استارتاپی با مدیریت ۲ زن به بازار بورس رفت

0

یک روز پنج‌شنبه هدر هاسون و ترینا اسپیر زنگ آغاز کار به شرکتشان را به صدا درآوردند و شرکت فیگز، فروش سهام خود در بازار اوراق بهادار نیویورک را آغاز کرد. این دستاورد فروش مستقیم به مشتری برای شرکت پوشاک پزشکی فیگز بسیار مهم بود. شاید هاسون و اسپیر نخستین بنیانگذاران زنی باشند که شرکتشان سهام خود را در بازار بورس عرضه کرده است.

هاسون ۳۹‌ساله و اسپیر ۳۷‌ساله در سال‌۲۰۱۳  فیگز را تاسیس کردند تا بتوانند سهمی از بازار ۱۲ میلیارد دلاری پوشاک پزشکی آمریکا داشته باشند. این دو مشکلی را بر سر راه مشاهده کرده: مسئولیت خرید روپوش‌های پزشکی به‌تدریج از موسسات به افراد منتقل شد و ۸۵‌درصد کارکنان بخش‌های بهداشت‌ و درمان از پزشکان گرفته تا پرستاران و دندانپزشکان و حتی مددکاران مجبور بودند روپوش پزشکی‌شان را خودشان تهیه کنند. اما این پوشاک همچنان در مراکز فروش لوازم بهداشت و درمان به فروش می‌رسید و برخی از این مراکز از بیمارستان‌ها بسیار فاصله داشت.

فیگز استراتژی فروش مستقیم الکترونیکی را در پیش گرفت و این استراتژی را در خصوص کالاهای پزشکی اعمال کرد و پیراهن را ۴۸ دلار و شلوار را ۳۸ دلار قیمت‌گذاری کرد. حالا این شرکت اعلام کرده ‌که توانسته در سال‌۲۰۲۰ مبلغ ۲۶۳‌میلیون دلار درآمد داشته باشد هرچند که این مبلغ تنها ۲درصد کل بازار است.

این شرکت اعلام کرده استقبال خریداران خیلی خوب بوده و آنها می‌توانند به‌راحتی از طریق فروشگاه‌های آنلاین خریدشان را انجام دهند و ۵۰ درصد مشتریان هم برای خرید دوم به فروشگاه آنلاین بازگشته‌اند.

فیگز در مقرش در سانتامونیکا ‌تصمیم دارد سهام خود را به قیمت ۱۷ دلار و ۵۰ سنت در بازار سهام عرضه کند اما درست قبل از عرضه سهام این قیمت را به ۲۲ دلار افزایش داد. طولی نکشید که سهام فیگز به قیمت ۲۸ دلار خرید و فروش شد که ۳۰ درصد بیشتر قیمت اولیه بود.

جالب اینجا‌ست که حضور هاسون و اسپیر به عنوان ۲زن در رأس این استارتاپ موجب شده زنان بیشتری در حوزه بهداشت و درمان برای خرید از آنها پیشقدم شوند. واقعیت این است که در بخش بهداشت و درمان زنان زیادی مشغول به کار هستند‌ و ۸۳‌درصد کسانی که از فیگز خرید می‌کنند را نیز زنان تشکیل می‌دهند. دو‌سوم از مشتریان فیگز سالانه کمتر از ۱۰۰ هزار دلار درآمد دارند. معنایش این است که این افراد اغلبشان پزشک نیستند و در بخش‌های دیگر بهداشت و درمان مشغول به کارند.

فیگز برای توسعه بیشتر گوشه‌چشمی هم به بازارهای بین‌المللی دارد؛ بازاری که ارزشی برابر ۷۹میلیارد دلار دارد. فیگز حتی در نظر دارد در آینده نزدیک یونیفرم‌های دیگر صنایع نظیر حمل‌و‌نقل و خدمات غذایی را به فروش بگذارد. هاسون می‌گوید: «این روزها دیگر شما به مدارس پوشاک نمی‌فروشید بلکه به دانش‌آموزان می‌فروشید. شما به نهادها نمی‌فروشید بلکه به اشخاص می‌فروشید.»

امسال فیگز یکی از نخستین شرکت‌هایی بود که سهامش را در بازار بورس نیویورک عرضه کرد. در مراسم عرضه سهام، مدیران شرکت از ۶۰ کارمند بخش بهداشت و درمان دعوت کردند تا در کنارشان حضور داشته باشند.

اسپیر می‌گوید امیدوارم این کار ما برای کارآفرینان بخش بهداشت و درمان و کارآفرینان زن، الهام‌بخش باشد تا آنها هم بتوانند کسب‌و‌کار خود را راه بیندازند.

خرید هفته‌نامه شنبه :  شماره ۲۱۶ هفته‌نامه شنبه

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.