شرکت دانشبنیان سنابرق توان با هدف طراحی، ساخت و تولید کلیه ادوات مرتبط با کنترل قدرت مورد نیاز صنایع با گردآمدن جمعی از مهندسان و فارغالتحصیلان دانشگاههای شریف، تهران و امیرکبیر در سال ۹۱ کارش را شروع کرده است.
امین مرادحاصل، 31 ساله است. در تهران متولد شده و در مدرسه علامه حلّی درس خوانده و در دانشگاه تهران در رشته مهندسی سختافزار لیسانس گرفته و مقطع ارشد را در رشته مهندسی کامپیوتر با گرایش روباتیک به پایان برده است. سال 92 از دانشگاه فارغالتحصیل شده و میگوید از سال 91 شرکت فعلیاش را راهاندازی کرده است؛ یعنی قبل از فارغالتحصیلی.امین دو همبنیانگذار هم دارد؛ سیدمحمد شکرآبی و یک سرمایهگذار که سابقه فعالیت در حوزههای سنتی مانند معدن را در کارنامه خودش دارد.
درایو؛ بخشی از استاندارد آسانسور
سنا برق توان نیازهای اولیه اتوماسیون صنعتی را پاسخگویی میکند؛ مانند درایو و منبع تغذیه سوئیچینگ. مرادحاصل میگوید: در صورتی که تواناییاش را داشته باشیم به حوزههای دیگر این صنعت نیز ورود میکنیم. اولین محصول تولیدی ما درایو الکتریکی بود. ایده تاسیس شرکت هم از زمانی به ذهنمان رسید که زمزمه اجباریشدن درایو روی تمام آسانسورهای نصبشده، شنید شد. سال 1392 این قانون اجباری شد؛ بازار ساختوساز ساختمان هم خوب بود و حضور در بازار درایوهای آسانسوری به نظر آینده خوبی داشت.
درایو چیست؟
در صنعت موتورهای مختلفی داریم. بعضی از موتورها اصلا بدون درایو کار نمیکنند اما بعضی از موتورها براساس سه فاز برق شهری و مطابق فرکانس برق میچرخند. فرکانس برق 50هرتز است؛ یعنی فقط با 50 هرتز میتواند بچرخد. اما اگر کسی بخواهد که موتور با دورهای مختلف بچرخد، یا باید به نحوی سیمپیچهای آن را تغییر بدهد که دور آن تغییر بکند یا باید از درایو استفاده کند. اگر سیمپیچها را تغییر بدهند، مانند کولر عمل میکند که یک دور تند دارد و یک دور کُند.
در آسانسور هم همین سیستم وجود دارد. قبلا آسانسورهایی وجود داشت که با دور تند راه میافتاد و به خاطر اینکه یکمرتبه به دور تند میرفت، برق خیلی زیادی مصرف میکرد و بعد با یک ضربهزدن حرکت میکرد. در هنگام توقف هم برای اینکه به افراد آسیب نزند، روی دور کُند قرار میگرفت. همین الان هم بسیاری از آسانسورها از همین سیستم استفاده میکنند. اما این مشکلات یعنی ضربهزدن برای حرکت و توقف و مصرف بالای برق، با درایو حل میشود. آسانسور قطعات متعددی دارد.
اگر آسانسور را به سه بخش تقسیم کنیم، یک بخش تجهیزات مکانیکی است مثل ریل، کابین و موتور، بخش دیگر تجهیزات الکترونیکی است مانند تابلوفرمان و شاسیها و بخش دیگر تجهیزات راهاندازی است، مانند سیمکشیهایی که در آن انجام میشود یا سنسورهایی که در آن کار گذاشته شده است. ما خط تولید آسانسور نداریم بلکه یک سیستم کمپلکس است که از بخشهای مختلفی تشکیل شده و بخشهای مختلف آن خط تولید دارند؛ مانند خط تولید ریل آسانسور، خط تولید تابلوفرمان آسانسور و… درایو در بخش خط تولید تابلوفرمان آسانسور قرار میگیرد.
درایو را به تابلوفرمانی که درایو هم ندارد، میتوان اضافه کرد. همبنیانگذار سنابرق توان در مورد ظرفیتهای این بخش برای استفاده از محصولشان میگوید: الان بخشی از مشتریان ما هم از این دسته هستند؛ یعنی ساختمانهایی که آسانسورهایشان بدون درایو است، از ما درایو میخرند و به آسانسوری که از قبل نصب شده، اضافه میکنند.
اهداف تولید درایو
بنابر آنچه مرادحاصل میگوید، این شرکت با هدف ساخت نمونه داخلی درایو آسانسوری و ارائه محصولی با کیفیت و قدرتمند و در عین حال با قیمتی رقابتی نسبت به رقبای حاضر، وارد عرصه تولید شده است. پس از موفقیت در تولید و عرضه درایوهای آسانسوری و در راستای ارائه محصولی کارآمد در زمینههای مختلف صنعتی، این شرکت موفق به تولید درایوهایی در ردههای توانی مختلف و در دو نوع گیربکسدار (القایی) و گیرلس (آهنربای دائم) شده است؛ که این محصولات در کاربردهای متنوع نظیر صنایع اتوماسیون، ماشینکاری، تهویه مطبوع، پمپ و فن، معدن، انرژی و… استفاده میشوند. محصول این شرکت در حال حاضر از معتبرترین برندهای ایرانی تولیدکننده درایوهای آسانسوری شناخته میشود.
همبنیانگذار این شرکت همچنین اضافه میکند: در حال حاضر ما پروانه بهرهبرداری و کارت بازرگانی داریم، عضو انجمن تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی هستیم، در چندین نمایشگاه شرکت کردهایم و 3 دوره در پارک فناوری پردیس بهعنوان شرکت برتر انتخاب شدهایم. یک دوره به خاطر همکاری پژوهشی با دانشگاهها، یک بار به خاطر رشد اقتصادی چون در سال 97 نسبت به سال 96، 10برابر رشد فروش را تجربه کردیم و یک بار هم به خاطر تولید درایو موتور آهنربای دائم. همچنین محصول درایو ما، 5 استاندارد از خانواده بینالمللی آسانسور را دارد.