یک پیشگویی علمی برای کسب و کارها

معرفی کتاب آینده چگونه خواهد بود؟

0

علاقه به پیش‌بینی و پیشگویی آینده از دیرباز در وجود انسان‌ها بوده است. اطلاع‌داشتن از وقایع پیش‌رو به انسان‌ها کمک می‌کند تا بتوانند برای رویدادهای غیرمنتظره آماده باشند و از خود محافظت کنند. شاید به همین دلیل است که در جامعه مدرن امروز و با وجود پیشرفت‌های تکنولوژیکی فراوان، هنوز هم افراد به شغل‌هایی مانند پیشگویی و پیش‌بینی آینده با استفاده از روش‌های سنتی و خرافی مشغولند.

اما آیا تا‌به‌حال به این موضوع فکر کرده‌اید که علم هم می‌تواند ابزارهای مناسب و قدرتمندی برای پیش‌بینی آینده در اختیار ما قرار دهد که بسیار قابل تکیه‌تر از روش‌های خرافی و سنتی هستند؟ در واقع علم به ما کمک می‌کند تا با شناخت دقیق روندهای علمی کنونی بتوانیم سمت و سوی اختراعات علمی در سالیان آینده و تغییرات جمعیت‌شناسی و اقلیمی را به طور کلی پیش‌بینی کنیم.

کتاب «آینده چگونه خواهد بود؟» یک پیش‌بینی علمی از آینده در زمینه‌های مختلف است که می‌تواند به افراد و کسب‌ و کار های مختلف کمک کند تا به ایده‌ها و برنامه‌های خود سمت‌وسوی درست بدهند. این کتاب در واقع درباره واقعیت‌های علمی است که در آینده نه‌چندان دور محقق می‌شوند و داستان علمی-تخیلی نیست. جستارهای کتاب را متخصصان رشته‌های مختلف نوشته‌اند و به آخرین دستاوردهای رشته خود اشاره کرده‌اند.

موضوعات کتاب آینده چگونه خواهد بود اثر جیم الخلیلی:

تغییر اقلیم، زیست‌شناسی مصنوعی، فضای ابری و اینترنت اشیا، امنیت سایبری، هوش مصنوعی، رایانش کوانتومی، مواد هوشمند، سفر بین‌ستاره‌ای، دورنوردی و سفر در زمان، رباتیک، گذر از انسان‌باوری.

گردآورنده این کتاب، جیم الخلیلی که خود یک فیزیکدان است، درباره آینده چگونه خواهد بود، می‌گوید:

طبق نظریه اینشتین، آینده آنجا در انتظار ماست- همه زمان‌ها، حال، گذشته و آینده، از پیش در یک فضازمان چهاربعدی ایستا حضور دارند. با وجود این، آگاهی ما در زمان حالی که همیشه تغییر می‌کند، گیر افتاده است و در راستای محور زمان سینه‌خیز می‌رود و در حالی که آینده را می‌بلعیم، به آن خوشامد می‌گوید و این آینده را که به گذشته تبدیل می‌شود، پشت سر ما بر جای می‌گذارد.

اما ما هیچ‌گاه نمی‌توانیم از آنچه پیش‌روی ماست، باخبر شویم. ما به‌رغم دعاوی غیب‌گویان و طالع‎بینان نمی‌‎‌‌توانیم آینده را پیش‌بینی کنیم و این واقعیتی بی‌چون و چراست. اگرچه گاهی می‌توانیم به طرز معقولی نسبت به آنچه اتفاق خواهد افتاد خاطر‌جمع باشیم، چرا‌که برخی رویدادهای آتی اجتناب‌ناپذیرند

او در ادامه عنوان می‌کند که برخی جستارهای این کتاب تصویر نسبتا قابل اعتمادی از آینده ترسیم می‌کنند. چرا که علم مورد بحث آنها اکنون در مرحله جنینی است. ما می‌توانیم مرحله بلوغ آن را در سال‌های آتی به وضوح تجسم کنیم. در برخی جستارهای این کتاب بیش از یک سناریو برای آینده ارائه می‌شود، نه به این دلیل که از علم مورد بحث آن اطلاعی نداریم یا کاربردش ما را دچار شگفتی خواهد کرد. بلکه مسیر پیش‌روی ما به نحوه استفاده ما از دانش علمی مربوط وابسته است.

همین موضوع باعث می‌شود تا در بخش‌هایی از کتاب چشم‌اندازهای متعددی پیش‌روی خواننده قرار بگیرد. در هنگامی که این جستارها را می‌خوانید، باید به این نکته هم توجه کنید که بسیاری از فناوری‌های جدید به هم پیوسته هستند و یکدیگر را پیش می‌رانند.

همان‌طور که پیش‌تر اشاره شد، این کتاب آینده تخیلی و مبالغه‌آمیز را پیش‌بینی نمی‌کند و به جادو یا خیال متوسل نمی‌شود و این ارزیابی معقول کتاب را به متنی مطمئن‌تر و البته هیجان‌انگیزتر تبدیل می‌کند.

مشخصات کتاب آینده چگونه خواهد بود:

گردآورنده: جیم الخلیلی

مترجم: محمدعلی جعفری

نشر: انتشارات فاطمی

سال انتشار شمسی: ۱۴۰۰

سال انتشار میلادی: ۲۰۱۸

قیمت: ۷۵ هزار تومان

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.