رادیو شنبه فناوری فین تک و بانکداری

چگونه رمز ارز استخراج کنیم

استخراج رمز ارز
رمز ارز چیست؟ چگونه رمز ارز استخراج کنیم؟ سوا‌لات زیادی درباره رمز ارز و نحوه استخراج رمز ارز وجود دارد که گاهی رسیدن به جواب آنها کار آسانی نیست. رمز ارزها یا همان کریپتوکارنسی‌ها مثل معمایی هستند که حل کردنشان هم ساده و هم پیچیده است. به عبارتی می‌توانیم استخراج ارز دیجیتال را مانند کیمیاگری بدانیم.

قبل از اینکه بخواهیم بدانیم چگونه رمز ارز استخراج کنیم، ابتدا باید با خود ارزهای دیجیتالی آشنا شویم. ارزهای دیجیتالی با ظهور فناوری بلاکچین معرفی شدند. بلاکچین سیستمی است که طی آن، داده‌های جمع‌آوری شده نگهداری می‌شوند. این فناوری کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد. معروف‌ترین کاربرد بلاکچین یا همان زنجیره بلوکی، رمز ارز معروف بیت‌کوین است. فناوری بلاکچین می‌تواند تمام فعالیت‌های مربوط به ارزهای دیجیتالی را ثبت کند.

رمز ارزها با فناوری بلاکچین معرفی شدند اما ارز دیجیتالی چیست و چگونه رمز ارز استخراج کنیم؟ ارزهای دیجیتالی با استفاده از پروتکل‌های رمزگرافیکی یا کد‌های پیجیده، داده‌های حساس را رمزگذاری می‌کنند. در چنین شرایطی، انجام معاملات امن خواهند بود.

درواقع چیزی که توسعه‌دهندگان رمز‌ ارزها به وجود آوردند، سیستم غیر قابل نفوذی است که بر پایه اصول ریاضی و مهندسی کامپیوتر ساخته شده. غیر قابل نفوذ بودن، تنها یکی از قابلیت‌هایی است که مردم را به سمت استفاده از ارزهای دیجیتالی ترغیب می‌کند.

اما دلیل اصلی محبوبیت ارزهای دیجیتالی، مخفی کردن هویت‌ها و دشوار بودن ردیابی آنهاست. برای همین هم اکثر دولت‌ها با ارزهای دیجیتالی کنار نیامده و استفاده یا استخراج آنها رو غیرقانونی دانستند. زیرا اگر هویت استخراج‌کنندگان ارزهای دیجیتالی مشخص نبوده یا در زمان معامله رمز ارز، مشخصاتمان مخفی بماند، تعیین مالیات بر دارایی سخت می‌شود. رمز ارزها را برای کنترل غیر متمرکز آنها هم می‌شناسند. ارزهای دیجیتالی با کدهای آنها کنترل و ارزیابی می‌شوند و به همین دلیل، بانک‌ها یا دولت‌ها نمی‌توانند کنترلی روی کدهای پیچیده رمز ارزها داشته باشند.

برای مطالعه بیشتر درباره رمز ارزها می‌توانید به اینجا مراجعه کنید

استخراج رمز ارز

همه چیز بعد از ورود بیت کوین (به عنوان اولین ارز رمزنگاری شده) آغاز شد و صنعت استخراج ارز دیجیتال را به یکی از مشاغل پر درآمد تبدیل کرد. افزایش تقاضا باعث سخت‌تر شدن استخراج و همینطور گرانی ارزهای دیجیتالی شد. کسانی که کار استخراج ارزهای دیجیتالی را انجام می‌دادند به دلیل سختی کار تصمیم گرفتند دستگاه‌های قدرتمندتری بسازند؛ اما همچنان استخراج ارز دیجیتال فرایندی زمان‌بر و پر هزینه است زیرا با طراحی سخت‌افزارهای قوی‌تر، مصرف برق هم افزایش چشمگیری دارد.

 

دستگاه‌های استخراج ارزهای دیجیتالی به محیط زیست آسیب رسانده و انرژی‌های سبز را از بین می‌برند؛ با این حال هنوز هم نحوه استخراج رمز ارز برای بسیاری جذاب و تامل برانگیز است. زیرا با وجود تمام ضررهای احتمالی به طبیعت، از قطع شدن درختان برای ساخت کاغذ جلوگیری کرده و  از همه مهمتر اینکه آلودگی اسکناس‌های چاپی را ندارند. نکته جالب درباره استخراج ارز دیجیتال آن است که هم به صورت سخت‌افزاری و هم به صورت نرم‌افزاری قابل انجام است. استخراج‌ نرم‌افزاری و استفاده از الگوریتم‌های جدید، بسیاری از مشکلات را حل کرده است.

کلمه‌ای که برای استخراج ارز دیجیتال به کار می‌رود،  Mining Rig است که معادل فارسی آن، تجهیزات استخراج ارز دیجیتال است. ریگ به معنای مجموعه‌ای از سخت افزارهاست که می‌توان آنها را به صورت آماده خریداری یا بر روی یک برد تهیه و جمع‌آوری کرد. این ریگ‌ها یا همان مجموعه سخت افزارهای قدرتمند، فرایند استخراج ارزهای دیجیتالی را انجام می‌دهند. ریگ‌ها شامل cpu و gpuهای قدرتمند هستند. اشاره شد که استخراج؛ فرایندی با مصرف برق بسیار بالا است؛ پس اگه می‌خوایم رمز ارز استخراج کنیم باید نسبت به هزینه‌های آن مطمئن شویم.

برای آغاز فرایند استخراج، باید یک سیستم سخت‌افزاری با کارت گرافیک اختصاصی یا تراشه پردازش گرافیکی (GPU)، مدار مجتمع با کاربرد خاص و یا ای‌سیک (ASIC) و ابزار خنک‌کننده مناسب برای نرم‌افزار داشته باشیم. مرحله بعدی، داشتن کیف پول ارز دیجیتالی و عضویت در یک استخر استخراج است.

مطالب پیشنهادی : بهترین سایت اخبار رمز ارز

ابزارهای استخراج رمز ارز

برای آنکه بدانیم چگونه رمز ارز استخراج کنیم، اکنون به مرور این ابزارها می‌پردازیم. ای‌سیک چیست و چطور باید آن را به دست آورد؟

ای‌سیک همان ماینره است. دستگاه ماینر یا Asic اصطلاحی است که برای دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال به‌کار می‌رود و دستگاه‌های مختلفی اکنون در بازار موجود است. فرایند ماینینگ به طور کلی، تایید تراکنش‌های رمز ارزها و ثبت آنها در دفتر کل توزیع استخراج است. فرایند ماینینگ به غیرمتمرکز ساختن شبکه رمز ارز و افزایش امنیت شبکه کمک فراوانی می‌کند. پس از اتمام فرایند ماینینگ، رمز ارز جدیدی به دست می‌آید. به زبان ساده، ماینینگ تراکنش‌هایی هستند که تایید شده و در بلوک‌ها جمع می‌شوند. برای اینکه این بلوک‌های تازه به زنجیره بلوک‌های پیشین اضافه شوند، یه پازل کدگذاری وجود دارد. این پازل کد گذاری بسیار پیچیده بوده و باید آن را حل کرد و هر سیستمی که این پازل را حل کند، پاداش می‌گیرد.

افرادی که ماینر هستند با سخت‌افزارهایی که در اختیار دارند به امنیت شبکه رمز ارزها کمک می‌کنند. در زمان انجام عملیات ماینینگ، ماینرها باید معادلات ریاضی را حل کرده و پاداش بگیرند. سخت‌افزارهای کامپیوتری، این معادلات ریاضی فوق پیشرفته را حل می‌کنند و همین قدرت پردازشی که ماینرها در اختیار شبکه قرار می‌دهند، باعث افزایش امنیت رمز ارزها می‌شود.

همه نسبت به هزینه‌بر بودن فرایند استخراج تاکید دارند؛ پس اگر این مشکل را حل کرده‌اید، باید سه مرحله خرید دستگاه استخراج، استفاده از کیف پول امن و مناسب و پیوستن به استخرهای استخراج را پشت سر بگذارید. برای انجام فرآیند استخراج یا ماینینگ، این سه مرحله لازم و ضروری هستند. پس از انجام این مراحل می‌توانیم به استخراج ارزهای دیجیتالی بپردازیم.

مرحله بعدی در ابتدای ورود به کار استخراج و جمع‌آوری تجهیزات مورد نیاز، اینترنت است. جالب اینجاست که سرعت و حجم اینترنت در عملیات ماینینگ چندان مهم نیست و تنها چیزی که اهمیت دارد، پایدار بود اینترنت است. به همبن دلیل، سرویس‌های اینترنت ADSL و TD-LTE برای ماینینگ مناسب هستند.

برای استخراج رمز ارز چه دستگاهی بخریم؟

برای استخراج به‌صرفه، لازم است دستگاه‌های تخصصی که با عنوان ای‌سیک (ASIC)شناخته می‌شوند را داشته باشیم. دستگاه‌های استخراج، مانند گوشی‌های موبایل هستند زیرا مانند موبایل، در طرح‌ها و مدل‌های مختلف عرضه می‌شوند و هر مدل با دیگری متفاوت است. نوع برند و مدل، قدرت پردازش و مصرف برق، مهم‌ترین ویژگی‌های یک ماینر است.

برای خرید دستگاه استخراج مناسب بهتر است نکاتی را در نظر بگیریم. از جمله اینکه دستگاه استخراجی، چند هش در ثانیه تولید می‌کند؟ هرچه تعداد هش‌ها بیشتر باشد، قدرت دستگاه هم بیشتر است. رابطه مصرف برق و قدرت دستگاه باید برعکس هم باشند. در چنین شرایطی خرید دستگاه به‌صرفه است. در حقیقت، باید دستگاهی را انتخاب کنیم که مصرف برق کمتر و قدرت دستگاه بیشتری داشته باشد. هرچه این تعادل بیشتر باشد، سوددهی دستگاه هم بیشتر می‌شود.

در حال حاضر پنج تولیدکننده برتر دستگاه ماینر، بیت مین، کَنان، اینوسیلیکون، میکرو بی‌تی‌ و ای‌بنگ هستند. هر کدام از این تولیدکنندگان دستگاه‌های استخراج ارز دیجیتال، دستگاه‌های به‌خصوص و مشهوری را ساخته‌اند. به عنوان مثال بیت مین (Bitmain) تولیدکننده دستگاه‌های انت‌ماینر (Antminer) است. کنان (Cannan) دستگاه‌های آوالون (Avalon) را ساخته. اینوسیلیکون (Innosilicon) را با دستگاه‌های ترمیناتور (Terminator) می‌شناسند. میکرو بی‌تی‌ (MicroBT) تولیدکننده دستگاه‌های واتس‌ماینر (Whatsminer) بوده و ای‌بنگ (Ebang) دستگاه‌های ای‌بیت (Ebit) را ساخته.

چیزی که درباره استخراج رمزارزها سوال برانگیز می‌شود استخراج چند رمز ارز با یک دستگاه است. اگر می‌توانستیم همه رمز ارزها را با یک دستگاه استخراج کنیم اتفاق خوشایندی بود اما امکان‌پذیر نیست. با آنکه نحوه استخراج رمز ارزها تقریبا شبیه به همدیگر است اما تفاوت‌هایی با هم دارند و با یک دستگاه نمی‌توان همه رمز ارزها را استخراج کرد. زیرا اغلب دستگاه‌های استخراج از الگوریتم رمزنگاری متفاوتی پشتیبانی می‌کنند.

اما می‌توان رمزارزهایی که الگوریتم استخراج مشابهی دارند را با یک دستگاه استخراج کرد. به عنوان مثال الگوریتم استخراج بیت کوین SHA-256 است و استخراج بیت کوین، بیت کوین کش، بیت کوین اس‌وی و ارز‌های دیجیتالی دیگری که الگوریتم یکسانی دارند با دستگاه‌های استخراجی که از این الگوریتم پشتیبانی می‌کنند امکان‌پذیر است.

با پیوستن به استخر استخراج، فرایند ماینینگ آغاز می‌شود. بعد از تامین دستگاه ماینر و انتخاب کیف پول، باید به یک استخر استخراج بپردازیم. استخرهای استخراج نوعی استراتژی برای استخراج سریع‌تر به حساب می‌آیند. عملکرد استخرهای استخراج به این صورت است که استخراج‌کننده‌ها شبکه‌ای را تشکیل داده و توافق می‌کنند که رمز ارز استخراجی خودشان را (که عموما بیت‌کوین است) با یکدیگر قسمت کنند. این شبکه‌ها شانس استخراج را بالا برده و سرعت استخراج را نیز افزایش می‌دهند.

درواقع استخر استخراج، یه محل مجازی برای جمع‌ کردن قدرت پردازش و تلاش برای استخراج یک بلاک بخصوص است. با  این روش، هر استخراج‌کننده بر اساس توان پردازشی خود سود می‌برد. استخرهای استخراج برای آن به وجود آمدند که ماینرهای سراسر دنیا قدرت پردازش سخت افزارهای خود را در یک جا جمع کنند. ماینرها قدرت پردازش سخت‌افزار خود را در اختیار استخر استخراج قرار می‌دهند و استخر استخراج هم به نمایندگی از همه ماینرها، با استخرهای استخراج دیگر به رقابت می‌پردازد تا بتواند معادله بلاک‌ها را حل کند.

استخرهای استخراج، علاوه بر اینکه تعامل بین ماینرها را افزایش می‌دهد، باعث می‌شوند با تجمیع توان پردازشی آنها، هش‌های بیشتری تولید کنند. بعد از اتمام عملیات پردازش، پاداش استخراج بین اعضای استخر به صورت عادلانه تقسیم می‌شود. دریافت پاداش از این نظر عادلانه است که هر کسی متناسب با توان هشی که دستگاه او داشته، مبلغی دریافت می‌کند. برای اینکه ماینر بتواند یک بلاک را استخراج کند، به استخر استخراج نیاز دارد. در غیر این صورت، این کار به سادگی امکان‌پذیر نیست.

زیرا بدون پیوستن به استخر استخراج، شانس ماینر برای ماین یک بلاک بسیار کم است و صرفا فارم‌های استخراج بزرگ با چند ده هزار دستگاه (که هر کدام به صورت مستقل کار می‌کنند) می‌توانند بدون استخرهای استخراج عملیات ماینینگ را انجام بدهند. خوشبختانه دستگاه‌های ماینر ، به خصوص دستگاه‌های استخراج جدید، رابط کاربری ساده‌ای دارند و هر کسی می‌تواند خیلی سریع آنها را به استخر استخراج متصل کند.

اما آیا استخراج ارز دیجیتال بدون تهیه دستگاه ممکن است؟ از نظر تئوری، بله. با کامپیوتر معمولی یا لپ تاپ می‌توان بیت کوین استخراج کرد اما بی‌فایده است. پس اگه هدفتان از استخراج، کسب درآمد است بهتر ات این کار را فراموش کنید. با این حال نرم‌افزارهای مختلفی برای تلفن همراه طراحی و ساخته شده‌اند که از طریق آنها می‌توان به استخر ارزهای دیجیتال ملحق شد و استخراج کرد. اما میزان استخراجی که با تلفن همراه انجام می‌شود باید خیلی کم باشد زیرا موبایل نمی‌تواند به راحتی وارد چرخه استخراج شده و فرایند ماینینگ را آغاز کند.

راه‌ دیگر برای استخراج بیت کوین بدون تهیه دستگاه استخراج، استخراج ابری است.

استخراج ابری چیست؟

کلود ماینینگ (Cloud mining) یا استخراج ابری به آن دسته از خدمات و شرکت‌هایی گفته می‌شود که قدرت پردازش سخت‌افزارشان را به شما می‌فروشند و کارهای مربوط به استخراج و نگهداری تجهیزات را انجام می‌دهند. اگر بخواهید بیت‌کوین استخراج‌ کنید اما به خاطر به‌صرفه نبودن هزینه‌ی برق و خرید سیستم نمی‌توانید کار دلخواهتان را انجام بدهید، استخراج ابری بهترین گزینه برای شماست. شرکت‌هایی وجود دارند که به معدن بیت‌کوین مشهورند. این شرکت‌ها ساختمان‌های بزرگی هستند که کامپیوترهای زیادی داشته و شما با پرداخت مبلغی به عنوان کارمزد، عضو آنها می‌شوید. این معدن‌های بیت‌کوین به شما این امکان را می‌دهند تا به وسیله‌ی اتصال از راه دور به کامپیوترهای مجموعه‌ی آنها، اقدام به استخراج بیت‌کوین کنید. ولی باید بدانیم که استفاده از این روش همیشه مقرون به‌صرفه نیست.

درواقع کلاود ماینینگ به این صورت است که بدون خریداری تجهیزات سخت‌افزاری گران قیمت هم می‌توان استخراج کرد. باید تجهیزات ماینینگ شرکت‌های کلاود ماینینگ را اجاره کرده یا از این شرکت‌ها قدرت پردازش خریداری کنیم. با این کار تنها چیزی که نیاز داریم، صرفا یک کامپیوتر یا گوشی موبایل است. آن هم برای اینکه به حساب کاربری خود سر زده و سود حاصله را مشاهده کنیم.

مزایای استخراج ابری: عدم نیاز به مکان برای استخراج، عدم نیاز به مصرف برق، عدم نیاز به دستگاه و تجهیزات ماینینگ.

معایب استخراج ابری: ریسک کلاهبرداری و استخراج غیرشفاف

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *