اخبار استارتاپی انتخاب سردبیر گفتگو

در برج دیدبانی اتاقک

اتاقک
اتاقک، پلتفرم رزرو محل اقامت با هزینه کمتر نسبت به هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌هاست. در کنار هزینه کمتر، تجربه سفر و آشنایی با مهارت‌های سفرکردن و لذت‌بردن از سفر نیز بخشی از رسالت تیم اتاقک است.

اتاقک، پلتفرم رزرو محل اقامت با هزینه کمتر نسبت به هتل‌ها و هتل‌آپارتمان‌هاست. در کنار هزینه کمتر، تجربه سفر و آشنایی با مهارت‌های سفرکردن و لذت‌بردن از سفر نیز بخشی از رسالت تیم اتاقک است.

محل‌های اقامت در اتاقک، خانه‌های مردم و ویلاهای شخصی است که زمینه‌ساز اشتغال‌زایی محلی و گردش مالی می‌شود. مشاغل زیادی در این میان شکل می‌گیرد و مردم بومی- محلی هر منطقه می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی‌شان، خدماتی را به مسافران ارائه کنند و کسب درآمد داشته باشند. هم‌بنیانگذاران اتاقک در این گزارش کوتاه، بیشتر معرفی می‌شوند. 

عطا خلیقی، علی تالشی و فرشاد شریفی هم‌بنیانگذاران اتاقک هستند. علی و عطا در دانشگاه خواجه‌نصیر مکانیک خوانده‌اند. عطا ارشدش را از دانشگاه تهران گرفته و علی برای مقطع ارشد به دانشگاه امیرکبیر رفته‌است. چند سالی هم خارج از ایران بوده و الان هم‌بنیانگذار اتاقک است.

عطا در ابتدا به‌عنوان مشاور به علی و فرشاد اضافه می‌شود و الان مدیر محصول اتاقک است و علی مدیرعامل است.  عطا متولد رشت است و فرشاد اصالتا از شهسوار است. فرشاد و علی در تهران بچه محل بودند و با هم بزرگ شده‌آند. فرشاد از خانواده موسس آموزشگاه علوی است.

 اکوسیستمی که می‌گویید، برای من خاطره است!

عطا هم‌بنیانگذار پرشین‌بلاگ است که نخستین سرویس اینترنتی فارسی ایران بوده. عطا می‌گوید تقریبا نخستین سرمایه‌گذاری رسمی و جدی در اکوسیستم روی پرشین‌بلاگ اتفاق افتاد.

۲ سال در پرشین بلاگ کار کرده و بعد با فروختن سهامش از آنجا خارج (اگزیت) می‌شود. در واقع همه هم‌بنیانگذاران از پرشین‌بلاگ خارج می‌شوند و انگار سختی‌های زیادی هم در این ۲ سال کشیده است که می‌گوید بعد از آن دوران نقاهت پس از پرشین بلاگ را گذرانده و بلند بلند می‌خندد. 

در سال ۱۳۸۹، با چند نفر از دوستانش، سرویس ارانیکو را ایجاد کرده‌اند و می‌گوید همین الان هم جزو ۳سرویس برتر حوزه بازرگانی و اقتصادی ایران است و رنکش بین ۸۰ تا ۲۰۰ است معمولا و من الان آنجا رئیس هیات مدیره هستم.  

اوایل سال ۱۳۹۵، تولگرام (toolgram.ir) را همراه با چند نفر از دوستانش راه‌اندازی کرده‌اند. می‌گوید هر جا بوده‌ام، هم‌بنیانگذار داشته‌ام و هیچ جا به‌تنهایی کار نکرده‌ام. 

سال ۱۳۹۱، پویا سافت را تاسیس کرده و الان هم مدیرعامل پویاسافت است. می‌گوید نخستین پروژه رسمی پویاسافت، مربوط به آموزشگاه علوی بوده است. اما الان به خاطر کار زیاد در اتاقک، بیشتر روی این پلتفرم کار می‌کند. 

 در موقعیت‌های دشوار فریز نشویم

چند استارتاپ را هم به مرحله راه‌اندازی رسانده اما راه‌اندازی‌شان نکرده است؛ تیزدات‌آی‌آر در زمینه چاپ تی‌شرت که حتی عکس‌های آتلیه‌ای‌اش هم آماده بوده.

خانه تنیس را هم به خاطر علاقه‌اش به تنیس راه‌اندازی کرده که بازیکنان برای گرفتن زمین یا تنیس، از آنها استفاده کنند. 

خلیقی می‌گوید در هر شرایطی که قرار داشته باشیم، هیچ‌گاه نباید در آن موقعیت فریز شویم، بلکه هر چه محدودیت‌ها بیشتر باشد، باید از آدم‌های چابک‌تر و خلاق‌تر استفاده کنید و جلو بروید، چون نمی‌توان به این دلیل که شرایط اقتصادی خوب نیست یا تحریم وجود دارد، خودمان هم درجا بزنیم و هیچ کاری نکنیم و خودمان را فریز کنیم. در نهایت آدم‌های این مملکت هستند که این کشور را می‌سازند. 

کاری‌نکردن یا مهاجرت‌کردن، آسان‌ترین کار است. ضمن اینکه در خارج از ایران هم برای کسی فرش قرمز پهن نکرده‌اند و اگر کسی اینجا مدیر و بنیانگذار است، وقتی به خارج از کشور برود، باید تازه بنشیند و کد بزند یا در بهترین حالت کارمند جایی باشد. 

 از پالایشگاه به برج اتاقک

علی تالشی می‌گوید قبل از اتاقک بیشتر کار اجرایی کرده و در اکوسیستم استارتاپی نبوده است، بلکه از بدو کار تاسیس آموزشگاه علوی، در کنار فرشاد شریفی کار کرده است. همچنین در ساخت پالایشگاه و نیروگاه هم مشارکت داشته و فعالیت‌هایی انجام داده است. 

الان همه آن کارها را کنار گذاشته و تنها روی اتاقک تمرکز دارد. می‌گوید صبح که به اتاقک می‌آیند، هیچ معلوم نیست که چه زمانی بتوانند از دفتر کار بیرون بروند. شاید ساعت ۱۰ یا ۱۱ شب فرصت رفتن به خانه را پیدا کنند. 

علی می‌گوید اتاقک تقریبا شرایط خوبی را طی کرده و مثلا ما دو سه ساعت بعد از اینکه پلتفرم را راه‌اندازی کردیم، رزرو داشتیم. هر چند ما هیچ تبلیغی نکرده بودیم و بعد از ۸ماه، بازاریابی دیجیتال را آغاز کردیم. تنها تبلیغ ما قبل از راه‌اندازی اتاقک هم توییتی بود که عطا منتشر کرد. 

البته ما دره ناامیدی هم داشتیم. این ناامیدی‌ها بیشتر به خاطر میزبانان یا مهمانان است. مثلا اینکه به میزبانان یاد بدهیم که سیستم‌ خود را به‌روز نگه دارند، خیلی سخت است. بعضا هستند افرادی که از عالم تکنولوژی تنها یک موبایل دارند و تنها سیستم پیامک را می‌شناسند.

متن کامل مصاحبه با عطا خلیقی و علی تالشی، هم‌بنیانگذاران اتاقک را از اینجا بخوانید.

امتیاز بدهید

1 دیدگاه

  • سید هادی 19 فوریه 2019

    من از طریق شنبه با این استارت آپ آشنا شدم و بهش اعتماد نسبی پیدا کردم ، اما وقتی تجربه و بازخورد به شدت بد کاربر رو از بی مسولیتی وحشتناک این استارت آپ رو توی ویرگول خوندم گفتم هم از شنبه بخوام که لطفا این مورد رو مد نظر قرار بدند و اگر می تونن از این مدیران جویا بشن هم مهم تر از اون سایر دوستان اطلاع داشته باشند که ظاهر و باطن این استارت آپ چیه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *