اخبار استارتاپی گفتگو

به دنبال معلم خصوصی درکافه ‌تدریس

کافه‌ای به نام «تدریس» عنوانی است که آنها برای استارتاپ خود انتخاب کرده‌اند. آنها تنها چند جوان دلسوز ایرانی‌اند که مانند خیلی‌ها وقتی که از آزمون بزرگ سنگ محک کشور ما که نامش کنکور است، گذر کردند، بقیه را فراموش نکردند و شروع به راه‌اندازی کسب‌و‌کاری کردند که دست بچه‌دبیرستانی روستایی تا دانشجوی کارشناسی که به فکر آزمون ارشدش هست را‌ بگیرند. «کافه تدریس» با تیم سه‌نفره‌اش که هرسه از دانشجویان  پر‌انرژی و با‌انگیزه IT  و نرم‌افزار‌‌ دانشگاه‌های تهران و شریف‌اند ‌با هم‌ به فکر تاسیس سامانه‌ای برای تدریس، مشاوره و رفع اشکال آنلاین افتاده‌اند. کافه تدریسی‌ها‌ پنج‌سالی می‌شود که سابقه تحقیقاتی در زمینه جریان‌سازی ویدئو و شبکه‌های کامپیوتری در دانشگاه‌های تهران و شریف را نیز در رزومه ‌خود دارند. با میلاد عزیز‌پور، که یکی از بنیانگذاران کافه تدریس است، در این شماره از شنبه گفت‌و‌گو کرده‌ایم.

  •  «کافه تدریس» چه کاری انجام می‌دهد؟ 

کافه تدریس (cafetadris.ir)، سرویسی برای تدریس، مشاوره و رفع اشکال آنلاین است که در آن اساتیدی که حداقل در یک درس یا مهارت تبحر دارند، به عنوان استاد عضو می‌­شوند و دانش‌پژوهان می­‌توانند در زمینه مشاوره یا تدریس خصوصی، به صورت آنلاین از آنها درخواست کمک کنند و در کلاس مجازی، تدریس خصوصی داشته باشند. در واقع برای یادگیری، کافه تدریس افراد متخصص در آن زمینه را به دانش­‌پژوهان پیشنهاد می­‌کند، به این شکل که دانش­‌پژو­هان می‌­توانند در هر زمان و مکان با آنها در ارتباط باشند. نام کافه تدریس با توجه به سرویسی که ارائه می­‌دهیم از بین چندین اسمی که مدنظر داشتیم انتخاب شد و هم تصمیم خودمان بود و هم برگزیده­ نظرسنجی­ که انجام دادیم.

  •  ایده آن از کجا آمد؟

ایده­ اولیه در زمان تحصیلمان به ذهنمان رسیده بود ولی آن زمان سرمان شلوغ بود و وقت نکردیم پیگیرش باشیم. در زمان تحصیل، تقاضای مشاوره یا تدریس خصوصی زیادی برای خودمان و دوستانمان می‌آمد. تقاضاهایی با نیازهای خاص یک دانشجو یا دانش‌آموز که در اینترنت نمی‌توانستند جوابش را پیدا کنند. درواقع یک فرد باتجربه در آن زمینه می‌توانست مشکلشان را حل کند و اینجا بود که جای خالی سرویس کافه تدریس را حس کردیم. بعدا که جدی‌تر دنبال ایده و پرورش ایده رفتیم، با الگوهای خارجی آن هم آشنا شدیم و شروع به بررسی و تحلیل مدل‌های کسب‌و‌کارشان کردیم.

  •  با چه سرمایه‌ای‌ شروع کردید؟

قبل از اینکه از کار قبلی‌مان استعفا کنیم، مقدار اندکی (کمتر از ۱۰ میلیون تومان) پس‌انداز کردیم که بتوانیم چند ماهی روی پای خودمان بایستیم. تمام پیاده‌سازی‌­های فنی داخل تیم سه‌نفره کافه تدریس انجام شده و تا قبل از مارکتینگ، به جز هزینه سرورها، هزینه دیگری نداشتیم.

  •  چه خدماتی ارائه می‌کنید؟

مشاوره و تدریس خصوصی آنلاین، دسترسی سریع به اساتید و رفع اشکال آنلاین، چت رایگان برای تعامل بیشتر دانش‌پژوهان و اساتید، کلاس مجازی برای تدریس با امکانات پخش صدا و تصویر، اشتراک‌گذاری فایل یا صفحه مانیتور و تخته مجازی.

  •  چطور باید از کافه تدریس استفاده کرد؟

شما می‌­توانید بعد از وارد‌شدن به سایت کافه تدریس، موضوعی که سوالاتی در آن زمینه دارید و یا نیاز به یادگیری دارید را جست‌وجو کنید. سپس لیستی از اساتید و مشاوران را در آن موضوع مشاهده می­‌کنید. اطلاعاتی از قبیل دانشگاه، رشته، تعداد کلاس‌­های برگزار شده و توضیحاتی که اساتید از تجربه خودشان نوشته‌­اند را در صفحه پروفایلشان مشاهده خواهید کرد و می­‌توانید استاد خودتان را انتخاب کنید و رایگان با آنها چت کنید. سرویس چت با هدف تعامل بیشتر دانش‌­پژوهان با استاد­ها و اطمینان بیشتر قرار گرفته که از این طریق مسئله خودتان را با استاد به‌راحتی در میان بگذارید تا تایید استاد را برای تدریس یا مشاوره بگیرید، هزینه و زمان کلاس را در چت با استاد هماهنگ کنید و سپس درخواست کلاس دهید. بعد از تایید استاد، هزینه را پرداخت می­‌کنید و لینک کلاس آنلاین برای شما ساخته می­‌شود که در زمان تعیین‌شده با کلیک روی لینک وارد کلاس مجازی می­‌شوید.

  •  کاربران چطور می‌توانند از خدمات کافه تدریس اطمینان کامل داشته باشند وقتی مدرس شما را نمی‌شناسند و تازه این کار به صورت آنلاین انجام می‌شود؟ 

ما رزومه‌ تمام اساتیدی که فرم ثبت‌نام را پر می‌‌کنند، بررسی می‌­کنیم و اطلاعاتی که برای ما ارسال می­‌کنند مثل نام دانشگاه، مدرک تحصیلی یا نمرات آزمون‌­های زبان یا نمونه‌­های دیگر را تصدیق می­‌کنیم. ‌سعی کردیم اطلاعات پروفایل اساتید کامل و درست باشد. علاوه بر این، سرویس چت را برای دانش‌­پژوهان قرار دادیم که قبل از ثبت‌درخواست کلاس و انجام پرداخت، با استادها چت کنند و سوالات خودشان را بپرسند تا تایید آنها را برای حل مسئله، تدریس یا مشاوره بگیرند و از توانایی استاد در حل مشکل، اطمینان حاصل کنند.

  •  کافه تدریس چه برنامه‌هایی برای جذب مخاطبان دارد؟

ما هدف‌­های کوتاه‌مدت و بلند‌مدتی را تعیین کردیم که براساس آنها برنامه­‌ریزی انجام دادیم و درحال حاضر برای معرفی سرویسی که ارائه می­‌دهیم، شروع به برگزاری وبینار­هایی در زمینه­‌های زبان، مهارت­‌های برنامه‌­نویسی و رفع اشکال درسی کردیم که با همکاری انجمن علمی­ دانشکده‌­ها صورت می­‌گیرد و اکثرا رایگان یا با هزینه کم برگزار می­‌شود. اما کافه تدریس فراتر از این قدم خواهد برداشت. ما به دنبال رفع نیازهای آموزشی هستیم و قصد داریم که در تمام موضوعات، افراد حرفه‌­ای هم در زمینه‌ دانشگاهی و هم بازارکار، برای مشاوره و تدریس آنلاین داشته باشیم.

  •  تیم کافه تدریس شامل چند نفر و چه سمت‌ها و تخصص‌هایی می‌شود؟

من، میلاد عزیزپور، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات از دانشگاه شریف، توسعه‌ کسب‌و‌کار و روابط عمومی با استادان را در کافه تدریس بر عهده دارم. برادرم مبین، فارغ‌التحصیل کارشناسی فناوری اطلاعات از دانشگاه امیرکبیر، توسعه‌‌ وب و مارکتینگ کافه تدریس را بر‌عهده دارد و محمدحسین زارعی، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد نرم‌افزار از دانشگاه تهران، مسئولیت توسعه‌‌ وب، نرم‌افزار و مدیریت سرورها را بر‌عهده دارد. اعضای تیم همگی از چند سال سابقه کاری مرتبط، چه در زمینه تدریس و چه در زمینه فنی، برخوردار هستند.

  •  در چه مرحله‌ای از استارتاپ خود قرار دارید؟

تقریبا دو ماه پیش فعالیت سرویس کافه تدریس شروع شد‌ و در این مدت بیشتر‌ روی سنجش و تحلیل راه‌­های ورود به بازار تمرکز کردیم و در کنار این بازخورد­های زیادی هم از کاربر‌ان می‌­گیریم تا برنامه‌­ریزی طولانی‌مدتی بر اساس بررسی­‌ها و تحلیل­‌ها، انجام ­دهیم.

 

  •  با چه مشکلاتی تا به حال روبه‌رو شده‌اید؟

 ناپایداری اینترنت از مشکلاتی است که ما با آن مواجه هستیم. مثلاً اینترنت دیتا موبایل یا وایمکس که ناپایدار هستند را برای حضور طولانی‌مدت در کلاس‌های مجازی توصیه نمی‌کنیم. با این حال، کلاس‌های کافه تدریس کاملا‌ منطبق با اینترنت ایران طراحی شده‌اند؛ طوری که کاربر با اینترنت ۲۵۶ کیلوبیت بر ثانیه حضور با‌کیفیتی در کلاس‌ها خواهد داشت.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *