انتخاب سردبیر

معرفی مستند FYRE

مهمانی بزرگی که هرگز برگزار نشد

مستند FYRE در سال 2019 توسط نتفلیکس ارائه شد. چیزی که در توصیف این مستند در وب‌سایت نتفلیکس می‌خوانیم، این است:  قرار بود فستیوالی برای داشتن یک تجربه لوکس از موسیقی در یک جزیره خصوصی شیک برگزار شود، اما این موضوع در دستان یک کارآفرین از‌خودراضی با شکست مواجه شد.

این مستند تجربه‌ای از یک شکست واقعی را روایت می‌کند؛ شاید همین موضوع است که باعث می‌شود این مستند، مستندی ارزشمند باشد، زیرا می‌توانیم در کنار برگزارکنندگان گام به گام مراحل را زیر نظر بگیریم و متوجه شویم که چطور ممکن است که یک کارآفرین برجسته با شکستی مفتضحانه برای برگزاری یک فستیوال موسیقی مواجه شود.

کارآفرین از‌خودراضی که در خلاصه مستند به آن اشاره شده بود، بیلی مک‌فارلند است. مک‌‌فارلند موسس و مدیر‌عامل رسانه FYRE است؛ البته او را بیش از هر چیز دیگری برای تجربه همین فستیوال موسیقی شکست‌خورده در سال 2017 می‌شناسند. او متولد 1991 است و پدر و مادر او در حوزه املاک و مستغلات فعالیت داشتند. او از 11 اکتبر 2018 تا به حال در زندان فدرال آمریکا به سر می‌برد.

این مستند با همکاری Jerry Media تهیه شده است. این رسانه مسئول تبلیغ این فستیوال بود و تقریبا 3ماه پس از شکست‌خوردن این رویداد ایده تهیه مستند از آن توسط Jerry Media مطرح شد.  برای تهیه این مستند از فیلم‌های آرشیوی و تبلیغاتی که برای مستند صورت گرفته بود، استفاده گسترده‌ای شده است به همین دلیل شاهد حضور چهره‌های شناخته‌شده و سلبریتی‌ها در این مستند هستیم. FYRE توانسته نمره 7.2 را در IMDB به خود اختصاص دهد و روایتی از یک شکست است که با موفقیت روبه‌رو شد و پخش آن استقبال فراوان مخاطبان را به همراه داشت.

جنبه دیگری از این مستند توجه شما را به خود جلب می‌کند، شبکه‌های اجتماعی و اثر آن است. این فستیوال موسیقی به کمک شبکه‌های اجتماعی توانست به‌زودی بسیار مشهور شود و به عنوان بزرگ‌ترین فستیوال موسیقی سر زبان‌ها بیفتد.

FYRE نشان می‌دهد که نسلی که با شبکه‌های اجتماعی رشد می‌کند، رویاهایی از چه جنسی خواهند داشت و با توجه به این ذهنیت چه رویایی را می‌توان به آنها فروخت. این مستند نشان می‌دهد که چرا نباید به اینفلوئنسرهای این شبکه‌ها اعتماد کامل داشت و چند صحنه‌ای از پشت پرده تبلیغات خوش‌رنگ و لعابی را که هر روزه در اینستاگرام و دیگر شبکه‌های اجتماعی شاهد آن هستیم، به ما نشان می‌دهد.

موضوع دیگری که از نکات جالب این مستند به شمار می‌رود، رفتار مخاطبان در قبال این فستیوال است. بسیاری از افراد علاقه‌ای به شرکت در فستیوال نداشتند و این فستیوال نبود که توجه آنها را جلب می‌کرد؛ بلکه آنها می‌خواستند تا به نظر برسد که در این فستیوال هستند. افراد دوست داشتند تا اخبار و تصاویر فستیوال را به اشتراک بگذارند. در واقع فریبنده‌ترین چیز در رابطه با این فستیوال تصویر کلی آن بود که برای افراد مختلف جذابیت داشت.

در واقع حتی پیش از آنکه این فستیوال با شکست مواجه شود، زیبایی تک‌تک اجزای آن تنها در سطح خلاصه می‌شد. نکته ساده‌ای که عمل‌نکردن به آن بینندگان این مستند را حیرت‌زده خواهد کرد این موضوع است که اگر از ابتدا برنامه‌ای برای برگزاری این فستیوال وجود داشت، همچنان می‌توانست باعث برگزاری یک فستیوال اعجاب‌انگیز شود که همه برای شرکت در آن سر و دست می‌شکنند اما ویدئو‌های تبلیغاتی و اینفلوئنسر مارکتینگ در سطوح گسترده توجه آنها را از دیدن اشکالات زیربنایی به سمت و سویی برد که دیگر در آن هیچ جایی برای فکر کردن به اصول و هزینه کردن برای آن وجود نداشت.

شاید این موضوع هم ثمره برخی آموزه‌های موفقیت است که برای رسیدن به رویای آمریکایی تنها داشتن شور و علاقه را لازم می‌دانند و تلاش، سختکوشی و یادگیری اصول در میان این همه شعار ساده‌انگارانه پر زرق و برق دفن می‌شود.

شاید به همین دلیل است که به‌شدت اهمیت دارد تا مراقب‌ تصویری که از خود و محیط اطرافمان داریم، باشیم و به صورت پیوسته آن را با واقعیت اطراف تطابق دهیم، زیرا در غیر این صورت حتی پول فراوان و داشتن میلیون‌ها طرفدار هم به ما کمکی نخواهد کرد.

داشتن یک دیدگاه واقع‌نگرانه پیش از برگزاری فستیوال می‌توانست حتی به بینندگانی که در شبکه‌های اجتماعی این داستان را دنبال می‌کنند این باور را بدهد که جایی از این موضوع دچار مشکل است زیرا هرچند موضوع اصلی تبلیغی درباره یک فستیوال موسیقی است اما بیننده میان تصاویر مختلف از مدل‌ها و فضای فریبنده فستیوال گیج می‌شود که اگر هدف اصلی برگزاری موسیقی است پس این ویدئوهای تبلیغاتی دقیقا از چه چیزی حرف می‌زنند؟

به گونه‌ای که شاید حتی اگر شما هم بدون اطلاع از این مستند ویدئوهای تبلیغاتی پیش از فستیوال را ببینید، بدون خواندن اطلاعات و جزئیات نتوانید متوجه شوید که تمام این موارد درباره یک فستیوال موسیقی است. اما نکته جالب توجه این است که با این حجم از پراکندگی که حتی گاهی برای مخاطبان عادی هم توی ذوق می‌زند، چطور هنوز چنین رویدادی که سراسر تبلیغات پرزرق و برق سطحی است می‌تواند فروش میلیونی داشته باشد.

نام:

FYRE

خالق:

کریس اسمیت

مدت زمان:

97 دقیقه

ارائه‌دهنده:

نتفلیکس

تاریخ انتشار:

18 ژانویه 2019

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *