استارتاپ‌های ایرانی بازاریابی گفتگو محتوای برند مقالات دیجیتال مارکتینگ

بازاریابی دیجیتال با تمرکز بر سوشال‌مدیا

رؤیای اینفلوئنسر‌شدن را با تیک‌دی محقق کنید

تیک دی| بازاریابی دیجیتال با تمرکز بر سوشال‌مدیا
ما این خدمات حمایتی را تنها به اینفلوئنسرها و بلاگرها ارائه نمی‌دهیم، بلکه هر بیزینس کوچک، متوسط و بزرگی می‌تواند جزو اهداف ما قرار بگیرد و از خدمات دیجیتال مارکتینگ ما بهره‌مند شود. به طور کلی اینفلوئنسرها، بلاگرها و بیزینس‌ها 3 گروه عمده جامعه هدف ما هستند‌.

جذابیت فضای دیجیتال و خصوصا حوزه سوشال‌مدیا، برای علی آبائی، یک چشم‌انداز بزرگ را ترسیم کرد؛ چشم‌اندازی که می‌توان آن را از صفحه شخصی اینستاگرام او نیز به خوبی درک کرد؛ یک فضای گسترده و بهینه برای آموزش تبلیغات در فضای سوشال که رفته‌رفته باعث رفتن این جوان به سوی راه‌اندازی استارتاپ تیک‌دی شد. برای آشنایی بیشتر با استارتاپی که تمرکز خود را روی فضای تبلیغاتی سوشال‌مدیا قرار داده و خصوصا با استفاده از تجربیات مدیر و بنیانگذار خود، در حال حاضر بسیاری از اینفلوئنسرهای بزرگ را در دایره مشتریان خود آورده است، در ادامه با ما همراه باشید.

  • لطفا خودتان را معرفی بفرمایید.

من علی آبائی هستم، 29 سال دارم و مؤسس و مدیر مجموعه تیک‌دی هستم. همچنین به عنوان مدرس دیجیتال مارکتینگ در مجتمع فنی تهران نیز فعالیت می‌کنم.

  • مجموعه تیک‌دی را معرفی کنید؟ چه زمانی راه‌اندازی شد؟

ما تقریبا در بهمن سال97 کار را در زمینه بازاریابی، به خصوص با تمرکز بر بحث سوشال‌مدیا، شروع کردیم و در این میان یکی از تفاوت‌هایی که با دیگر مجموعه‌ها داریم، تمرکزی است که در حوزه پرسونال‌برندینگ داریم، به طوری که بسیاری از بلاگرها و اینفلوئنسرها را حمایت کرده و با آنها همکاری می‌کنیم، همچنین در این مدت تمرکز ما روی پرسونال‌برندینگ و دیجیتال‌مارکتینگ به صورت 360 درجه برای شرکت‌ها هم بوده است.

  • سرمایه‌گذار هم داشتید؟

خیر، به صورت کاملا استارتاپی شروع کردیم.

  • در مورد سازوکار تیک‌دی بیشتر توضیح دهید، چه خدماتی دارد و در چه حوزه‌هایی فعالیت می‌کند؟

خدمات ما در حوزه دیجیتال‌مارکتینگ است. هنگامی که شخصی قصد ورود به فضای دیجیتال را دارد، ما می‌توانیم خدمات خود را به او ارائه دهیم، اینکه اصلا چطور وارد این فضا شود، کدام محصولات خود را عرضه کند، چه زمانی وارد شود، چقدر سرمایه‌گذاری کند و … یعنی از همان آغاز برنامه‌ریزی اولیه در کنار آنها هستیم؛ ضمن اینکه به افرادی که وارد این فضا شده و نیاز به کسی دارند که به آنها ایده بدهد و برای‌شان برنامه‌ریزی کرده، تبلیغات کند یا حتی پست و استوری و محتوای مورد نیاز را برای آنها آماده کند، کمک خواهیم کرد. در ادامه نیز یکی دیگر از رویکردهای ما در زمینه خدمات‌دهی به مشتریان، بهینه‌سازی خدمات است، یعنی به کسانی که در فضای دیجیتال فعال بوده و اکنون به دنبال نتایج و اتفاقات بهتری هستند، کمک می‌کنیم تا از طریق بهینه‌سازی خدمات‌شان، به نتایج مذکور دست پیدا کنند. چنانچه فرد یا شرکتی بخواهد وارد این فضا شود، از آنجایی که باید تحقیق و برنامه‌ریزی کرده و کارها را اجرا کند و یا وارد شده و یک سری کارها را انجام داده و فقط نیاز به بهینه‌سازی دارد، ما می‌توانیم به او کمک کنیم.

  • چه شد که به فکر راه‌اندازی این استارتاپ افتادید؟ چه نیازی را احساس کردید که به این سمت رفتید؟

فکر راه‌اندازی این استارتاپ به سابقه فعالیت من در این زمینه برمی‌گردد. من مدت‌ها در فضای سوشال کار می‌کردم و این فضا برایم جذاب بود و علاقه داشتم که بتوانم از یک جایی به بعد، کار خود را در این فضا شروع کنم. فضای سوشال‌مدیا یک فضای بسیار انعطاف‌پذیر است؛ یعنی همه چیز در آن حالت موج موج دارد و همه چیز آن در لحظه است، مثلا مانند فرایندهای سئو نیست که بتوان از جایی شروع کرد و به جایی رسید، بلکه بسیاری از اتفاقات این فضا، در لحظه رخ می‌دهند؛ بنابراین در ادامه احساس کردم که این اتفاق مورد نظر من از سوی دیگر فعالان این حوزه رقم نمی‌خورد و در نتیجه تصمیم گرفتم خودم وارد این فضا شوم. همچنین یکی از دلایل دیگری که این ایده را به صورت برجسته‌تری برای من مطرح کرد، گردش مالی بسیار خوبی است که در این فضا وجود دارد.

  • می‌توانید آماری از گردش مالی فضای سوشال‌مدیا و اندازه این بازار در ایران ارائه دهید؟

اگر بخواهم فقط درباره اندازه بازار اینستاگرام به شما بگویم، فکر می‌کنم در ماه مبلغی بیش از هزار میلیارد تومان باشد، بنابراین من بازار گسترده‌ای را دیدم و ترغیب شدم که به سمت آن بروم.

به نظر من نه‌تنها با بازاریابی سنتی، بلکه حتی با شیوه‌های مدرن هم متفاوت است. در نظر بگیرید زمانی کسی می‌آید و اینستاگرام را درست می‌کند و یک سری ابزارهایی را نیز روی این ابزار قرار می‌دهد که بر اساس آنها، این ابزار کار می‌کند. مثلا ما در همه جای دنیا یک رویکرد تبلیغاتی داریم به اسم پروموشن یا مثلا برای کسب‌وکارهای محلی تبلیغاتی داریم به اسم تبلیغات گوگل‌مپ یا مثلا فیس‌بوک، این در حالی است که ما در ایران رسما کانال‌های تبلیغاتی خیلی زیادی نداریم و در این میان کانالی مثل اینستاگرام، بار خیلی از چیزها را به دوش می‌کشد، آن هم در شرایطی که خیلی از ابزارهای آن تحریم هستند و این به یک سری ابزارهای خلاقانه نیاز دارد که بتوانید از طریق آنها به نتیجه برسید.

  • با این توضیحات تمرکز شما در سوشال‌مدیا روی اینستاگرام است؟

الان به خاطر بازاری که وجود دارد، بیشتر تمرکز ما روی اینستاگرام است.

  • برای ابزارهایی که در اینستاگرام فیلتر هستند، چه راهکاری را ارائه می‌دهید؟

سعی می‌کنیم تبلیغات‌شان را به سمت بلاگر و اینفلوئنسرها ببریم. از سوی دیگر با توجه به اینکه خیلی چیزها فیلتر است، ما برنامه‌های بازاریابی انجام می‌دهیم روی بحث ادورز و سئو، بستگی به آن کسب‌وکار دارد. درست است که اینستاگرام فیلتر است، ولی به جز اینستاگرام ابزارهای دیگری نیز هست که می‌توانیم روی آنها کار کنیم.

  • خدمات عمده‌ای که به مشتریان ارائه می‌دهید، چیست؟

علاوه بر اینکه فعالیت آنها را در فضای دیجیتال شکل می‌دهیم، راهنمایی‌شان می‌کنیم که بر اساس منابع مالی، انسانی و فیزیکی که نیاز دارند، تصمیم‌های درستی بگیرند، مانند اینکه آیا الان به صرف است که وب‌سایت یا یک کانال تلگرام داشته باشند، زیرا همه آنها نیاز به محتوا و حمایت‌های مخصوص به خود دارند.

  • به نظرتان نقطه عطف کار شما چیست؟

تصور می‌کنم نقطه عطف کار ما این باشد که بیشتر خدمات‌مان در حوزه سوشال، به بلاگرها و اینفلوئنسرها برمی‌گردد؛ یعنی یا افرادی هستند که صفحه آنها خیلی بزرگ است و به دنبال این هستند که بزرگ‌تر شده و برزرگ‌تر بمانند؛ یا کسانی که صفحه آنها چندان بزرگ نبوده و به دنبال این هستند که کار خود را شروع کنند. از سوی دیگر، کار ما 360 درجه است و می‌توانیم همه کارهای یک شرکت را به صورت تکی انجام دهیم که این امر می‌تواند برای آن شرکت خیلی مفید باشد.

  • زمینه همکاری شما با اینفلوئنسرها به چه صورت است؟

هم به این صورت است که مشتریان را به اینفلوئنسرها وصل می‌کنیم و هم اینکه اینفلوئنسرها عموما به دلایلی مانند اینکه صفحه‌شان افت کرده است یا اینکه اصلا مسیر خوبی را طی می‌کند و می‌خواهند این مسیر برنگردد، به ما مراجعه می‌کنند. ضمن اینکه ما این خدمات حمایتی را تنها به اینفلوئنسرها و بلاگرها ارائه نمی‌دهیم، بلکه هر بیزینس کوچک، متوسط و بزرگی می‌تواند جزو اهداف ما قرار بگیرد و از خدمات دیجیتال مارکتینگ ما بهره‌مند شود. به طور کلی اینفلوئنسرها، بلاگرها و بیزینس‌ها 3 گروه عمده جامعه هدف ما هستند.

  • مزیت عمده تیک‌دی در فضای رقابتی که وجود دارد، چیست؟

عمده‌ترین مزیت ما، تجربه است. اگر نگاهی به برخی از صفحه‌های آموزشی در زمینه مشاوره بازاریابی دیجیتال بیندازید، متوجه می‌شوید که بسیاری از آنها بعد از ما شروع به کار کرده‌اند؛ صفحه شخصی خود من که در حال حاضر 123 کا نیز هست، تقریبا از 17مهر ماه سال‌97 شروع به کار کرد. علاوه بر تجربه‌ای که بنده شخصا در این زمینه دارم، ربات‌هایی که ما داریم و هشتگ‌های ترند را شناسایی می‌کنند، از دیگر مزایای تیک‌دی محسوب می‌شوند. در کنار این موارد، ما یک ابزار قرعه‌کشی لایک و کامنت اینستاگرام روی سایت‌مان داریم که پرسرعت‌ترین ابزار در ایران است. از سوی دیگر ارتباطات بسیار قوی ما در فضای آنلاین یک مزیت عمده به شمار می‌رود، به طوری که با بسیاری از بلاگرها همکاری می‌کنیم و عموما بلاگرهایی که جزو مشتریان ما هستند، از حدود 60 هزار تا 70 هزار یا حدود یک میلیون و نیم تا حتی دو میلیون و نیم فالوئر دارند. مجموعه تیک‌دی مدت‌هاست که با آنها کار می‌کند و در حال حاضر نیز بسیاری از خدمات ما پر شده است و ما نمی‌توانیم مشتری جدید قبول کنیم. از سوی دیگر، ما یک سری کلاس‌های آموزشی داریم که در حوزه اینستاگرام و حوزه‌های دیجیتال مارکتینگ هستند، این کلاس‌ها نیز پرطرفدار بوده و معمولا میزان رضایت از آنها زیاد است.

  • کار کردن با بلاگرها چطور می‌تواند برای شما یک مزیت به شمار رود؟

خیلی‌ از افراد نمی‌توانند برای تبلیغات خود به بلاگرها وصل شوند یا نمی‌دانند چطور به آنها تبلیغ بدهند که ما این کار را برای آنها تسهیل می‌کنیم. از سوی دیگر، مجموعه ما در ماه برای بیش از 50 پیج بالغ بر 300 الی 400 میلیون تومان تبلیغ می‌کند، ضمن اینکه این رویکرد داده‌ای را به ما می‌دهد که می‌توانیم از آن استفاده خیلی خوبی داشته باشیم و در نتیجه افراد نیز بتوانند نتیجه بهتری بگیرند.

  • چه تعداد کارمند دارید؟

یکی از اهداف شخص من این است که بتوانم آدم‌ها را توانمند کنم. نکته مهمی که باید در اینجا به آن اشاره کنم این است که همه کارمندهای مجموعه را خود من آموزش دادم، یعنی همه آنها از صفر پیش ما آموزش دیدند تا به اینجا برسند. در حال حاضر به صورت حضوری حدود 12 کارمند داریم و 5 کارمند نیز غیرحضوری هستند و در شهرهای مختلف با ما همکاری می‌‌کنند. در همین راستا سعی من بر این بوده است که بتوانیم در مجموعه تیک‌دی یک کارآفرینی انجام دهیم تا امکاناتی را که در شهری مثل تهران وجود دارد، بتوانیم برای کسانی که در شهرهای مختلف هستند فراهم کنیم.

  • چه تعداد مشتری دارید؟

دایره خدمات ما بسیار گسترده است، مثل همان ابزار قرعه‌کشی، مشاوره‌هایی که من به صورت ساعتی به افراد می‌دهم یا ابزاری مثل باشگاه مشتریان و پرسشنامه آنلاین که روی سایت‌مان داریم. به طور کلی کسانی که در ماه از کل مجموعه خدمات دریافت می‌کنند، به جز کسانی که به صفحه شخصی من مراجعه می‌کنند، یعنی افرادی که در ازای دریافت خدمات هزینه پرداخت می‌کنند، یا افرادی که هزینه پرداخت نمی‌کنند و از یکی از ابزارهای ما استفاده می‌کنند، بالای 2 الی 3هزار نفر در ماه می‌شوند.

  • چه چشم‌اندازی را برای‌ کسب‌وکارتان در نظر گرفتید؟ به کجا می‌خواهید برسید؟

چشم‌اندازی که برای تیک‌دی در نظر گرفته‌ایم، این است که بتوانیم در آینده یک شتاب‌دهنده باشیم؛ یک شتاب‌دهنده که بتواند با داشتن یک مجموعه قوی از افراد با‌تجربه، محصولاتی را تعریف کرده، آنها را به اجرا دربیاورد و به بازار عرضه کند. ضمن اینکه در نظر داریم تمرکزمان بیشتر روی بازارهای خارجی باشد تا بازارهای داخلی، یعنی بتوانیم خدمات و محصولات دیجیتالی را به کشورهای حاشیه خلیج فارس یا اروپا و آمریکا ارائه دهیم.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *