CoachHub؛ استارتاپی برای کوچینگ
آموزش کارمندان در فرایند شکلدادن به منابع سازمانی شرکتها بسیار حائز اهمیت است، طی سالهای اخیر چهره فرایند «Coaching» تغییر یافته و با تکیه بر فناوری دیجیتال، امکان ارائه خدمات آموزشی به کارمندان را فراهم میکند. استارتاپ CoachHub نیز در سال2018 با همین هدف راهاندازی شد و در حال حاضر، با داشتن حدود 300 مربی مجرب فرایند کوچینگ را با 30 زبان زنده دنیا تسهیل میکند. این پلتفرم در قالب برنامههای مختلف از طریق ویدئوهای آموزشی، فعالیتهای آموزشی و پشتیبانی آنلاین، روند کوچینگ را برای شرکتهای متعددی در سراسر جهان اداره میکند. با توجه به اینکه شرکتها و سازمانهای مدرن به اهمیت منابع انسانی و روابط درونسازمانی پی بردهاند، استارتاپهایی که با هدف ارتقا و توسعه آموزش سازمانها پا به عرصه میگذارند، شانس موفقیت و توسعه زیادی خواهند داشت.
Drops و آموزش تصویری زبان
یادگیری زبانهای مختلف یکی از نیازهای اساسی دنیای امروز است، عصر ارتباطات برای ما انسانها چارهای جز یادگیری دیگر زبانها باقی نگذاشته است، بنابراین دور از انتظار نخواهد بود اگر استارتاپهای متعددی در سراسر جهان بر اساس ایده آموزش زبان شکل گرفته باشند. در میان استارتاپهای اروپایی، Drops با هدف تسهیل فرایند یادگیری زبانهای دیگر، با استفاده از ابزارهای دیجیتال، شکل گرفته است. این استارتاپ که با هدف ارائه رویکردهای جدید در روند آموزش زبان در سال2015 راهاندازی شده است، واژگانمحور بوده و امکان یادگیری زبان را برای کاربران اپلیکیشن خود به صورت جذاب فراهم میکند. جالب است بدانید که استارتاپ Drops بر پایه تصاویر زیبا و جذاب استوار بوده و با استفاده از بازی با کلماتی که در قالب تصویر ارائه میشوند، رویکرد جدیدی را در فرایند آموزش زبان رقم زده است. این اپلیکیشن خیلی زود توانست به سریعترین برنامه یادگیری زبان در گوشیهای اندروید و آیاواس تبدیل شود، ضمن اینکه در سال2018 نیز از سوی گوگل به عنوان بهترین برنامه انتخاب شد.
رباتهای آموزشی Elias Robot
در ادامه معرفی استارتاپهای اروپایی موفق که با تکیه بر فناوری Edtech، زبانآموزان را در دایره هدف خود قرار دادهاند، جا دارد از استارتاپ فنلاندی Elias Robot نیز نام ببریم. این استارتاپ که در سال 2017 راهاندازی شده است، تغییرات و نوآوریهای قابل توجهی را در این شیوه آموزشی ایجاد کرده و با طراحی و مدیریت رباتها، فرایند آموزش زبان را شکل داده است. هدف عمده این کسبوکار، آموزش زبان به بچهها با استفاده از رباتهای سوشال و روشهای آموزشی باکیفیت است. نکته قابل توجه این رباتها، تدریس سرگرمکننده و هیجانانگیز آنهاست که در قالب بازی با کلمات و آواز خواندن ارائه میشود. استارتاپ مذکور به سرعت موفق شد تواناییهای خود را به اثبات برساند، به طوری که در حال حاضر در بسیاری از مدارس ابتدایی فنلاند مورد استفاده قرار میگیرد و این رویکرد بهخوبی نشان میدهد که فرایند آموزش الکترونیک، نهتنها در منازل و از راه دور، بلکه در مدارس جهان نیز پذیرفته شده است.
InSimu و آموزش پزشکان
کاربرد فناوری واقعیت مجازی در امر آموزش، یکی از رویکردهای نوآورانه و جذاب دنیای امروز به شمار میرود که خصوصا در فرایندهای آموزشی تجربی میتواند بسیار کارآمد باشد. استارتاپ InSimu که در سال2016 در مجارستان تأسیس شد، هدف عمده خود را بهبود روند آموزشی در جامعه پزشکی قرار داد و با طراحی یک برنامه شبیهسازی شده و تعاملی، امکان آموزش، تمرین و تشخیص را در فضای مجازی برای پزشکان و دانشجویان پزشکی فراهم کرد. به این صورت که این افراد میتوانند در فضای آنلاین و از طریق تکنولوژی واقعیت مجازی، تمرینات پزشکی خود را روی بیماران مجازی انجام دهند. این استارتاپ موفق شد در سال 2018 جایزه بهترین تازهوارد «Best Newcomer» را در بین جوایز استارتاپهای اروپای مرکزی از آن خود کند. نفوذ فناوری آموزش الکترونیک به جامعه پزشکی، نشاندهنده قدرتی است که استارتاپهای این حوزه به دست آوردهاند و بدونشک در آینده نیز رشد و توسعه بیشتری را تجربه خواهند کرد.
Qoorio؛ یک مارکتپلیس آموزشی
کسبوکارهای مارکتپلیس از سوی جامعه جهانی عموما به عنوان فروشگاههای آنلاینی شناخته میشوند که محصولات متنوعی از سوپرمارکت گرفته تا کتاب و لباس و… را به فروش میرسانند؛ اما استارتاپ Qoorio یک مارکتپلیس آموزشی است که امکان یادگیری، کسب تجربه و آموزش را برای کاربران خود فراهم میکند. این استارتاپ که در سال2018 در لیتوانی راهاندازی شد، جامعه گستردهای از افراد را به یکدیگر متصل میکند که این جامعه شامل یادگیرندگانی است که در حوزههای مختلف قانون، سیاست، اقتصاد، فرهنگ و… به دنبال یادگیری هستند و آموزشدهندگانی که نسبت به موضوعات فوق تخصص داشته و میتوانند به افراد جویای مهارت و دانش کمک کنند. کاربران بعد از اینکه از طریق استارتاپ مذکور به یکدیگر وصل شدند، مانند بسیاری از مارکتپلیسها، روند آموزشی را خودشان انتخاب میکنند، به این صورت که یا در یک کافه به صرف قهوه قرار میگذارند، یا کلاس را به صورت آنلاین و تلفنی و… برگزار میکنند.