از سال۲۰۱۰ اتفاق عجیبی مسیر ارتباطات را در دنیا تغییر داد. از آن سال به بعد، از یک سگ گرفته تا یک فرد یا حتی کسبوکار، فارغ از اینکه کجاست و چه توانایی دارد، میتوانست صاحب یک رسانه شود. در ۱۰ سال گذشته، اینستاگرام نهتنها خود را به عنوان یک شبکه اجتماعی پرطرفدار معرفی کرد، بلکه بر رفتار آنلاین ما هم تاثیر گذاشت و هر روز بر تعداد کاربران خود اضافه کرد. حالا بعد از گذشت ۱۰ سال، ۶۰درصد بزرگسالان حالا در این شبکه اجتماعی حساب دارند و هر روز در اینستاگرام ۵۰۰میلیون استوری منتشر میشود.
چرا نباید از این قطار جا بمانید؟
تا امروز ۲۵میلیون پروفایل را کسبوکارها در این شبکه ثبت کردهاند و ۸۰ درصد افرادی که در اینستاگرام فعالیت دارند، حداقل یکی از کسبوکارها را دنبال میکنند.
اینستاگرام به کسبوکارها کمک میکند تا آگاهی کاربران از برند را بالا ببرند. به عبارت سادهتر، از نظر افرادی که با این شبکه اجتماعی درگیر هستند، یک برند بدون داشتن صفحه اینستاگرام، چیزی کم دارد. براساس آمارها، ۷۰ درصد کاربران، برند محبوب یا مورد نیازشان را در این شبکه جستوجو میکنند و بسیاریشان آن را به دوستانشان معرفی میکنند.
از کجا میتوان شروع کرد؟
همه چیز از ساختن یک حساب کاربری شروع میشود و از همان لحظه که پایتان به این شبکه اجتماعی باز میشود، برندتان برسر یک دوراهی مهم قرار میگیرد؛ دوراهی افزایش محبوبیت و مقبولیت در میان مخاطبان یا مورد بیتوجهی و طرد قرارگرفتن. شما برای جلب توجه و حمایت کاربران، ابزارهای متعددی را در اختیار دارید؛ از نام کاربری گرفته تا عکس و متن پستهایتان، همه میتوانند مسیر فعالیت شما در این شبکه اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهند.
نام کاربری یا username
نام کاربری، یکی از راههای اولیه برقراری ارتباط میان کاربر و برند است. نامی که انتخاب میکنید باید برای مخاطبتان قابل تشخیص باشد. او باید بفهمد که این حساب به چه مجموعهای مرتبط است؛ پس از انتخاب نامهای بیارتباط با برند خود پرهیز کنید. نام کاربری مناسب باید به راحتی خوانده یا نوشته شود و به راحتی در ذهن کاربران باقی بماند.
اگر نام تجاری شما قبلا توسط کاربر دیگری انتخاب شده، میتوانید از بخش اول نام کسبوکارتان استفاده کنید. اما یادتان نرود که در انتخاب نام کاربری، بهتر است سراغ علائم نگارشی متعدد نروید و از اعداد هم استفاده نکنید تا اینستاگرام حساب شما را اسپم قلمداد نکند.
تصویر پروفایل
حالا نوبت به انتخاب تصویر پروفایل میرسد. تصویر پروفایل شما اولین چیزی است که یک کاربر مشاهده میکند. بهتر است کیفیت تصویری که برای پروفایل اینستاگرام انتخاب کردهاید، کمتر از ۲۰۰ پیکسل در ۲۰۰ پیکسل نباشد. در غیر این صورت کاربران تصویر تار و محوی را مشاهده خواهند کرد.
تصویری که انتخاب میکنید، باید معرف برند شما باشد و البته بعد از قرارگرفتن در قاب دایرهای که اینستاگرام مشخص کرده، به خوبی قابل تشخیص باشد. لوگوي شرکت میتواند انتخاب خوبی برای تصویر پروفایل باشد. اما مراقب باشید که اجزای این لوگو بعد از قرارگرفتن در کادر دایرهای اینستاگرام ناقص دیده نشوند.
بیو
شرح یا بیو راه سوم معرفی مجموعه شما به کاربر است. شما میتوانید آنچه که در مجموعهتان میگذرد را با استفاده از ۱۵۰ کلمه به کاربر توضیح دهید. او به چه دلیلی باید صفحهتان را دنبال کند؟ این ۱۵۰ واژه را بر اساس همین دلیلی که در ذهن دارید انتخاب کنید. متن بیو شما باید بگوید که هستید، چه هدفی دارید و در اینستاگرام چه میکنید.
استفاده از هشتگ مناسب در بیو، احتمال دیدهشدن اکانت شما در سرچهای اینستاگرامی را بالا میبرد. شما میتوانید لینک وبسایت مجموعه خود را هم در این بخش قرار دهید و از طریق نمودارهایی که در بخش insign قابل مشاهده هستند، تعداد کاربرانی که از صفحه اینستاگرام به سایتتان هدایت شدهاند را مشاهده کنید.
چرا باید اکانت کاری (business account) بسازید؟
صفحه کسبوکار شما در اینستاگرام، نباید خصوصی یا Private باشد. شما قرار است با کمک این صفحه مشتریان بالقوه را به خریداران بالفعل کالا یا خدماتتان تبدیل کنید؛ پس به جذب بیشترین کاربران فکر کنید و صفحه برندتان را عمومی کنید. گذشته از این، اگر یک صفحه عمومی ساخته باشید، میتوانید آن را تبدیل به حساب کاری کنید و از خدمات متفاوتی که اینستاگرام برایتان تدارک دیده بهرهمند شوید.
برای تبدیل کردن حساب کاربری به یک حساب کاری، مسیر Account > Switch to Professional Account را دنبال کنید.
وقتی که در اینستاگرام یک حساب کاربری میسازید، دو راه پیش رویتان قرار میگیرد؛ میتوانید آن را به حساب فیسبوک یا ایمیلتان متصل کنید. اما مراقب باشید که این اتصال را به اکانتهای کاریتان برقرار کنید و حساب اینستاگرام را به ایمیل یا حساب فیسبوک شخصی وصل نکنید. حساب کاری در اینستاگرام، دسترسی شما به نمودارهایی که رفتار کاربر در صفحهتان را تشریح میکنند، فراهم میکند. گذشته از نمودارهایی که در بخش insight قابل مشاهده هستند، شما در قسمت پایینی هر یک از پستها هم میتوانید خلاصهای از insight پست را مشاهده کنید. تعداد لایکها، کامنتها، تعداد کسانی که پست را ذخیره کردهاند و تعداد افرادی که آن پست را برای دیگران ارسال کردهاند، در این قسمت قابل مشاهده است. اما در بخش insight شما حتی میتوانید تعداد کسانی را که پس از دیدن یک پست به فالوئرهای شما وارد شدهاند مشاهده کنید، ببینید که در کدام روز هفته صفحهتان پرمخاطبتر بوده، تعداد افرادی که پست شما را مشاهده کردهاند، میبینید و میفهمید که چه تعداد کاربر از صفحه شما بازدید کردهاند.
چرا باید حساب اینستاگرام را به فیسبوک متصل کنید؟
در سال ۲۰۱۲ کمپانی فیسبوک، مالک اینستاگرام شد و اینستاگرام به عنوان یکی از زیرمجموعههای آن به فعالیت خود ادامه داد. فیسبوک به عنوان کمپانی مادر اینستاگرام، در تلاش است تا حساب کسبوکارهای فعال در اینستاگرام را با خود همگام کند. برای مثال اگر کسبوکار شما در فیسبوک حساب داشته باشد، با متصلکردن آن به حساب اینستاگرام، اطلاعاتی از قبیل نوع کسبوکار و موقعیت مکانی شما پس از درجشدن در فیسبوک، در اینستاگرام نمایش داده میشود.
برای ثبت موقعیت مکانی خود در اینستاگرام، پس از متصلکردن دو حساب به یکدیگر در قسمت
Setting >Linked Accounts، به صفحه فیسبوک کسبوکارتان وارد شوید و برای نوشتن پست جدید، تنظیمات حریم شخصی را روی only me قرار دهید تا پستتان برای دیگران قابل مشاهده نباشد.
سپس آیکون location را انتخاب کنید و نام مکانی که میخواهید در اینستاگرام تایپ کنید را وارد کنید. شما با وارد کردن مکان (در صورت حضور در آن موقعیت) میتوانید پستتان را ارسال کنید و پس از واردشدن به اینستاگرام، با لمس add location نام محل مورد نظر را تایپ کنید و موقعیتتان را مشخص کنید.
البته بهتر است بعد از اضافهکردن موقعیت در حساب فیسبوک، کمی صبر کنید تا مکان به لیست موقعیتهای قابل مشاهده در اینستاگرام اضافه شود. حساب کاربری مناسبی که نام و ظاهر آن هویت برندتان را فاش میکند، قدم اول برای ایجاد صفحه اینستاگرام موفق است. در شمارههای بعد از محتواهایی که میتوانند تعداد مخاطبان صفحه شما را بالا ببرند، صحبت میکنیم و راه و رسم ارتباط با کاربران اینستاگرام را با شما درمیان میگذاریم.