صنعت EdTech و آموزش آنلاین، علاوه بر اینکه طی ماههای اخیر توسعه قابل توجهی در سطح جهان پیدا کرده است، روند رشد و توسعه خود را از سالهای قبل شروع کرده بود، به طوری که کاربرد فناوری در آموزش، در فرایندهای تحصیلی و دانشگاهی جای خود را باز کرده و در روند ثبتنام دانشگاهها و ایجاد دورههای آموزش از راه دور برای مردم، گامهای بلندی برداشته شده است، تا جایی که میتوانیم بگوییم این رویکرد نوآورانه، روشهای یادگیری، آموزش و رشد مردم جهان را تغییر داده است. کشور انگلستان نیز از جمله کشورهایی است که از طریق رشد اکوسیستم استارتاپی خود، جایگاه تثبیتشدهای را در کسبوکارهای نوآورانه به دست آورده است و بر همین اساس نیز در این گزارش به معرفی برترین و موفقترین استارتاپهای صنعت EdTech در این کشور میپردازیم.
فعالیت مقیاسپذیر استارتاپ A Cloud Guru
از جمله مزایا و شاخصههای قابل توجه استارتاپهای فعال در حوزه تکنولوژی آموزشی، مقیاسپذیری آنهاست، به طوری که میتوانند بیشتر نقاط جهان را پوشش دهند و کاربران زیادی بتوانند از اقصینقاط جهان با آنها همراه شوند. استارتاپ A Cloud Guru از این دست کسبوکارهاست که فعالیت خود را در سال 2015 در لندن آغاز کرده است، اما هماکنون دفاتر دیگری نیز در شهرهای واشنگتن، ملبورن و آستین دارد و خدمات خود را به 850هزار مشتری در 181کشور جهان ارائه میدهد. این استارتاپ که در قالب یک سرویس خدمات ابری فعالیت میکند، آموزش محاسبات را در یک فضای ابری برای کاربران خود فراهم میکند. روند موفقیتآمیز این کسبوکار باعث شد که در آوریل سال گذشته موفق به جذب 33میلیون دلار بودجه در سریB شود. ارزش این استارتاپ در سال گذشته حداقل 132میلیون دلار تخمین زده شده است.
فرایند تعاملی استارتاپ FutureLearn
همکاری با دانشگاهها و مؤسسات آموزشی، یکی از شاخههای مهم فعالیت استارتاپهای حوزه آموزش الکترونیک به شمار میرود و بسیاری از ایدههای مربوط به تکنولوژی آموزشی، در دانشگاهها و مراکز آموزشی شکل گرفته و توسعه یافتهاند. در همین راستا باید از استارتاپ FutureLearn یاد کنیم که در سال2012 راهاندازی شده است. این کسبوکار با هدف ارتقاي یادگیری آنلاین شکل گرفته و این هدف را نیز از طریق گفتوگو و مکالمات آموزشی آنلاین، امکانپذیر میکند. همکاری با دانشگاهها مهمترین شاخصه این استارتاپ است، به طوری که با بهرهمندی از حمایت 12 شریک دانشگاهی، فعالیت خود را ادامه میدهد؛ ضمن اینکه در حال گسترش روابط خود با دیگر مؤسسات آموزشی نیز هست. ارزش این استارتاپ در سال2019 معادل 100میلیون پوند تخمین زده شده است. همچنین لازم به ذکر است که یکی از رویکردهای آموزشی مهم این کسبوکار، ارائه برنامههای آموزشی آنلاین به صورت رایگان است که این دورهها را با همکاری دانشگاهها و مؤسسات آموزشی تدارک میبیند. آموزش از طریق گفتوگو، شاخصه مهم این کسبوکار به شمار میرود که از طریق ایجاد یک محیط تعاملی، فرایند آموزشی را بین یادگیرنده و یاددهنده شکل میدهد.
Macat و تقویت تفکر انتقادی کاربران
حوزه تکنولوژیهای آموزشی تنها به فرایندهای یادگیری و آموزشی نوین محدود نمیشود، بلکه گاهی اوقات فراهمکردن موقعیتی برای بحث، تبادلنظر و نقد و بررسی مسائل علمی و آموزشی نیز میتواند جرقه شکلگیری یک کسبوکار را روشن کند و این نکته، همان روندی است که استارتاپ Macat در پیش گرفته است. این کسبوکار که فعالیت خود را در سال2011 آغاز کرده، امکان تقویت مهارتهای تفکر انتقادی را برای کاربران خود فراهم میکند، به این صورت که به افراد و مشاغل کمک میکند تا از طریق سنجش و تحلیل، به تقویت تفکر انتقادی خود پرداخته و با استفاده از تجزیه و تحلیل تأثیرگذارترین مقالات و کتابهای جهان، یک بستر تقویتی را برای ارزیابی و تقویت مهارتهای تفکر انتقادی برای کاربران خود فراهم میکند. این استارتاپ در سال2015 موفق به جذب 30میلیون دلار بودجه شده بود و ارزش آن نیز در سال2019 معادل 120میلیون دلار ارزیابی شده است.
Kano Computing و برنامههای آموزشی خلاق برای کودکان
ادغام رویکردهای نوآورانه در فرایند آموزش کدنویسی و محاسبات برای کودکان، یکی از زیرشاخههای ارزشمند صنعت تکنولوژی آموزشی به شمار میرود که از طریق فناوریهای نوین، امکان آموزش به کودکان را تسهیل میکند. استارتاپ Kano Computing نیز در سال2013 با هدف تقویت فرایندهای آموزشی کودکان از طریق فناوری، فعالیت خود را آغاز کرده است. این کسبوکار از طریق کیتهای محاسباتی که برای همه سنین مناسب هستند، در ساختار اسباببازیهای علمی و فنی کودکان ورود پیدا کرده و یک برنامه آموزشی سرگرمکننده را برای آنها رقم زده است. ارزش این استارتاپ در سال گذشته 112میلیون دلار برآورد شده بود، ضمن اینکه کسبوکار مذکور در سال2018 در اقدامی خلاقانه و جالب توجه، از طریق قراردادن صدها کیت محاسباتی خود در کتابخانههای بنگلادش، برنامهنویسی و کدنویسی خلاق را به هزاران نفر در این کشور آموزش داده بود.
کدنویسی و برنامهنویسی در سالهای آینده دیگر یک تخصص خاص به شمار نخواهند رفت، بلکه امکان دارد آشنایی با این حوزهها، برای تمام افراد جهان یک نیاز ضروری تلقی شود، از همین منظر نیز شکلگیری استارتاپی که با هدف آموزش کدنویسی و برنامهنویسی خلاق به کودکان راهاندازی شده است، یک اقدام نوآورانه و جالب توجه به شمار میرود که قطعا نظر کاربران را به سوی خود جلب خواهد کرد.
Touch Surgery و تسهیل آموزش جراحی
فناوریهای جدید مانند واقعیت مجازی میتوانند تحولات قابل توجهی را در صنعت EdTech ایجاد کنند، به طوری که با استفاده از این تکنولوژیها، فرایند آموزشی شاخههای مهمی مانند پزشکی، سمت و سویی جدید به خود بگیرد. استارتاپ Touch Surgery از جمله استارتاپهای فعال در حوزه تکنولوژی آموزشی به شمار میرود که گرایش جراحی را برای ارائه برنامههای آموزشی مدرن خود انتخاب کرده است. این استارتاپ که در سال2013 راهاندازی شده، با داشتن هدستهای جراحی هولوگرافيک، تقویت تمرینهای جراحی را امکانپذیر میکند. به این صورت که کاربران میتوانند از محتوای رایگان 12تخصص این استارتاپ استفاده کرده و در هر کجا که باشند، فرایندهای آموزشی، تمرین و آزمایش را انجام دهند. لازم به ذکر است که ارزش این استارتاپ در سال2019 معادل 60میلیون پوند برآورد شده بود. میتوان گفت شاخه پزشکی از جمله حوزههایی به شمار میرود که در سالهای پیشرو، تلفیق بیشتری با صنعت تکنولوژی آموزشی پیدا خواهد کرد و لزوم آموزش از راه دور در این صنعت، به لحاظ نیازهای پزشکی جهان، بیشتر خواهد شد.
پلتفرم آموزشی Pi-Top
استارتاپ Pi-Top نیز از دیگر کسبوکارهای فعال در حوزه تکنولوژی آموزشی انگلیس به شمار میرود که خدمات خود را در قالب یک پلتفرم آموزشی در اختیار کاربران قرار میدهد. به این صورت که از طریق تولید سختافزار، لوازم جانبی و نرمافزار، امکان کدگذاری و تکمیل پروژهها را برای سایر کسبوکارها فراهم میکند. از آنجایی که در دنیای امروز، فناوریهای نوین به بخش مهمی از روند کاری کسبوکارها تبدیل شدهاند، استارتاپهایی مانند Pi-Top که برنامههای آموزشی کاربرد فناوریهای جدید را ارائه میدهند، مورد توجه سایر استارتاپها قرار میگیرند، زیرا هر استارتاپی، خواهناخواه، به این برنامههای آموزشی جهت انجام برخی از عملکردهای خود نیاز دارد. لازم به ذکر است این کسبوکار در سال2014 راهاندازی شده و ارزش تقریبی آن نیز در سال گذشته 64 میلیون دلار برآورد شده بود.
فرایند سرگرمکننده آموزش زبان با Memrise
این روزها یادگیری زبانهای خارجی به یکی از نیازهای اساسی انسانها تبدیل شده و از طرفی، افراد نیز به دلیل مشغلههای کاری که دارند، شاید وقت چندانی برای حضور در کلاسهای آموزشی زبان نداشته باشند. بر همین اساس نیز استارتاپهایی که از فناوریهای نوین جهت آموزش زبان استفاده میکنند، مورد اقبال کاربران قرار گرفتهاند. کسبوکار Memrise از همین دست استارتاپهاست که در سال2010 راهاندازی شد. مشخصه بارز این کسبوکار این است که از یکسو، فرایند آموزش زبان را با تکنولوژیهای پیشرفته همراه کرده و از سوی دیگر، این روند آموزشی را به شکلی سرگرمکننده و هیجانانگیز طراحی کرده است، به طوری که کاربران در یک فضای سرگرمکننده، زبان مورد نظر خود را فرا گرفته و دچار خستگی و رخوتهای معمول در کلاسهای زبان نخواهند شد. این استارتاپ در 189 کشور جهان فعال بوده و بیش از 40 میلیون کاربر دارد و ارزش آن نیز در سال2019 معادل 62 میلیون دلار تخمین زده شده است.