محتوای برند انتخاب سردبیر

وب متریک، سکوی پرتاب سایت شما به سوی موفقیت

وب متریک، سکوی پرتاب سایت شما به سوی موفقیت

انجام هر اقدامی برای بهبود عملکرد یک وب سایت، پیش از پی بردن به پاسخ این سوال که عملکرد فعلی سایت چگونه است، موجب شکست خوردن و اتلاف سرمایه‌ها‌ی مادی و معنوی می‌گردد. در واقع، اولین قدمی که باید برای رونق بخشیدن به یک کسب و کار اینترنتی برداشت، تحلیل دقیق و همه جانبه‌ی کاربران سایت آن کسب و کار است.

در این مطلب، در ابتدا به مفهوم یکی از مهم‌ترین حوزه‌های بازاریابی دیجیتال با نام تحلیل رفتار کاربران سایت می‌پردازیم که بدون شک، سکوی پرتاب یک کسب و کار آنلاین به سوی موفقیت است؛ سپس به سراغ دلایل اهمیت تحلیل کاربران سایت رفته و در نهایت دو ابزار را برای این کار معرفی می‌نماییم.

تحلیل رفتار کاربران سایت چیست؟

تحلیل رفتار کاربران سایت، به معنای جمع آوری و آنالیز کمی و کیفی داده‌هایی است که با هدف شناخت رفتار کاربران یک سایت صورت می‌گیرد. کسب و کارهای آنلاین، باید برای پی بردن به وضعیت شاخص‌های بازاریابی خود (KPIs)، از یک ابزار تحلیل سایت استفاده نمایند. یک ابزار تحلیل می‌تواند تعداد کاربران سایت، مدت زمان ماندگاری آن‌ها، تعداد صفحاتی که از آن بازدید کرده‌اند و حتی روشی را که کاربران از طریق آن وارد سایت شده اند را نمایش دهد.

برای روشن شدن اهمیت تحلیل کاربران سایت، نقل قولی از یک صاحب کسب و کار و نظریه پرداز علم بازاریابی به نام آقای آرتور نیلسن (Arthur Nielsen) را در این‌جا می‌آوریم:

“قیمت یک چراغ، کمتر از بهای تاریکی است.”

به عبارت دیگر، تحلیل وب سایت مانند چراغی است که مسیر حرکت یک کسب و کار اینترنتی را روشن نموده و آن کسب و کار را از مواجهه با چالش‌های پیش بینی نشده در یک فضای تاریک نجات می‌دهد.

تحلیل رفتار کاربران سایت چه کمکی به شما می‌کند؟

تحلیل رفتار کاربران سایت چه کمکی به شما می‌کند؟

پیش از آنکه وارد جزئیات شویم، به تعدادی از مواردی که باعث اهمیت تحلیل کاربران سایت می‌شوند، می‌پردازیم. موارد زیر، پاسخ‌هایی به این سوال هستند که: “اصلاً چرا تحلیل کاربران سایت اهمیت دارد؟”

● آشنایی با ویژگی‌های کاربران:

هنگامی که سخن از تصمیم‌گیری های استراتژیک برای کسب و کار به میان می‌آید، بسیار مهم است که این تصمیم گیری‌ها کاملاً حساب شده و با در نظر گرفتن ویژگی‌های مشتریان قبلی شما بوده و آسیبی به آن‌ها وارد نکند؛ بنابراین برای رسیدن به یک تصمیم مطمئن و موثر، باید در ابتدا کاربران فعلی سایت خود را به خوبی بشناسید.

یک ابزار تحلیل سایت، اطلاعاتی بنیادی مانند موقعیت مکانی، وسیله‌ی مورد استفاده برای مراجعه به سایت، زبان و… را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید از آن برای پی بردن به نیازها و علاقه مندی‌های کاربران سایت خود استفاده کرده و همان چیزی را به مشتریان خود ارائه دهید که به دنبالش هستند.

● بهبود تجربه کاربری سایت:

هنگامی که با استفاده از یک ابزار تحلیل سایت به اطلاعات رفتاری کاربران دسترسی پیدا می‌کنید، می‌توانید به صورتی کاملاً هدفمند برای بهبود تجربه‌ی کاربری آن‌ها تلاش نموده و با راضی نمودن مشتریان خود، به موفقیت‌های بیشتری در کسب و کار خود دست یابید.

به عنوان مثال، وقتی که متوجه شوید کاربران شما از چه دستگاه‌هایی برای دسترسی به سایت شما استفاده می‌کنند و بیشتر وقت خود را در کدام صفحات سایت می‌گذرانند، می‌توانید بهینه سازی‌های هدفمندی را برای تجربه کاربری آن‌ها تدارک ببینید.

● شناخت نقاط ضعف و قوت سایت:

در تحلیل یک وب سایت می‌توان به اطلاعاتی مانند تعداد بازدیدهای هر صفحه، تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی هر لینک یا دکمه و تعداد کاربران وارد یا خارج شده از صفحات مختلف، دسترسی پیدا کرد. اطلاعات این چنینی، به شما کمک می‌کنند تا با توجه به رفتار کاربران در هر بخش، به نقاط ضعف و قوت سایت خود به صورت جزئی پی برده و به صورت اختصاصی راهکارهایی برای رفع نارسایی‌ها و تقویت بیشتر نقاط قوت در نظر بگیرید.

● آشنایی با نحوه جذب کاربران:

کاربران از راه‌های مختلفی وارد یک سایت می‌شوند. آن‌ها می‌توانند از طریق یک موتور جستجو، شبکه‌های اجتماعی، ارجاع از سایتی دیگر و یا مستقیماً وارد سایت شوند. برای تدوین یک استراتژی موثر جذب کاربر، باید در گام اول به آمار کاربران فعلی خود و نحوه‌ی جذب آن‌ها به سایت توجه نمایید.

پس از بررسی این آمار، می‌توانید کانال‌هایی را که کاربران بیشتری از طریق آن‌ها جذب کرده‌اید شناخته و با صرف تلاش و هزینه‌ای کمتر، از طریق همان کانال‌ها به جذب کاربر جدید بپردازید؛ همچنین این آمار مشخص می‌کند که در بازاریابی خود از طریق کدام کانال‌ها چندان موفق عمل نکرده‌اید و بدین ترتیب می‌توانید راهبرد خود برای جذب کاربران جدید را به خوبی اصلاح نمایید.

گوگل آنالیتیکس یا وب متریک؟!

اگر پیش از این، سر و کار شما به مفهوم تحلیل سایت افتاده باشد، احتمالاً نام “گوگل آنالیتیکس” را هم شنیده‌اید. این سرویس که توسط شرکت گوگل توسعه داده می‌شود، ابزاری قدرتمند برای تحلیل وب سایت هاست و اطلاعات زیادی را نیز در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. متاسفانه این سرویس در سال‌های اخیر علی رغم ویژگی‌های مثبتی که دارد، مشکلات فراوانی نیز ایجاد کرده، که کاربران ایرانی را بیشتر از دیگر کاربران تحت تاثیر قرار داده است.

  • پیچیدگی بسیار زیاد پنل گوگل آنالیتیکس به خصوص در بروزرسانی‌های اخیر؛
  • عدم سازگاری گوگل آنالیتیکس با بسیاری از بخش‌های سایت‌های فارسی زبان؛
  • هزینه‌ی بالای سرویس پریمیوم گوگل آنالیتیکس برای کاربران ایرانی و حتی خارجی؛
  • اعمال محدودیت‌های گسترده توسط گوگل علیه کاربران ایرانی در سرویس‌های مختلف از جمله گوگل آنالیتیکس؛
  • کمبود محتوای آموزشی رایگان از سوی گوگل برای یادگیری گوگل آنالیتیکس؛
  • عدم وجود امکان پشتیبانی برای کاربران نسخه‌ی رایگان گوگل آنالیتیکس؛

وجود مشکلات فوق، جوانان این کشور را بر آن داشت تا با تکیه بر توانمندی های خود در قالب شرکت های دانش بنیان نسبت به تولید ابزاری به نام “وب متریک” اقدام نمایند که به طور کامل با در نظر گرفتن نیازهای صاحبان کسب و کار اینترنتی ایرانی توسعه داده شده باشد. برخی از ویژگی‌های ابزار تحلیل سایت وب متریک عبارت است از:

  • گزارش‌های دقیق و کاربردی؛
  • رایگان بودن؛
  • کاربری آسان؛
  • زبان فارسی؛
  • محتوای آموزشی اختصاصی؛
  • پشتیبانی قوی؛
  • عدم تاثیرپذیری از تحریم‌های اینترنتی؛

شایان ذکر است ابزار تحلیل رفتار کاربران سایت وب متریک در نسخه‌ی پایه، گزارش‌های متعددی را ارائه می‌دهد که برخی از آن‌ها عبارتند از:

● گزارشات لحظه ایی:

در این گزارشات، صاحبان کسب و کار اینترنتی می توانند نسبت به رهگیری کاربران خود به صورت آنلاین اقدام نمایند به طوری که کشور، شهر و ابزار مراجعه کاربران به صورت دقیق قابل بررسی می باشد؛

● فعالیت کاربران:

اطلاعاتی در مورد فعالیت و رفتار کاربران: تعداد و محل وقوع کلیک‌های کاربران، مسیر حرکت کاربران از ورود تا زمان خروج و…؛

● نحوه جذب کاربران:

اطلاعاتی در خصوص کانال‌های جذب کاربر سایت: آمار کاربران وارد شده از موتورهای جست و جو، شبکه‌های اجتماعی مختلف، ارجاع از سایت‌های دیگر، مستقیم؛

● تحلیل کمپین ها:

جعبه ابزار کاملی برای تحلیل کمپین‌های جذب کاربر؛ شامل ابزار ساخت شناسه (UTM) و همچنین قابلیت ارائه گزارش‌های بسیار دقیق لحظه‌ای و تحلیلی از کاربران جذب شده از طریق کمپین‌های تبلیغاتی به شیوه‌ی رهگیری با کد‌های شناسه (UTM)؛

نکته قابل توجه در خصوص ابزار وب متریک رایگان بودن گزارشات می باشد که می توانند چراغ امیدی برای تمامی کسب و کارهای آنلاین کشور باشد. البته طبق اظهارات مدیران وب متریک، در آینده ای نه چندان دور، تحلیل منحصر به فردی برای کسب و کارهای آنلاین تهیه و ارائه خواهد شد که شامل پرداخت هزینه خواهد بود.

لذا شما می‌توانید از تمام گزارش‌های یاد شده، برای همیشه به صورت رایگان استفاده نموده و با تحلیل رفتار کاربران سایت خود توسط ابزار وب متریک، مراحل موفقیت در کسب و کار اینترنتی خود را طی نمایید. همچنین تیم وب متریک به صورت مستمر در حال توسعه‌ی قابلیت‌ها و افزودن گزارش‌های جدید و کاربردی به ابزار تحلیل سایت وب متریک خواهد بود.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *