استارتاپ های خارجی انتخاب سردبیر

بیجو سودده‌ترین استارتاپ آموزش آنلاین هند چطور به موفقیت رسید

استارتاپ بیجو در حال حاضر یکی از ارزشمند‌ترین استارتاپ‌های آموزشی جهان است

استارتاپ بیجو : آموزش آنلاین هند

در اواخر ماه مارس و پس از همه‌گیری ویروس کرونا، از زمانی که هند در سراسر کشور مقررات قرنطینه اعمال کرد، مدارس و مراکز عمومی تعطیل شد. درست در همین زمان بود که استارتاپ آموزشی «بیجو» که ‌دفترش در بنگلور هند است، به عنوان یکی از اصلی‌ترین پلتفرم‌های آموزشی برای دانش‌آموزان در هند که در بازار اینترنت دومین بازار بزرگ جهان است، خود را مطرح کرد.

چهار سال و نیم طول کشید تا این استارتاپ بتواند 40 میلیون دانش‌آموز را به خود جذب کند. از زمان برقراری قرنطینه در هند، کاربران این استارتاپ به 65 میلیون نفر رسیده و هم‌بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی این استارتاپ، بیجو راویندران در کنفرانس Disrupt 2020 گفت موفقیت‌های این استارتاپ فراتر از تصور بوده است.

دانش‌آموزان نیز می‌گویند به این نرم‌افزار آموزشی جذب شده‌اند چراکه روش تدریسی که در این نرم‌افزار اجرا می‌شود، در خصوص موضوعات مختلف بسیار جذاب و مفید است. بیجو که خود معلم بوده، روش‌های مبتکرانه‌ای نظیر استفاده از عادت‌های روزمره نظیر پیتزا‌خوردن را برای تدریس مسائل مشکل ریاضی طرح کرده است.

حالا استارتاپ بیجو ارزشی به میزان 11‌میلیارد دلار دارد و حتی توانسته در چندین بازار بین‌المللی نیز خودی نشان دهد. اینطور نیست که ما هر روز یک استارتاپ هندی را ببینیم که هر 3 ویژگی سودآوری، بین‌المللی‌شدن و اقبال داخلی را در خود داشته باشد.

استارتاپی که در ابتدا یک پلتفرم آفلاین بود که در کلاس‌های مدارس، استادیوم‌ها و سالن‌های کنفرانس مورد استفاده قرار می‌گرفت. راویندران می‌گوید: «متاسفانه این همه‌گیری کرونا بود که در نهایت سهامداران و سرمایه‌گذاران را وادار کرد در حوزه دیجیتال ورود کنند.

حالا والدین بیش از هر زمان دیگری به آموزش‌های آنلاین روی آورده‌اند. این بخش در حال حاضر در حال تبدیل‌شدن به ‌پر‌سودترین بخش‌های صنعت دیجیتال است.» بیجو برای اینکه بتواند استارتاپش را برای همه قابل دسترس کند، در دوره همه‌گیری کرونا آن را مجانی کرد. همه مشتریان پولی این پلتفرم حالا بیش از 4‌میلیون نفر هستند و همچنان تعداد آنها روندی رو به رشد را طی می‌کند.

انتظار می‌رود در سال جاری این استارتاپ درآمدی بیش از یک میلیارد دلار را تنها در هند کسب کند و انتظار می‌رود درآمد خارج از هند این استارتاپ نیز امسال بیش از 150 تا 180‌میلیون دلار باشد. راویندران می‌گوید: «من هنوز موفقیتم را نسبی می‌دانم. هدف‌گذاری که ما برای تعداد کاربران خود کرده‌ایم، هنوز محقق نشده‌ و تعداد کاربران ما در حال حاضر تنها 4‌درصد ‌نفوذ این نرم‌افزار است. بیش از یک‌سوم دانش‌آموزانی که به مدرسه می‌روند، تلفن همراه هوشمند ندارند. هنوز کار زیادی باید انجام دهیم.»

پدیده‌‌ دیگری که همه‌گیری کرونا موجب وقوعش در هند شده، ادغام تکنولوژی‌های آموزشی در هند است. بیجو توانست امسال استارتاپ WhiteHat Jr. را با قیمت 300‌میلیون دلار خریداری کند. این استارتاپ در زمینه مهارت‌های کدنویسی به دانش‌آموزان آموزش می‌دهد.

تک‌کرانچ گزارش داده که بیجو در حال ارتباط برقرار‌کردن با چند استارتاپ دیگر نظیر Doubtunt است که از طریق اپلیکیشن موبایلش به دانش‌آموزان این امکان را می‌دهد که از مسائل ریاضی‌شان عکس بگیرند و سپس نرم‌افزار راه‌حل گام‌به‌گام مسئله را به آنها ارائه می‌کند.

راویندران ‌در این باره می‌گوید: «پتانسیل این بخش همیشه در بالاترین سطح خود می‌ماند. ما به دنبال شرکت‌هایی هستیم که بتوانند جزئیات قدرتمندی به استارتاپ ما بیفزایند. حال یا برای کاربران فعلی يا برای کاربران بالقوه جدید در بازارهای جدید. همچنین به دنبال شرکت‌هایی هستیم که بتوانند نوعی سیستم توزیع را برایمان مهیا کنند تا ما بتوانیم بازاری جدید را برای خود ایجاد کنیم. خصوصا به بازار کشورهای انگلیسی‌زبان نظر داریم. شما در آینده ادغام‌های بیشتری در خصوص ما خواهید شنید. ما در حال بررسی چند شرکت‌ دیگر هستیم.»

بیجو قصد ندارد حداقل تا 2سال دیگر شرکتش را به بازار بورس ببرد. او می‌گوید: «ما بنیان‌های تجاری قدرتمندی داریم. ما توانسته‌ایم تعادل درست را میان رشد زیاد و رشد پایدار پیدا کنیم و مدلی سودآور را در مدت زمانی بسیار کم طراحی کنیم. نیازی نیست ما برای کسب درآمد و دادن سود به سرمایه‌گذاران به بازار بورس برویم، چون در حال حاضر نیز استارتاپ به اندازه کافی درآمد ایجاد می‌کند. تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران ما تا‌کنون سودشان را دریافت کرده‌اند.»

بیجو امسال بیش از 700 میلیون دلار سرمایه به دست آورده است. از راویندران پرسیدیم چرا استارتاپ افزایش سرمایه‌داشته ‌و او گفت: «ما در هزینه‌کردن سرمایه بسیار مفید و کارآمد عمل کرده‌ایم. ما در خصوص استفاده از سرمایه‌ اولیه‌ای که به‌دست آوردیم، خیلی دقت کردیم. در 5 سال نخست ما تنها 350‌میلیون دلار از سرمایه‌ اولیه را استفاده کردیم.

این نشان می‌دهد ما تا چه اندازه کارآمد بوده‌ایم و مدل خود را براساس صرفه‌جویی بنا کردیم. بیشتر سرمایه‌ای که اخیرا جذب کرده‌ایم را ‌روی رشد غیراورگانیک هزینه‌ کرده‌ایم. ما از این سرمایه برای افزودن برخی مدل‌های قدرتمند تجاری استفاده می‌کنیم. ما هرگز به خاطر نیازمان سرمایه جذب نکرده‌ایم.

همیشه صحبت بر سر این بوده که شریکی قدرتمند و درست به‌دست آوریم. اخیرا ما سرمایه‌گذاران صبوری را جذب کرده‌ایم که حاضر هستند برای طولانی‌مدت صبر کنند. به نظر می‌رسد که بیجو هنوز کارش با سرمایه‌گذاری تمام نشده است؛ چراکه به عنوان یک استارتاپ آنها حداقل با 2 شرکت سرمایه‌گذاری در حال مشارکت هستند.

راویندران می‌گوید برای فتح بازارهای بین‌المللی قصد دارند یک اپلیکیشن دیجیتال آموزشی برای کودکان طراحی کرده و در چند بازار انگلیسی‌زبان عرضه کنند. او می‌گوید WhiteHat Jr. مباحث ریاضی را عرضه خواهد کرد و قرار است در کشورهای استرالیا و نیوزلند فعال شود.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *