نام استارتاپ: کالاکشن
بنیانگذاران: صادق عباسی، امین فدامین و کیان چنگیزی
محل راهاندازی: تهران
سال تاسیس: 98
سرمایه اولیه: 300 میلیون تومان
اشتغالزایی: 8 نفر
استارتاپ کالاکشن توسط صادق عباسی بنیانگذاری شده است. صادق متولد سال 1368 در شهر تهران است. او دارای مدرک تحصیلی MBA گرایش های مالی و بازاریابی از دانشگاه Bangalore University هندوستان است.
امین فدامین و کیان چنگیزی همبنیانگذاران صادق در استارتاپ حراجی آنلاین کالاکشن هستند. آنچه در ادامه میخوانید، گفتگوی ما با صادق عباسی است.
قبل از راه اندازی استارتاپ کالاکشن
صادق عباسی می گوید: حدود 8 سال است که در حوزه بازرگانی فعال هستم و این فعالیت همچنان ادامه دارد. همچنین از سال 93 به دلیل علاقه شخصی به کسب و کارهای آنلاین وارد این حوزه شدم و به عنوان هم بنیانگذار، استارتاپی را در حوزه فروش کالاهای FMCG (سوپرمارکت آنلاین) راه اندازی کردم که پس از چهار سال به شکست انجامید. پس از آن در کنار فعالیت های بازرگانی، به عنوان سرمایه گذار، هم بنیان گذار و یا توسعه دهنده کسب و کار در چند استارتاپ و شتاب دهنده همکاری داشته ام.
شکل گیری ایده استارتاپ کالاکشن
در شهریور ماه سال 98 امین فدامین با من تماس گرفت تا در خصوص ایده راه اندازی وب سایت فروش کالا از طریق برگزاری مزایده مشورت بگیرد.
با بررسی بازار و اطلاعاتی که در خصوص علایق افراد جامعه به ویژه نوجوانان و جوانان داشتیم، متوجه نیازی شدیم که تا حد بسیار کمی از طریق کسب و کارهای آنلاینی که تا آن زمان در حوزه حراجی آنلاین فعال بودند پاسخ داده می شد.
چیزی که به نظر می رسید جای آن در بازار حراجی های آنلاین خالی است، جذابیت و سود حداکثری کاربر برنده و به حداقل رساندن ضرر و زیان کاربران بازنده بود. این امر میسر نمی شد مگر با طراحی فرآیند ها و روش های جدید که ضمن حفظ جذابیت، از خطوط قرمز قانون رد نشده و حق هیچ کاربری تضییع نشود. اینگونه بود که حراجی آنلاین کالاکشن شکل گرفت.
از چه زمانی استارتاپ خود را راهاندازی کردید؟
کالاکشن از تاریخ 14 اسفند 98 فعالیت رسمی خود را شروع نموده است.
سرمایه اولیهتان برای آغاز کار چقدر بود؟
سرمایه اولیه راه اندازی این کسب و کار 300 میلیون تومان بوده است.
سرمایه اولیهتان برای آغاز کار چقدر بود؟
سرمایه اولیه راه اندازی این کسب و کار 300 میلیون تومان بوده است.
خدمات استارتاپ کالاکشن
کالاکشن سامانه فروش کالا از طریق برگزاری مزایده (حراجی) آنلاین است. بدین ترتیب که کاربران برای شرکت در مزایده هر کالا باید اعتباری تحت عنوان بید خریداری کنند. سپس تا پایان مهلت مزایده با صرف بید برای آن کالا ثبت پیشنهاد نمایند.
اگر در ثانیه های پایانی مزایده کاربر جدیدی ثبت پیشنهاد ننماید، کاربری که آخرین پیشنهاد را ثبت نموده، برنده است و می تواند کالا را با آخرین قیمتی که خود وی پیشنهادش را ثبت کرده خریداری نماید.
در صورتی که در ثانیه های پایانی مهلت تعیین شده کاربر جدیدی پیشنهاد قیمت ثبت نماید، مهلت شرکت در مزایده 10 یا 15 ثانیه تمدید می شود و این فرصت به سایر کاربران داده می شود تا اگر پیشنهاد بالاتری دارند ثبت نمایند.
بدین ترتیب آخرین پیشنهادی که ثبت شد و بعد از آن (در مهلت 10 الی 15 ثانیه ای) پیشنهاد جدیدی نیامد برنده مزایده خواهد بود. در این مدل کاربر برنده معمولا کالا را با تخفیف 30 الی 70 درصدی خریداری می نماید. همچنین کاربران بازنده می تواند به نسبت بید مصرفی خود در مزایده برای خرید همان کالا تخفیف بگیرند.
یکی از اصلی ترین تفاوت های کالاکشن با سایر حراجی های آنلاین در کشور این است که بیدهای خریداری شده توسط کاربران کالاکشن در همه حراجی ها قابل استفاده است و مختص یک حراجی خاص نیست. به عبارت دیگر کالاکشن بر خلاف سایر حراجی های آنلاین، بابت هر حراجی بید مخصوص آن حراجی را نمی فروشد.
از زمان راهاندازی استارتاپتان چه تعداد کاربر از خدمات آن استفاده کردهاند؟
تا کنون که کمتر از 3 ماه از شروع فعالیت کالاکشن گذشته توانسته ایم بیش از 8 هزار کاربر جذب کنیم که از این تعداد حدود 50 درصد حداقل در یک حراجی شرکت نموده اند.
کالاکشن از چه بخشهایی تشکیل شده است؟
وب سایت کالاکشن که برای نمایش در موبایل نیز بهینه سازی شده است، دارای بخش های پنل کاربر (شامل پروفایل، موجودی بید، اطلاعات مزایده های شرکت کرده و سفارشات)، مزایده های پیش رو (شامل لیست مزایده های آتی کالاکشن)، مزایده های گذشته (شامل لیست مزایده های برگزار شده کالاکشن به همراه اطلاعات مربوطه)، بسته های بید (شامل لیست بسته های متنوع بید) و صفحه برگزاری مزایده می باشد. همچنین طی روزهای آتی بخش های دیگری نیز به کالاکشن افزوده خواهد شد.
شیوه درآمدزاییتان استارتاپ کالاکشن
درآمد کالاکشن از محل فروش بید و کالا حاصل می شود. البته ممکن است در حراجی هایی که با استقبال کمتری روبرو می شوند مجموع درآمد حاصل از بیدهای مصرفی توسط کاربران به علاوه مبلغ فروش کالا، کمتر از قیمت تمام شده همان کالا باشد و کالاکشن در آن حراجی با زیان روبرو گردد. مهمترین نکته ای که باید به آن توجه کنیم ایحاد تعادل بین حراجی هایی است که در آنها سود می کنیم و آنهایی که دچار زیان می شویم.
از زمان راهاندازی کالاکشن تاکنون چقدر فروش داشتهاید؟
تا کنون بیش از 300 میلیون تومان فروش بید و کالا داشته ایم.
استارتاپ کالاکشن خودش را چگونه معرفی می کند؟
در ابتدا بیشتر در شبکه های اجتماعی فعال بودیم ولی به منظور برندینگ و افزایش awareness هم اکنون به صورت مداوم در وب نیز حضور داریم.
به طور کلی استراتژی بازاریابی ما بر پایه دیجیتال مارکتینگ برنامه ریزی شده است. برنامه های بزرگتری هم در حوزه بازاریابی داریم که اجرای آن را از اواسط تابستان امسال شروع خواهیم کرد.
مهمترين چالش پیشروی استارتاپ کالاکشن
همانطور که پیش بینی می کردیم، مهمترین چالشی که از روز اول با آن دسته و پنجه نرم می کنیم جلب اعتماد و رضایت حداکثری کاربران بود و هست. متاسفانه در گذشته وب سایت هایی وجود داشته اند که در برگزاری حراجی آنلاین، تقلب نموده اند و این به خودی خود باعث شده جلب اعتماد کاربران کار بسیار دشواری باشد.
از طرف دیگر این نوع از فروش کالا در کشور سابقه ای کمتر از 3 سال دارد که این موضوع نیز بر دشواری های کار ما افزوده است. به طور کلی حراجی آنلاین رقابتی است که همیشه یک برنده و تعدادی بازنده دارد.
علی رغم اینکه ما بسیار تلاش می کنیم تا بازندگان دچار زیان مالی نگردند، اما همیشه مثل مسابقات ورزشی که معمولا تیم بازنده به داوری اعتراض دارد، کاربران بازنده هم به ما معترض هستند.
من آینده روشنی برای حراجی آنلاین کالاکشن متصور هستم و امیدوارم کالاکشن بتواند تا پایان سال 99 تاثیر بسزایی در ایجاد آگاهی افراد جامعه از این نوع خرید آنلاین داشته باشد و به عبارتی دیگر سهم بازار حراجی های آنلاین در کشور را افزایش دهد.