اخبار استارتاپی استارتاپ‌های ایرانی

هلدینگ مکس: می‌خواهیم به سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در اکوسیستم استارتاپی برسیم

تیم لطیف با اعلام اینکه مجموعه سرمایه تحت مدیریت آنها به ۱۰۰ میلیون دلار رسیده، اعلام کرد قصد افزایش این رقم و رسیدن آن به یک میلیارد دلار را دارند.

هلدینگ مکس یک شرکت سرمایه گذاری خطرپذیر خصوصی و شریک تجاری ماموت است که تا به امروز در بیش از ۲۰ تیم سرمایه گذاری کرده و بیشتر از همه روی تیم‌های فن‌تکی این سرمایه‌گذاری را انجام داده است. این هلدینگ که عمری دو ساله دارد روی استارتاپ‌های متوسط و کوچک سرمایه‌گذاری می‌کند و آنطور که مدیرانش می‌گویند فعلا قصد ندارد وارد بازارهای بزرگتری نظیر فروشگاه‌های اینترنتی بشود.

هر تیمی که پتانسیل داشته باشد را بررسی می‌کنیم

هلدینگ مکس

«تیم لطیف» مدیرعامل هلدینگ مکس با اعلام اینکه آنها برنامه ریزی خاصی برای سرمایه‌گذاری در حوزه مشخصی ندارند تاکید کرد هر تیمی که دارای پتانسیل باشد مورد توجه آنها قرار می‌گیرد. او با اشاره به دوران پساکرونا و رشد استارتاپ‌های سلامت محور مثالی در مورد نحوه سرمایه‌گذاری این هلدینگ زد و گفت:‌ «ما در ابتدا قرار بود با لیان یک سرمایه‌گذاری مشترک انجام دهیم اما سراغ تیمی مثل دکترتو رفتیم که در شهر شیراز واقع است و این تیم خیلی چراغ خاموش توانسته رشد کند و تصور می‌کنیم در حال حاضر دومین بازیگر حوزه خودش باشد. پس از این سرمایه گذاری موفق به سراغ سرمایه گذاری مشترک روی تیم هومکا هم رفتیم.»

شرکت سرمایه‌گذاری مکس در حوزه‌های مختلف از جمله فین‌تک، منابع انسانی، سلامت دیجیتال، لجستیک، بلاک‌چین و رمز ارزها، خدمات و نرم‌افزار سرمایه‌گذاری انجام داده و بیشترین تمرکز خود را نیز در حوزه فین‌تکی انجام داده هرچند مدیران این مجموعه روی حوزه پرداخت هنوز فعالیتی نداشتند و دلیل آن را مشکلات رگولاتوری می‌دانند. تیم لطیف در اینباره می‌گوید:‌ «تا زمانی که مشکلات رگولاتوری این حوزه حل نشود، ترجیح می‌دهیم وارد آن نشویم و با چالش‌های عجیب و غریب آن برخورد نکنیم.»

در حوزه مقایسه سرویس‌ها بیشتر ورود پیدا خواهیم کرد

هلدینگ مکس

لطیف با اشاره به سرمایه گذاری در تیمی چون از کی وام که از دل مجموعه «ازکی» بیرون آمده اعلام کرد که آنها به زودی وارد دیگر حوزه‌های فین‌تکی هم خواهند شد. او همچنین در پاسخ به دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا قصد دارند وارد حوزه‌های دیگر مقایسه هم بشوند یا خیر گفت: «حوزه مقایسه کردن سرویس‌ها در دنیا هم ترند است و می‌توان روی بیزینس‌های مختلفی آن را پیاده سازی کرد. ما هم در ایران به دنبال فعالیت بیشتر در زمینه مقایسه سرویس‌ها هستیم و بعید نیست زمانی سرویس‌هایی مانند از کی بلیت بگیرم یا از کی مشاوره بگیرم و… را نیز به سرویس‌های خود اضافه کنیم.»

فقط سرمایه‌گذاری نمی‌کنیم و مشاور تیم‌ها هستیم

لطیف همچنین به دیگر پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا آنها فقط در تیم‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند و یا شتابدهی و هدایت تیم‌ها را نیز بر عهده دارند گفت: «ما نمی‌توانیم این مشاوره‌ها و هدایت کردن‌ها را نداشته باشیم. سرمایه‌گذاری روی تیم‌ها فقط آورده مالی نیست و ما به عنوان کارآفرین و تجربه‌هایی که داریم در کنار تیم‌ها هستیم تا بتوانیم آنها را در این مسیر سخت هدایت کنیم.» به گفته مدیران هلدینگ مکس زمانی که آنها در کسب‌وکاری سرمایه‌گذاری می‌کنند نباید کاملاً آنها را رها کنند ولی از سوی دیگر باید با رعایت تعادل از دخالت بیجا در امور آنها نیز بپرهیزند.

فعلا وارد حوزه فروشگاه اینترنتی نمی‌شویم

هلدینگ مکس

لطیف در پاسخ به دیجیاتو درباره اینکه آیا امکان دارد که روزی وارد حوزه فروشگاه اینترنتی در ایران بشوند اعلام کرد که این حوزه فعلا به چک سایز سرمایه‌گذاری آنها نمی‌خورد: «اگر دیجی کالا هم در ایران رشد کرد بخاطر سرمایه‌های بین‌المللی بود که از سرمایه‌گذاران خارجی دریافت کرده وگرنه در ایران مجموعه‌ای نیست که چنین هزینه‌های گزافی برای موفقیت در این بازار را انجام دهد. مجموعه اسنپ هم با همین سرمایه‌گذاری خارجی به این جایگاه رسیده است. حوزه فروشگاه الکترونیکی حوزه به شدت پیچیده و هزینه‌بری است و صدها جزییات مختلف اعم از لجستیک و… دارد که کارهای آن را پیچیده‌تر می‌کند.»

لطیف باور دارد بسیاری از تیم‌های کنونی فعال در زمینه فروشگاه اینترنتی به زودی ورشکست خواهند شد چرا که به گفته او فعالیت در این بازار یک سرمایه عظیم می‌خواهد و او معتقد است خیلی از تیم‌های کنونی نمی‌توانند با سرمایه‌های کلانی که در این حوزه شده، رقابت کنند.

قصد ورود به بازار کشورهایی مثل قزاقستان و ازبکستان را داریم

او همچنین در پاسخ به دیگر پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه قصد صادرات محصول خود و ارتباط گرفتن با سایر کشورها را دارند یا خیر گفت: «ما بازار برخی کشورها را رصد کردیم و به جرات می‌گوییم که اکوسیستم استارتاپی ایران از بسیاری کشورها بهتر است و ما از خیلی مناطق جلوتر هستیم. تصور نمی‌کنم تیم‌های ایرانی در کشورهای اروپایی مثل آلمان و… حرفی برای گفتن داشته باشند مگر خلاقیتی بیش از حد در یک تیم وجود داشته باشد و یا بازار خاصی را در یک کشور خارجی هدف بگیرند، مثلا بازار مسلمانان چند میلیونی یک کشور. در حال حاضر اما ما بازار کشورهایی مانند ازبکستان و قزاقستان را رصد کردیم و تصور می‌کنیم می‌توانیم در زمینه اینشورتک وارد این کشورها شویم، هرچند شاید یک بازار چند صد هزار دلاری باشد و چندان بازار بزرگی نباشد اما برآوردمان این بوده که می‌توانیم در این بازار به موفقیت برسیم.»

روند سرمایه گذاری در هلدینگ مکس چگونه است؟

«مجتبی کیانی» معاون سرمایه‌گذاری شرکت سرمایه‌گذاری مکس هم به سوال دیجیاتو درباره نحوه چگونگی جذب سرمایه توسط هلدینگ مکس اعلام کرد که در حال حاضر اطلاعات سایت این هلدینگ در حال بروزرسانی است و راه ارتباط آنها با تیم‌های استارتاپی به صورت ایمیل است. او نحوه فرایند جذب سرمایه در این هلدینگ را چنین تشریح کرد: «در وهله اول با تیم مذکور مصاحبه‌ای می‌کنیم و اینجا کارگروه تخصصی داریم که به موضوع وارد می‌شود و اگر هم حوزه کاری آن تیم چیزی باشد که نیروی متخصص آن در تیم‌مان نباشد، از کارشناسان خبره این حوزه کمک می‌گیریم تا در انتخابمان دقت کنیم. یک ارزیابی اولیه صورت می‌گیرد که مدت زمانی نهایتا یک تا دو ماه می‌خواهد و پس از آن وارد فاز دوم مذاکرات می‌شویم و به سرمایه‌گذاری نهایی روی تیم می‌رسیم.»

توجه به صنعت گیمینگ و متاورس از فعالیت‌های آینده ماست

هلدینگ مکس

در انتهای این نشست خبری، ورود به حوزه گیمینگ از مهم‌ترین برنامه‌های آینده هلدینگ مکس اعلام شد و تاکید شد که به زودی با شناخت تیم‌های قدرتمند در آنها سرمایه‌گذاری صورت خواهد گرفت، هرچند مدیران هلدینگ مکس بر این باور هستند که تا امروز تیم‌های خبره‌ای در زمینه حوزه گیم و آینده این صنعت ندیده‌اند که بتوانند به موفقیت‌شان مطمئن باشند.

به گفته مدیران هلدینگ مکس بین ۲۰ تا ۴۰ درصد سهام استارتاپ‌ها پس از سرمایه‌گذاری به این هلدینگ می‌رسد.

برخی از استارتاپ‌هایی که در پرتفوی هلدینگ مکس قرار دارند به این شرح هستند: پلاک، از کی وام، بیت مکس، چاپ آقا، دکترتو، هومکا، خودرو ۴۵. جدیدترین محصول این هلدینگ نیز با نام اتوبان به زودی وارد بازار کار خواهد شد که کارکردی مشابه خودرو ۴۵ دارد اما قرار است در بازار خودروهای سنگین و تجاری اجرایی شود. اتوبان از نیمه دوم فروردین ماه ۱۴۰۱ فعالیت رسمی خود را در بازار آغاز خواهد کرد.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *