بر افق رویداد

معرفی مستند ۷۶ روز

0

در ۲ سال اخیر بزرگ‌ترین نگرانی بیشتر ما همه‌گیری ویروسی ناخوانده بود که به سرعت دنیا را درنوردید و زندگی همه ما را با تغییراتی غیر قابل بازگشت روبه‌رو کرد. «۷۶ روز» یک مستند درباره کرونا هست که به روایت روزهای آغازین این همه‌گیری در ووهان چین می‌پردازد. روزهایی که اولین قربانیان این ویروس از مواجهه با خطری کشنده و ناشناخته وحشت‌زده بودند و برای حفاظت از زندگی خود می‌جنگیدند.

معرفی مستند ۷۶ روز

این فیلم ۹۳ دقیقه ای در ۱۴ سپتامبر ۲۰۲۰ در جشنواره فیلم تورنتو اکران شد.  تهیه این فیلم مستند بلافاصله پس از اعلام قرنطینه در ووهان و در ۴ بیمارستان مختلف آغاز شد. ۷۶ روز، بلافاصله پس از اکران نظر منتقدان را به خود جلب کرد. و از سوی دیگر توانست در وب‌سایت imdb نمره ۷.۱ را به خود اختصاص دهد. این مستند که محصول شبکه MTV Films است با کارگردانی هائو وو ساخته شد. کارگردانی که پیش از این تنها تجربه ساخت فیلم کوتاه را در کارنامه خود داشت.

داستان این مستند درباره کرونا

شاید فکر کنید که آنچه ‌قرار است در این مستند درباره کرونا با آن مواجه شوید، چیزی شبیه آثار آخرالزمانی است. اما آنچه ‌بیش از هر چیز دیگر در ۷۶ روز مشهود است، احساسی بشردوستانه و نگاهی به عواطف انسانی بشریت در تلاش برای زنده‌ماندن و حفاظت از زندگی است. این فیلم تجربه‌ای دست‌نخورده و بکر از مواجهه با این بیماری را در برابر مخاطبان خود قرار می‌دهد. و بدون هیچ سانسوری آسیب‌هایی که قربانیان این بیماری با آن دست و پنجه نرم می‌کنند را با دقت و جزئیات فراوان نمایش می‌دهد.

قصه نام‌گذاری فیلم

نام این اثر برگرفته از قرنطینه‌ای بود که از ۲۳ ژانویه تا ۸ آوریل در ووهان اعمال شد. چیزی که این اثر را برای بیشتر مخاطبان آن خاص و جذاب می‌کند، این است که اگرچه به نظر می‌رسد از دریچه فیلم‌های سایفای مشغول تماشای یک فاجعه آخرالزمانی هستید که تشابهات فراوانی با داستان‌های همه‌گیری‌های کشنده تاریخی دارد. اما در واقع روایت‌کننده برگی از تاریخ است که همه ما آن را تجربه کردیم و به نوعی از آن اثر پذیرفتیم.

۷۶ روز پاسخی به کنجکاوی انسان‌ها درباره ویروس کروناست.

به همراه این مستند تک تک ما وارد دنیایی می‌شویم که وحشتناک‌ترین بخش این فاجعه است. در زمانی که بسیاری از چیزها درباره این ویروس هنوز ناشناخته بودند. بیمارستان‌ها در ووهان چین آخرین جایی است که هرکسی که حتی اندکی درباره ویروس کرونا شنیده باشد تمایل به حضور در آن داشته باشد. اما نمی‌توانیم انکار کنیم که در کنار این وحشت و دوری کنجکاوی عمیقی هم نسبت به آنچه در این بیمارستان‌ها جریان داشت در وجود تک تک ما نهفته است.

این فیلم پاسخی به این کنجکاوی عمیق است. این مستند به خوبی نشان می‌دهد در این لحظات تعیین‌کننده و پروحشت نهایی آنچه جریان دارد، تنها عواطف انسانی و نگاهی ژرف‌تر به زندگی و انسان است. عواطفی که وقتی درگیر با چنین رنجی می‌شوند به بی‌رحمانه‌ترین شکل خود را به مخاطب نشان می‌دهند. و هم‌چنین همدلی و همراهی او را برمی‌انگیزند.

این فیلم احساسات شما را برمی‌انگیزد.

۷۶ روز با بی‌رحمی هر چه تمام‌تر شما را همراه می‌کند با پرستاری که ماموریت او بازگرداندن وسایل شخصی درگذشتگان این ویروس به خانواده‌هایشان است. پا به پای شما می‌آید تا واژه‌های قرنطینه، همه‌گیری و کرونا برایتان معنایی متفاوت پیدا کنند. معنایی که بیش از هرچیز دیگری با عواطف انسانی و انسان بودن تناسب دارد. و از طرف دیگر دلهره‌ای ناشناخته به جانتان می‌اندازد. دلهره‌ای که با دیدن لباس‌های غیر قابل نفود پرستاران و پزشکان، سردرگمی افراد، کوچه‌ها و خیابان‌های خالی شهر و استیصال و خستگی کادر درمان شدت می‌گیرد. و از دنیایی نامعمول و شرایطی بر خلاف عادت برایتان روایت می‌کند. شرایطی که به گفته یکی از پرستاران فرقی ندارد فقیر باشید یا ثروتمند، نمی‌توانید از آن فرار کنید. بخش تراژیک این داستان هم همین است.

مستند درباره کرونا از نگاه کادر زحمتکش درمان

این مستند از روز اول این بیماری روایت می‌شود. از روزی که کرونا گام‌های اولش را برمی‌داشت. تا وقتی که به سرعت مانند یک هیولای عظیم رشد کند و کل جهان را ببلعد. این روایت از نقطه نظر افرادی بی‌طرف که تنها مسئله پراهمیت برای آنان جان انسان‌ها‌ست، روایت شده است. یعنی کادر درمانی که در خط مقدم مبارزه با این ویروس تلاش می‌کردند. از سوی دیگر می‌توان این مستند را یکی از مستندهای دلیرانه هم دانست. زیرا ۳ پزشک جان خود را برای تهیه آن در معرض خطر قرار دادند. این موضوع خود در شکل‌گیری نگاهی انسانی و به دور از نگاه معمولی که به چینی‌ها وجود دارد، یعنی نگاه سیاسی، موثر است.

 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.