رادیو شنبه پادکست های استارتاپی

پادکست 6 استراتژی کسب درآمد از یوتیوب

پادکست 6 استراتژی کسب درآمد از یوتیوب
اگر با خودتون فکر می‌کنید که چطور می‌تونید از سایت یوتیوب درآمد کسب کنید؟ ما سعی می‌کنیم که بهتون کمک کنیم. ما توی این اپیزود 6 استراتژی بهتون می‌گیم که با استفاده از اونها می‌توانید کانال یوتیوبتون رو به منبعی برای درآمد تبدیل کنید.

کسب درآمد از یوتیوب در ایران

درآمد از طریق آگهی یکی از بدیهی‌ترین راه‌های کسب درآمد توی سایت یوتیوب، اما تنها راه نیست. در واقع اگر بخواهیم صادقانه بگیم بهترین راه نیست. یوتیوب یه شبکه خیلی خیلی بزرگه. هر ماه یک میلیارد و 900 میلیون نفر با اکانت‌هاشون توی یوتیوب لاگین می‌کنن و هر دقیقه 500 ساعت ویدئو روی یوتیوب آپلود می‌شه. بنابراین کاملا واضحه که یوتیوب با این همه بازدید و این همه کاربر یه بازار خیلی خوبه که می‌شه از توش خیلی خوب پول درآورد.

ما 6 تا استراتژی برای پول درآوردن از یوتیوب براتون توضیح می‌ دهیم و توی هر استراتژی هم قدم‌هایی که باید بردارید رو دونه دونه براتون شرح می‌دیم:

استراتژی اول:

 با یوتیوب شراکت کنید

این کار رو می‌تونید از طریق برنامه شراکت یوتیوب انجام بدین. البته برای پول درآوردن از یوتیوب لزوما نیازی نیست حتما شریک یوتیوب بشید. اگر یه اکانت ادسنس (Adsense) راه بندازید و مخاطب جذب کنید کافیه. اما شراکت با یوتیوب کار خیلی ساده‌تریه. در واقع شرکای یوتیوب به چند جریان درآمدزا دسترسی دارند. در واقع شما از طریق شراکت با یوتیوب نه تنها به سرویس آگهی‌ها دسترسی دارید بلکه می‌تونید هزینه عضویت توی کانالتون هم دریافت کنید و یا اینکه به ویژگی‌هایی مثل سوپر چت، عضویت در کانال و قفسه کالا دسترسی داشته باشید. اما راهش چیه:

  • قدم اول: اولین قدم اینه که یک کانال یوتیوب ایجاد کنید.
  • قدم دوم: باید برای کانالتون مخاطب جذب کنید. برای اینکه بتونید از برنامه شراکت با یوتیوب استفاده کنید کانالتون باید حداقل 1000 عضو داشته باشد و در طول یک ساله کاربرها باید حداقل 4 هزار ساعت ویدئو روی کانالتون دیده باشن. البته برای اینکه چطور مخاطب‌های کانالتون رو زیاد کنید هم راه‌کارهایی هست که می‌تونید جستجو کنید.
  • قدم سوم: یه اکانت اَد سِنسْ ایجاد کنید. برای این کار می‌تونید به راهنمایی یوتیوب مراجعه کنید.
  • قدم چهارم: ویژگی درآمدزایی جدید کانال خودتون رو پیدا کنید. هر کانال درآمدزایی نیازمندی‌های خاص خودش رو داره.

مثلا اگر کانال درآمدزایی با آگهی استفاده می‌کنید باید حداقل 18 سالتون باشه و باید محتوایی تولید کنید که آگهی‌خور باشه. یعنی اینکه هرچقدر محتوایی که تولید می‌کنید استانداردتر و دور از جنجال باشه، اونایی که توی یوتیوب آگهی می‌دهند، بیشتر بهش تمایل نشون می‌دهند بنابراین شما هم می‌تونید درآمدبیشتری داشته باشید.

یه سری کانال‌ها هم هستن درآمدشون از مشترک‌های پولی یوتیوب بدست می‌آد. مثلا اگر یکی از مشترک‌های پولی یوتیوب محتوای کانال شما رو ببینه شما یه مقداری از حق عضویت اون رو دریافت می‌کنید. این مبلغ به صورت اتوماتیک به حساب شما واریز می شود.

بعضی کانال‌ها هم درآمدشون براساس فروش عضویت تامین می‌شود. اگر بخواهید عضویت کانالتون رو به مشترکین‌تون بفروشید قبلش باید 18 سالتون باشه و حداقل 30 هزار تا مشترک داشته باشید.

کانال مربوط به قفسه کالا هم هست که برای اینکه از این گزینه استفاده کنید تا بتونید کالاهای برند‌ها رو نمایش بدید، باید حداقل 18 سالتون بعشه و دست کم 10 هزار تا عضو داشته باشید.

بنابراین براساس توان و نیازی دارید که باید از بین این گزینه‌هایی که گفته شد یکی رو انتخاب کنید.

قدم پنجم: قدم پنجم اینه که کانال‌تون مدتی تحت ارزیابی قرار بگیرد. در واقع به عنوان شریک یوتیوب کانال شما کمی بالاتر از از کانال‌های دیگه قرار می‌گیرد. بنابراین باید سیاست‌های یوتیوب‌ رو رعایت کنید و به دستورالعمل‌هاش عمل کنید. مثلا یکی از مهمترین دستورالعمل‌ها این که محتوایی که تولید می‌کنید نباید قانون کپی رایت رو نقض کند.

 استراتژی دوم :

شما باید سعی کنید متاع خودتون رو بفروشید

ممکنه اولش به عنوان تولید‌کننده محتوا وارد یوتیوب شوید و بعدش خودتون رو به عنوان کافرما مطرح کنید. اما چی‌می‌شه اگر قضیه برعکس کنید؟! یعنی اول کارفرما باشید و بعد تولید کننده محتوا. وقتی به عنوان کافرما مطرح می شید معناش اینکه یه کالایی برای فروش دارید و دارید استراتژی فروش یوتیوب خودتون اجرا می‌کنید تا کالاتون رو بفروشید.

در هر صورت فروش کالا یکی از بهترین راه‌های کسب درآمد از یوتیوب است. اما چه باید بکنید:

  • قدم اول: کالای مورد نظر خودتون رو طراحی کنید. اگر بخواهید توی یوتیوب کالا بفروشید باید حواستون باشه که این کالا هم باید کانالتون رو پر کنه و هم باید برای مخاطب‌های شما جذاب باشه. معناش اینکه کالای شما باید منحصر بفرد باشه. برای مثال رایان هیگا، یکی از ستاره یوتیوب که نوشیدنی انرژی‌زای خودش را از طریق یه سری ویدئوی کمدی توی یوتیوب تبلیغ می‌کنه و خیلی هم موفقه. یه وب‌سایت هم درست کرده که در واقع یه فروشگاه آنلاین که توش غیر از این نوشیدنی تی‌شرت هم می‌فروشه. اگر می‌خواهید این روش رو امتحان کنید پیشنهاد می‌کنیم با یک یا دو تا کالا کارتون رو شروع کنید. اما مطمئن بشید که با مخاطبتون ارتباط برقرار می‌کنید. مثلا می‌تونید از نظرسنجی‌های آنلاین استفاده کنید تا ببینید نشر مخاطبتون درباره کالا چی هست.
  • قدمی بعدی اینکه شما حتی می‌تونید کالای دیگران رو هم بفروشید. می‌توانید باهاش هماهنگ کنید که شما تبلیغ کالا رو به عهده می‌گیرد و اون رو می‌فروشید و تولید‌کننده اون کالا می‌تواند کلا رو برای شما ارسال کند. اینطوری خیلی از دردسرها رو هم نخواهید داشت.
  • قدم سوم اینکه باید حتما یه وب‌سایت برای خودتون ایجاد کنید. با داشتن یه وب‌سایت می‌توانید لینک وب‌سایتتون رو هم توی ویدئوهای توتیوب بگذارید.
  • چهارمین قدم هم اینکه قسمت کالا رو توی اکانت یوتیبوتون فعال کنید. برای این کار می‌تونید از دستورالعمل‌هایی توی توتیوب است استفاده کنید و مرحله به مرحله پیش برید.
  • و اما قدم پنجم هم اینکه برای کالای مورد نظرتون ویدئوهای مناسب بسازید. مثلا اگر لباس می‌فروشید سعی کنید توی ویدئوهاتون اون لباس‌ها رو بپوشید. از کسانی فیلم بگیرد که کالای شما رو خریدن. یادتون نره که حتما لینک فروشگاه آنلاینتون رو داخل ویدئوهاتون بگذارید.

استراتژی سوم :

محتوای سفارشی تولید کنید

نیازی حتما توی اینستاگرام باشید تا بتوانید کالایی رو برای کسی تبلیغ کنید و به اصطلاح اینفلوئنسر باشید. اگر بتونید توی یوتیوب این کار رو بکنید دیگه نیازی نیست به یوتیوب هم کمیسیون بدید. می‌تونید مستقیما با برندی که می‌خواهید براش تبلیغ کنید مذاکره کنید و اون برند می‌تواند مستقیما به شما پرداخت کنند. در واقع این یکی از روش‌های محبوب کاربرهای یوتیوب برای کسب درآمده. اگر بتوانید تعداد زیاد مخاطب‌های کانالتون رو به رخ برند مورد نظر بکشید و بتوانید محتوایی تولید کنید که با تولید اون برند سنخیت داشته باشه اونوقت که می‌توانید پول خوبی به جیب بزنید.

  • قدم اول اینکه برندی پیدا کنید که بتوانید باهاش قرارداد ببندید. حتما حواستون باشه که برندی رو انتخاب کنید که کیفیت خوبی داشته باشه. مسلما توی ذهنتون یه سری برند هستن که ازشون خوشتون می‌آد. علاوه بر این سعی کنید توی یکی از پلتفرم‌هایی که مخصوص بازاریابی اینفلوئنسرها است ثبت نام کنید. این پلتفرم‌ها در واقع یه واسطه هستند که به برندها کمک می‌کنند اینفلوئنسر مورد نظر خودشون رو پیدا کنند. از این وب‌سایت‌ها زیادند. فقط کافی یه جستجوی ساده توی گوگل بکنید.
  • قدم بعدی اینه که در خصوص تبلیغاتی سفارشی که انجام می‌دید شفاف باشید. در واقع شما دارید برای یه کسب وکار دیگه تبلیغ می‌کنید. بنابراین باشد مطمئن بشید که دستورالعمل‌های تبلیغاتی گوگل رو رعایت می‌کنید. این مسئله باعث می‌شه کانالتون به لحاظ حقوقی با مشکل مواجه نشه.

استراتژی چهارم :

کاری کنید که طرفدارانتون مستقیما به حسابتون پول پرداخت کنن

این استراتژی به روش‌های مختلفی اجرا می‌شه اما همه این روش‌ها توی یه چیز اشتراک دارن و اون هم اینه که باید کاری کنید که طرفدارانتون و یا اعضای کانالتون بتوانید خیلی راحت به کارت‌های بانکی‌شون و پرداخت‌هاشون به شما ابراز ارادت کنند. یعنی باید با اعضای کاناتون ارتباط خوبی برقرار کنید.

  • قدم اول اینکه چت آنلاین و زنده با طرفدارانتون داشته باشید. برای این کار می‌تونید از امکان سوپر چت استفاده کنید. اوایل سال 2017 یوتیوب ویژگی سوپر چت رو فعال کرد. این ویژگی فقط توی قسمت یوتیوب پارتنرز فعال. از طریق این ویژگی، اعضای کانال شما می‌توانند پیام‌هاشون رو خیلی راحت‌تر برای شما بفرستند.
  • قدم بعدی این که از طرفدارانتون بخواید که عضو کانال شما بشوند. یوتیوب این ویژگی رو مهیا کرده که شما برای اینکه کسی عضو کانالتون بشه درخواست پول کنید. در عوض اعضای کانال شما می‌توانند ایموجی‌های رایگان، یه سری نشان‌ها و دسترسی به چت زنده اختصاصی با شما داشته باشند.
  • قدم سوم هم اینه که اگر طرفدارانتون بخواهید که عضو پولی یوتیوب بشند. البته این قدم، آخرین قدم استراتژی چون نفعش برای کانال شما غیرمستقیم و نفع اصلی رو یوتیوب می‌بره. یعنی وقتی یکی از اعضای پولی یوتیوب کانال شما رو می‌بینه، یوتیوب یه مقداری از پول حق عضویت رو به حساب شما واریز می‌کنه.

استراتژی پنجم :

استفاده از سرمایه‌گذاری جمعی به صورت مداوم یا مرتبه‌ای استفاده کنید

درخواست کمک های آنلاین این روزها خیلی عادی شده. چه به دنبال ایجاد درآمد مستمر از طریق کمک های مالی ماهانه اندک باشید و چه به دنبال تأمین بودجه یک پروژه شخصی و مربوط به کانال، سرمایه گذاری جمعی روشی که کاربرهای یوتیوب ازش پول درمی‌آروند.

  • قدم اول اینکه یه اکانت سرمایه‌گذاری جمعی درست کنید. یوتیوب خودش یه لیست از سایت‌های سرمایه‌گذاری جمعی بهتون می‌دهد و شما می‌توانید از توی اون لیست یک سایت رو انتخاب کنید.
  • قدمی بعدی اینکه با ساختن ویدئویی کمپین خودتون رو تبلیغ کنید. برای اینکه جذب سرمایه کنید باید هدف داشته باشید و این هدف رو با جزئیاتش برای مخاطب توضیه بدید تا مخاطب دقیقا بدونه وقتی شما به هدفتون رسیدید قراره چه اتفاقی بیافتد.

استراتژی ششم :

برای محتوایی که روی یوتیوب می‌گذارید کپی رایت بگذارید

وقتی که یکی از ویدئوهاتون روی یوتیوب وایرال می‌شود خیلی‌ها هستند که می‌خواهند آن مویدئو رو کپی کنن و ازش توی پلتفرم خودشون استفاده کنند. بنابراین باید کاری کنید که اونها مجبور بشوند برای استفاده از اون ویدئو پول پرداخت کنند. خوشبختانه این روزها خیلی از شرکت‌های رسانه‌ای می‌دونند که باید برای چیزی که استفاده می‌کنن پول پرداخت کنند. اینطوری که شما یه فرصت دیگه برای کسب درآمد پیدا می‌کنید. به عنوان کسی که تولید محتوا می‌کنه باید برای بهترین ویدئوهاتون روی یوتیوب کپی رایت بگذارید و البته مطمئن بشید که این ویدئوها خیلی راحت توی موتورهای جستجو پیدا می‌شند.

  • قدم اول این که روی صفحه درباره شما، جزئیات تماس خودتون رو بنویسید. معلوم نیست کی سیل تماس‌ها به سمت شما سرازیر می‌شود بنابراین باید همیشه آماده باشید. مثلا می‌توانید سرویس پاسخگوی خودکار رو روی ایملیتون فعال کنید که بتونه به درخواست‌ها به صورت اتوماتیک جواب بده.
  • قدم بعدی این که برای ویدئوهاتون حق مولف تعیین کنید. برای این کار می‌توانید به یه سری از سایت‌ها مراجعه کنید. با یه جستجوی ساده توی گوگل می‌توانید این سایت‌ها رو پیدا کنید. برای مثال اگر شما یه ویدئو اختصاصی از یک فاجعه طبیعی مثل زلزله یا سیل گرفتید و می‌خواهید اون رو روی یوتیوب بگذارید اول قدم این که به این سایت‌ها مراجعه کنید و اونها بهتون می‌گن که ویدئوتون چقدر ارزش داره.

اونچه که براتون گفتیم شش استراتژی معمول برای کسائی بود که دوست دارن از طریق یوتیوب کسب درآمد کنند. در واقع کسب درآمد از یوتیوب از این 6 استراتژی بیرون نیست.

البته یه سوالی که خیلی‌ها دارن این که چطور می‌شه از ایران در یوتیوب درآمد داشت. یکی از معمول‌ترین راه‌ها این که به یکی از اقوام یا دوستانتون که خارج از ایران هستند هماهنگ کنید تا براتون یک کانال یوتیوب باز کنه. بعدش مدیریت کانال رو به شما بسپره و بعدش شما به ترتیب کارها رو ادامه بدید. در هر صورت این شش استراتژی که رو گفتیم توی ذهنتون داشته باشید و کار رو شروع کنید. مطمئن باشید توی هر مرحله از کار اگر به مشکلی برخورد کردید خودتون می‌توانید راه‌حلش رو پیدا کنید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *