چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟ انتخاب سردبیر رشد کسب‌وکار

چگونه کارآفرینی خلاق باشیم؟

کارآفرینی خلاق

خلاقیت یکی از موضوعاتی است که همواره بحث‌های ضد و نقیض زیادی در موردش صورت می‌گیرد. بایدها و نبایدهای زیادی درباره خلاقیت وجود دارد. این موضوع به‌خصوص در مورد استارتاپ و کارآفرینی مورد توجه قرار می‌گیرد. چرا کسی که می‌خواهد استارتاپ راه‌اندازی کند باید خلاق باشد؟ آیا همه کارآفرین‌ها خلاق هستند؟ اگر اینطور است چطور خلاقیت خود را تقویت می‌کنند؟ فکر می‌کنید خلاقیت امری اکتسابی است یا انتسابی؟ با هر عقیده و افکاری، باید بدانیم که همه چیز در دنیا قابلیت تغییر و دگرگونی دارد. خلاقیت نیز از این قاعده مستثنی نیست.

بیشتر بخوانید : کارآفرین کیست؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پت‌ و مت، انسان‌های خلاقی بودند اما خلاقیتشان به تنهایی کمکشان نکرد و هر بار یک خرابی به بار می‌آوردند. مدیر استارتاپی هم اگر نداند چطور، چگونه و کجا از خلاقیت‌هایش استفاده کند، به دردسر می‌افتد. پس چطور کارآفرین خلاقی باشیم و از این خلاقیت در راستای اهداف استارتاپ‌مان استفاده کنیم؟ در اینجا برایتان بخشی از روش‌های مورد نیاز کارآفرینان برای خلاق زیستن را شرح می‌دهیم.

به ایده‌هایت احترام بگذار

همیشه و در همه جا می‌شنوید که اکنون دوران تکنولوژی است. در عصر تکنولوژی، دسترسی به مهارت‌های جدید کار آسانی است. خیلی از کارآفرینان بر این عقیده هستند که در جهان کنونی، بدون برنامه‌نویسی و دانش فنی کسب‌وکار جدیدی راه‌اندازی نمی‌شود. در صورتی‌که این تفکر کاملا اشتباه است.

ایده‌ها مهم‌ترین بخش هر کسب‌وکاری هستند. می‌توانید با ایده‌های نو، مشکلات‌تان را حل کنید. شکست در استارتاپ‌ها امری ناممکن نیست و مدیر استارتاپی خلاق می‌تواند هر زمان که در کارش شکست خورد، با ایده‌های ناب و تجربه استارتاپ قبلی‌اش، کسب‌وکار جدیدی را راه‌اندازی کند. به ایده‌هایتان احترام بگذارید. خلاقیت به این نیست که افکارتان را محدود کنید. حتی اگر فکرتان به نظر مسخره آمد، یادداشتش کنید؛ شاید یک روز به کارتان آمد.

مهارت‌هایت را تحلیل کن

در مقابل آینه مهارت‌ها و استعدادهایتان بایستید. خودتان را با گذشته‌ و آینده‌تان بسنجید. کار‌آفرین خلاق می‌داند که چه کسی بوده و چه کسی خواهد شد. اگر در کسب‌وکارتان دیجیتال مارکتینگ انجام می‌دهید، لیستی از مهارت‌هایی تهیه کنید که یک بازاریاب دیجیتال نیاز دارد. همه مهارت‌های لازم برای کاری که انجام می‌دهید را یاد بگیرید. به دنبال کسانی بگردید که به مهارت‌های شما احتیاج دارند. حتی اگر استارتاپی که راه‌اندازی کرده‌اید هم‌راستا با بخشی از تخصص‌هایتان نیست، تسلیم نشوید. وقتی به دیگر کسب‌وکارها کمک می‌کنید تا مشکلاتشان رفع شود، مشتری‌های احتمالی‌تان را جذب می‌کنید.

متفاوت باش

بزرگ‌ترین ترس خیلی از مردم دنیا، متفاوت زیستن است. اکثر انسان‌ها به دلیل آنکه می‌ترسند متفاوت بودنشان باعث دوری از دیگران شود، خود واقعی‌شان را پنهان می‌کنند.
مدیران استارتاپی و صاحبان مشاغل نیز ترس از طرد شدن دارند. در حالی‌که کشف مسیرهای نو و گذر از چالش‌های جور دیگر اندیشیدن، مقصد بهتری را به کارآفرینان نشان می‌دهد.

خودت را با شرایط وفق بده

کارآفرین موفق و خلاق کسی است که بتواند خودش را با شرایط مختلف هماهنگ کند. خلاقیت یعنی بدانید در چه زمانی و چه موقعیتی، دست به ریسک بزنید. کارآفرین خلاق هر کجا که باشد، فرصت را جذب می‌کند و از محدودیت‌ها برای خود کوه نمی‌سازد. در همه جای دنیا، با توجه به شیوه قانونگذاری و ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی‌ موجود، کارآفرین‌ها با مشکل مواجه هستند. موانعی که در جاده کارآفرینی وجود دارد باعث عقب‌نشینی صاحبان کسب‌وکارهای نو می‌شود. در حالی‌که، همیشه کنارکشیدن بدترین گزینه موجود و نشان‌دهنده فقدان خلاقیت است.

بازخوردهای مشتریانت را جدی بگیر

کارآفرین موفق کسی است که بازخوردهای مشتریانش را بشنود. کارآفرینان استارتاپی مجبور نیستند از پروژه‌های بزرگ کارشان را شروع کنند. کافی است از نقاط کوچک شروع کنید و کم‌کم خودتان را بالا بکشید. بهترین روش برای موفقیت در کارآفرینی این است که با احتمالات کوچک شروع کنید. پس از جذب مشتری، بازخوردهای مخاطبانتان را جدی بگیرید. حتی اگر مشتریان کمی دارید، آنها را از دست ندهید. نسبت به انتقاداتشان بی‌اعتنا نباشید و آنها را با دید باز ارزیابی کنید.
شاید با خودتان بگویید انتقادات مشتریان هیچ ارتباطی با خلاقیت ندارد در حالی که اینطور نیست. کارآفرین خلاق کسی است که پذیرای انتقادات باشد و با روشی خلاقانه، علاوه بر نگه‌داشتن مشتریان قدیمی، مخاطبان جدیدی به دست آورد.

مشکلات را شناسایی کن

همان‌طور که گرهارد شواندنر (Gerhard Gschwandtner)، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Selling Power، می‌گوید: «مشکلات چیزی جز بیدار کردن خلاقیت نیستند». کارآفرین خلاق کسی است که مشکلات را شناسایی کند و از آنها برای خود غول نسازد. با شناسایی مشکلات، ساخت ایده‌های نو کار راحتی است.

فضای خلاق بساز

محیطی را به وجود بیاورید تا ایده‌های نو خودشان را نشان دهند. کارآفرین خلاق کسی است که محیطی برای ارائه ایده‌های دیگران به وجود آورد. اگر می‌خواهید در کسب‌وکارتان پیشرفت کنید، به زیردستانتان اجازه بدهید افکارشان را به زبان بیاورند. فضای کسب‌وکارتان را دوستانه و آرام نگه‌دارید. کارآفرینان خلاق با بازی‌های فکری ذهن خود و همکارانشان را پرورش می‌دهند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *