مرکز توسعه تجارت الکترونیکی به منظور گسترش تجارت الکترونیکی و توسعه کسب و کارهای اینترنتی و همچنین با هدف حمایت از کسب و کارهای فیزیکی در دوره شیوع کرونا و قرنطینه نسبی، طرح های حمایتی متفاوتی را در دستور کار خود قرارداده است؛
این طرحها علاوه بر اینکه شامل برنامه های کوتاه مدت و بلندمدت برای برگزاری بازارگاه های فروش کالای فروشگاههای فیزیکی در فضای مجازی می شود، در نظر دارد تا با اختصاص برخی از تخفیفهای مالیاتی از جمله تخفیف در مالیات بر ارزش افزوده یا مشوقهای مالیاتی از جمله تخصیص اعتبار مالیاتی در طی سال ۹۹، مردم و کسب و کارها را به سمت استفاده از این بستر برای انجام فعالیتهای خود تشویق کند.
علی رهبری، رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در یک جلسه مطبوعاتی آنلاین که امروز ۱۸فروردین ماه برگزار شد، با اعلام اینکه جشنواره مجازی داری ۳ رکن خریداران اینترنتی، فروشگاه های اینترنتی و فروشگاه های آفلاین است،
گفت: «با توجه به کاهش فروش برخی از کسب و کارها به خصوص کسب و کارهای بخش کیف، کفش، پوشاک و همچنین آجیل و خشکبار در نظر داریم تا با ترغیب مردم به خریدهای اینترنتی از یک سو و همچنین آماده کردن بستر عرضه کالا از سوی فروشگاههای فیزیکی در فضای مجازی، ریسک ورشکستگی این کسب و کارها را کاهش دهیم.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی با اشاره به مذاکرات این مرکز با وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان امور مالیاتی برای در نظر گرفتن یکسری از تسهیلات مالیاتی برای فعالان بخش فروش اینترنتی
گفت: «ما پیشنهاد دادهایم تا فروش اینترنتی از ۵۰ درصد تخفیف مالیات بر ارزش افزوده برخوردار شود، چرا که این تصمیم در نهایت موجب کاهش هزینه عرضه کالا و در نهایت کاهش قیمت میشود و مردم را به خرید از این بستر سوق میدهد».
او همچنین اعلام کرد: «این مرکز پیشنهاد داده است که اعتبار مالیاتی برای کسب و کارهای فعال در فضای مجازی در نظر بگیرند.
در اینصورت اگر افراد با توجه به فروش اینترنتیشان به حساب اعتبار مالیاتیشان واریز شود، در نهایت درپایان سال و هنگام تسویه مالیات از آن اعتبار مالیاتی کاسته میشود».
او گفت: «این پیشنهادها از سمت ما ارائه شده است؛ اما تصمیمگیری آن با ما نیست. نهادهای تصمیمگیر با توجه به شرایط کشور باید نسبت به آن تصمیم بگیرند؛ درحالیکه ما فواید این طرح را به آنها ارائه خواهیم کرد.او تاکید کرد که این یک طرح بلند مدت است و شاید تا پایان سال ۹۹ به نتیجه برسد».
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یکی از چالشهای تجارت الکترونیکی در این دوره را حمل و نقل کالا و لجستیک عنوان کرد؛
او با اشاره به اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته است گفت: «پست وعده داده است تا بتواند تخفیفهای خود در بخش ارسال مرسوله پستی را افزایش دهد و اگر ارسال کالا به اندازهای معین رسید، تخفیفهای درنظر گرفته را به ۳۰ درصد برساند».
او اشاره به افزایش تقاضا در بخش حمل کالا و کاهش تقاضا در بخش حمل مسافر گفت: «طبق مصوبه وزارت کشور، تاکسی ها و مخصوصا تاکسیهای اینترنتی میتوانند در این دوره به حمل بار بپردازند.
این تصمیم علاوه بر اینکه میتواند مشکل حمل بار را تا حدودی برطرف کند، موجب کاهش زیان در بخش حمل و نقل مسافر و تاکسیها خواهد شد.
هماکنون تعداد زیادی از تاکسیها و تاکسیهای اینترنتی با فروشگاه های زنجیرهای شهروند و رفاه برای ارسال کالا در حال همکاری هستند.» تپسی و اسنپ نیز امروز اعلام کرده بودند که امکان حمل بار را در اپلیکشنهای خود فعال کرده اند.
1 دیدگاه