپاری کنند. زیبال بازوی مالی کسب‌و‌کارها‌ست و تا سال‌1405 سهم 30‌درصدی از کل بازار خواهد داشت.

در زیبال مشتری می‌تواند مسیر انجام تراکنش را دنبال کند؟

شاهی: بله، کاربران به‌راحتی به تمامی جزئیات یک تراکنش دسترسی دارند. اصولا یک پرداخت را می‌شود به 4قسمت تقسیم کرد. این قسمت‌ها عبارتند از: ۱) پذیرش تراکنش ۲) پردازش تراکنش ۳) تسویه و ۴) گزارش تراکنش. زیبال برای همه این قسمت‌ها راهکار دارد، به شکلی که تمام فرایند انجام تراکنش، تسویه و گزارش به صورت یکپارچه از طریق وب‌سرویس و پنل کاربری در دسترس است. قسمت اول، پذیرش تراکنش است، یعنی مبلغ از کاربر دریافت می‌شود که این کار از طریق درگاه پرداخت اینترنتی، لینک کوتاه پرداخت یا حتی دستگاه کارتخوان انجام خواهد شد. در قسمت پردازش تراکنش، تسهیم به ازای هر تراکنش و هدایت تراکنش با تکیه بر سرویس سوئیچینگ هوشمند به بهترین PSP انجام می‌شود. تسویه تراکنش همان سرویس تسویه آنی است که از مبدأ ۷ بانک با استفاده از وب‌سرویس و پنل کاربری انجام می‌شود و در انتها، مهم‌ترین قسمت، گزارش تراکنش است که تمامی گزارش‌ها‌ به صورت کاملا شفاف قابل ارائه به ذینفعان هر تراکنش و کسب‌وکار است.

تیم زیبال به چالش نه نمی‌گوید!

محمدمهدی فاطمیان، مدیرعامل و همبنیانگذار زیبال و متولد 1373؛ محمد زمان‌زاده نصرآبادی، مدیر فنی و همبنیانگذار زیبال و متولد 1374 و سجاد شاهی، مدیر فروش و همبنیانگذار زیبال و متولد 1377، هر سه فارغ‌التحصیل دانشگاه شهید بهشتی هستند، زمان‌زاده و شاهی هر دو در رشته مهندسی کامپیوتر فارغ‌التحصیل شده‌اند و فاطمیان کارشناسی ارشد خود را در رشته ارشد مهندسی فناوری اطلاعات(تجارت الکترونیک) از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی دریافت کرده است.

هر سه آنها همزمان با تحصیل در رشته مهندسی کامپیوتر در دانشگاه شهید بهشتی، در شرکت‌های مختلف به صورت نیمه‌وقت یا فریلنسری، فعالیت‌ داشته و وارد بازار کار شده بودند. سابقه فعالیت در شتاب‌دهنده فارابی، آسیاتک، شرکت فناوری اطلاعات میسا، موتورآزما، سحاب و بیمارستان ترینا، باعث کسب تجربه‌های بیشتری برای این هم‌بنیانگذاران شده است و استارتاپ زیبال اولین استارتاپ آنها به شمار می‌رود.

تجربه‌ای که در مسیر اندوخته شد

فاطمیان معتقد است سابقه کاری آنها بیشترین تجربه را در بخش فنی برای‌شان رقم زد. یکی از مسائل آنها در ابتدای مسیر، آشنایی با صنعت پرداخت و بانکی در ایران و جهان بود که موفق شدند طی یک سال اول به نقطه قابل قبولی برسند. بعد از بزرگ‌شدن تیم و فروش نسخه‌های اولیه محصول، نیاز به کسب مهارت‌هایی در زمینه مدیریت تیم، فرآیند‌سازی، تیم‌سازی و جذب، فروش و بازاریابی و توسعه مقیاس‌پذیر محصول داشتند که همچنان در حال یادگیری و کسب تجربه در این زمینه‌ها هستند.

از نظر شاهی، تغییر فضای کارمندی به کارآفرینی و خلق ارزش در یک سازمان، باعث یادگیری نحوه مواجهه با مسائل، چالش‌ها و مشکلات و دیدن مسائل از زوایای مختلف می‌شود که این موضوع هم بعد داخل سازمانی و هم بعد خارج سازمانی و صنفی دارد. یاد می‌گیریم که چطور تلاش کنیم، از همه زوایا به یک مسئله نگاه کنیم و به مهارت‌های‌مان اضافه شود.

زمان‌زاده با تأکید بر این نکته که سعی کرده ‌در حوزه کاری خودش که فنی است، از نظر تکنولوژی‌ها و روش‌های توسعه نرم‌افزار و زیرساخت، آپدیت باشد، معتقد است که تجربه‌های هیجان‌انگیزی در زمینه تیم‌سازی و اصطلاحا شرکت‌داری، به دست آورده است.

موفقت زیبال دستاورد تیم این استارتاپ است

فاطمیان شروع یک کسب‌وکار را مانند شروع یک زندگی می‌داند، از همان ابتدا که شرکا کار را با هم شروع می‌کنند تا شکل‌گیری تیم و توسعه محصول، همه اینها در موفقیت یا عدم موفقیت تیم موثر هستند. فاطمیان معتقد است شاید شتاب‌دهنده‌ها که تیم‌های مختلفی را میزبانی می‌کنند بتوانند در این باره با داده‌های کمی پاسخ بدهند، اما یکی از پایه‌های جدی موفقیت زیبال از نظر او تیم این استارتاپ است، قطعا جایگاه امروز زیبال جوانب مختلفی داشته که همگی دست به دست هم دادند تا بتوانند رشد را تجربه کنند. اگرچه آنها رشد کرده‌اند، اما هنوز تا موفقیتی که در ذهن خود دارند، فاصله طولانی دارند.

هم‌بنیانگذاران زیبال به اتفاق، پشتکار، سرعت عمل، انعطاف و صبر را برگ برنده خود می‌دانند. شاهی

در توصیف تیم زیبال اینطور می‌گوید: تیمی بودیم و هستیم که عادت نداریم به چالش نه بگوییم. یک مقدار جاه‌طلب و بلندپرواز و در عین حال واقع‌گرا هستیم. معتقدیم همیشه راهی برای بهتر‌شدن وجود دارد و از شکست درس می‌گیریم و از آن فرصت می‌سازیم.

مسیر موفقیت از نگاه تیم زیبال

فاطمیان بر این نکته تأکید دارد که سعی دارند در کنار زندگی کاری به زندگی شخصی خود هم توجه داشته باشند، چون این دو ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و خلل در آنها می‌تواند به زندگی فرد آسیب بزند. از سوی دیگر خیلی وقت‌ها بالا و پایین‌هایی در کار وجود دارد که افراد می‌توانند با درک این روند، خودشان را در سختی‌ها آرام کنند و مجددا به مسیر رشدشان بازگردند. شاید درک این موضوع و انعطاف افراد بتواند در پیشبرد اهداف و رسیدن به تارگت‌ها کمک کند.

در ادامه شاهی اینطور ادامه داد که نمی‌شود برای رسیدن به موفقیت نسخه‌ای پیچید. پویا و منعطف بودن موضوعی است که می‌تواند خیلی به آدم‌ها کمک کند تا بتوانند از پیچ‌های سخت کاری و زندگی بگذرند. همین شعار که بشود از تهدیدها فرصت ساخت، دقیقا چیزی است که اگر بتوانیم آن را عملی کنیم، پشتکار کافی داشته و کمال‌گرا باشیم، احتمال شکست داخلی را کاهش خواهیم داد؛ ولی به هر حال محیط، شرایط، فضای کسب‌وکار و رگولاتوری هم از ارکان موفقیت و شکست کسب‌وکارها هستند.

مهم‌ترین دلیل برای موفقیت یک کسب‌وکار از نگاه زمان‌زاده، مخصوصا در اوایل کار، یک تیم منسجم و همراه است. شاید یک بیزینس از اول درآمدزا نباشد، آنچه اهمیت دارد ابتکار عمل تیم و بنیانگذارهای کسب‌وکار برای تغییر شرایط و ناامیدنشدن و صبوربودن است.

 تیم زیبال سعی می‌کند از تجربه دیگران و همین‌طور اشتباهات خود استفاده کند و درس بگیرد، حرکت‌شان رو به جلو و پایدار باشد و در کنار اینها دست از تلاش نیز بر‌نمی‌دارند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *