محتوای برند

در کارویا چه می‌گذرد؟

نگاهی به نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در گسترش فرهنگ تامین مالی جمعی

مسابقه ‌کارويا‌ چیست و نحوه سرمایه‌‌گذاری در آن چگونه است؟

هر روز که به عمق دنیای مدرن وارد می‌شویم، با مفاهیم تازه‌تری در حوزه سرمایه‌گذاری آشنا می‌شویم؛ مفاهیمی که از دل نوآوری شکل گرفته و ارزش افزوده‌ای را به‌خصوص در حوزه فناوری ایجاد کرده است.

پیش‌تر اگر سخن از سرمایه‌گذاری می‌شد، بسیاری از ما به سپرده‌گذاری در بانک‌ها می‌اندیشیدیم و شکل ساده و سنتی آن را برمی‌گزیدیم که نشان از محافظه‌کاری‌مان داشت، اما امروز شکل سرمایه‌گذاری تغییر کرده و قالب جسورانه‌تری به خود گرفته است. در دوران گذشته هرگاه سخن از «تامین مالی» به میان می‌آمد، بسیاری به یاد «تسهیلات» که عمدتا متاثر از وام بود، می‌افتادند اما امروز تامین مالی اشکال گسترده‌‌ و تنوع بیشتری پیدا کرده است. یکی از اشکال، «تامین مالی جمعی» یا Crowdfunding است.

تامین مالی جمعی چیست؟

تامین مالی جمعی که به آن «جمع‌سپاری مالی» نیز گفته می‌شود، نوعی فرآیند جذب سرمایه برای یک پروژه است که سرمایه‌ مورد نیاز آن از طریق مشارکت عده زیادی از افراد مستقل و معمولا در بستر اینترنت تأمین می‌شود.

در این طرح کسب‌وکارها و حتی افراد مستقل می‌توانند با استفاده از تأمین مالی جمعی، سرمایه‌ مورد نیاز برای پروژه‌هایشان را جذب کنند. این طرح به‌خصوص برای کسب‌وکارهای نوپا و استارتاپ‌ها که در ابتدای راه با مشکل تامین مالی و جذب سرمایه مواجه هستند، بسیار مفید است.

تفاوت تامین مالی جمعی با انواع سرمایه‌گذاری‌ها

در سرمایه‌گذاری به شکل سنتی هر فردی برای اجرای طرح و ایده خود به دنبال سرمایه‌گذاران یا شرکت‌های سرمایه‌گذاری می‌رود و ایده خود را جهت جذب سرمایه ارائه می‌کند. این شکل از جذب سرمایه معمولا از طریق اخذ وام از بانک، وام قرض‌الحسنه یا از طریق بنیادهای خیریه صورت می‌گیرد. اما در روش تامین مالی جمعی این «جمع» است که در این باره تصمیم می‌گیرد و از طریق پلتفرم‌های آنلاین با طرح‌های موجود آشنا می‌شود و می‌تواند در قالب سرمایه‌های کوچک وارد سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مدنظر خود شود. در واقع در تأمین مالی جمعی تعداد زیادی از افراد در قالب سرمایه‌های نسبتا کوچک، در یک طرح یا پروژه مشارکت می‌کنند و سرمایه‌گذاران در ازای مشارکت خود، سهام گواهی شراکت دریافت می‌کنند و در سود و زیان پروژه شریک می‌شوند.

انواع تأمین مالی جمعی

تأمین مالی جمعی به صورت کلی، به 4شکل «تأمین مالی بر پایه اهدای پول یا Donation Based Crowdfunding»، «تأمین مالی بر پایه سهام یا Equity Based Crowdfunding»، «تأمین مالی بر پایه قرض یا Debt based Crowdfunding» و «تأمین مالی بر پایه پاداش یاRewards based Crowdfunding» مطرح است.

تامین مالی جمعی در ایران

اگرچه مفهوم نوین تامین مالی جمعی در جهان بیش از یک دهه است برای شهروندان کشورها جا افتاده، اما این مفهوم به این شکل ‌در ایران پدیده جدیدی است و به‌تازگی چند سکو یا همان پلتفرم تأمین مالی جمعی با همراهی نهادهای مالی موفق شده‌اند مجوزهای لازم برای فعالیت را از شرکت فرابورس ایران اخذ کنند و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست ‌جمهوری نیز با هدف توسعه و کاهش ریسک سرمایه‌گذاری، وارد این حوزه شده است.

صندوق نوآوری و شکوفایی به‌عنوان نهاد اصلی تامین مالی توسعه فناوری در کشور، همواره در تلاش برای توسعه ابزارهای متنوع تامین مالی متناسب با نیاز و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و نیز توسعه آگاهی و فرهنگ جامعه در زمینه روش‌های مختلف تامین مالی توسعه فناوری بوده است. ازاین‌رو، ضمن کمک به ترویج مبانی مرتبط با تامین مالی جمعی در سطح جامعه با حمایت از برگزاری دوره‌های آموزشی و انتشار محتوای مرتبط، درصدد فراهم‌سازی زمینه مساعد برای جلب همکاری و مشارکت عموم مردم جامعه در تامین مالی جمعی بوده است. در تامین مالی جمعی، شرکت‌‌های دانش‌بنیان به یکی از سکوهای تامین مالی مراجعه کرده و طرح یا پروژه خود را معرفی می‌کنند. سپس طرح شرکت بررسی و ارزیابی می‌شود و شرکت دانش‌بنیان باید به سوالات مختلفی از جمله اینکه «این طرح به چه میزان منابع مالی نیاز دارد؟»، «اجرای آن چقدر زمان می‌برد؟»، «در صورت اجرای موفق چقدر حاشیه سود خواهد داشت؟» و برخی سوالات دیگر پاسخ دهد.

سکو پس از ارزیابی طرح، آن را از طریق پایگاه اینترنتی خود در معرض دید علاقه‌مندان می‌گذارد و متعاقبا شهروندان علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری می‌توانند با  سرمایه‌گذاری به مبلغ حداقل 500 هزار تومان، در تامین مالی این طرح مشارکت کرده و در سود و زیان آن شریک شوند.  بعد از اجرای طرح، سکوی تامین مالی نتایج طرح را ارزیابی می‌کند تا سود حاصل از اجرای طرح مشخص شود. سپس اصل سرمایه هر سرمایه‌گذار به همراه سهم وی از سود را در وجه او واریز می‌کند. در این میان، درصد محدودی از اصل سرمایه تجمیع‌شده نیز به عنوان کارمزد به سکوی تامین مالی مربوطه اختصاص پیدا می‌کند.

بر این اساس شرکت دانش‌بنیان بدون  نیاز به فرآیند سختگیرانه بانکی، به منابع مالی مورد نیاز خود دست پیدا می‌کند. همچنین شهروندان با اعتماد کامل و به میزان مورد علاقه خود در یک طرح فناورانه جذاب سرمایه‌گذاری می‌کنند و متناسب با آورده خود، در سود و زیان آن شریک می‌شوند.

2 ابتکار صندوق نوآوری و شکوفایی در گسترش فرهنگ تامین مالی جمعی

در این میان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری به عنوان نهاد اصلی تامین مالی اکوسیستم نوآوری کشور با 2 ابتکار عمل به میدان آمده ‌تا شهروندان را بیش از پیش به سرمایه‌گذاری در طرح‌های شرکت‌های دانش‌بنیان تشویق کند. در ابتکار اول صندوق نوآوری اعلام کرده ‌که بسته به شرایط طرح‌‌ها، آورده شهروندان به عنوان سرمایه‌گذار را بیمه می‌کند، یعنی چنانچه طرحی شکست بخورد و منابع مالی که سرمایه‌گذارها در اختیار شرکت دانش‌بنیان قرار داده‌اند، به کلی از بین برود، صندوق نوآوری و شکوفایی همه آن مبالغ را بی‌کم و کاست به شهروندان باز خواهد گرداند. بنابراین، در مورد طرح‌هایی که صندوق نوآوری و شکوفایی آنها را بیمه می‌کند، شهروندان تنها در «سود» طرح مشارکت می‌کنند، نه در «زیان» طرح.  همچنین در ابتکار دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق با همکاری شرکت فرابورس و سازمان صداوسیما یک مسابقه تلویزیونی به نام «کارویا» تهیه و تولید کرده است که شرکت‌های دانش‌بنیان سرمایه‌پذیر در آن با هم رقابت می‌کنند و نهایتا طرح‌های برتر دانش‌بنیان به شهروندان علاقه‌مند معرفی شده و برای جذب سرمایه روی سکوهای تامین مالی جمعی قرار می‌گیرند. این طرح‌ها از بیمه صندوق نوآوری و شکوفایی هم برخوردارند. بنابراین شهروندان علاقه‌مند می‌توانند بدون نگرانی بابت از دست دادن سرمایه خود، در این طرح‌ها مشارکت کنند و از منافع آن‌ بهره‌مند شوند.

معرفی و بررسی مسابقه کارویا

با برندگان «مسابقه کارویا» آشنا شوید

تاکنون 14‌قسمت از مسابقه تلويزيوني ‌روي آنتن شبکه اول سيما رفته است. در نخستين قسمت «کارويا» که دوشنبه‌شب 15 آذر‌ماه از شبکه اول سيما پخش شد، با رأي هيات داوران طرح «توليد بذر هيبريد چغندرقند» محصول شرکت دانش‌بنيان «پيشگامان توسعه گياهان زراعي» به عنوان برگزيده نخستين قسمت از اين مسابقه انتخاب شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه 4ميليارد توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح يک‌سال به طول مي‌انجامد که در پايان سود 34‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت.  محصول اين شرکت بذر گياهان سبزي و صيفي همچون خيار، گوجه‌فرنگي، فلفل و چغندرقند که عمدتا از خارج وارد مي‌شوند، است. اين بذور هيبريد از محصول‌دهي بالايي برخوردار و در مقابل بيماري‌ها مقاوم است. اين محصول ارزان‌قيمت و در دسترس است و با مشکلات محصولات وارداتي نظير انتقال ارز و مسائل گمرکي مواجه نيست.

در قسمت دوم مسابقه ‌کارويا‌، طرح «‌اسپکتروفوتومتر تمام اتوماتيک مانيتوردار» محصول شرکت دانش‌بنيان «بلورآزماي سنجش نور» از سوي داوران به عنوان طرح برگزيده انتخاب شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه يک ميليارد توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 9 ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود 50درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت. اين محصول در شناسايي و تعيين غلظت عناصر مختلف در صنايع نفت، گاز، پتروشيمي، علوم پزشکي، داروسازي، آب و فاضلاب، محيط زيست، آزمايشگاه‌هاي صنايع غذايي و همه آزمايشگاه‌هاي مراکز علمي ‌و تحقيقاتي کاربرد دارد.

اما در قسمت سوم از مسابقه تلويزيوني ‌کارويا‌ با آنکه 5 شرکت دانش‌بنيان به ارائه محصول خود پرداختند اما طرح هيچ‌کدام از آنها از سوي داوران مسابقه حائز قرار‌گرفتن در سکوهاي تامين مالي جمعي جهت سرمايه‌گذاري عموم مردم دانسته نشد.

در قسمت چهارم مسابقه ‌کارويا‌ نيز طرح «تجهيزات خانه هوشمند» محصول شرکت «شهر هوشمند گيلسا» به عنوان برگزيده اين قسمت انتخاب شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه 4ميليارد توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 9‌ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود 38‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت. از طريق «گيت‌وي هوشمند» مردم مي‌توانند در خارج از منزل به سيستم‌هاي گرمايشي، سرمايشي، روشنايي، ماژول‌هاي پرده و موزيک در ساختمان‌ها از طريق يک ابزار و اپليکيشن که به صورت کاملا فارسي در گوشي موبايل نصب شده است، فرمان دهند و ضريب امنيت در ساختمان خود را بالا ببرند.

در پنجمين قسمت از مسابقه ‌کارويا‌، طرح «دستگاه ضدعفوني‌کننده چند‌منظوره با پلاسماي سرد» محصول شرکت «آريا پروشکات رايکا» به عنوان برگزيده انتخاب شد اما به علت عدم‌ارائه‌‌ مستندات مورد نياز براي تأمين مالي جمعي در مدت زمان مقرر توسط شرکت، کمپينِ مشروطِ تأمين مالي جمعي اين شرکت لغو شد.  اين محصول مشتمل بر ضدعفوني هوا، سطوح و دست، ضدعفوني ميوه‌جات و سبزيجات بدون الکل با استفاده از مايع سوپراکسيد است که از آب شهري داخل مخزن فراهم مي‌شود و به روش پلاسماي سرد اين عمليات ضدعفوني را انجام مي‌دهد.

در ششمين قسمت از مسابقه ‌کارويا‌ نيز طرح «دستگاه بهبود‌دهنده تعادلي» محصول شرکت «پيام‌آوران هنر و فناوري شرق» به عنوان برگزيده انتخاب شد اما اين شرکت هنوز مدارک مورد نياز براي اخذ مجوز تامين مالي جمعي و قرارگيري روي سکوهاي تامين مالي را تکميل نکرده است. بنابراين صندوق نوآوري اعلام کرده ‌که در راستاي حمايت از حقوق سرمايه‌گذاران، امکان جذب منابع براي اين طرح نيست.

در قسمت هفتم از مسابقه تلويزيوني ‌کارويا‌ نيز طرح «‌توليد نانو پوشش ضد‌آب و محافظ چوب» محصول شرکت «نانو فراز سپاهان» به عنوان برگزيده انتخاب شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه 669‌ميليون توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 9 ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود 29‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت. محصول اين شرکت نوعي محافظ چوب است و به عنوان لايه نامرئي ‌روي سطح درب حمام و دستشويي، ميز ناهارخوري، آلاچيق و… قرار مي‌گيرد و موجب عدم تغيير رنگ و باد‌نکردن چوب بر اثر برخورد با آب مي‌شود.

اما قسمت هشتم ‌کارويا‌ هم برگزيده داشت، هم کارت طلايي. در اين قسمت طرح «تجهيزات هوشمند اندازه‌گيري و تفکيک آب، برق چيلر و گاز موتورخانه» محصول شرکت «برون‌تاب انرژي» به عنوان برگزيده ‌هشتمين قسمت از سوي داوران انتخاب شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه يک ميليارد و 100‌ميليون توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح يک سال به طول مي‌انجامد که در پايان سود 30‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت. اين طرح نوعي کنتور هوشمند آب و برق ارزان‌‌قيمت است.

در اين قسمت همچنين طرح «محصول هوشمند آموزش کودک – فيجيتال» محصول شرکت «آينده رباتيک سبز آرسام» به عنوان برنده کارت طلايي اين قسمت انتخاب شد. اين شرکت به دنبال جذب سرمايه يک ميليارد و400‌ميليون توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 8ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود 40‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت. اين محصول، يک اسباب‌بازي سرگرمي – آموزشي است که کودکان به‌وسيله قطعات فيزيکي مانند اعداد، اشکال، الفبا و … که به گوشي هوشمند به‌وسيله هوش‌مصنوعي متصل مي‌شوند، هم بازي مي‌کنند و هم آموزش مي‌بينند.

در نهمين قسمت از مسابقه تلويزيوني ‌مسابقه ‌کارويا‌، طرح «توليد برد هوشمند» محصول شرکت «توسعه تکنولوژي دانش‌آوران خراسان» به عنوان برگزيده انتخاب شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه 3‌ميليارد و 200‌ميليون توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح يک سال به طول مي‌انجامد که در پايان سود 50‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت.

در اين محصول، تصوير کامپيوتر در ابعاد بزرگ و به صورت لمسي ‌روي تخته (برد) هوشمند قابل پخش است، به طوري که معلم مي‌تواند براي آموزش مطلب موردنظر در مراکز آموزشي به جاي استفاده از تخته‌سياه و وايت‌برد، به‌راحتي با انگشت روي تخته الکترونيکي يا هوشمند با استفاده از 4 قلم به رنگ‌هاي آبي، قرمز، مشکي و پاک‌کن ديجيتال جهت ترسيم انواع اشکال هندسي از اين محصول استفاده کند. اين برد هوشمند از آزمايشگاه فيزيک و شيمي ‌براي تفهيم هرچه بيشتر دانش‌آموزان و دانشجويان برخوردار است.

در قسمت دهم ‌مسابقه ‌کارويا‌ نيز طرح «ساخت دستگاهBody Scanner  مبتني بر فناوري موج ميلي‌متري» محصول شرکت «فناوري امواج بصير»، به عنوان برگزيده از سوي داوران معرفي شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه يک ميليارد و 487ميليون توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 10 ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود 40‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت. محصول اين شرکت نوعي سيستم بازرسي براي افرادي است که وسيله‌اي را زير لباس خود مخفي مي‌کنند؛ اين سيستم مي‌تواند به طور خودکار تشخيص دهد که چه وسيله‌اي اعم از فلزي و غيرفلزي در زير لباس مخفي شده است.

در قسمت يازدهم ‌مسابقه ‌کارويا‌ نيز طرح «سامانه هوشمند خودرو متصل» محصول شرکت «نگين خودرو هوشمند»، به عنوان برگزيده از سوي داوران معرفي شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه يک ميليارد و 200‌ميليون توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 12‌ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود 50‌درصدي را نصيب سرمايه‌گذاران مي‌کند.

محصول دانگل دياگ شخصي براي هر دارنده خودرو شخصي‌سازي شده است. اين محصول ترکيبي از تجهيز الکترونيکي(دانگل دياگ) و اپليکيشن‌هاي اندرويدي و iOS است و ‌روي خودروهاي توليد داخل نصب مي‌شود و در فاز بعدي روي خودروهاي چيني و وارداتي هم قابليت آپديت و استفاده را خواهد داشت.

در قسمت دوازدهم ‌مسابقه ‌کارويا‌ نيز طرح «توليد داروي گياهي خوراکي ضد جرب قرمز طيور» محصول شرکت «ماکيان دام پارس»، به عنوان برگزيده از سوي داوران معرفي شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه 4ميليارد توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 6ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود  50 درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت. مديرعامل اين شرکت دانش‌بنيان درباره محصول توليدي اين شرکت مي‌گويد: ما يک انگل خارجي به red mite در طيور به‌نام شپشک قرمز داريم که خون بدن مرغ را مي‌مکد و موجب خسارت، تلفات و انتقال بيماري‌هاي عفوني در طيور مي‌شود که به همين دليل طراحي «توليد داروي گياهي خوراکي ضد جرب قرمز طيور» را از چند سال گذشته آغاز کرديم تا وقتي پرنده از اين ماده طبيعي مصرف مي‌کند، ديگر انگل از خون بدن پرنده استفاده نکند و دفع شود.

در قسمت سيزدهم ‌مسابقه ‌کارويا‌ نيز طرح «دستگاه آب‌شيرين‌کن کشاورزي و صنعتي» محصول شرکت «تصفيه گسترجنوب هونام»، به عنوان برگزيده از سوي داوران معرفي شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه 4ميليارد توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 12‌ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود 40‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت.اين دستگاه، آب شور چاه‌هاي کشاورزي و درياها را به آب شيرين تبديل مي‌کند و قابل استفاده در کشاورزي، آب شرب و صنايع مختلف است.

در قسمت چهاردهم ‌کارويا‌ نيز طرح «مودم‌هاي صنعتي شبکه موبايل» محصول شرکت «مهندسي طيف‌پردازان اسپادانا»، به عنوان برگزيده از سوي داوران معرفي شد. اين طرح به دنبال جذب سرمايه 2ميليارد توماني از طريق تامين مالي جمعي است. پروسه نهايي‌شدن اين طرح 12 ماه به طول مي‌انجامد که در پايان سود ‌41‌درصدي به سرمايه‌گذاران تعلق خواهد گرفت.

اين محصول، وسيله‌اي است که اطلاعات تجهيزات صنعتي را در شبکه‌هاي آب، برق، گاز، هواشناسي و زلزله‌شناسي برداشت و به صورت بيسيم به اينترنت يا اينترانت براي مراکزي که کنترل مرکزي که در آن ساختارها وجود دارد، ارسال مي‌کند.

مسابقه تلویزیونی کارویا

مسابقه ‌کارويا‌ چگونه آغاز شد؟

به منظور ترویج روش تامین مالی جمعی، مسابقه‌ای تلویزیونی به همت صندوق نوآوری و شکوفایی و با همکاری فرابورس و سازمان صداوسیما تولید شده است که دوشنبه و سه‌شنبه هر هفته از شبکه اول سیما پخش می‌شود.

در این مسابقه ۱۰۰ شرکت دانش‌بنیان به رقابت با یکدیگر پرداخته و طرح‌های خود را ارائه می‌کنند و در نهایت 21 شرکت توسط داوران انتخاب خواهند شد تا از طریق سکوهای تامین مالی جمعی، مردم بتوانند در طرح‌های این شرکت‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

در هر قسمت این برنامه 4 یا 5 شرکت ضمن تشریح ایده و محصول فناورانه خود، مدل کسب‌و‌کار خود را تشریح کرده و نیازهای سرمایه‌گذاری خود را بیان می‌کند.

جزئیات موفقیت‌های کمپین تامین مالی جمعی طرح‌های «کارویا»

اغلب طرح‌هاي برگزيده «کارويا» تاکنون موفق به جذب سرمايه شده‌اند. به طور مثال، سرمايه مورد نياز طرح «توليد بذر هيبريد» محصول شرکت دانش‌بنيان «پيشگامان توسعه گياهان زراعي» که به دنبال جذب سرمايه 4ميليارد توماني بود، تامين شده است. در پايان اين طرح به سرمايه‌گذاران سود 34‌درصدي تعلق مي‌گيرد.

همچنين طرح «توليد دستگاه اسپکتروفوتومتر» محصول شرکت دانش‌بنيان «بلورآزماي سنجش نور» تنها در 11‌ساعت موفق به جذب سرمايه به روش تامين مالي جمعي شد. سرمايه مورد نياز اين شرکت مبلغ يک ميليارد و 35‌ميليون تومان است و اين شرکت دانش‌بنيان در نظر دارد اصل اين سرمايه را با 50‌درصد سود پس از 9 ماه به مشارکت‌کنندگان پرداخت کند.

همچنين سرمايه مورد نياز طرح «مرکز کنترل و تجهيزات خانه هوشمند» با نام «گيت‌وي هوشمند» محصول شرکت دانش‌بنيان «شهر هوشمند گيلسا» توسط 124‌سرمايه‌گذار حقيقي و حقوقي جذب شده است.

سرمايه مورد نياز اين شرکت 4ميليارد تومان بود که به صورت کامل تامين شده است. اين شرکت دانش‌بنيان در نظر دارد اصل اين سرمايه را با 38‌درصد سود پس از 9 ماه به مشارکت‌کنندگان پرداخت کند.

طرح «‌توليد نانو پوشش ضد آب و محافظ چوب» محصول شرکت «نانو فراز سپاهان» نيز توانست با مشارکت  77‌سرمايه‌گذار حقيقي و حقوقي سرمايه موردنياز خود به مبلغ 669‌ميليون تومان را از طريق تامين مالي جمعي جذب کند. اين شرکت دانش‌بنيان اصل سرمايه سرمايه‌گذاران را با 29‌درصد سود پس از 9‌ماه به آنها بازپرداخت خواهد کرد.

برندگان قسمت‌هاي هشتم يعني طرح «تجهيزات هوشمند اندازه‌گيري و تفکيک آب، برق چيلر و گاز موتورخانه» محصول شرکت «برون‌تاب انرژي» و نيز طرح «محصول هوشمند آموزش کودک – فيجيتال» محصول شرکت «آينده رباتيک سبز آرسام» ‌تاکنون توانسته‌اند بخشي از سرمايه مورد نياز خود را از طريق روش تامين مالي جمعي به دست آورند.

سرمايه مورد نياز طرح «توليد برد هوشمند» شرکت دانش‌بنيان «توسعه تکنولوژي دانش‌آوران خراسان» نيز توسط 169‌سرمايه‌گذار حقيقي و حقوقي به مبلغ 3ميليارد و 200‌ميليون تومان تامين شد. اين شرکت دانش‌بنيان در نظر دارد اصل اين سرمايه را با 50‌درصد سود پس از 12‌ماه به مشارکت‌کنندگان پرداخت کند.

سرمايه موردنياز طرح شرکت دانش‌بنيان نگين خودرو هوشمند با عنوان «سامانه هوشمند خودرو متصل» نيز تنها طي 24‌ساعت توسط 79‌سرمايه‌گذار حقيقي و حقوقي به مبلغ يک ميليارد و 200ميليون تومان تامين شد.

اين شرکت دانش‌بنيان در نظر دارد اصل اين سرمايه را با 50‌درصد سود پس از 12‌ماه به مشارکت‌کنندگان پرداخت کند.

طرح «توليد داروي گياهي خوراکي ضد جرب قرمز طيور» محصول شرکت دانش‌بنيان ‌ماکيان دام پارس نيز تنها در 15‌دقيقه توانست نظر  130‌سرمايه‌گذار حقيقي و حقوقي را جلب کند و بدين ترتيب سرمايه 4‌ميليارد توماني مورد نياز اين شرکت براي اجراي اين طرح تامين شد. قرار است اصل سرمايه‌گذاري مردم در اين طرح با 50‌درصد سود پس از 6 ماه به آنها بازگردانده شود.

سرمايه موردنياز طرح شرکت دانش‌بنيان فناوري امواج بصير با عنوان «ساخت دستگاه Body Scanner  مبتني بر فناوري موج ميلي‌متري» به مبلغ يک ميليارد و 487 ميليون تومان نيز توسط 87 سرمايه‌گذار حقيقي و حقوقي تامين شد. اين شرکت دانش‌بنيان در نظر دارد اصل اين سرمايه را با 40‌درصد سود پس از 10 ماه به مشارکت‌کنندگان پرداخت کند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *