گوگلتگمنیجر چطور کار میکند؟
شاید برایتان سؤال باشد که گوگلتگمنیجر (google tag manager) چطور کار میکند. در پاسخ به این سؤال باید گفت که در حقیقت این ابزار یک سری کدهای ازپیشآماده را روی سایت شما قرار میدهد. اینها کدهای دستوری جاوا هستند و وظیفه دارندکه اطلاعات تعریف شدهای را از سایت شما بردارند و به منبع دیگری منتقل کنند.
شاید ایده اصلی این تگها مشابه کرمهای اینترنتی باشد. آنها نیز اطلاعات را از منبعی برداشته و به منبع دیگر منتقل میکنند. اما در حال حاضر هدف از ساخت این ابزار انتقال اطلاعات تعریفشده ارزشمند سایت شما به ابزارهای تحلیلگر مختلف، مثل گوگل آنالیتیکس، است.
برای اینکه نحوه کار گوگلتگمنیجر را به شما توضیح دهیم، در ابتدا باید با یک سری اصطلاحات تخصصی آن نیز آشنا شوید. در این ابزار به صورت کلی با سه عبارت تخصصی مواجه خواهید شد: Tags, Variables, Triggers.
تگ چیست و چند نوع دارد؟
تگها همچون کارمندانیاند که به مأموریت فرستاده شدهاند تا اطلاعات خاصی جمع کنند. مسئولیت آنها جمعآوری اطلاعات خاص و گزارش آن به شماست. این گزارش نقش مهمی در تعیین استراتژی محتوا و موفقیت در بازاریابی محتوا ایفا میکند.
حال تصور کنید که متخصص رایانه را برای کسب اطلاعات ورزشی به مأموریت اعزام کنید. چه اتفاقی میافتد؟ قطعاً اطلاعات نادرستی در اختیار شما قرار خواهد گرفت. تگها نیز دقیقاً به همین شکل کار میکنند. هر کدام از آنها برای کار خاصی طراحی شدهاند. اگر تگ اشتباهی را انتخاب کنید اطلاعات صحیح را در سایت خود به دست نمیآورید.
از این رو، زمانی که در قسمت داشبورد روی Add New Tag کلیک میکنید، در ابتدا نام تگ را از شما میپرسند و سپس وارد قسمت انتخاب نوع آن خواهید شد. در قسمت اول یک نام اختیاری برای تگ مورد نظر انتخاب میکنید تا آن را اشتباه نگیرید. در گام بعدی باید نوع آن را انتخاب کنید.
در ادامه چند مورد از تگها را به شما معرفی خواهیم کرد تا کمی بیشتر با کارایی آنها آشنا شوید:دریافت اطلاعات تعداد کلیک روی گزینه خرید/ دریافت اطلاعات تعداد کلیک روی صفحه ارتباط با ما/ بررسی مدت زمانی که هر کس روی یک صفحه خاص باقی مانده/بررسی مدت زمانی که پس از آن بازدیدکننده کانورژن انجام داده/ بررسی تعداد اسکرولهایی که یک بازدیدکننده روی یک صفحه خاص انجام داده/ نشاندادن تعداد خریدهایی که نهایی نشده و در سبد خرید باقی ماندهاند/ تعداد کلیکی که روی دکمههای خاص انجام شده
ترایگر چیست؟
ترایگر در لغت به معنای ماشه یا همان محرک است. همانطور که با کشیدن ماشه گلوله را شلیک میکنید، با استفاده از ترایگر زمان فعالشدن تگ را تعیین میکنید. در صفحه ترایگر گزینههای مختلفی میبینید که هر یک عمل خاصی را برای ترایگرکردن مشخص میکند. برای مثال، زمانی که Page view را انتخاب کنید تگ، پس از انتخاب صفحهای خاص، شروع به کار میکند. همچنین، با انتخاب گزینه تایمر یک تایمر تعیین میکنید؛ مثلاً تصمیم میگیرد که تگ مربوطه فعالیتش را ۱۰ثانیه دیگر آغاز کند.
Variables یا همان متغیرها چیست؟
آخرین بخشی که در گوگلتگمنیجر، بهمنظور استفاده از تگ، مورد استفاده قرار میگیرد متغیرهاست. در این قسمت باید متغیرهایی را که محرک یا همان ماشه به واسطه آنها شروع به کار میکند مشخص کنید. ترایگر و متغیرها رابطه مستقیمی با یکدیگر دارند و تگ بدون آنها شروع به کار نمیکند.
در حقیقت، متغیر همان مقدارهای تعیینشده برای کارکرد ترایگر است. برای مثال، باید موقع انتخاب ترایگر مدت زمان آن را در بخش متغیرها مشخص کنید یا باید انتخاب کنید که بعد از کلیک روی یک لینک بازدیدکننده به کدام صفحه هدایت شود. یکی از مهمترین متغیرها Analytics UA number است.
این همان کدی است که به گوگلتگمنیجر ارائه میدهید تا اطلاعات بهدستآمده را برای تحلیل به گوگل آنالیتیکس ارسال کند. در صورت تمایل میتوانید یک آیدی دیگر مشخص کنید تا از سایر ابزارهای تحلیلی هم استفاده کنید.
1 دیدگاه