گفتگو انتخاب سردبیر

ستاره‌های استانبول

بچه‌های استارتاپی سیمیاروم موفق شدند در رویداد استارتاپ استانبول بدرخشند و نام‌شان در میان ۱۰ استارتاپ برگزیده امسال قرار گرفت. غزاله سروش، هم‌بنیانگذار استارتاپ سیمیاروم از این موفقیت می‌گوید

استارتاپ سیمیاروم در حوزه مشاوره و روانشناسی آنلاین فعالیت می‌کند. جامعه هدفش را براساس ایرانیان خارج از کشور در نظر گرفته و در حال حاضر بیشترین تمرکز را بر مهاجران ایرانی دارد. سیمیاروم از سال ۹۶ شروع به کار کرده و توانسته ۵هزار و ۲۰۰ جلسه آنلاین و تصویری مشاوره و روانشناسی برگزار کند.

همچنین بیش از ۶۰۰ نفر از خدمات این استارتاپ موفق استفاده کرده‌اند که اغلب ایرانیان ساکن انگلیس، آمریکا، استرالیا و آلمان هستند. سیمیاروم ۴هم‌بنیانگذار به نام‌های زینب رئوفی، غزاله سروش، علیرضا توکلی و مهدی قطبی دارد. غزاله سروش، هم‌بنیانگذار این استارتاپ در گفت‌وگو با «شنبه» از ارزآوری بیش از ۱۸۰هزار دلاری این کسب‌وکار طی مدت فعالیتش حرف زده و می‌گوید روی جامعه هدفی تا ۲۵۰میلیون نفر به‌عنوان مهاجران کشورهای مختلف، حساب باز کرده‌اند.

سروش می‌گوید قیمت مناسب و هم‌فرهنگی مشاوران با کاربران، از مهم‌ترین دلایل رویکرد مثبت ایرانی‌های خارج از کشور به سیمیاروم بوده است. سیمیاروم اواخر مهرماه امسال در رویداد استارتاپ استانبول حضور داشته و توانسته در میان ۱۰۰ استارتاپ، جزو ۱۰ استارتاپ برگزیده باشند. فرصت سنجش ایده و کسب‌وکار با استارتاپ‌های خارجی و برقراری ارتباط با سرمایه‌گذارانی از کشورهای مختلف، دیگر دستاوردهای این رویداد برای تیم سیمیاروم بوده است.

غزاله می‌گوید سرمایه‌گذاران ترک و عرب، اکوسیستم ایران و بچه‌های ایرانی را به خوبی می‌شناسند و هر‌کدام چندین‌بار به ایران آمده‌اند و با اینکه مشتاق سرمایه‌گذاری در اکوسیستم ایران هستند، اما به خاطر شرایط اقتصادی فعلی، مشکلات مربوط به انتقال پول و تحریم‌ها، از سرمایه‌گذاری در کشور ما می‌ترسند. به بهانه موفقیت آنها در رویداد مهم استارتاپ استانبول به سراغ آنها رفتیم.

اخیرا در رویداد استارتاپ استانبول حضور داشتید و در بین ۱۰ تیم برتر قرار گرفته‌اید. از این رویداد و نحوه حضور سیمیاروم بیشتر بگویید.

این رویداد ۲بار در سال یعنی هر ۶ماه‌ یک‌بار برگزار می‌شود. امسال حدود ۱۶۰هزار استارتاپ از سراسر دنیا برای حضور در این رویداد که از ۲۶ تا ۲۹ مهرماه برگزار شد، ثبت‌نام کرده بودند. برای ثبت‌نام هم باید در مورد ایده، مدل درآمدزایی و آمار و ارقامی که ایجاد کرده‌ای، توضیح بدهی.

در نهایت با بررسی این تعداد از استارتاپ، ۱۰۰ استارتاپ برگزیده شدند که در این رویداد فرصت معرفی خودشان را به داوران و سرمایه‌گذاران داشته باشند. (یعنی فرصت پیچ‌کردن) ۵ استارتاپ از ایران در رویداد امسال شرکت کرده بودند، اما سیمیاروم تنها تیم ایرانی بود که جزو ۱۰ استارتاپ برتر رویداد قرار گرفت. بعد از این برای ما جلسه‌ای با سرمایه‌گذاران تشکیل شد که هرچه بیشتر در مورد استارتاپ‌مان صحبت کردیم شبکه‌سازی بسیار خوبی برای‌مان ایجاد شد.

برای اینکه بیشتر با سیمیاروم آشنا بشویم، بگو که از چه سالی کارش را شروع کرده است؟

از سال ۹۶٫

چه خدماتی ارائه می‌کند؟

جلسات آنلاین و تصویری مشاوره روانشناسی و روانپزشکی خدماتی است که سیمیاروم ارائه می‌کند. این خدمات روی سایت ارائه می‌شود و پنلی داریم که هر فرد، روی این پنل پرونده پزشکی دارد و جلسات مشاوره‌اش هم روی همین پنل انجام می‌شود.

به لحاظ امنیت ما بسیار مراقبیم که اسم و صحبت کاربر هیچ‌جا منتشر نشود و به جایی درز نکند. در واقع کاربر خیالش راحت است که مسائلش را کسی متوجه نخواهد شد. فکر می‌کنم ایجاد این تجربه موفق موجب شده تا کاربران ما درصد رضایت بالایی هم داشته باشند.

شما ۴ هم‌بنیانگذار هستید. چگونه با هم آشنا شده‌اید؟

این استارتاپ از یکی از دوره‌های استارتاپ ویکند شروع شده است؛ یعنی حدودا سال ۹۵٫ هم‌بنیانگذاران سیمیاروم در آنجا با هم آشنا می‌شوند و چون ایده‌های مشابه داشته‌اند، این استارتاپ‌ را شروع می‌کنند.

[bs-quote quote=”۵ هزار و ۲۰۰ جلسه آنلاین روانشناسی و مشاوره برای ایرانیان داخل و خارج از کشور برگزار کرده‌ایم
۲۱ مشاور در حال حاضر با ما همکاری می‌کنند. در میان این مشاوران، چند نفری هم خودشان از مهاجران ایرانی خارج از کشور هستند. طبق آخرین برآوردهایی که داشته‌ایم، تاکنون بیش از ۱۸۰هزار دلار، درآمد دلاری یا همان ارزآوری داشته‌ایم
” style=”style-2″ align=”left”][/bs-quote]

در تیم بنیانگذار شما ۲نفر خانم هستند؛ فضای استارتاپی را چقدر برای اینکه دختران ایرانی واردش شوند و کسب‌وکار خودشان را راه‌اندازی کنند، دارای ظرفیت می‌دانی؟

در این فضا ظرفیت وجود دارد و خانم‌ها باید وارد شوند و کسب‌وکار خودشان را راه‌اندازی کنند. قبل از همه اینها باید به این دید برسند که از شکست نترسند.شکست بخشی از مسیر کسب‌وکار است و خود من تجربه شکست دارم اما از آن عبور کردم.

از طرفی الان در بعضی از نهاد‌ها و ارگان‌هایی مثل اتاق بازرگانی، آموزش‌هایی برای زنان و دختران در نظر گرفته‌اند تا راه‌اندازی کسب‌وکار، اداره آن و رسیدن به درآمدزایی را به آنها آموزش می‌دهند. در ترکیه که بودیم، از روزنامه اختصاصی زنان در ترکیه با ما صحبت کردند و یکی از سوالات‌شان این بود که چرا دختران ایران حضور کم‌رنگی در چنین رویدادهایی دارند؛ یعنی این مسئله به چشم دیگران هم آمده است.

برگردیم به سیمیاروم؛ این کسب‌وکار تاکنون به چه تعداد از افراد خدمات مشاوره ارائه کرده است؟

بیش از ۶۰۰ نفر از خدمات سیمیاروم استفاده کرده‌اند که اغلب این افراد، خارج از کشور هستند.

در این مدت چند جلسه مشاوره و روانشناسی برگزار کرده‌اید؟

۵هزار و ۲۰۰ جلسه آنلاین روانشناسی و مشاوره برای ایرانیان داخل و خارج از کشور برگزار کرده‌ایم.

هر جلسه چند دقیقه است؟

۴۵ دقیقه.

و بابت هر جلسه چقدر هزینه دریافت می‌کنید؟

۳۵دلار.

مشتریان خارج از کشور شما بیشتر در چه کشورهایی ساکن هستند؟

آلمان، آمریکا و استرالیا.

سهم سیمیاروم از هزینه‌ای که بابت هر جلسه می‌گیرد، چقدر است؟

۳۵درصد سهم سیمیاروم و ۶۵درصد به مشاور پرداخت می‌کنیم.

برای ارائه خدمات مشاوره حتما از متخصصان این حوزه استفاده می‌کنید. در حال حاضر چند مشاور با سیمیاروم همکاری می‌کنند؟

۲۱ مشاور در حال حاضر با ما همکاری می‌کنند. در میان این مشاوران، چند نفری هم خودشان از مهاجران ایرانی خارج از کشور هستند که در کشورهایی چون استرالیا، آمریکا و انگلیس حضور دارند.

پس فرصت خوبی برای درآمدزایی مشاوران و روانشناسان هم ایجاد شده چون دسترسی به جامعه بزرگی از کاربران برای‌شان فراهم شده است.

دقیقا. حتی بعضی از این مشاوران، مراجعه‌کنندگان خودشان را هم به پلتفرم ما آورده‌اند و از این طریق مشاوره ارائه می‌کنند. برای‌شان به‌صرفه هم است؛ چون هزینه دفتر و منشی و پول آب و برق و… نمی‌پردازند و حتی اگر در سفر هم باشند، می‌توانند با کاربران در ارتباط باشند. کار پزشکان آسان نیست. با تجربه خوبی که برای مشاوران ایجاد کردیم، افراد برجسته این حوزه حاضر به همکاری شدند و پلتفرم را به‌عنوان بستر فعالیت‌شان انتخاب کردند.

وقتی با مدیران استارتاپ‌های حوزه سلامت صحبت می‌کنیم، معمولا معتقد هستند که کارکردن با پزشکان سخت است؛ شما چه تجربه‌ای در این زمینه دارید؟

واقعا درست می‌گویند و کارکردن با این قشر آسان نیست. مسئله دیگر برمی‌گردد به این موضوع که مانند هر صنف دیگری در این صنف هم افراد شومن کم نیست که به اصطلاح روانشناسی زرد را در پیش گرفته‌اند و حرف‌شان بار علمی ندارد. بنابراین کار ما سخت می‌شود چون هر‌گونه عدم بازدهی، کاربران را ناامید می‌کند و کار پیش نمی‌رود. به همین دلیل باید با وسواس زیادی پزشکان و مشاوران را انتخاب کرده و رضایت‌شان را برای حضور در سیمیاروم جلب می‌کردیم.

مسئله دیگر در ارتباط با این قشر این است که اغلب بسیار از تکنولوژی و حوزه آنلاین دور هستند و با این حوزه آشنا نیستند. شاید باورش سخت باشد که بسیاری از این پزشکان و روانشناسان، حتی گوشی هوشمند هم نداشتند و بعضا خودمان گوشی خریدیم و کارکردن با آن را به آنها آموزش دادیم.

از بعضی از پزشکان حتی عکسی در فضای آنلاین وجود نداشت و ما برای نخستین‌بار از آنها عکاسی کردیم و همان عکس ما را سایت‌های دیگر برداشته و منتشر کرده‌اند. اما همین افراد الان بسیار مشتاق هستند که با سیستم سیمیاروم کار کنند.

بسیاری از حاضران در رویداد، به ما می‌گفتند که نیازی به جذب سرمایه ندارید و از همین مدل و روند کارتان می‌توانید درآمدزایی داشته باشید و به کسب‌وکارتان تزریق کنید

برای جلب اعتماد کاربران چه کارهایی کرده‌اید؟ چون بحث مشاوره و روانشناسی همیشه حساسیت‌های ویژه خود را دارد؛ به ویژه اینکه جلسات تصویری هم باشد.

اول باید بگویم که بخشی از موفقیت را مدیون نخستین کاربران هستیم که از خدمات ما استقبال کردند و تجربه خود را ثبت کردند تا مورد استفاده دیگران هم قرار بگیرد. بسیاری از مشتریان ما با تبلیغات دهان به دهان به سیستم ما جلب شدند؛ یعنی یک کاربر استفاده کرده و مشاوره گرفته، راضی بوده و به اطرافیان خودش هم اطلاع داده است.

در طرف مقابل، ما هم سعی کردیم کیفیت خدمات را در بهترین سطح حفظ کنیم. محافظت از اطلاعات کاربران با امنیت بالا، کار دیگری است که انجام دادیم. حتی اگر پدر و دختری به سیستم ما بیایند، به هیچ‌کدام در مورد دیگری، اطلاعی نمی‌دهیم. همچنین نتیجه‌ای که کاربران می‌گیرند، موجب شده که جلسات متعددی را با مشاوران ما داشته باشند.

کاربران شما از کشورهای مختلف هستند؛ به‌ویژه کشورهایی که ساعت و زمان متفاوت با ایران دارید. این اختلاف ساعت را چگونه مدیریت می‌کنید؟

هر کاربری در پنل سیمیاروم، ساعت مناسبش را ثبت می‌کند و در خود سیستم ساعات مورد نظر کاربر با ساعاتی که مشاوران اعلام کرده‌اند، منطبق می‌شود.

گفتی که بابت جلساتی که برای ایرانیان خارج از کشور برگزار می‌کنید، هر جلسه ۳۵دلار دریافت می‌کنید. برای جلسات مشاوره و روانشناسی ایرانیان داخل کشور، چقدر هزینه می‌گیرید؟

برای هر جلسه ۴۵ دقیقه‌ای تا ۱۸۰هزار تومان پرداخت می‌کنند. نکته قابل توجهی هم در مورد مشتریان ایرانی داخل کشور داریم و آن این است که اغلب کاربران ایرانی داخل کشور، از شهرستان‌های دور هستند، چون این افراد به خدمات مشاوره در شهرها و مناطق خود دسترسی ندارند. از طرفی به خاطر محیط کوچک و بسته محل زندگی‌شان، ترجیح می‌دهند که از خدمات روانشناسی و مشاوره محل زندگی خود استفاده نکنند. به همین دلیل از خدمات سیمیاروم استقبال خیلی خوبی دارند.

اغلب مشتریان‌تان از خارج از کشور هستند و از طریق پی‌پل، پرداخت دلاری دارند. بنابراین شما توانسته‌اید درآمد دلاری داشته باشید و مطابق اصطلاح رایج، ارزآوری کرده‌اید. ۲سال هم از شروع فعالیت سیمیاروم می‌گذرد. طی این مدت چقدر ارزآوری داشتید؟

ما در رویدادهای خارج از کشور به‌راحتی به اعداد و ارقام‌مان اشاره می‌کنیم اما مطمئن نیستم که باید به رسانه‌های داخلی آمار درآمدزایی‌مان را بگوییم یا نه.

بالاخره شما که این آمار را دارید و الان درآمد دلاری به گفتمان قابل دفاعی حتی در رسانه‌های ملی تبدیل شده. اگر شفاف باشید، بهتر است.

طبق آخرین برآوردهایی که داشته‌ایم، تاکنون بیش از ۱۸۰هزار دلار، درآمد دلاری یا همان ارزآوری داشته‌ایم.

سیمیاروم الان سرمایه‌گذار دارد یا از درآمدزایی این استارتاپ برای پیشبرد کار استفاده کرده‌اید؟

ما سرمایه‌گذار نداریم و از درآمد سیمیاروم برای توسعه کسب‌وکارمان استفاده می‌کنیم. بیشتر هزینه‌ها هم مربوط به بحث مارکتینگ است.

در چه بازاری حضور دارید؟ یعنی تارگت شما روی چه بازاری با چه ابعاد و اندازه‌ای است؟

هدف اولیه ما این بوده که پلی باشیم بین ایران و ایرانیان خارج از کشور؛ یعنی مهاجران ایرانی. تعداد این افراد را ۸ میلیون نفر برآورد کرده‌ایم. این افراد در واقع به طور کامل از ایران رفته‌اند و دانشجو نیستند یا حضور موقت در خارج از کشور ندارند، بلکه به صورت دائمی از ایران رفته‌اند.

همچنین برای توسعه محصول و کارمان، روی جامعه فارسی‌زبانان داخل و خارج ایران که تاجیک‌ها و افغان‌ها را هم در‌بر‌می‌گیرد، تمرکز کرده‌ایم. جمعیت این فارسی‌زبانان تا حدود ۱۲۰میلیون نفر است. برنامه توسعه گسترده‌ دیگری هم داریم که کل مهاجران دنیا را در‌بر‌می‌گیرد. براساس تحقیقی که کرده‌ایم، جامعه این مهاجران تا ۲۵۰میلیون نفر است؛ یعنی این افراد هم به صورت ثابت مهاجر هستند و نه اینکه دانشجو یا مسافر باشند.

چرا اینقدر روی مهاجران تاکید دارید؟

به این دلیل که افرادی که مهاجرت می‌کنند، معمولا دچار چالش‌هایی با محیطی می‌شوند که به‌تازگی واردش شده‌اند. از طرفی به لحاظ مشاوره و روانشناسی، مهاجران ترجیح می‌دهند با افرادی مشورت کنند که با فرهنگ‌شان آشنا باشد، چون آدم‌ها هر جایی هم که بروند، فرهنگ‌شان را با خودشان می‌برند.

حتی ما مشتریانی داریم که خارج از ایران به دنیا آمده‌اند، به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند اما فرهنگ‌شان ایرانی است. به‌طور کلی هم مهاجران از هر کشوری باشند، در کشورهای میزبان، دسترسی زیادی به خدماتی چون مشاوره ندارند و به خاطر تفاوت‌های فرهنگی در این زمینه دچار مشکلاتی هستند.

به همین دلیل تمرکز ما روی این جامعه است و برنامه داریم که به زبان‌های مختلف هندی، چینی، ترکی، عربی و… برنامه مشاوره ارائه کنیم. ضمن اینکه بازار مهاجران، بازار بکری در سطح جهان است که کار عمده‌ای در این بازار انجام نشده است. بنابراین فرصت خوبی است که بتوان به این افراد خدماتی ارائه کرد.

سرمایه‌گذاران زیادی هم از ایده و مدل کسب‌وکار سیمیاروم استقبال کرده‌اند. اما مشکلاتی هم برای جذب سرمایه خارجی داریم که اغلب افراد از آنها باخبر هستند. مهم‌ترینش هم بحث تحریم‌ها و مشکلات انتقال پول به ایران و… است.
سرمایه‌گذاران عرب و ترک، بارها روی این مشکلات دست گذاشتند و از این بابت نگرانی دارند. حتی بودند سرمایه‌گذارانی که در رویداد حضور نداشتند اما اطلاعات رویداد به دست‌شان رسیده بود و مثلا سرمایه‌گذاری از آفریقا با ما ارتباط گرفت و به کسب‌وکارمان ابراز علاقه کرد

علاوه بر مسائلی که در مورد مباحث فرهنگی آدم‌ها مطرح کردی، به لحاظ هزینه‌ای چقدر استفاده از خدمات یک استارتاپ ایرانی برای‌شان به‌صرفه است؟

اصل قضیه دسترسی به مشاور و روانشناسی است که هم‌زبان و هم‌فرهنگ باشد. اما به هر حال به لحاظ هزینه هم برای‌شان به‌صرفه است. ما بابت هر جلسه ۳۵ دلار دریافت می‌کنیم اما خارج از ایران، بابت هر جلسه حداقل تا ۹۰ دلار باید پرداخت کنند.

مهم‌ترین چالش‌های حوزه کاری استارتاپ شما چه مواردی را در‌بر‌می‌گیرد؟

بحث‌های مالی و هزینه‌های اداره کسب‌وکاری که بخواهد به کاربران خارج از ایران خدمات ارائه کند، خیلی زیاد است. ما باید در گوگل ادز تبلیغ کنیم که هزینه‌های بالایی دارد. مشکلات مربوط به پرداخت را هم با توجه به تحریم‌ها داریم. چالش دیگر مربوط به جذب سرمایه است. در ایران با چندین نفر جهت سرمایه‌گذاری صحبت کردیم اما تاکنون سرمایه‌ای برای سیمیاروم جذب نکرده‌ایم.

چرا نتوانستید سرمایه جذب کنید؟ ایده برای‌شان جذاب نبوده؟ خواسته‌ای داشته‌اند که شما قبول نکرده‌اید یا مشکل دیگری وجود دارد؟

ما به دنبال سرمایه‌گذاری هستیم که دست‌مان را بگیرد و به اصطلاح پای‌مان را نگیرد. چند نوع سرمایه‌گذار به سراغ سیمیاروم آمده‌اند. مثلا از نهادها و سازمان‌های دولتی ‌بخش خصوصی و از اکوسیستم استارتاپی.

اما گاه با ایده مشکل داشته‌اند و گاه اعداد و ارقامی که بابت سرمایه‌ مورد نیاز اعلام می‌کنیم، برای‌شان باورپذیر نیست و فکر می‌کنند، زیاد است. در مورد درصد سهامی هم که قرار است بگیرند، معمولا اختلاف نظر داریم چون سهم بالایی طلب می‌کنند. در حالی که در رویداد استانبول استارتاپ، استقبال فوق‌العاده‌ای از ما شد و ایده برای‌شان بسیار جذاب بود. مخصوصا سرمایه‌گذاران عرب و ترک که مهاجران زیادی در سراسر جهان دارند، استقبال زیادی از این استارتاپ کردند.

بعضی از چالش‌ها هم مربوط به منابع انسانی است. خیلی‌ها الان بیشتر کار را می‌پیچانند و به‌درستی انجام نمی‌دهند. این یک آفت برای استارتاپ است، چون زمان و هزینه برای ما بسیار مهم است اما با این رفتارها، آسیب‌های جدی ایجاد می‌شود.

جذب سرمایه را برای انجام چه کاری می‌خواهید؟

مهم‌ترین مسئله در حال حاضر برای ما، مارکتینگ است که بسیار هزینه‌بر است. مورد دیگری که برای توسعه‌اش به سرمایه نیاز داریم، بحث تکنیکال است. ما پنل‌مان را خودمان طراحی کرده‌ایم و برای توسعه و بهبود کیفیت تصویری جلسات آنلاین، باید هزینه‌های بیشتری بکنیم.

سرمایه‌گذاران داخلی، حجم سرمایه مورد نیازتان را زیاد دانسته‌اند؛ مگر به چه میزان سرمایه احتیاج دارید؟

ما در حال حاضر به ۴۰۰هزار دلار نیاز داریم.

در ابتدای صحبت‌مان گفتی که استارتاپ‌تان در رویداد استارتاپ استانبول با استقبال سرمایه‌گذاران روبه‌رو شد. فکر می‌کنی بتوانید از سرمایه‌گذاران خارجی، جذب سرمایه داشته باشید؟

ما ارتباطات لازم را برقرار کرده‌ایم. سرمایه‌گذاران زیادی هم از ایده و مدل کسب‌وکار سیمیاروم استقبال کرده‌اند. اما مشکلاتی هم برای جذب سرمایه خارجی داریم که اغلب افراد از آنها باخبر هستند. مهم‌ترینش هم بحث تحریم‌ها و مشکلات انتقال پول به ایران و… است.

سرمایه‌گذاران عرب و ترک، بارها روی این مشکلات دست گذاشتند و از این بابت نگرانی دارند. حتی بودند سرمایه‌گذارانی که در رویداد حضور نداشتند اما اطلاعات رویداد به دست‌شان رسیده بود و مثلا سرمایه‌گذاری از آفریقا با ما ارتباط گرفت و به کسب‌وکارمان ابراز علاقه کرد.

با این شرایط، چقدر به جذب سرمایه خارجی امید دارید؟

امید داریم و جلسات امیدوارکننده‌ای با سرمایه‌گذاران ترک و عرب داشتیم. آنها می‌خواهند که سرمایه بیاورند و ما خیلی سریع به سمت مشاوره با زبان‌های ترکی و عربی حرکت کنیم تا بتوانند این سرویس و خدمات را به کاربران کشور‌شان ارائه کنند.

نکته جالب توجه برای ما این بود که این سرمایه‌گذاران اکوسیستم ایران را به خوبی می‌شناختند و خیلی ایرانی‌ها و بچه‌ها و تیم‌های ایرانی تعریف و تمجید می‌کردند. اما مشکلات سرمایه‌گذاری در ایران مانع از حضورشان برای آوردن سرمایه است.

یک نکته دیگر هم وجود داشت و آن اینکه بسیاری از حاضران در رویداد، به ما می‌گفتند که نیازی به جذب سرمایه ندارید و از همین مدل و روند کارتان می‌توانید درآمدزایی داشته باشید و به کسب‌وکارتان تزریق کنید.

به غیر از اینکه این رویداد بستری بود برای آشنایی با سرمایه‌گذاران خارجی و به دست آوردن شانس جذب سرمایه خارجی، اصولا شرکت در چنین رویدادهایی چه مزایایی برای استارتاپ‌ها دارد؟

یکی از مهم‌ترین مزیت‌ها برمی‌گردد به این موضوع که ما ایده سیمیاروم و کلیت کسب‌وکارمان را در یک سطحی از حرفه‌ای‌گری آزمایش کردیم و آن را با استارتاپ‌های دیگر کشورهای جهان سنجیدیم و این تجربه بسیار خوبی بود و دانش زیادی به ما اضافه کرد.

 

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *