انتخاب سردبیر اخبار استارتاپی گفتگو

باید قوانین حمایتی وجود داشته باشد

گفتگو با مهندس فرشید مولاپور، مدیر عامل شرکت کارت اعتباری هوده درباره بخشنامه بیمه مرکزی در خصوص عدم همکاری کارگزاران با استارتاپ‌های بیمه

گفتگو با مهندس فرشید مولاپور، مدیر عامل شرکت کارت اعتباری هوده درباره بخشنامه بيمه مركزي

اینشورتک از حوزه‌های دیجیتالی است که هم می‌توان آن را به صورت مستقل دید و هم در تعامل سازنده با دیگر بخش‌های صنعتی و غیر‌صنعتی. گسترش این فناوری نوپا در ایران می‌تواند سرعت بخش‌های مختلف را بالا برده و کارکرد آنها را ارتقا ببخشد. اما به نظر می‌رسد که بخشنامه جدید بیمه مرکزی، باعث بروز شوک به این اکوسیستم جوان می‌شود. به همین بهانه گفت‌وگویی با مهندس فرشید مولاپور، مدیرعامل استارتاپ کارت اعتباری هوده داشتیم و نظر ایشان درباره تاثیر این بخشنامه و راه برون‌رفت از آن را جویا شدیم.

  •  با توجه به اینکه حوزه اینشورتک، اکوسیستم جوان و جدیدی است، آیا بخشنامه جدید می‌تواند به آن ضربه بزند؟

قطعا این بخشنامه کمی با عجله اعلام شده و تا کمی قبل اصلا نظارتی روی اینشورتک‌ها و نحوه فعالیت آنها نداشتیم. ناگهان  بحث اخذ مجوز را اعلام و شرکت‌های بیمه را از کار کردن با این استارتاپ‌ها منع می‌کنیم و نتیجه این اعلام عجولانه این است که یا مجبور هستیم این منع را برداریم ‌یا مجددا تاریخی جدید جهت تعیین تکلیف اینشورتک‌ها اعلام شود، همیشه وقتی بخشنامه‌ای با تعجیل صادر می‌شود، قطعا منجر به تمدید زمان  یا تغییر بخشنامه می‌شود. قطعا باید  جلسات مشترکی با اینشورتک‌ها، دست‌اندرکاران صنعت بیمه، حتی بیمه‌گذاران بزرگ گروهی مثل سایپا، ایران‌خودرو و امثالهم برگزار می‌شد و در این جلسات مشکلات استارتاپ‌ها و مشکلات صنعت بیمه بررسی  و از دل آن یک آیین‌نامه کاملا پخته بیرون می‌آمد.

  • هدف بیمه مرکزی از صدور چنین بخشنامه‌ای چه بوده است؟

احتمالا بیمه مرکزی بحث نهاد نظارتی‌بودن و اینکه یک قالب و یک مسیر مشخصی را برای این موضوع تعریف کند، مدنظر داشته و شاید هم فشار بعضی از نماینده‌های صنعت بیمه که تصور می‌کردند وجود اینشورتک‌ها و استارتاپ‌های فروش بیمه‌ای برای کار آنها ایجاد مشکل کرده و بخشی از بازار را از دست آنها خارج خواهد کرد، باعث شده بیمه مرکزی چنین بخشنامه‌ای را صادر کند. اما دلیل هر چه هست، به نظر من اگر آیین‌نامه درستی تعریف شده و همه جوانب موضوع دیده شود، نه‌تنها جلوی استارتاپ‌ها را نمی‌گیرد بلکه به آنها کمک هم خواهد کرد.

  •  آیا این بخشنامه در زمان مناسبی به استارتاپ‌ها اعلام شده تا بتوانند برای دریافت مجوز اقدام کنند؟ 

ببینید، اینکه هر فعالیتی مجوزی از نهاد ناظر یا نهادی که تعیین سیاست می‌کند دریافت كند، در دنیا متداول است. اما اینکه ما بیاییم با چه شرایطی این مجوز را بدهیم، خیلی مهم است. با توجه به اینکه همانطور که فرمودید اینشورتک‌ها اکثرا جوان هستند و تازه شروع به کار کرده‌اند، شاید بسیاری از پارامترهایی که بیمه مرکزی در نظر دارد  تا آن مجوز را صادر كند، نداشته باشند. اینکه ما به آنها مجوز بدهیم خیلی خوب است ولی این مجوز را به چه شرایطی و به چه کسی می‌دهیم و احراز آن به چه صورتی است، مهم‌تر است. به نظر من به جای اینکه بیاییم و شرایط سختی برای آنها در نظر بگیریم که غیرقابل وصول باشد، یک شرایط آسانی که فقط تحت یک آیین‌نامه، دستورالعمل و عملکرد خاصی فعالیت کنند، داشته باشیم. الان بیاییم اعلام کنیم شما مثلا حتما باید مجوز کارگزاری آنلاین بگیرید، شاید اصلا برای آنها امکان نداشته باشد.

مگر می‌خواهند صادر‌کننده باشند؟ در مدلی که اینشورتک‌ها تا‌به‌حال کار می‌کردند، با نماینده‌های شرکت بیمه وارد تعامل می‌شدند و صدور را آن نماینده انجام می‌داد. بهتر است که بیاییم تعاریف خیلی قابل‌وصول و سهلی را برای گرفتن این مجوز بگذاریم. همچنین این مجوز حمایت‌هایی از قبیل اعطای تسهیلات ارزان و معافیت‌های مالیاتی را به دنبال داشته باشد نه اینکه دریافت مجوز آنقدر مشکل باشد که عده‌ای با رانت آن را دریافت کنند.

  •  دلیل مخالفت بیمه مرکزی با ارزان‌فروشی بیمه شخص ثالث چیست؟

احتمالا با توجه به اینکه  بیمه شخص ثالث یکی از بیمه‌های تقریبا زیان‌ده است و اکثر شرکت‌های بیمه شاید فقط به خاطر گردش نقدینگی به سمت آن می‌روند، نظر بیمه اعمال نظارت بر قیمت‌ها و جلوگیری از زیان شرکت‌های بیمه است و بیمه مرکزی سعی کرده جلوی زیان بیمه‌گر را با نرخ‌شکنی را بگیرد.

 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *