اگر تا کنون در رابطه با روش های مختلف طراحی سایت در گوگل جست و جو کرده باشید، احتمالا به راهکارهای گوناگون و کاملا متفاوتی برخورد کردید، راهکارهایی که تعدد آنها در نگاه اول ممکن است شما را کمی گیج کند. بطوری که شاید عطای داشتن یک سایت را به لقایش ببخشید و به دنبال کانال های معرفی جایگزین آن باشید.
البته این کاملا طبیعی است. چرا که هر روز نرم افزار ها و تکنولوژی های زیادی در زمینه طراحی سایت به بازار عرضه میشوند که هر کدام از آنها کاربردها و قابلیت های خاص خودشان را دارند.
بر همین اساس تصمیم گرفتیم که مقاله ای در خصوص معرفی بهترین نرم افزار های ساخت سایت بدون کد نویسی تهیه کنیم و ابزار های قدرتمند و کاربردی در این حوزه را با هم بررسی کنیم.
طراحی سایت چگونه انجام میشود؟
در ابتدا باید بگوییم که طراحی و ساخت سایت، هرگز شبیه گذشته نیازمند صرف زمان و انرژی زیادی نیست. در عصری زندگی میکنیم که تنها با چند کلیک میتوانیم غذای دلخواه خودمان را از بهترین رستوران های شهر سفارش دهیم، یا به سادگی و با تلفن همراه، برای یک سفر کوتاه بلیت بگیریم و هتل رزرو کنیم.
پس مسلم است که برای داشتن وب سایت مطلوب خودمان نیز، دیگر احتیاجی به ثبت نام در آموزشگاه های فنی و گذراندن چندین دورهی آموزشی نیست. حتی نیاز نیست که به دنبال یک طراح سایت یا شرکت طراحی سایت خوب بگردیم و هزینه های زیادی را بپردازیم، بلکه میتوانم خودمان و تنها با صرف چند دقیقه، هر چه که از یک وب سایت حرفه ای در ذهن داریم را طراحی کنیم!
طراحی سایت بدون کد نویسی … این ادعا تا اندازه حقیقت دارد؟
همانطور که پیش تر گفتیم در دوره زمانه امروز که بحث از ماشین های خودران یا ماشین های پرنده نقل محافل علمیست، باور کردن اینکه بتوانیم تنها با چند کلیک وب سایت خودمان را بسازیم نباید زیاد سخت و دور از ذهن باشد.
احتمالا میدانید که هر صفحه ای که در مرورگر شما به نمایش در میآید، مشتکل از ده ها هزار خط کدیست که به کمک برنامه نویس ها نوشته میشود و در نهایت تبدیل به آن چیزی میشود که مرورگر روی لپ تاپ یا موبایل شما به صورت پویا آن را به نمایش میگذارد.
اما آیا نرم افزار های طراحی سایت، آنقدر پیشرفته شده اند که همانند یک برنامه نویس، نیازها و خواسته های ما را درک کنند و سایتی مطابق آنها به ما تحویل دهند؟
حدس میزنید پاسخ چه خواهد بود؟ صدرصد بله!
بهترین نرم افزار های سایت ساز
وبزی: ویرایشگر قالب پیشرفته درگ اند دراپ (Drag & Drop)، پنل مدیریت حرفه ای و پشتیبانی قدرتمند سه مورد از برتری های وبزی نسبت به سایر نرم افزارهاست.
مصاحبه استارت آپ وبزی با تحریریه شنبه را می توانید از اینجا مطالعه نمایید.
وردپرس: وجود قالب ها و افزونه های بیشمار، وردپرس را به یکی از محبوب ترین سایت ساز های دنیا تبدیل کرده است.
هر چند که کار کردن با وردپرس به سادگی کارکردن با سایت ساز های دیگر نیست، اما نمی توان ویژگی های مهم این سیستم را هم نادیده گرفت.
یک – مزایای استفاده از سایت ساز ها چیست؟
استفاده راحت و ساده – تنها با کشیدن و رها کردن Drag & Drop – بدون نیاز به برنامه نویسی
قالب های حرفه ای از پیش طراحی شده.
نگهداری و بهینه سازی سایت توسط تیم فنی
پشتیبانی اختصاصی و هفت روز هفته
تعرفه های متعدد و متناسب با بودجه های مختلف
برای اینکه قدرت سایت ساز های را به چالش بکشیم، سعی کردیم یک طرح نیمه حرفه ای را در کوتاه ترین زمان ممکن و به کمک یک سایت ساز طراحی کنیم. که نتیجه آن واقعا لذت بخش و حیرت انگیز بود! قالب این سایت تنها در کمتر از ۲۰ دقیقه و به کمک سایت ساز وبزی طراحی شده!
با این وجود باید بررسی کرد که این تکنولوژی تا چه اندازه در مقابل روش های قدیمی تر ساخت سایت، حرفی برای گفتن دارد و آیا میتواند همان کارایی که از بقیه نرم افزار های طراحی سایت انتظار داریم را برای ما به ارمغان بیاورد؟
دو – استفاده از سایت ساز ها یا برنامه نویسی اختصاصی؟
« امروزه می توانید تمام اجزای سایت خودتان را بصورت آنلاین بسازید. حتی نیازی به نصب یک نرم افزار یا اپلیکیشن روی سیستم خود ندارید. کافیست داخل یکی از سایت ساز ها ثبت نام کنید (درست مثل ثبت نام در جیمیل یا سرویس های دیگر) حالا همه چیز برای شروع کارتان آماده است! »
تفاوت طراحی سایت به وسیله سایت ساز ها و استفاده از روش های قدیمی، در استفاده از یک سرویس به جای استفاده از یک محصول است.
بگذارید با یک مثال شروع کنیم. پیش تر برای حمل و نقل درون شهری یا مجبور بودیم در خیایان ها به دنبال تاکسی خالی بگردیم، درباره مقصد، مسیر و کرایه چانه بزنیم و… یا با یک آژانس تماس بگیریم و منتظر باشیم تا شاید راننده ای با پلاک زوج برای روز دوشنبه و برای یک مسیر پر ترافیک داشته باشند.
اکنون به کمک اسنپ یا تاکسی های آنلاین به سادگی این کار را انجام میدهیم. در واقع اسنپ یک سرویس است. کاری که یک سرویس برای ما انجام میدهد، آن است که چالش های گذشته را برطرف کرده و تجربه بهتری در استفاده از آن خدمت برای ما میسازد.
این داستان در استفاده از نرم افزار های طراحی سایت نیز وجود دارد. سایت ساز ها در اصل یک سرویس کامل هستند و نه صرفا یک محصول مانند نرم افراز های قدیمی.
این که امروز برای نصب یک نرم افزار ساده بیش از ۲ ساعت وقت نمیگذاریم و در گیر مسائلی چون نصب آپدیت ها، درایور ها و … غیره نمیشویم، لطف سایت ساز هاست. سایت ساز ها بر پایه وب هستند و تماما آنلاین کار میکنند.
حتی نیاز ندارید که حتما از یک سیستم عامل بخصوص استفاده کنید، با هر دیوایس و با هر سیستم عاملی میتوانید به کمک یک مرورگر وب، سایت خود را طراحی و مدیریت کنید.
علاوه بر این سایت ساز ها، سرویس های مجتمعی هستند. در هر زمان میتوانید از راهنمایی و پشتیبانی تیم آنها استفاده کنید و سوالات و مشکلات تان را با آنها مطرح نمایید.
سه – چرا کار کردن با سایت ساز ها ساده است؟
« اگر بتوانید چیزهای مختلف را روی صفحهی مانیتور بکشید و جا به جا کنید به شما تبریک میگوییم! چون میتوانید سایت خودتان را به کمک یکی از سایت ساز ها بسازید. (کدنویسی را کاملا فراموش کنید)
در گذشته اگر یک شخص فنی در یک حوزه مشخص نبودید (علی الخصوص در رابطه با کامپیوتر) یا دوستان برنامه نویسی نداشتید، قطعا نمیتوانستید بدون چالش در فضای آنلاین فعالیت کنید.
نه تنها بحث کد نویسی، بلکه برای راه اندازی سایت تان نیازمند فراهم کردن مقدماتی چون تهیه سرور، کانفیگ سرور، نگهداری آن و … هستید. مواردی که به یقین برای انجام شان نیاز دارید تا حداقل چند سال در حوزه شبکه آموزش ببینید و کار کنید.
تازه دانستن تمام این موارد هم نمیتواند گارانتی ای باشد که بدون مشکل و تهدیدی در آینده بتوانید سایت خود را لانچ کنید!
چهار – لازم نیست نگران طراحی باشید یا اینکه وب سایت تان چگونه به نظر میرسد!
« نرم افزار های ساخت سایت قالب های زیبا و مدرنی را به شما ارائه میدهند تا بتوانید بر همان اساس سایت خودتان را ایجاد کنید. بنابراین لازم نیست با مسائل مربوط به گرافیک و طراحی هم درگیر شوید.
خب.. کمی جلوتر برویم. ایجاد یک سایت یک چیز است و این که این سایت به خوبی به نظر برسد، ظاهر مناسبی داشته باشد و برای بازدید کنندگان هم جذاب باشد یک چیز دیگر!
چیزی که همه ما به دنبال آن خواهیم بود آن است که بازدیدکنندگان / مشتریان ما بعد از وارد شدن به سایت بگویند چه فضا و قالب زیبایی! و نه اینکه در اولین مواجهه با سایت مان بواسطه طراحی رنگ و رو رفته توی ذوق آنها بزنیم!
توجه کنید در بازار هزاران کالا یا خدمت وجود دارند. هیچ کس فرصت آن را به شما نمی دهد تا گوشه ای از ارزش محصول یا خدمت تان را به آنها نشان دهید. شاید فرصت مقایسه
ای هم در مقابل رقبا نداشته باشید. بنابراین لازم است که در نگاه اول توجه مخاطب را به خود جلب کنید.
بنابراین «ظاهر سایت» بسیار اهمیت دارد و شما باید بیش از هر چیز دیگر روی این فاکتور کار کنید.
اما نرم افزار های طراحی سایت چگونه این موضوع را حل کرده اند؟
سایت ساز ها با فراهم کردن ده ها طرح و چیدمان از پیش طراحی شده، دست شما را در انتخاب مناسب ترین ظاهر بسته به نوع کسب و کار تان و هارمونی موجود در سایت، باز میگذارند.
حتی اگر تاکنون هیچ اطلاعات و تصوری درباره طراحی یک صفحه وب ندارید، با نگاه کردن به این طرح ها میتوانید ایده های خوبی را پیدا کنید و تنها با چند کلیک آن ها در سایت خود استفاده کنید.
اینکه برای شروع کار با یک صفحه سفید و خالی مواجه شوید، حس ناخوشایندی است. خصوصا زمانی که پیشتر تجربه ای در این زمینه نداشته باشید. ممکن است شما یک طراح حرفه ای UI/UX نباشید، اما میتوانید طراح های هیجان انگیزی شبیه به طرح های یک گرافیست حرفه ای به کمک این نرم افزارها ایجاد کنید و تحسین دوستان و همکاران تان را برانگیزید.
برای نمونه با استفاده از سایت ساز وبزی شما به ده ها قالب مختلف و ظاهر از پیش آماده دسترسی خواهید داشت. کافیست در بین آنها مناسب ترین و نزدیک ترین طرح به کسب و کارتان یا صنعتی که در آن مشغول به کار هستید را انتخاب کنید.
علاوه بر این قالب های موجود در سایت سازها با توجه به آخرین ترندهای طراحی آماده میشوند. بنابراین میتوانید انتظار داشته باشید که سایت تان کاملا بروز و پویا از آب خواهد درآمد.
برای مثال، برای ساخت بک گراند با افکت های جذاب پارالاکس کافیست تصویر یا ویدیوی مد نظر خودتان را انتخاب کرده و در انتخاب حالت بک گراند، تیک گزینه پارالاکس را بزنید.
وردپرس
این اوضاع در وردپرس نیز کمابیش وجود دارد. در واقع شما با استفاده کردن از این پلت فرم به حجم زیادی از قالب ها و افزونه های مختلف دسترسی خواهید داشت که میتوانید با دانلود آنها و نصب شان رو سایت خود، طراحی های مورد نظر را بر اساس یکی از استایل های آماده انتخاب نمایید.
برای این کار می توانید از ییک از مارکت های وردپرس نظیر تم فارست، راست چین یا ژاکت اقدام به خرید و دانلود این قالب ها کنید. البته قالب های رایگان زیادی هم در سطح اینترنت وجود دارند که میتوانید از آنها برای شروع کارتان هم استفاده کنید. اما در ادامه نیاز خواهید داشت برای دسترسی کامل به تغییر همه بخش ها از نسخه های حرفه ای قالب ها استفاده کنید که مستلزم پرداخت هزینه میباشد.
تنها تفاوتی که در استفاده از وردپرس به عنوان نرم افزار طراحی سایت و سایت ساز وجود دارد، این است که خود برنامه و قالب ها و افزونه های آن بصورت جداگانه از هم در دسترس هستند و شما بایستی یک مقدار دراین باره اطلاعات فنی داشته باشید تا بتوانید بطور کامل از قالب های آماده آن استفاده کنید. موردی که در سایت ساز هایی چون وبزی بسیار ساده تر و سریع تر صورت میگیرد.
چرا نیازی به استخدام یک طراح سایت نداریم؟ با این تفاسیر شما نیازی ندارید تا از یک طراح وب سایت یا طراح گرافیک به منظور طراحی و ساخت سایت خود کمک بگیرید! چرا که خودتان در زمان کوتاهی میتوانید این کار را با حداقل هزینه و به نحو احسن انجام دهید.
پنج – خوشبختانه یا متاسفانه نیازی به تهیه هاستینگ بصورت مجزا ندارید!
« مشخصا برای راه اندازی وب سایت نیازمند یک سرور نسبتا قدرتمند و چکاپ های دوره ای خواهید بود. حل مشکلات امنیتی و انواع بهینه سازی ها و … نیز بخش جدا نشدنی از نگهداری سایت شما هستند.»
البته باید بگوییم که به کمک سایت ساز ها شما درگیری برای این موضوع نخواهید داشت و تمام این موارد از سوی بخش فنی و برنامه نویسی این مجموعه ها برای شما انجام میشوند.
شش – وضعیت پشتیبانی در صورت استفاده از سایت ساز ها چگونه خواهد بود؟
استفاده کردن از نرم افزار های طراحی سایت مشابه با خرید یک محصول به تنهایی نیست. وقتی که شما سایت تان را به کمک این نرم افزار ها میسازید، از پشتیبانی ۲۴ ساعته و ۷ روز هفته بهره مند میشوید. برای نمونه پشتیبانی وبزی از طریق راه های تماس تلفنی / چت آنلاین و ایمیل انجام میشود. برای آشنایی با کیفیت ساخت سایت به این روش می توانید برخی از نمونه سایت های طراحی شده با وبزی را مشاهده کنید.
این شرایط البته برای وردپرس کمی متفاوت است چرا که این نرم افزار بصورت Open Source در اینترنت وجود دارد و پشتیبانی آن نیز توسط شرکت ها و مجموعه های شخص ثالث صورت میپذیرد. بطوری که باید در ابتدا به دنبال یک سرویس دهنده خوب و مطمئن بگردید تا بتواند در آینده پاسخگوی سوالات و مشکلات احتمالی شما باشد.
هفت – تعرفه استفاده از سایت ها چگونه است؟
«فناوری ها هر روز ارزان تر و ارزان تر میشوند. این جمله را زمانی بهتر درک خواهیم کرد، که قیمت یک موبایل پرچم دار را با قیمت یک موبایل معمولی در ۵ سال قبل مقایسه کنیم!
این نکته در میان سایت ساز هم با همین فرمول وجود دارد.
حقیقت این است که امروز طراحی سایت مثل گذشته پر هزینه نیست. در عین حال سایت ساز هایی وجود دارند که بطور کامل به شما اجازه میدهند طراحی سایت خودتان را به صورت رایگان انجام دهید و فقط زمانی که بخواهید از ابزارهای پیشرفته تری استفاده کنید، آن زمان می توانید هزینه مربوط به سرویس را پرداخت نمایید.
تعرفه ساخت سایت با وبزی از ماهیانه 23 هزار تومان شروع می شود و برای ساخت فروشگاه از ماهیانه 81 هزار تومان شروع می شود.
و در هر زمان که بخواهید میتوانید با پرداخت هزینه بیشتر امکانات گسترده تر و حرفه ای تری دریافت کنید.
هشت – جمع بندی
تکنولوژی های مدرن شکل طراحی و ساخت سایت را تغییر دادند. به این فکر کنید که امروز ارتباط با دوستان و آشنایان خودمان به کمک واتس اپ، تلگرام و … چقدر ساده تر و لذت بخش تر شده.
غذای مورد علاقه یا بسته خرید شما از دیجی کالا در کمتر از چند ساعت به دست تان خواهد رسید… از این دست سرویس ها برای طراحی سایت نیز بوجود آماده اند و ابزارهایی را در اختیار تان قرار میدهند که تجربه بهتری از حضور در دنیای آنلاین داشته باشید!
0 Comment