رشد کسب‌وکار

پلی میان نوآوری و بازار

معرفی کتاب تجاری سازی نوآوری

معرفی کتاب تجاری سازی نوآوری _ هفته نامه شنبه

در دنیای امروز یکی از چالش‌هایی که بسیاری از افراد در فضای کار با آن مواجه می‌شوند، این است که در استارتاپ‌ها و شرکت‌های نوپا هر فرد نیاز دارد که بتواند چندین مهارت را با یکدیگر کسب کند و به کار ببندد. این در حالی است که افراد خلاق و نوآوری که با ایده‌های جذاب و توانمندی بالا به فعالیت در حوزه توانمندی خود مشغول هستند، لزوما از توانایی لازم جهت مدیریت یک کسب‌وکار بهره‌مند نیستند و نباید از آن‌ها انتظار فعالیت موفق و داشتن ایده‌های کاربردی در این زمینه را داشت. متاسفانه این دیدگاه رایجی است که تصور می‌شود این افراد با اتکا به توانایی خود در نوآوری می‌توانند از عهده مدیریت کسب‌ و کار هم برآیند. اما ما همواره به پلی میان نوآوری و بازار و درک آن نیازمندیم. کتاب تجاری سازی نوآوری نقش این میانجی را برای ما ایفا می‌کند.

برای اینکه نیاز به وجود این پل را درک کنیم باید بدانیم که عدم انطباق ذهنیت‌های افراد و تیم‌های نوآور و واقعیت‌های بازار و تقاضای مشتریان در نهایت به شکست ایده‌های جذاب می‌انجامد. ادی هارتمن، هم‌بنیانگذار و مدیر ارشد محصول لیگال زوم در مقدمه این کتاب می‌گوید:

«شاید برایتان عجیب باشد ولی کتاب تجاری سازی نوآوری از نظر من نامه‌ای عاشقانه برای مخترعان و نوآوران است. دانشمندانی که در آن سال‌ها در آزمایشگاه بل مشغول به کار بودند، رویاپردازان سختکوشی که در گاراژ منزلشان به تلاش برای نوآوری مشغولند و نیز مردان و زنانی که در تیم‌های تحقیق و توسعه در سراسر جهان به کار و تلاش می‌پردازند، همگی فقط یک چیز می‌خواهند و آن هم اینکه ایده‌ آن‌ها در نهایت به واقعیت بپیوندد. هیچ کدام از آنها دوست ندارند ایده‌های نوآورانه‌شان با شکست روبه‌رو شود و از بین برود.»

این کتاب به‌خوبی به باور‌های رایجی می‌پردازد که باعث می‌شوند کسب‌وکارها در تجاری‌سازی محصولات خود با شکست مواجه شوند و از سوی دیگر با ارائه راه‌حل‌های کاربردی و به‌کارگیری مثال‌های فراوان تلاش می‌کند تا به‌خوبی بتواند نقش میانجی میان نوآوری و بازار را ایفا کند. از نظر نویسندگان این کتاب، 5 باور نادرست وجود دارند که باعث می‌شوند شرکت‌ها در تجاری‌سازی با شکست مواجه شوند.

5 علت شکست شرکت‌ها در تجاری سازی محصولات

باور نادرست اول این است که اگر محصول نوآورانه یک کسب‌ و کار از نظر فنی عالی باشد، مشتریان حاضر خواهند بود آن را به قیمت خوبی بخرند. این باور را می‌توان به این صورت خلاصه کرد: بساز! مشتریان خودشان می‌آیند!

این باور همواره با داستان‌های انگیزه‌بخشی همراه می‌شوند که موفقیت کتاب‌هایی مانند بر باد رفته و هری پاتر را به ما یادآوری می‌کنند که صرفا با نوآوری و پشتکار به نتیجه رسیدند. اما هیچ‌کدام راجع به 95‌درصد از نمونه‌هایی که با همین روش با شکست مواجه شدند، حرفی نمی‌زنند.

باور نادرست دوم این است که محصول یا خدمت انحصاری جدید باید به شکل انحصاری توسط تیم نوآور و بدون توجه به شرایط اطراف طراحی شود. موضوعی که حتی می‌تواند خود افراد را به باور نادرست سوم رهنمون کند، از این قرار است: ناکامی‌های متعدد در مسیر نوآوری، امری طبیعی و حتی ضروری برای موفقیت است.

2 باور نادرست دیگر که معمولا باعث می‌شوند کسب‌وکارها در این چرخه زیانبار محبوس شوند، این است که مشتریان پیش از اینکه قیمت مورد نظر شما را برای خرید محصولی اعلام کنند، باید ابتدا مشاهده و تجربه کنند. دیگر اینکه تا زمانی که شرکت از محصولی که تصمیم به ساخت آن را دارد، آگاهی دقیق و جامعی نداشته باشد نمی‌تواند به ارزیابی ارزش آن از دیدگاه مشتری بپردازد.

این کتاب به شما کمک می‌کند تا از این باورهای نادرست اجتناب کنید و در نهایت بتوانید با کمک آموزه‌های آن به پیاده‌سازی الگوی طراحی محصول بر اساس قیمت در فرآیند نوآوری بپردازید.

مشخصات کتاب تجاری سازی نوآوری

  • نویسنده: مادهاوان رامانوجام، گئورگ تاک
  • مترجم: صالح سپهری‌فر
  • نشر: انتشارات دنیای اقتصاد
  • قیمت: 70 هزار تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.