ایدهپردازی برای بازاریابی محتوا یکی از مراحل مهم بازاریابی محتواست و نتایج یک پژوهش صورتگرفته در الکامپ نیز این موضوع را تأیید میکند.
در بازاریابی محتوا شما باید قادر باشید با استفاده از ایدههای متنوع، محتواهای خوب و مفید تولید کنید. برای اینکه مهارت ایدهپردازی برای بازاریابی محتوا را یاد بگیرید، باید بدانید که چطور فکر خود را به ایده یا ایدههای مختلف تبدیل کنید تا بتوانید بازاریابی موفقی را پیادهسازی کنید.
ایدهها عناصر اصلی بازاریابی محتوا هستند و هر چه شما ایدههای بیشتری داشته باشید، میتوانید موفقتر عمل کنید و به هدفی که میخواهید برسید. در اینجا چند فعالیت ذهنی که به شما کمک میکند بیشتر و راحتتر ایدهپردازی کنید، مطرح میکنیم:
قبل از هر چیز: گرم کنید
هر چقدر مغز شما پویاتر باشد، بیشتر به شما در حل مسائل و یافتن ایدههای بهتر کمک میکند. در حقیقت شما باید مغزتان را گرم کنید که یکی از این راهکارها استفاده از طوفانهای فکری است. شاید بپرسید طوفان فکری چیست؟
طوفان فکری در واقع یعنی شما روی مسئلهای متمرکز میشوید و تمام چیزهایی که به آن موضوع ربط دارند و به ذهنتان میرسد را یادداشت میکنید. با این کار ایدهها و فکرهای جدیدتری به ذهنتان میآید و بهراحتی میتوانید راهکارهای جدیدتری ارائه بدهید. برای اینکار میتوانید از دوستانتان هم کمک بگیرید.
تمرین اول: گشتن به دنبال جایگزین
یک راه ساده برای ایدهپردازی در بازاریابی محتوا این است که برای کلماتتان دنبال جایگزین باشید. برای این کار از یک متن استفاده کنید (میتوانید آن را بنویسید یا از متنهای قبلی کمک بگیرید) سپس تلاش کنید در مدت زمان کوتاهی مثلا ۲ دقیقه به دنبال کلمات جایگزین برای کلمات داخل متن بگردید.
تمرین دوم: بازی بدون بله و خیر
یکی دیگر از راههای افزایش خلاقیت در ایدهپردازی شما، انجام بازی بدون بله و خیر با افراد تیم تولید محتواست. به این صورت که افراد تیم شما با هم شروع به صحبت میکنند و از هم سوالات مختلفی میپرسند ولی به هیچ عنوان نمیتوانند از کلمههای بله و خیر استفاده کنند و میتوانید فرد خاطی را جریمه کنید مثلا به او بگویید که تا پایان گفتوگو بایستد.
با این روش افراد مجبورند برای ادامه گفتوگو از ذهنیات خود استفاده کنند، آندسته از ذهنیاتی که بهراحتی در دسترس نیستند و ممکن است ایدههای خوبی را در خود مخفی کردهباشند.
همیشه به این موضوع فکر کنید که چه موضوعی میتواند برای مخاطب جذابتر باشد چون اگر موضوعی که انتخاب میکنید به اندازه کافی برای مخاطب هیجانانگیز باشد، او با به اشتراکگذاری مطلب شما، ناخواسته به شما کمک میکند
تمرین سوم: درباره مناسبتها بنویسید
میتوانید تولید محتوا را به سمت مناسبتها سوق دهید. مثلا میتوانید تمام مناسبتهای بازاریابی هر ماه را جمعآوری کنید و با تولید محتوا برای این مناسبتها، قدرت ایدهپردازی در بازاریابی محتوا را در خود تقویت کنید. به دنبال این باشید که در این روزهای خاص چه کارهای جذابی میتوان انجام داد یا برگزاری چه کمپینهایی در این روز میتواند باعث جذب مخاطب بیشتر شود.
مقالههایی که برای این روزها تولید میکنید، باید جذابیت کافی از نظر تیتر و نوع محتوا و خلاقیت را داشته باشند. برای تمرین کافی است کاغذ و مداد خود را بردارید و در رابطه با تعطیلات نوروز متنی بنویسید.
تمرین چهارم: خودتان را جای مخاطب بگذارید
همیشه به این موضوع فکر کنید که چه موضوعی میتواند برای مخاطب جذابتر باشد چون اگر موضوعی که انتخاب میکنید به اندازه کافی برای مخاطب هیجانانگیز باشد، او با به اشتراکگذاری مطلب شما، ناخواسته به شما کمک میکند تا بازاریابی قویتری داشته باشید.
مثلا میخواهید برای کاهش هزینههای یک خانواده تولید محتوا کنید، میتوانید تیتر را اینطور بنویسید: «راهنمای صرفهجویی در هزینهها برای خانواده» یا میتوانید این تیتر را بنویسید: «چطور ماهانه ۱۰۰هزار تومان بیشتر در خانواده پسانداز کنیم؟» خواهید دید که جذابیت مطلب دوم به دلیل انتخاب تیتر جذابتر، برای خواننده بیشتر است.
تمرین پنجم: سؤال بپرسید
یکی دیگر از تمرینهای ایدهپردازی این است که یک لیست از سوالاتی که به ذهنتان میرسد، تهیه کنید. سوالاتی از قبیل: آیا بین کاربران هدف ما منطقهای هست که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد؟ آیا به جزئیات توجه لازم را داریم؟ آیا منابع کافی برای رسیدن به هدف داریم؟ آیا حیطهای که ما در آن تولید محتوا میکنیم، خیلی گسترده یا خیلی محدود است؟ آیا محتواهای ما در معرض خطر تکراریشدن یا تکبعدیشدن قرار گرفتهاند؟ طرح این سوالات میتواند به شما کمک کند تا تمرکز دقیقی روی مطالب داشته باشید و ایدههای خود را دائما بهروز کنید.
تمرین ششم: بازی با افعال
یکی از جالبترین کارهایی که در زمینه ایدهپردازی در بازاریابی محتوا میتوانید انجام دهید، این است که با افعال بازی کنید؛ یعنی به کاربرانتان فکر کنید و سلایق آنها را در نظر بگیرید و لیستی از افعالی تهیه کنید که فکر میکنید روی آنها تاثیرگذار است.
افعالی مثل الهام بخشیدن/تشویق کردن/محافظت کردن/یاد دادن/ ترسیدن/ هشدار دادن/ اطلاع دادن/ آموزش دادن/ تربیت کردن/ کمک کردن/سازمان دادن/سورپرایز کردن/ آگاهی دادن/ امنیت دادن و…
پس از انجام این کار و تولید محتوا با این افعال، خواهید دید که چقدر انتخاب این افعال توسط شما روی ذهن مخاطب تاثیرگذار بوده است.