هر منطقه فرهنگ خود را دارد

نظر رضا حسامی فرد، مدیرعامل گهواره درباره گزارش سال 99 کافه بازار

0
  • تمرکز اکوسیستم ایران در تهران به نظر شما خوب است یا بد؟ اگر خوب نیست، چطور باید آن را تغییر داد؟

  • در واقع نزدیک به نود درصد درآمد به استان تهران اختصاص دارد.

توسعه صنعت IT یک صنعت ذاتا دانش‌محور است. این عدم توازن به دلیل عدم توسعه‌یافتگی فضای آموزشی در کشور است. منظور از فضای آموزشی، تخته و ساختمان کلاس نیست؛ چرا‌که از این نظر سرتاسر کشور با دانشگاه‌های مختلف و متنوع پر شده است. بلکه منظور یک سیستم آموزشی به‌روز و هدفمند و نتیجه‌محور به جای سیستم مدرک‌محور کنونی است.

آیا این تمرکز خوب است؟ برای کل اقتصاد خیر. چرا‌که نشان‌دهنده هدر‌رفت سطح بالایی از انرژی است که برای آموزش سرمایه‌گذاری می‌شود. در عین حال این تمرکز موجب افزایش سطح خلاقیت در نقاط تمرکز که همان استان تهران باشد، می‌شود. این جنبه مثبتی است. اگر برای بستر ارتباطی میان تمام نقاط کشور سرمایه‌گذاری شود، می‌توان به یک تغییر گسترده امیدوار بود. به نظر من وزارت ارتباطات باید امکان برقراری ارتباط تصویری پایدار و با‌کیفیت بالا و ارزان‌قیمت را به عنوان یک هدف چهارساله برای خود در نظر بگیرد. 

  • خریداران محتوای دیجیتال در کشور پخش هستند. چطور می‌خواهید به آن‌ها نفوذ کنید و از آن‌ها درآمد کسب کنید؟

ایران یک کشور متنوع از نظر فرهنگی است. بسیاری از جنبه‌های موثر در انتخاب محتوا میان این دسته‌های متنوع یکسان هستند، اما جنبه‌های مهمی از مسائل فرهنگی هم وجود دارد که خاص هر منطقه است. توجه به این جنبه‌های خاص فرهنگی یکی از مواردی است که می‌تواند موجب افزایش سطح نفوذ شود. توجه به فرهنگ بومی و گسترش بسترهای ارتباط اجتماعی محلی دو نمونه از چنین راهکارهایی است.

  • صنعت برنامه موبایلی از نظر درآمد بیش از ۷۲‌درصد رشد داشته است، این رشد را بر چه اساسی می‌دانید؟

بر اساس صفحه ۹ این گزارش، این رشد ۴۸‌درصد بوده است. بخش مهمی از این رشد به دلیل تورم حاکم بر فضای اقتصادی کشور است‌ و رشد کاربر کافه‌بازار نیز حدود ۱۰‌درصد بوده است. بنابراین به نظر من صنعت برنامه موبایل در سال‌۹۹ با رکود مواجه بوده‌ و رشد جدی را تجربه نکرده است. دلیل این امر را نیز دشواری مضاعف شرایط اقتصادی می‌دانم. محتوا جزو رده‌های کم‌اهمیت‌تر در سبد خانوار است و از اولین گزینه‌ها برای حذف از سبد محسوب می‌شود.

  • خریداران محتوای دیجیتال حدودا بیش از ۶‌بار محتوا می‌خرند. این را چطور ارزیابی می‌کنید؟ و تکرار خرید نشانه چیست؟

در سال گذشته خریداران بالقوه حدود ۱۰‌درصد رشد داشته‌اند. بنابراین باید بخشی از رشد ۶.۴۷ بار در سال‌۹۸ به ۷.۲۶بار در سال‌۹۹ را ناشی از این مسئله دانست. لذا من فکر می‌کنم که رشد رفتارسازی برای خرید محتوا در سال‌ ۹۹ نیز نشان‌دهنده رکود در بازار محتواست.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.