ابتدای این رویداد با سخنرانی دکتر مصطفی بغدادی و با اجرای آرش سروری آغاز شد. دکتر بغدادی مدیر توسعه اکوسیستم صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان رویکرد صندوق نوآوری و شکوفایی، از اهداف این صندوق به عنوان تسهیل کننده شتابدهی به کسب و کارهای استارتآپی صحبت کرد.
همچنین بغدادی در با تاکید روی این موضوع که رابطه صندوق با شتابدهندههای بر پایه اعتماد است، عنوان کرد که طرح همسرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی با رویکرد توانبخشی به شتابدهندههاست و صندوق به دنبال شرکت داری و دخالت در امور شتابدهندهها ندارد.
پس از آن رویداد با برگزاری پنل «نقش سرمایه در شتابدهی» با حضور، اکبر هاشمی، مدیر مسئول هفته نامه شنبه و دکتر رضا باقری (رییس هیات مدیره اسمارتاپ)، رضا کلانترینژاد(مدیرعامل شتابدهنده همآوا)، فرزین فردیس (مدیرعامل پارس سامان) و علی ناظمی (معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی) ادامه پیدا کرد.
دکتر رضا باقری (رییس هیات مدیره اسمارتاپ): ما فرصت تجربه داشتیم و با شکست ۵-۶ استارتآپ تجربه کسب کردیم و یاد گرفتیم. شکستهایی که داشتیم به ما کمک کرد تا سریعتر و بهتر یاد بگیریم. وقتی یک شتابدهنده منابع ندارد، پیدا کردن راه درست هم سخت و دشوار است.
اگر تیمها و استارتآپها درست انتخاب شده باشند، ما باید کمک کنیم تا سعی و خطا کنند. اگر این اتفاق بیفتد پولی که بهدست میآورید خوب است. اما اگر زود به پول برسند فرصت توانمند شدن را از دست میدهند. در واقع هنوز توانایی خاصی را نشان ندادند و شما حمایت الکی میکنید.
این مراحل باید ذره ذره طی شود تا یک رشد پایدار و خلق ارزش اتفاق بیفتد. هدف فقط کسب پول نباشد و ارزشی در این مسیر خلق شود.
رضا کلانترینژاد(مدیرعامل شتابدهنده همآوا): فکر میکنم چیزی که از دور لمس میکنیم با چیزی که در دنیا اتفاق میافتد، خیلی متفاوت است و درک این اتفاقها زمانبر است.
ما فرهنگ جذب سرمایه اولیه که به تیری اف معروف است را نداریم و سعی کردیم فرهنگی را راهاندازی کنیم که نزدیکان کارآفرین به او اعتماد کنند و در وهله اول آنها حاضر باشند که سرمایه در اختیارشان قرار دهند.
ما در اینجا خیلی جا برای رشد داریم و فرصتهای زیادی که به آن فکر کنیم. فکر میکنم هنوز مفاهیم را به خوبی جدا نکردیم. الان بعضی از شتابدهندهها به تیم میچسبند و آن را رها نمیکنند.
فرزین فردیس (مدیرعامل پارس سامان): به معنای واقع کلمه وقتی در شرکتهای بزرگ پشت میز هستیم، زبان و خواستهها متفاوت است و درخواست پول فقط بخش کوچکی از این درخواست ها است. ما در مسیر خودمان باور کردیم که میتوان دوباره از اول ساخت.
علی ناظمی (معاون سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی): با کار کردن در مرحله «ارلی استیج» را بلد نیستیم. ما به شتابدهنده فرصت میدهیم در یک راند که فاصله یکساله هست تیمهایی که میخواهد را جذب کند و اگر یک واحد پول گذاشتند ما دو واحد میگذاریم و در سود و زیان شریک هستیم.
شکست را میپذیریم و در فرآیند انتخاب استارتآپ دخالتی نداریم. فقط یک فرآیند نظارتی کوچک داریم. من میپذریم که انتظار بود ما زودتر وارد این حوزه شویم اما شما هم قبول کنید که خیلی فرآیند سخت و پیچیدهای داشتیم.
در انتهای این رویداد با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، توافقنامه هم سرمایهگذاری بین صندوق نوآوری و شکوفایی و چهار شرکت شتاب دهنده پرتقال، پیشگامان، همآوا و آبان به امضا رسید. این چهار شتابدهنده به گفته دکتر علی وحدت به عنوان نمونه در طرح همسرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، شروع به فعالیت کردند تا راه برای دیگر شتابدهندههای اضافه شدن به این مدل سرمایهگذاری باز شود.
همچنین در انتهای این رویداد، نمایشگاه دستآوردهای شتاب دهندهها با حضور این چهار شتاب دهنده و استارتآپهای زیر مجموعه آنها برگزار شد. در این نمایشگاه سه استارتآپ فیلتر VPMF، مکانیکال سیل SiC، آسفالتین از شتابدهنده آبان، سه استارتآپ، گامیتو، کنار و رابین از شتابدهنده پیشگامان، چهار استارتآپ پانوتک، ای زی سنس، هوما و نوار و همچنین چهار استارتآپ استئوژن، باکس، فندور و pharmaplex در این نمایشگاه حضور داشتند و دستآوردهای خود را با شرکت کنندگان به اشتراک گذاشتند.