نون و پنیر کارآفرینی

آغاز به کار دوباره رویداد اکوسیستمی نون بربری

0

تقريبا نمي‌توان درباره يک رويداد و برگزاري آن مطلبي نوشت و به کرونا اشاره نکرد؛ اتفاقي که باعث شد سبک زندگي انسان‌ها در سراسر جهان دستخوش تغییر شود، تعداد زيادي از کسب‌و‌کارها به دورکاري روي بياورند و بسياري از رويدادها و جلساتي که حضوري برگزار مي‌شدند، تحت وب انجام يا حتي به فراموشي سپرده شوند. با تمام سختي‌ها، انسان‌ها توانستند با اين تغيير سبک کنار بيايند و تا جايي که زورشان به روزگار مي‌رسيد، رويدادهايشان را برگزار کنند. اما همه رويدادها شامل اين برگزاري نصفه‌نيمه نمي‌شدند؛ چراکه فلسفه وجودي رويدادي همچون «نون بربری»، ايجاد ارتباط دقيق و کامل و چهره به چهره ميان آنهايي است که در يک حوزه مشغول به کار هستند؛ يعني اکوسيستم استارتاپي. رويدادي که اولين‌بار از سال ۱۳۹۷ کار خود را آغاز کرد و ۱۳بار برگزار شد. هفته‌نامه شنبه تصميم گرفت با همکاري مجموعه استيج برگزار‌کننده ايونت‌هاي تخصصي و‌ با هدف ايجاد ارتباطات موثرتر ميان بازيگران اکوسيستم استارتاپي ايران، يک‌بار ديگر رويداد نون بربری را برگزار کند. در ادامه، گزارشي از اين رويداد را مي‌خوانيد.

چهاردهمين رويداد نون بربری، در تاريخ ۲۹ دي ماه ۱۴۰۰ و با همت و‌ حمايت مجموعه هم‌آوا در محل کارخانه نوآوري آزادي تهران برگزار شد. نون بربری چهاردهم به دليل محدوديت‌هاي کرونايی با تعداد محدودي کار خود را دوباره آغاز کرد.

به امید لحظه‌های شیرین باشید

بهروز فروتن، کارآفرین و بنیانگذار شرکت بهروز نيز از ديگر مهمانان چهاردهمين رويداد نون بربری بود که طي سخناني اظهار داشت: «سن يک پديده نوشتاري است. عقل و خرد ‌انسان‌ها بيانگر سن واقعي افراد است‌ و شما صاحب عقل و خرد هستيد. در اينجا مي‌خواهم چند نکته را خدمت شما عرض کنم. اول اينکه، آمدن کرونا باعث ايجاد تحول در بشر شد و انسان فهميد در کجاي مسير خود قرار دارد. کرونا نشان داد زندگي مي‌تواند سخت‌تر باشد، اما انسان بر سختي‌ها غالب است. دوم اينکه، ما در زندگي مشکل نداريم؛ کلمه مشکل براي انسان مشکل ايجاد مي‌کند. ما سختي داريم و مبارزه براي سختي.»

سخنرانی بهروز فروتن در چهاردهمين رويداد نون بربری

فروتن در ادامه با اشاره به اينکه وقتي که انديشه به عمل تبديل شود، مي‌شود شماها، افزود: «يک کتاب تا زماني که در کتابخانه قرار دارد، صرفا کاغذ است. اما شما به انديشه‌ها عمل کرديد و از کاغذ بودن عبور کرديد. چرا شما انتخاب شديد؟  چرا‌که خودتان را باور داشتيد. به اعتقاد من روزهاي آينده وجود ندارد، بلکه لحظه آينده وجود دارد. گذشته صرفا يک تجربه است و فقط به ما مي‌آموزد. آينده‌اي هم وجود ندارد، لحظه و آينده هر دو يکي هستند. به اميد فردا نباشيد. به اميد لحظه‌هاي شيرين باشيد و لحظه‌هاي شما زماني شيرين است که انديشه شيرين داشته باشيد.»

فروتن همچنين گفت: «اميدواري، موهبتي از خداوند است و نااميدي هديه شيطان است و شما در سرزميني هستيد که مانند اسب تروا داريد نزول پيدا مي‌کنيد، چرا‌که به ايمان و عقيده خودتان باور داريد و اين باور، سرزمين ما را آباد مي‌کند.» او با اشاره به اين نکته که در مديريت جنسيت معنايي ندارد، گفت: «همه ما مي‌انديشيم براي اينکه بگوييم سرباز وطن هستيم. ايران به سرباز خوش انديشه هميشه نياز دارد.»

امیدوار به موج سوم مهاجرت معکوس

رضا زرنوخي، مديرعامل صندوق سرمايه‌گذاري خطر‌پذير توسعه تکنولوژي ايران نيز با تشکر از رويداد نون بربری که بعد از ۲سال، بخشي از فعالان اکوسيستم را دور هم جمع کرد، گفت: «خوشحالم که اکوسيستم هنوز زنده است و سختي و مشکلات را ديدند و آنها را پشت سر گذاشتند و نشان دادند که همچنان اين مسير ادامه دارد. ۲سال پيش، گاهي فکر مي‌کرديم همه‌چيز تمام شده است؛ اما دردها و چالش‌ها را توانستيم رفع کنيم و خيلي خوشحالم که باز هم اکوسيستم مي‌تواند با انرژي بيشتر، براي آينده فرصت‌سازي کنند.»

زرنوخي با اشاره به دوره‌هاي مختلفي که کارآفرينان ايراني که مهاجرت کردند گفت اميدوار به موج سوم مهاجرت معکوس است.

حامد ساجدي، مديرعامل صندوق سرمايه‌گذاري خطر‌پذير شناسا، از ديگر مهمانان نون بربري با ابراز خوشحالي از حضور در اين جمع و ياد‌کردن از دوستاني که نتوانسته بودند در اين رويداد شرکت کنند گفت: «تمثيلي هست که مي‌گويد در عصر يخبندان، خارپشت‌ها براي آنکه خودشان را گرم کنند، کنار هم جمع مي‌شدند؛ خارهايشان همديگر را آزار مي‌داد اما در عين حال به هم کمک مي‌کردند که آن دوره را با همديگر سپري کنند. به نظر من اين دوران سخت يک روزي مي‌گذرد، اما کنار هم بودن ما و تقويت و هم‌افزايي مي‌تواند اين دوران را براي ما تحمل‌پذير کند. اميدوارم روزهاي خوبي پيش رويمان باشد و به زودي خبرهاي خوبي به همديگر بدهيم.»

محمدرضا فرحي هم‌بنيانگذار بيمه‌بازار نيز با ابراز اميدواري نسبت به مهاجرت معکوس فعالان اکوسيستم که از ايران رفته‌اند، گفت: «من در دو مقطع مهاجرت معکوس را ديدم؛ يک بار در دهه۷۰ و ديگري پس از توافق برجام. اميدوارم که در همين چند سال، موج سوم از اين اتفاق را نيز ببينم.»

هفته‌نامه شنبه با همکاري تيم استيج در نظر دارد رويداد نون بربری را هر ماه برگزار کند و تلاش خود را خواهد کرد تا در حد وسع خود، کمک کند تا اکوسيستم استارتاپي ايران باز هم به روزهاي اوج خود بازگردد. همچنين در حاشيه اين رويداد، تولد شش‌سالگي هفته‌نامه شنبه نيز برگزار شد و شنبه، هفتمين سال فعاليت خود را آغاز کرد.

باید سریع‌تر حرکت کنیم

اکبر هاشمي، مدير مسئول هفته‌نامه شنبه در آغاز اين رويداد ضمن خير‌مقدم به مهمانان نون بربری گفت: «در اين سال‌ها با چالش‌هاي زيادي روبه‌رو بوده‌ايم و هم‌اکنون هم مشکلاتي وجود دارد. مطالعه تاريخ کارآفريني کشورهاي مختلف نشان مي‌دهد هميشه اين مشکلات وجود داشته، هست و خواهد بود. هميشه تلاش کرديم در نوشته‌هايمان درباره مشکلات بگوييم. اما در عين حال هميشه عمده تمرکزمان را ‌روي فرصت‌ها قرار داده‌ايم.

پيش از اينکه توافق برجام منعقد شود، با دوستان در اين مورد صحبت مي‌کرديم که اگر برجام به سرانجام برسد، چه فرصت‌هايي براي اکوسيستم و توسعه کسب‌و‌کارها به وجود مي‌آيد؛ اما اشتباهي که کرديم و درسي که گرفتيم اين بود که فکر مي‌کرديم پنجره برجام هميشه باز مي‌ماند و ما همچنان وقت کار داريم. براي همين هم به آرامي حرکت مي‌کرديم و ۳سال پيش به يکباره اين پنجره بسته شد و اکنون در تنگناي اقتصادي هستيم و اکوسيستم از نبود سرمايه رنج مي‌برد.»

هاشمي با اشاره به ديدگاه‌هاي مختلف نسبت به اتفاقات جاري در سطح بين‌المللي گفت: «برخي بر اين عقيده هستند که توافقي صورت نخواهد گرفت، اما بنده معتقدم از مذاکرات اخير مي‌توان به نتايج قابل قبولي رسيد و گشايش اتفاق خواهد افتاد، اما اگر آمادگي براي اين گشايش نداشته باشيم، مي‌تواند همين گشايش براي ما تهديد باشد. به همين دليل، کمي نگران عقب‌افتادن حوزه تک و دانشي استارتاپ‌هايمان هستم و نمي‌دانم تعامل ما با دنيا چگونه خواهد بود. باز‌شدن اين دريچه، فرصت‌هاي خوبي برايمان به وجود خواهد آورد، اما بايد حواسمان باشد که اين دريچه، شايد دائمي نباشد و بهتر است که سريع‌تر از آن استفاده کنيم.»

مدير‌مسئول هفته‌نامه شنبه با اشاره به مشکلات موجود ميان رگولاتوري و اکوسيستم، همچون اي‌نماد و مسائل مشابه افزود: «از همه دعوت مي‌کنم که در فضاهاي گفتماني و مجازي با عقلانيت و خرد اين موضوع‌ها را نقد کرده و درباره آنها صحبت و تعامل کنيم تا به نتيجه قابل قبولي براي اکوسيستم برسيم.»

دکتر کلانتري‌نژاد، مديرعامل هم‌آوا در چهاردهمين رويداد نون بربری

این کنار هم بودن را از دست ندهیم

در ادامه، دکتر کلانتري‌نژاد، مديرعامل هم‌آوا با تشکر از هفته‌نامه شنبه که اين فرصت را ايجاد کرد تا بار ديگر بازيگران مختلف اکوسيستم کنار همديگر جمع بشوند، گفت: «۲سال سخت را پشت سر گذاشتيم و اميدوارم در سال پيش‌رو، اتفاقات بسيار خوبي براي همه رقم بخورد و آغاز تحولات بهتر باشد.» او در ادامه ابراز اميدواري کرد که فعالان اکوسيستم با در کنار هم بودن، فشار ناشي از اين سختي‌ها را کمتر کنند. کلانتري‌نژاد افزود: «کرونا باعث شد اين کنار هم بودن کمتر شود و اميدوارم در ادامه، بيشتر بتوانيم چنين دورهمي‌هايي را تجربه کنيم.»

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.