چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟ انتخاب سردبیر

استارتاپ‌ها در خدمت نسل نقره‌ای

چگونه استارتاپ‌ها می‌توانند تامین‌کننده نیازهای سالمندان باشند؟

استارتاپ‌ها در خدمت نسل نقره‌ای
سالخوردگی جمعیت یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های دنیای امروز است و بیشتر کشورهای پیشرفته در تلاشند تا نیازهای این بخش از جمعیت را که به سرعت در حال افزایش است، تأمین کنند. در واقع، افراد مسن در حال حاضر یکی از سریع‌‏ترین گروه‌‏های در حال رشد جمعیتی هستند.
این نتیجه کاهش نرخ باروری و افزایش امید به زندگی است. افزایش جمعیت در این گروه مسائل زیادی را برای اقتصاد در سراسر جهان به وجود می‌آورد زیرا این بدان معناست که حقوق بازنشستگان افزایش می‌یابد و افراد کمتری کار می‌کنند و مالیات پرداخت می‌کنند.افراد مسن رشد جمعیتی سریعی را پیش گرفته‌اند. نیاز به خدمات‌رسانی به این گروه هر‌چه زودتر باید مورد توجه جدی قرار گیرد. با افزایش جمعیت جهان و افزایش امید به زندگی پیش‌بینی می‏شود که در سال‏های آینده بخش نوظهور Age-Tech رشد چشمگیری داشته باشد. با این حال، شکاف دیجیتالی در بین افراد مسن و همچنین بین نسل‏ها هنوز بسیار برجسته است. به عنوان مثال ، 80درصد افراد مسن ساکن سوئد حداقل هفت‌ه‏ای یک بار از اینترنت استفاده می‏کنند، اما در یونان تنها 14درصد از اینترنت استفاده می‏کنند.فناوری نه‌تنها لایه‏ای از راحتی و آسایش را به زندگی ما می‏افزاید، بلکه به روش‏های بی‌سابقه‏ای سالمندان را غنی و پشتیبانی می‏کند. طی چند سال گذشته، بسیاری از استارتاپ‏ها محصولاتی را جهت ارائه به سالمندان و کاهش بار دولت‏ها و بیمارستان‏ها تولید کرده‌اند.

استارتاپ‌‏های تازه رسیده به بازار برای نسل نقره‌ای

اخیرا، در نمایشگاه الکترونیک مصرفی‌2020 (the Consumer Electronics Show، CES 2020)، بسیاری از فناوری‏‌های جدید راه‌اندازی شد که پاسخگوی انواع مشکلات جهانی بود. به طور قطع آشکار شده ‌که یکی از موضوعات اخیر در صنعت، مسئله مقابله با سالخوردگی جمعیت است.

پوشیدنی‌‏ها

دستگاه‏‌های هوشمند پوشیدنی در دنیای بیش از حد دیجیتال ما بسیار نوگرایانه هستند. یکی از جالب‌ترین نوآوری‏‌ها در این زمینه، جدیدترین لباس خواب «e-skin» از استارتاپ ژاپنی Xenoma است که برای افراد مسن طراحی شده است. این لباس‌خواب‏‌ها که مانند لباس‌خواب‏‌های معمولی به نظر می‏‌رسند و حس می‏‌شوند، سنسورهایی دارند که شرایط خواب و ویتامین‌های سلامتی را تجزیه و تحلیل می‌کند و همچنین می‏تواند زمین خوردن را تشخیص دهد.

این سنسورها به منظور جمع‌آوری داده‌‏های مربوط به سلامتی و تشخیص هر‌گونه ناهنجاری در سلامت فرد، در پارچه لباس بافته می‌‏شوند. یکی دیگر از دستگاه‌‏های پوشیدنی برای سالمندان که در نمایشگاه CES 2020 به نمایش درآمد، ردیاب مچ‌بند دست است که توسط استارتاپ مستقر در آمریکا، CarePredict ارائه و توسعه یافته است. این دستگاه افراد سالخورده را قادر می‏سازد تا وضعیت عادت‏‌های غذا خوردن و خواب و سایر فعالیت‌‏ها مانند راه رفتن را ردیابی کنند. این برنامه با تکیه بر هوش مصنوعی داخلی (AI) می‏تواند مشکلاتی مانند افسردگی را هم پیش‏‌بینی کند.

خانه‌های هوشمند

Sekisui House، گروه سازنده خانه ژاپنی، ایده خانه هوشمند برای سالمندان را معرفی کرده است. این فناوری که با همکاری موسسه فناوری ماساچوست ساخته شده است، از حسگرهایی که روی سقف قرار می‌گیرند، برای نظارت بر ضربان قلب سالخوردگان استفاده می‏‌کند تا در شرایط اضطراری خانه به صورت خودکار با آمبولانس تماس گرفته و به آنها هشدار دهد.

راه‌‌حل جالب دیگری توسط استارتاپ فرانسوی Technis ارائه شده که این‌بار به جای سقف از کفپوش‌های خانه برای کنترل رفتار سالمندان استفاده می‌‏کند. سنسورهای تعبیه‌شده در کفپوش‌‏ها برای تشخیص حرکت ساکنان خانه استفاده می‌‏شوند و می‌‏توانند تعداد استفاده از توالت و هرگونه رفتار نامنظم را توسط یک تیم پزشکی دائما رصد کنند.

داده‌‏ها و ربات‌‏ها

داده‏‌ها و تجزیه و تحلیل‌‏های بزرگ، راهی را برای معالجه فراهم کرده‏‌است که می‏تواند برای تک‌‏تک بیماران شخصی‌سازی شود. اکنون می‏توان از هر بیمار یک تصویر کاملا دقیق ترسیم کرد و روش‏‌های درمانی را هدف قرار داد تا بهترین نتیجه ممکن را ‌هنگام مدیریت و پیشگیری از وضعیت بیمار فراهم آورد.

این کار از طریق تجزیه و تحلیل اطلاعات بالینی، بیولوژیکی و سبک زندگی انجام می‏شود. در واقع، جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‏ها برای اطمینان از پیشرفت سلامتی سالمندان بسیار مهم است.

استارتاپ مستقر در کالیفرنیا، Ejenta، که در زمینه مراقبت‌های بهداشتی از راه دور کار می‏کند، اخیراً سیستمی را راه‌اندازی کرده‌ که توانایی جمع‌آوری مقدار زیادی داده بیومتریک از منابع مختلف مانند تلفن‏های هوشمند و لباس‏های هوشمند را دارد.

توسعه این سیستم از برنامه ناسا الهام گرفته شده ‌که برای فضانوردان ساخته شده است. تمام لباس‌‏ها و اشیا و سنسورها به هم متصل می‌شوند و داده تولید می‌کنند. بنابراین سیستم عامل‌هایی نیاز است که بتواند با جمع‌آوری، تجزیه و تحلیل و پیش‌بینی، سلامت مشتری‌های سالمندش را تضمین کند.

استارتاپ‌ها در خدمت نسل نقره‌ای

چالش استارتاپ‌های نسل نقره‌ای

افراد مسن با چالش‏‌های منحصر‌به‌فردی روبه‌رو هستند که گروه‏‌های دیگر با آن مواجه نیستند. در عین حال، هنگامی که آنها قادر به غلبه بر این چالش‏‌ها باشند، بیشتر در جامعه فعال‏‌تر و پذیرفته‌شده هستند. اما در این بین چالش‏‌هایی هم برای استارتاپ‌‏های حوزه سالمندان وجود دارد.

برچسب‏‌ها و انتخاب کلمات برای این بازار در حال رشد بیش از سایر فعالیت‏‌ها اهمیت دارند؛ مردم برچسب‌‏هایی را می‌‏خواهند که شأن آنها را حفظ کرده و به آن‌ها اجازه دهد با کرامت پیر شوند. اینکه بزرگسالان را چگونه مورد خطاب قرار دهیم، بسیار اهمیت دارد.

از میان این واژگان کدام یک می‏تواند خطاب مناسب‏‌تری باشد؟ «بزرگ‌تر»، «فرد مسن»، «سالخورده» و «شهروند سالمند» کدام را ترجیح می‌‏دهند؟ بنابراین انتخاب مناسب‏‌ترین عبارت باید هوشمندانه باشد.

جامعه بزرگسالان مسن متشکل از بسیاری از گروه‌‏های کوچک است و از افراد جوان 60‌ساله تا افراد ضعیف 90‌ساله، کم‌تحرک تا فعال، شاغل تا بازنشسته و غیره را شامل می‌شوند. شرکت‌های موفق همه این گروه‏‌ها را به صورت جداگانه‏‌ای در نظر می‏‌گیرند و مشکلات مرتبط با هر کدام از این گروه‏‌های سنی را می‌‏سنجند. شرکت‌‏ها براساس مشکلات سنجیده شده جهت رفع نیازهای گروه‌های مختلف گام برمی‌دارند.

سرمایه‌گذاران و رهبران صنعت، ابزا‏رهای زیادی را از جمله بودجه، بازخورد محصول، بازگشایی مسیر ورود به بازار و غیره برای موفقیت به شرکت‌های نوپا ارائه می‌دهند، اما هیچ‌کدام با توزیع قابل مقایسه نیستند. کارآفرینانی که سعی در ایجاد مشاغل مراقبت از شهروندان سالمند دارند، باید بدانند که این یک بازار پراکنده با روند فروش پیچیده است.

در این بازار خریدار معمولا بیش از یک نفر است. محصول نه‌تنها باید به شهروند سالمند فروخته شود، بلکه باید به مراقبان نیز فروخته شود. علاوه بر موارد بالا مهم‏ترین عنصر طراحی است. نادیده‌گرفتن طراحی صرفا به این دلیل که مخاطبان مسن هدف قرار می‌گیرند، یک اشتباه بزرگ و هزینه‌بر است. طراحی عالی شامل کل تجربه مشتری است. طراحی می‏تواند با آسان‌ساختن محصول در استفاده (و فروش) نام تجاری را زنده کند که برای طراح هدفی «ضروری» است.

کاربر باید به راهنمای نهایی تبدیل شود. تمرکز اصلی باید ‌روی مسن‌ترین شهروندان باشد. برای ایجاد ارتباطی شخصی و احساسی لازم است که مخاطبان به استقبال این فناوری سوق داده شوند. بنابراین لازم است که علاوه بر در نظر گرفتن دیدگاه‌های مصرف‌کنندگان، راهنمایی‏‌های بدون محدودیتی نیز در نظر گرفته شود.

ممکن است این نکته واضح به نظر برسد، اما وقتی بسیاری از کارآفرینان به نمونه‌سازی فکر می‌کنند، فقط روی طراحی و تجربه کاربر تمرکز دارند. این دو مورد بسیار مهم هستند اما نمونه‌سازی باید شامل استراتژی توزیع برای موفقیت در بازار نیز باشد. در حالی که تحقیق، آزمایش و گوش‌دادن هنگام طراحی بسیار ارزشمند هستند، طراح و ایده‌پرداز باید در مورد استراتژی‌ها و شرکای بالقوه نیز تدبیری بیندیشد.

در ابتدای کار شرکای بالقوه خود را بیاورید و به سوالات مهمی مانند زیر پاسخ دهید:

آیا این در جریان کار فعلی جای می‌گیرد؟ چگونه در مدل پرداخت فعلی قرار می‌گیرد؟ چرخه فروش شریک چگونه است؟ سود واقعی کاربر و مراقب چیست؟ نقطه ماشه چیست؟ چگونه می‌توانید دقیقاً در نقطه آغازگر به کاربر دسترسی پیدا کنید؟

همانطور که تحول «اینترنت اشیا» در فرهنگ مصرف‌کننده اصلی جریان پیدا می‌کند و دستگاه‌های هوشمند و خانه‌های هوشمند به یک امر عادی تبدیل می‌شوند، فرصت برای کارآفرینان در جهت حل چالش‌های مراقبت از شهروندان مسن با پیشرفت فناوری ادامه خواهد یافت.

غول‌های فناوری مستقر به زودی به فضا نقل مکان می‌کنند و بنابراین زمان آن فرا رسیده است که کارآفرینان ادعای خود را مطرح کنند. زمان‏بندی همه چیز است. کارشناسان صنعت پیش‌بینی می‌کنند که 50 میلیارد دستگاه و یک تریلیون سنسور در سال‌های آینده آنلاین خواهد شد؛ از اتومبیل و دستگاه‌های محاسباتی گرفته تا لوازم خانگی و سنسورهای بیومتریک.

آنچه که از یک فیلم علمی-‌ تخیلی 10 سال پیش متصور بودیم، اکنون به عنوان پیشرفت بعدی هوشمندانه در بازار نفوذ کرده است. با این حال، هنوز خیلی زود است که بتوان استفاده از اینترنت اشیا را برای مراقبت از بزرگسالان قضاوت کرد.

علاوه بر توجه به نیازهای درمانی و مراقبتی، نسل نقره‏ای به توجه درزمینه‌های مشارکت‌های اجتماعی نیز نیازمند است. با افزایش سن در این نسل، اعتماد به نفس و حضور پررنگ آنها در جامعه رنگ می‌بازد و به انزوا کشیده می‌شود. راهی که باید استارتاپ‌ها در آینده پیش بگیرند، استفاده از تجربه و مهارت شهروندان سالمند در طراحی‌های موفقی است که علاوه بر سلامت، به سایر امورات شهروندان سالمند نیز توجه کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.

در حال تست نسخه ی آزمایشی سایت شنبه مگ هستیم!

اگر با ایراداتی در رابط کاربری سایت مواجه شدید، آن را به ما اطلاع دهید. از همراهی تون سپاس‌ گذاریم.