چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟ انتخاب سردبیر

چطور با کمترین سرمایه استارتاپ خودمان را راه ‌اندازی کنیم!

با شرایط ایجاد استارتاپ آشنا بشویم

چطور استارتاپ خود را با کمترین هزینه راه اندازی کنیم
ایده برای شروع استارتاپ، لازم هست اما کافی نیست. سرمایه نیز به اندازه داشتن یک ایده خوب، مهم است و بسیاری اوقات، سرمایه همان حلقه گمشده در فرایند ساخت یک استارتاپ خوب است. در این مطلب نگاهی می‌اندازیم به روش‌های راه اندازی یک استارتاپ با کمترین سرمایه

راه اندازی یک استارتاپ یا کسب و کار جدید برای درآمدزایی بیشتر، آرزوی هر فردی برای گام برداشتن در مسیر موفقیت است. هر کسی که ایده‌ای نو و فکری جدید برای کسب درآمد در سر دارد، می‌خواهد با کمترین هزینه کار خود را آغاز کرده و به سوی موفقیت گام بردارد. شاید در ابتدا این موضوع تنها یک آرزو و خیال واهی به نظر برسد، اما باید بدانید راه اندازی استارتاپ با سرمایه کم امکان پذیر و شدنی بوده و تنها کافی است که تدابیر و اطلاعات خوبی از نوع کار و شروع کار خود داشته باشید و بتوانید به خوبی امور مربوط به آن را برنامه‌ریزی کنید. برای این کار باید با شرایط ایجاد استارتاپ آشنا بشوید.

باید ایده برای شروع استارتاپ داشته باشید و با چگونگی راه اندازی استارتاپ با سرمایه و نیرویی محدود آشنا باشید. همچنین بتوانید مسیر درستی را برای این کار انتخاب کنید. درواقع فراموش نکنید که راه اندازی یک استارتاپ بیشتر از آنکه به مقدار پول و سرمایه اولیه شما بستگی داشته باشد، به میزان هوشمندی افراد برمی‌گردد. پس باید روند هوشمندانه و مطمئنی را برای پیشرفت کارتان در نظر داشته باشید.

زیرا این موضوع بر کسی پوشیده نیست که اکثر استارتاپ‌ها کار خود را با داشتن تنها یک ایده شروع می‌کنند و در رویای رسیدن به مقام کار آفرینی، با کمترین امکانات و هزینه‌ها پیش می‌روند. البته که در این مسیر با چالش‌های زیادی هم روبرو می‌شوند، اما به مرور خود را به موفقیت نزدیک‌تر می‌کنند و این است معنای یک استارتاپ واقعی!

برای آشنا شدن با مراحل راه اندازی استارتاپ و هر آن چیزی که باید در این مسیر بدانید، در ادامه مقاله ما را همراهی کنید.

  1. ایده‌تان را بررسی کنید!

ایده برای شروع استارتاپ بسیار مهم است. اما هر کسی در ذهن خود ایده‌ای دارد و تنها برخی از این ایده‌ها هستند که قابلیت راه اندازی یک استارتاپ را دارند. ایده‌ای مناسب و معقول که احتمالا آنقدر نوآوری دارد که برای افراد زیادی جذاب خواهد بود. گاهی حتی اگر یک ایده برای شروع استارتاپ هم داشته باشید که عالی هم هست؛ اما باید بدانید که بین داشتن یک ایده فوق العاده و راه اندازی یک استارتاپ تفاوت زیادی وجود دارد. از شرایط ایجاد استارتاپ این است که بدانید باید آماده باشید تا در کنار ایده‌تان به یک کارآفرین تبدیل شوید. باید آماده رویارویی با همه سختی‌ها، چالش‌ها، بیخوابی‌ها و هزینه‌ها باشید؛ حتی ممکن است خیلی راحت شکست بخورید.

آنطور که آمارها نشان می‌دهد حدود ۷۱ درصد از مشاغل استارتاپی بعد از ۱۰ سال با شکست روبرو می‌شوند، پس این هنوز ابتدای ماجراست و در هر نقطه‌ای که باشید اگر دست از فداکاری و تلاش بردارید، احتمال شکست برای شما هم وجود دارد. مهم‌ترین موضوع این است که با چگونگی راه اندازی استارتاپ آشنا باشید و ایده مناسب و درآمدزایی داشته باشید و از طرفی راهنما و دستورالعمل‌های درستی را نیز برای کار خود در نظر بگیرید.

افرادی هستند که دانش و تجربه کافی در زمینه چگونگی راه اندازی استارتاپ را دارند و در این راه می‌توانند کمک زیادی به شما کنند، سعی کنید با ارتباط با این آدم‌ها و خواندن سرگذشت آنها اطلاعات مفیدی کسب کنید و به درک بهتری از شروع یک کسب و کار برسید و از آنها به عنوان نقشه‌ی راهنما در ادامه مسیر خود استفاده کنید و هر آنچه که لازم دارید را در یک چک لیست بنویسید.

مطالب پیشنهادی : چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟

  1. یک طرح تجاری یا بیزینس پلن بنویسید!

ایده برای شروع استارتاپ لازم هست اما کافی نیست. از شرایط ایجاد استارتاپ این است که باید بتوانید این ایده را در قالب یک طرح تجاری پیاده کنید و روند ایده تا شروع به کارتان را در این طرح برنامه‌ریزی کنید. باید ببینید و بررسی کنید که بقیه استارتاپ‌های موفق چه مسیری را طی کردند، چند درصد وام گرفتند و سرمایه گذار پیدا کردند و چه تعدادی توانستند مشاغل خود را گسترش بدهند.

برای شناخت چگونگی راه اندازی استارتاپ، داشتن همه این اطلاعات ضروری است و علاوه بر اینها این موضوع را نیز باید در نظر داشت که در هر صورت برای شروع کارتان به مقداری پول احتیاج دارید و باید همه هزینه‌هایتان را برآورد کنید و بتوانید پیش‌بینی کنید که در چه بخشی به مقدار هزینه بیشتر و در چه بخشی به هزینه‌ کمتری نیاز دارید.

برای این کار باید یک برنامه تجاری به زبان ساده و البته کتبی در مورد آینده شرکت‌تان بنویسید و در آن، تمام جزئیات کار و مراحل راه اندازی استارتاپ تان را مشخص کنید و در نظر بگیرید که می‌خواهید چه کنید و چگونه آن را انجام بدهید. استراتژی تجاری شما باید شرح برنامه‌های ۳ تا ۵ سال آینده‌ کاری‌تان را مشخص کند و این اولین کاری است که باید برای شروع، بعد از مطمئن شدن از ایده‌تان انجام بدهید.

 

  1. بودجه مورد نیازتان را تامین کنید!

مراحل راه‌ اندازی استارتاپ در کنار بودجه بندی درست و تامین میزان هزینه‌ای که دارید، کامل می‌شود. شما باید مقداری سرمایه اولیه داشته باشید و در مورد حذف کردن این قسمت هم هیچ راهکاری وجود ندارد و همه استارتاپ‌ها درست همین مسیر را طی کرده‌اند. مقداری سرمایه هر چند ناچیز و کم برای شروع راه اندازی کسب و کارتان امری ضروری است. بسته به ایده‌ای که دارید میزان هزینه‌ای که باید صرف آن کنید نیز متغیر است، برخی ایده‌ها بسیار پر خرج هستند و برخی با هزینه‌های محدود هم قابلیت اجرایی شدن را دارند.

باید مشخص کنید که منبع بودجه شما چیست. قرار است از هزینه شخصی خودتان باشد یا قصد دارید با یک سرمایه گذار کار کنید. در مواردی که هزینه‌ها بسیار بالاست، انتخاب یک سرمایه‌گذار مناسب می‌تواند روند کارتان را بسیار سریع‌تر کند؛ اما اگر ایده‌ای که دارید چندان هزینه‌بر نیست بهتر است یک شریک مطمئن و البته معتبر برای خودتان پیدا کنید و با گذاشتن سرمایه‌هایتان بر روی هم در ابتدای مسیر، کارتان را شروع کنید. در همین مرحله باید علاوه بر میزان هزینه‌هایتان، مقدار فروش، سود و زیان و جریانات نقدی و پول در گردش شرکت را نیز تخمین بزنید و محاسبه کنید.

هزینه شروع کار یک سوی قضیه است و هزینه‌ای که باید برای مراحل راه اندازی استارتاپ خود در هر بخش در نظر بگیرید، موضوعی دیگر است. شاید برآورد همه این هزینه‌ها، آن هم به تنهایی، کار سختی به نظر برسد. اگر با هزینه شروع کارتان مشکل دارید می‌توانید از وام‌های تجاری استفاده کنید که البته تنها افراد معدودی موفق به گرفتن این وام‌ها می‌شوند و از طرفی با نرخ بهره‌هایی که برخی از بانک‌ها در نظر دارند، این کار نه تنها سودی برایتان نخواهد داشت بلکه تا مدت‌ها نیز شما را بدهکار می‌کند.

اگر هزینه شروع کارتان بالاست بهتر است یک سرمایه گذار خوب پیدا کنید و در ابتدای مسیر از دوستان، خانواده و بستگانتان کمک بگیرید و با آنها شریک شوید و در غیر این صورت اگر باز هم برآورد هزینه‌هایتان بیشتر شد از شرکت‌های سرمایه گذار و سرمایه گذارانی که مایل به شراکت با شما هستند کمک بگیرید.

تنها موضوعی که باید در این راه بدانید این است که در تقسیم و مشخص کردن سهم شرکت‌تان به خوبی فکر کنید و برای تامین بودجه، تمام شرکت‌تان را به شخص دیگری واگذار نکنید. حال پس از تامین بودجه مورد نیازتان می‌توانید با سایر مرحله‌های راه اندازی استارتاپ با سرمایه کم آشنا شوید.

  1. کار خود را شروع کنید!

حال که کمی با از شرایط ایجاد استارتاپ با سرمایه کم آشنا شدید، بهتر است کارتان را شروع کنید. برای کاهش هزینه‌ها می‌توانید محصولات و یا خدمات‌تان را پیش فروش کنید و بدون اینکه مبلغ زیادی داشته باشید، قسمت اعظم هزینه‌ها را در ابتدای کار دریافت کنید. به این منظور باید از قبل خودتان را به دیگران معرفی کنید، کم هزینه‌ترین و البته شاید موثرترین راه برای این موضوع آن است که در شبکه‌های اجتماعی فعال باشید و از محتوای خوب برای معرفی کارتان به مخاطبین استفاده کنید.

می‌توانید از کارشناسان شبکه‌های اجتماعی و اینفلوئنسرها و افراد موفق در شبکه‌های اجتماعی بخواهید که کار شما را تبلیغ کنند. می‌توانید در ابتدای کارتان محصولات خود را از طریق شرکت‌های معروف دیگر به فروش برسانید و بعد از جمع کردن سرمایه، آن را توسعه بدهید.

حال باید یک تیم موفق تشکیل داده و عملکرد خودتان را تا جایی که می‌توانید ارتقا بدهید. چگونگی راه اندازی استارتاپ زمانی برای شما میسر خواهد شد که تیم خوبی داشته باشید و بتوانید با منابع مالی اندکی که دارید و دانش هم تیمی‌هایتان، کسب و کار خود را پیش ببرید. فراموش نکنید که افراد غیر حرفه‌ای جایی در کار شما ندارند و اگر برای آنها وقت صرف کنید، از مسیر کاریتان منحرف خواهید شد. بنابراین تعداد افراد کمتری را با مهارت و دانش بیشتر انتخاب کنید.

به یاد داشته باشید!

از مهمترین شرایط ایجاد استارتاپ این است برای موفقیت باید مشتری‌های هدف خود را بشناسید، بدانید آنها با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم می‌کنند و دوست دارند چه خدماتی دریافت کنند. شناخت این موضوع به شما کمک می‌کند تا مسیر موفقیت را راحت‌تر طی کنید و هدف گذاری بهتری داشته باشید. اگر برای کسب و کارتان مکانی را در نظر گرفته‌اید، بهتر است در ابتدای کار زیاد به ظاهر آن توجه نکنید و تا جایی که می‌توانید هزینه‌های اضافی را کاهش بدهید.

افرادی را برای هم تیم شدن در کارتان انتخاب کنید که برای رشد و یادگیری تلاش کرده و موقعیت شرکت و کار شما را درک می‌کنند. افرادی را انتخاب کنید که احتمال اینکه در وسط کار شما و کارتان را رها کنند، کمتر باشد. بهتر است همه این افراد نیز با چگونگی راه اندازی استارتاپ آشنا باشند و بدانند که کار در استارتاپ چه تفاوت‌هایی با سایر شرکت‌ها دارد.

در این مسیر باید آماده برخورد با چالش‌ها و خطرات احتمالی باشید. افراد زیادی هستند که ممکن است شما را از ادامه مسیرتان بترسانند و بگویند که این کار امکان ندارد، اما باید با مثبت نگری و تلاش به همه آنها خلاف این موضوع را ثابت کنید و نشان بدهید که هر کاری امکانپذیر است و راه اندازی استارتاپ با سرمایه کم نیز برای هر فردی که تلاش کند و بخواهد ممکن است!

 

منابع:

https://www.udacity.com/course/how-to-build-a-startup–ep245

https://neilpatel.com/blog/get-startup-off-ground/

https://rubygarage.org/blog/how-to-build-a-startup

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *