به طور کلی 2 گزینه اصلی برای ساخت ویدیو پیش روی ما قرار دارد؛ یکی توسط خودمان و دیگری ساخت ویدیو توسط تیم حرفهای خارج از سازمان.
برای تولید محتوای ویدیویی بهوسیله خودمان بهصورت درونسازمانی و در هوماستودیو، با توجه به وسعت کسبوکار و منابع در دسترس 3 روش یا به نوعی 3 راهکار وجود دارد.
ساخت یک دپارتمان رسانهای کاملا مجهز
راهکار اول به معنای ساخت یک دپارتمان رسانهای کاملا مجهز است. شاید نیاز باشد که یک یا چند نفر از درون سازمان روی پروژه تولید ویدیو شما کار کنند، اما این پیچیدگی کسبوکار شما و متناسب با آن ویدیویی که قصد ساخت آن را کردهاید است که تعداد نفرات سازمان-که نیاز است در ساخت و تولید محتوای ویدیویی درگیر شوند- را مشخص میکند. در بسیاری از مواقع شما یک دوربین فیلمبرداری خانگی و یا موبایل در اختیار دارید که توانایی تولید یک ویدیو با استاندارد حداقلی از شروع تا پایان را دارد. علاوه بر این، همه تجهیزات مکمل دوربین برای تولید ویدیو مانند تجهیزات تولید صدا، نورپردازی، ویرایش و انتشار ویدیو را نیز تهیه کردهاید. پس بودجهای نسبتا خوب را نیز برای خرید تجهیزات اولیه، تعمیر و نگهداری مداوم و تجهیزات جایگزین اختصاص دادهاید. معمولا کامپیوترهای ویرایش و تدوین ویدیو هر 2 تا 4 سال یکبار نیاز به ارتقا پیدا میکنند که این هزینه را هم باید مدنظر داشته باشید. با توجه به هزینههایی که گفته شد، تولید ویدیو در هوماستودیو در صورتی میتواند مقرونبهصرفه باشد که بخواهید تعداد زیادی ویدیو را بهصورت سالیانه تولید کنید و این کار را تا 2 الی 3 سال ادامه دهید. در کنار این به مرور زمان افراد درونسازمانی نیز با کسب تجربه در تولید محتوای ویدیویی حرفهایتر میشوند و نیاز سازمان به برونسپاری را برطرف میکنند.
اضافهکردن یک فرد حرفهای به سازمان
راهکار دوم اضافهکردن تنها یک فرد حرفهای به سازمانتان است که در زمینه تکنولوژیها و نرمافزارهای مرتبط با تولید ویدیو تخصص دارد و استعداد و علاقه لازم برای ساخت ویدیو را دارد. میتوانید منابع لازم را در اختیار آن شخص قرار دهید تا ویدیوهایی که اغلب برای شبکههای اجتماعی به کار برده میشوند را بسازد. وجود فردی در تیم تولید ویدیوتان که میتواند از گوشی هوشمند یا دوربینهای دیجیتال حرفهای برای ساخت ویدیو استفاده کند، بسیار عالی و موثر است. بهیاد داشته باشید که با نمایش اتفاقات روزمره سازمانتان به صورت سریع و مداوم از طریق ویدیو، مخاطبان درک بهتری از کسبوکار شما خواهند داشت که برای این کار وجود یک هوماستودیو در محل کسبوکارتان تولید این نوع ویدیوها را سریعتر و جذابتر میکند.
این ویدیوها ارتباط بیشتری با مشتری برقرار میکنند و فرمول ایجاد شناخت، علاقه و اعتماد را ارتقا میدهند. بهعنوان مثال، در نظر بگیرید کسبوکاری در زمینه مکانیک خودرو فعالیت میکند و اخیرا هم روی تعمیر یک خودروي خاص متمرکز شده است. هر باری که آنها اقدام جدیدی روی آن وسیله نقلیه انجام میدهند، فردی که از یک تیم حرفهای تولید ویدیو استخدام کردهاند، بهسادگی از این اقدام ویدیو تهیه میکند و آن را در کانال رسانهای کسبوکار منتشر میکند. این یک نمونه عالی از بازاریابی بر اساس تولید و انتشار محتوای ویدیویی است. مشتریان بالقوه میتوانند پروژه خودرو را از طریق تماشای ویدیوها دنبال کنند و با کسبوکار بهراحتی مانوس شوند. این نوع بازاریابی را با سلفیکامنت ویدیویی از مشتریان راضی ترکیب کنید تا ببینید که چقدر میتواند مثمرثمر واقع شود. در واقع وجود یک هوماستودیو در محل کسبوکار و استخدام فردی مسلط به تولید ویدیو توانسته است این وجه تمایز را برای صاحبان آن فراهم کند.
ساخت ویدیو از کسب و کار
راهکار سوم در سطح یک کسبوکار کوچک است. در این انتخاب فردی را در نظر داریم که صاحب کسبوکار نوبنیانی است، پس سادهتر، سریعتر و مقرونبهصرفهتر است که خودش ویدیو بسازد و پس از مدتی که کسبوکار از رشد کافی برخوردار شد، این کار را به افراد متخصص بسپارد. پس این راهکار بهعنوان سادهترین راهکار برای استفاده از هوماستودیو شناخته میشود چراکه مدیر کسبوکار بدون نیاز به استخدام نیروی کار جدید، شروع به تولید ویدیو از کسبوکار خود میکند تا بتواند با گذشت زمان و توسعه نسبی حاصل از ویدیومارکتینگ کسبوکار خود، گروهی هرچند آماتور را برای تولید محتوای ویدیویی برای کسبوکار خود استخدام کند.
تا اینجا شما 3 راهکار متفاوت در سطوح مختلف برای تولید ویدیوهایی که در هوماستودیو ساخته میشوند، در اختیار دارید؛ دپارتمان رسانهای، استفاده از فردی که در کار تولید ویدیو خبره است و یا خود شخص صاحب کسبوکار با کسبوکاری در مقیاس کوچک.
اما برای مواردی که نیاز سازمان ویدیو کاملا حرفهای است و زمان و منابع مالی مناسب برای برونسپاری تولید ویدیو به یک تیم حرفهای و یا آژانس تبلیغاتی را داراست، 5 نکته اساسی را باید مدنظر قرار دهید.
نکته اول
آیا آنها زمینه کاری شما را درک میکنند و درباره آن اطلاعات کافی دارند؟ بسیاری از آژانسهای تبلیغاتی در زمینههای خاصی تخصص دارند و اگر بتوانید آژانسی را پیدا کنید که در زمینه کاری شما کار میکنند، این یک شروع خوب برایتان محسوب میشود.
نکته دوم
آیا سوابق قابل پیگیری در اختیار دارند؟ میتوانند چند نمونه موردی که نشاندهنده سوابق کاریشان باشد، ارائه کنند یا ادعای خود در بازگشت سرمایه را ثابت کنند؟
نکته سوم
در حالیکه بیشتر تولیدکنندگان میتوانند بیشتر سبکهای ویدیویی را اجرا کنند، اما هر آژانسی معمولا سبک و تکنیک منحصربهفرد خود را دارد که براساس آن کار میکند. آیا این سبک و تکنیک مناسب کار شما هست؟
نکته چهارم
هنگام کار روی یک رسانه بصری، ارتباط ایده با نوع کسبوکار کلید پروژه تولید محتواست. آیا آژانس الزامات کسبوکاری شما را درک میکند و ایدههای آنها به طور مشخص با کسبوکار شما ارتباط برقرار میکند؟
نکته پنجم
آیا هزینهای که آژانس در ازای کار در نظر گرفته، با بودجه شما سازگاری دارد؟ بازاریابی ویدیویی سرمایه قابلتوجهی نیاز دارد که نهتنها تا زمان برگشت سرمایه خرج میشود، بلکه نیاز است تا بخش عمدهای از آن در ابتدای کار به آژانس یا تیم تولید حرفهای ویدیو پرداخت شود. در نهایت این شما هستید که تصمیم میگیرید آیا باید ساخت ویدیو را به منبعی خارجی بسپارید یا خودتان انجامش دهید؟ البته که پاسخ این سوال بستگی به وسعت کسبوکار، منابع، بودجه و استانداردهای تولیدی مطابق با برند شما و سطح انتظارات مشتریان شما دارد اما نکته مهم این است که زمان را برای تولید محتوای ویدیویی از دست ندهید و به یکی از دوحالت ممکن شروع کنید.