-
تمرکز اکوسیستم ایران در تهران به نظر شما خوب است یا بد؟ اگر خوب نیست، چطور باید آن را تغییر داد؟
- در واقع نزدیک به نود درصد درآمد به استان تهران اختصاص دارد.
در ایران به دلیل توسعه زیرساختها و ارائه تسهیلات و همچنین ساخت پارکهای علم و فناوری سبب این شده که شرکتها و افراد زیادی در این شهر پا به حوزه دیجیتال گذاشته و در نتیجه بیشترین گردش مالی در این زمینه در این شهر رخ میدهد. با توجه به توسعه و مهاجرت این تکنولوژی و زیرساخت به سایر شهرهای مستعد میتوان در پخش این درآمد در سایر شهرها موفق بود چراکه این تمرکز باعث ازبینرفتن استعدادهای بومی سایر شهرها خواهد شد.
مطلب پیشنهادی: دانلود گزارش صنعت برنامهها و بازیهای موبایلی در ایران
-
خریداران محتوای دیجیتال در کشور پخش هستند؛ چطور میخواهید به آنها نفوذ کنید و از آنها درآمد کسب کنید؟
ارائه محتوای دیجیتال در فضای دیجیتال محدودیت جغرافیایی نداشته و یک پلتفرم از تمامی نقاط قابل دسترس است و تنها حضور پررنگ در آن پلتفرم است که چالش اصلی تمامی عرضهکنندگان محتوای دیجیتال خواهد بود.
-
بیشتر خرید محتوای دیجیتالی از یک تا 2 برنامه رخ میدهد. دلیل این تمرکز را چه میدانید و برای رقابت باید چه رویکردی را گرفت؟
در عرضه محتوای دیجیتال باکیفیت تنها 2 یا 3 محصول فاخر وجود دارد که محتوای آنها ارزش خرید اشتراک را دارد. واضح است که محتوای فاخر توسط کاربران خریداری میشود، پس باید برای موفقیت در فروش محتوای دیجیتال به این نکته توجه کرد که محتوا حکم اصلی را در موفقیت بازی میکند و در اصطلاح content is king.
-
صنعت برنامه موبایلی از نظر درآمد بیش از 72 درصد رشد داشته است، این رشد را بر چه اساسی میدانید؟
هرچه درصد استفاده از تلفن هوشمند در جامعه بیشتر شود، طبیعتا تعداد افرادی که با برنامههای موبایلی آشنا شده، بیشتر میشود و در نتیجه رفتار خرید برنامه موبایلی برای کاربران تبدیل به یک امر طبیعی خواهد شد. در سالهای اخیر ظهور بازیهای همهگیر موبایلی و رقابتهای فشرده و لزوم خرید سکه و جم در این بازیها و از طرفی شکلگیری عادت کاربران به خرید از استورهای ایرانی اندرویدی و آیاواس سبب شده فرهنگ خرید درون برنامههای موبایلی مانند خرید اشتراک یا خرید سایر اقلام درون بازی در ایران به خوبی شکل بگیرد.
-
خریداران محتوای دیجیتال حدودا بیش از 6 بار محتوا میخرند. این را چطور ارزیابی میکنید؟ و تکرار خرید نشانه چیست؟
تکرار خرید اقلام درون یک برنامه برای طراحان برنامه موفقیت محسوب میشود چرا که توانستهاند حس اعتماد و رضایت کاربر را از آن برنامه برانگیزند. برای رسیدن به تکرار بیشتر این نوع خرید باید به فیدبک کاربران و کیفیت محصول و همچنین تحلیل رفتار کاربر درون محصول توجه ویژه داشت. وقتی کاربری از برنامهای بیش از یکبار اقدام به خرید اشتراک یا اقلام درون برنامهای میکند به این معنی است که تصور وی از آن محصول با تجربه وی از آن محصول برابر است و یا حتی بهتر.