اخبار استارتاپی انتخاب سردبیر

FBI به کمک جف بزوس آمد

استفاده شاهزاده عربستان از بدافزار صهیونیستی

جف بزوس
به گزارش شبکه خبری گاردین، پلیس فدرال آمریکا به دنبال یافتن نقش کمپانی رژیم‌صهیونیستی NSO در هک موبایل بزوس است. با هک‌شدن تلفن همراه، رابطه او با «لورن سانچز» فاش شد. همین مسئله به جدایی بزوس از همسرش انجامید.

جف بزوس، مدیرعامل آمازون، در چند ماه گذشته به یکی از خبرسازترین افراد دنیا تبدیل شده است. یکی از مهم‌ترین دلایلی که جف بزوس در یک ماه گذشته به سر‌تیتر اخبار بدل شده، ماجرای پرونده هک‌شدن تلفن همراه او‌ست. جف بزوس برای حل مشکلی که برایش اتفاق افتاده، از اف‌بی‌آی کمک خواست.

به گزارش شبکه خبری گاردین، پلیس فدرال آمریکا به دنبال یافتن نقش کمپانی رژیم‌صهیونیستی NSO در هک موبایل بزوس است. با هک‌شدن تلفن همراه، رابطه او با «لورن سانچز» فاش شد. همین مسئله به جدایی بزوس از همسرش انجامید.

همچنین پس از طلاق جف بزوس، ثروت و موقعیت او در آمازون به خطر افتاد. در یک‌سال گذشته نام افراد و سازمان‌های زیادی به عنوان عوامل هک گوشی بزوس آورده شده است. بازرسان اف‌بی‌آی از سال‌2017 به دنبال پرونده شرکت NSO بوده‌اند.

به گزارش رویترز، زمانی‌که مقامات در جستجوی اطلاعات در خصوص شرکت ان‌اس‌او بودند، کدهایی را یافتند که هکرهای آمریکایی باید در گوشی‌های هوشمند وارد می‌کردند.

این در حالی است که مسئولان NSO می‌گویند: «‌ما هیچ ارتباطی با آژانس‌های قانون‌شکن آمریکایی نداریم.» این شرکت پیش از این اعلام کرده بود که مشتری‌های دولتی بیشترین مشتریان این شرکت هستند.

FBI

در راستای هک گوشی جف بزوس، ماموران اف‌بی‌آی می‌گویند با توجه به حجم داده‌های افشا‌ شده، به احتمال زیاد هکرها از «پگاسوس»، جاسوس‌افزار شرکت ان‌اس‌او استفاده کرده‌اند. پگاسوس از پیشرفته‌ترین نرم‌افزارهای جاسوسی در دنیا‌ست.

این نرم‌افزار  در سیستم عامل‌های اندروید و آی‌او‌اس موجود و توسط شرکت NSO Group ساخته شده است. پگاسوس می‌تواند خود را در دستگاه‌های اندرویدی و آی‌او‌اس پنهان کند. همچنین از طریق دوربین، شنود مکالمات، سرقت اسناد و مخاطبان و رصد پیام‌های خصوصی دستگاه به جاسوسی از کاربران بپردازد.

[bs-quote quote=”با هک‌شدن تلفن همراه بزوس و به دنبال آن طلاق از همسرش، ثروت و موقعیت او در آمازون به خطر افتاد” style=”style-13″ align=”left”][/bs-quote]

2 بازرس مستقل در سازمان ملل به نام اگنس گالامارد (Agnes Callamard) و دیوید کین(David Kaye) در هفته گذشته درگیر جستجوی عاملان هک گوشی مدیرعامل آمازون شده‌اند. تلفن جف بزوس در تاریخ 1 می 2018 پس از دریافت یک فایل ویدئویی از شاهزاده عربستان، محمد‌ بن‌سلمان در واتس‌اپ هک شد.

بازرسان این پرونده هر احتمالی را می‌سنجند. این بازرسان تصور می‌کنند چون جف بزوس مالک واشنگتن پست است، تلفنش را هک کرده‌اند. در آوریل 2019، جف بزوس با بازرسان تماس گرفت و تصمیم گرفت این موضوع را بیشتر از گذشته پیگیری کند.

NSO

واتس‌اپ سال گذشته شکایتی را در رابطه با NSO به دادگاه ارائه داده بود. پیام‌رسان واتس‌اپ ادعا کرده بود که باور دارد ان‌اس‌او نقش تعیین‌کننده‌ای در جرم‌های سایبری دارد. به گفته واتس‌اپ 1400 کاربر با استفاده از فناوری‌های ان‌اس‌او در یک دوره دو‌هفته‌ای از آوریل تا می سال گذشته هک شده‌اند.

این درحالی است که شرکت NSO منکر تمام اتهامات می‌شود. به خبرنگاران گاردین گفته شده که به بازرسان فدرال گفته ‌اطلاعات نشان می‌دهد از تکنولوژی پگاسوس (Pegasus) در این هک استفاده شده است.

بررسی پرونده بزوس توسط اف‌بی‌آی نه‌تنها به نقش احتمالی پگاسوس در نفوذ به موبایل مدیرعامل آمازون می‌پردازد، بلکه ماجرای دیگر حملات سایبری توسط فناوری‌های ان‌اس‌او را فاش می‌کند. ان‌اس‌او مدعی است فناوری‌های این شرکت با شماره‌های ایالات متحده کار نمی‌کند.

پگاسوس تلفن همراه کاربران زیادی را در کشورهای مختلف دنیا از جمله آمریکا، انگلیس و کشورهای خاورمیانه هدف قرار داده است. به همین خاطر اعضای سازمان عفو بین‌الملل و گروه‌های حقوق بشری خواستار ممنوعیت فروش پگاسوس شده‌اند و علیه آن شکایتی را تنظیم کرده‌اند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *