مقالات دیجیتال مارکتینگ برندینگ مقالات بازاریابی محتوا

با ویدیو برندسازی کنید

همزمان با ساخت هویت جدید با محتوای ویدیویی آن را قدرتمند کنید

Brand with video
صحبت از برندینگ و موفقیت در برندسازی همیشه منوط به مشخصه‌های متعدد و متنوعی است اما در فضای شدید رقابتی کسب‌وکارهای کنونی، تولید محتوای ویدیویی یکی از رموز موفقیت برای حک کردن نام خود در ذهن مخاطبان است. با ویدیو می‌توان شاهرگ حیاتی مشتری یعنی احساسات را هدف قرارداد و پیام برند را به راحتی به او منتقل کرد.

همانطور که برندسازی اصول و قواعد خاص خود را دارد ساخت هویت برای کسب‌و‌کارها هم بر مبنای ویدیو اصول و استانداردهای مخصوص به خودش را می‌طلبد که برای حضور جدی در این میدان پررقابت بهتر است ویدیو برندینگ را علمی و اصولی دنبال کرد.

البته بدیهی است که ویدیو برندینگ زیرشاخه‌ای از برندسازی است و به همین جهت بسیاری از مفاهیم اصلی ساخت برند در چارچوب ویدیوبرندینگ نیز یکسان است که ابتدا به آنها اشاره می‌کنیم سپس به نکات اختصاصی برندینگ از طریق ساخت و انتشار ویدیو می‌پردازیم.

ویدیو برندینگ چیست

برای شناخت مفهوم بهتر برندسازی با بیان ریشه دقیق کلمه برند شروع می‌کنیم.  کلمه برند از واژه‌ای در زبان اسکاندیناوی قدیم به معنای «داغ‌کردن و سوزاندن» می‌آید، به این خاطر که دامداران برای متمایز ساختن دام‌های خود از دام‌های دیگران، علامت مشخصی روی بدن دام‌ها داغ می‌کردند و با مهاجرت اروپاییان به شمال قاره آمریکا، اصطلاحات و سنت‌های اینچنینی با آنها به کشور آمریکا آمد.

البته مفهوم متمایز ساختن کالاهای با کیفیت‌تر در دوران باستان در کشورهایی که مهد تمدن بودند مانند ایران، چین، روم و مصر باستان هم وجود داشت که برای مشخص شدن سازندگان و صاحبان کالا، علامت تجاری سازنده یا صاحب کالا روی آن نقش می‌بست، مانند علامت‌هایی که روی ظروف سفالی قدیمی موجود در موزه‌ها دیده می‌شود.

ویدئو برندینگ

در بیشتر موارد این علائم و نشانه‌ها برای متمایز شدن و جذب خریداران وفادار به کار می‌رفت. پس مفهوم کاربردی برند موضوع جدیدی نیست، آنچه که جدید است، دانش برندسازی و تکنیک‌های خلق برند و مدل‌های برندسازی است که در کشورهای پیشرفته تدوین شده است.در حقیقت برندسازی بیش از آنکه به نشان و علامت‌گذاری مرتبط باشد، مربوط به ارتباطات و معرفی است.

هرمفهومی که در ذهن آدمی قابل اعتماد و مطمئن باشد و به درستی با او ارتباط برقرارکند در این راه گام نهاده‌است . به عبارت دیگر انسان ها از نخستین برندها هستند؛ برندهای شخصی و انسانی که در کتاب‌های تاریخی با آنها آشنا شده‌ایم.

اما امروزه می‌دانیم که یکی از مهم‌ترین مسیرهای ایجاد تعاملات انسانی ویدیو است، ویدیوهایی که در لوای برندهای شخصی در ذهن مخاطبان خود لانه می‌گزینند و با ساخت خاطره تصویری بر ادراک ما هویتی به نام برند خلق می‌کنند.

نکته دیگر این است که در میان تعریف های متعدد و متنوع مقوله برندسازی به طور کلی با دو نوع تعریف مواجه هستیم؛ یک تعریف، برند را نام، واژه، علامت و یا ترکیبی ازاین عناصر می‌داند که به منظور شناسایی کالاها و خدمات یک فروشنده با هدف ایجاد تمایز در عرصه رقابت استفاده می‌شود و تعریف دیگر برند را ذهنیت، احساس باطنی و ادراک درونی شخص درباره یک محصول یا خدمت تلقی می‌کند و تلفیق هردو در این جمله خلاصه می‌شود که « برند، اطلاع رسانی و خلق تجربه استفاده از یک محصول و خدمت است که آفریننده هویت آن در ذهن انسان می‌شود.»

برای هر دو قسمت این تعریف مختصر یعنی اطلاع‌رسانی و خلق تجربه، ویدیو می‌تواند به کمک صاحبان برند بیاید و اگر این رویکرد به صورت اختصاصی و با معیارهای دقیق برای ساخت ویدیوهایی که عناصر برند را تحت تاثیر قرار می دهند همراه شود، مفهومی نسبی به نام ویدیوبرندینگ پایه‌گذاری خواهد شد.

می‌دانیم که ویدیو یکی از مهم‌ترین ابزارهای خلق تجربه و ارتباط سازی برند است که کنترل موثری روی ذهنیت و احساسات مخاطبان خود دارد و به همین جهت است که برندسازی بر مبنای ویدیو تا جایی می‌تواند بار هویت‌سازی برند و مدیریت آن را به دوش بکشد که حتی به‌عنوان مبحث جداگانه با عنوان ویدیوبرندینگ در علوم برند به آن پرداخته می‌شود.

استراتژی ویدئو مارکتینگ

استراتژی ویدئو مارکتینگ

اما برای ویدیوبرندینگ شما نیاز به تولید محتوای ویدیویی مداوم و منظم دارید که در چهار مرحله باید آن را سازماندهی کنید.

      • مرحله اول

پی بردن به این موضوع که چرا باید ویدیوبرندینگ کنیم؟

در این مرحله می‌بایست به دلیل منطقی برای ویدیوبرندینگ برسید و اساس اینکه آیا برندینگ بر مبنای ویدیو راهکار شما در شرایط کنونی هست یا خیر را بررسی کنید.

یکی از مهم‌ترین عوامل شکست برندسازی ویدیویی، عدم نیاز به این مقوله از پایه است. به‌عنوان مثال در اغلب موارد کسب‌ و کارهای B2B در عین حال که نیاز به تولید محتوای ویدیویی دارند اما نیازی به ویدیو برندینگ به معنای وسیع و کامل آن ندارند، همچنین خیلی از افراد زیرساخت‌های اولیه برند شخصی را ندارند که بخواهند از طریق ویدیو برندینگ آن را توسعه دهند و یا کسب‌وکارهای محصول‌محوری که نیازی به برندسازی ویدیویی ندارند ولی در نقطه مقابل آنها، اغلب کسب وکارهای خدماتی و برندهای شخصی باید برای ویدیوبرندینگ اقدام متناسب داشته باشند.

لذا پیش از قدم گذاشتن در این مسیر می‌بایست از طریق مشاوران برندینگ به جواب قطعی این سوال رسید که آیا ویدیوبرندینگ درمان مشکلات و معضلات کنونی کسب‌و‌کارمان هست یا خیر؟

      • مرحله دوم

پژوهش و جایگاه‌سازی برند ویدیویی متناسب با مخاطبان هدف

پس از رسیدن به قطعیت برای موثر بودن ویدیو برندینگ با توجه به نوع کسب‌وکار، می‌بایست جایگاه برند ویدیویی‌تان را نیز طبق معیارهای دقیقی که از پژوهش روی مصرف‌کنندگان برندتان به دست می‌‌آورید مشخص کنید. این مسیر همانند تعیین جایگاه در برندسازی معمول، تابع قرار گرفتن آن چیزی که بنا به فروش آن دارید در نقشه بازار است.

نقشه بازار طیفی از جایگاه‌هاست که یک محصول یا خدمت می‌تواند در بازار در مقایسه با رقبا داشته‌باشد و این جایگاه‌ها بر اساس دو جنبه ای که برای مشتری اهمیت بیشتری دارند، تعیین می‌شوند: قیمت و کیفیت.

به عنوان مثال اگر قرار است محصولی با قیمت و کیفیت بالا به دست مصرف‌کننده خود برسانید این محصول در جایگاه لوکس قرار می‌گیرد و نشان‌دهنده این است که ویدیوهایی که برای ویدیو برندینگ بنا به تولیدشان را دارید نیز باید از لحاظ مشخصه‌هایی همچون لوکیشن، طراحی صحنه، نوع تصاویر و … در مرتبه لوکس قرار بگیرد و تداعی‌کننده جایگاه لوکس محصول شما در ذهن مخاطب به وسیله تصاویر ویدیویی باشند.

      • مرحله سوم

چطور ویدیوی استاندارد متناسب با برندمان بسازیم؟

تولید ویدیو برای ویدیوبرندینگ یک تفاوت با ساخت بقیه ویدیوهایی که در پلن‌های کسب‌وکارها مورد استفاده قرار می‌گیرد دارد و آن این است که شاید برای بقیه ویدیوها شما ضرورتی به رعایت استانداردهای مهم و اصلی ویدیوسازی نداشته باشید اما برای ساخت ویدیو در جهت ویدیو برندینگ شما ملزم به رعایت تمامی شرایط و استانداردهای کیفی برای ویدیو هستید، استانداردهایی همچون ایده و سناریوی خوب، استفاده از تجهیزات باکیفیت، صدا و تصویر بدون نقص، قاب‌بندی حرفه‌ای، تدوین جذاب و کلیه مواردی که برای داشتن یک ویدیوی خوب می‌بایست رعایت کرد.

وقتی صحبت از حافظه تصویری در ویدیو برندینگ می‌شود به منزله این است که شما با یقین به تاثیر تصاویری که در قالب ویدیو پیش چشم مخاطب قرار می‌دهید فریم به فریم تصاویر را ضبط کرده‌اید و همین باعث می‌شود جای هیچ عذر و بهانه‌ای برای قصور یا نقص احتمالی در ویدیوی شما که به جهت برندسازی ویدیویی تولید و منتشر شده‌است پذیرفته نباشد.

      • مرحله چهارم

گرفتن بازخورد از مخاطبان و شکل‌دهی درست برند در ویدیوهای آینده

در مرحله چهارم و نهایی نیز با بررسی نتایج حاصل شده از انتشار ویدیوی خود اقدام به برآورد و تحلیل میزان تاثیر ویدیوهای منتشر شده کرده و در ادامه با گرفتن نظرات مخاطبان کسب‌و‌کار و انجام نظرسنجی سعی در بهبود ویدیوها و در نتیجه بهبود برندسازی ویدیویی خود و یا کسب‌وکارتان می‌شوید و اینجاست که انتخاب صحیح پلتفرم انتشار با ابزارهای کارآمد تحلیل رفتار مخاطبان نسبت به ویدیوهای شما می‌تواند نقش موثری در هدایت رو به جلو ویدیوبرندینگ شما داشته باشد.

پلتفرم‌های انتشار ویدیو برای اشتراک‌گذاری نظیر یوتیوب که از ثانیه‌به‌ثانیه رفتار مخاطب با ویدیو شما گزارش می‌دهند، درحقیقت چشمان تیزبین برندینگ براساس محتوای ویدیویی شما می‌شوند که با کمک آنها و اندکی تیزهوشی در بررسی داده‌ها می‌توانید سکان هدایت کشتی اطلاع‌رسانی و خلق تجربه برندتان را در دست بگیرید و در دریای متلاطم و پرخروش کسب‌وکارهای دیجیتال به ساحل امن موفقیت و آرامش برسانید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *