آقای نوروزی کمی از خودتان بگویید، در حال حاضر روی چه ایده هایی کار میکنید؟
رضا نوروزی هستم، ۳۳ سال سن دارم و تحصیلات آکادمیک رشته مدیریت را دنبال کردم. رویکرد و ایده من در این حیطه کاری، در حال حاضر بیشتر معطوف به روش دسته بندی و کتگوریکال است و هدف اصلی گسترش کالاهایی است که به مشتریان عرضه میشود.
داستان استارتاپ دیجی بروز از کجا شروع شد و از کجا به این ایده رسیدید؟
در واقع میشود گفت بنیانگذاران این مجموعه، تقریباً یک دهه در صنف کالای دیجیتال به ویژه گوشی موبایل فعالیت داشتند؛ همینطور خود بنده و تعدادی از همکاران سابقه فعالیت در پوزیشن های مدیریتی و سرپرستی یکسری از برندهای خارجی داشتیم، با در نظر گرفتن این سابقه و مهارتهایی که در طی چندین سال کسب کردیم، و با توجه به اینکه با پیشرفت تکنولوژی، مارکت تمام دنیا همینطور ایران به سمت خرید و فروش آنلاین سوق پیدا میکند، ما هم این تصمیم را گرفتیم که فروشگاه آنلاین دیجی بروز را پایه گذاری کنیم.
آقای نوروزی بفرمایید که از چه زمانی شروع کردید؟ برای من خیلی جالب است که چطوری توانستید بین این همه رقیبی که چندین سال تو این حوزه فعالیت میکنند، رشد کنید؟
استارتاپ دیجی بروز حدود سه سال پیش بنیانگذاری شد .در واقع مهارت، سابقه و علم قبلی که در صنف کالای دیجیتال و لوازم جانبی داشتیم، کمک شایانی به ما کرد.
استراتژی بازاریابی شما برای رشد کسب کارتان به چه شکلی است؟ کمی توضیح دهید.
طبیعتا استراتژی با توجه به فراخور زمان خیلی مقطعی و تغییر پذیر است. ولی استراتژی که در حال حاضر داریم، به صورت کوتاه مدت و با دید بلند مدت است. در حال حاضر هدف اصلی استارتاپ دیجی بروز این است که بتوانیم کالاها و محصولات را با مناسبترین قیمت و در مدت زمان کوتاه و سریع به دست مصرف کننده برسانیم.
بزرگترین چالش و موانعی که در زمینه کسب و کارتان بر آنها غلبه کردید چه مواردی اند؟
یکی از موارد اصلی که در این مدت برای ما به وجود آمده، بحث تأمین درست کالاست. در واقع در این مسیر یکی از مزیتهای رقابتی ما در بین مجموعه های دیگر، قیمت کم محصولات است. اما نوسانات اخیر ارز در ایران، یکی از اصلیترین چالشها در این زمینه برایمان بوده است، که طبیعتا هم به ضرر ما بوده و هم به ضرر مصرف کننده است. از دیگر چالشهایی که توی این مسیر وجود دارد میتوان به رقبای بسیار زیاد اشاره کرد، که در واقع این مسیر را برایمان سخت، جذاب و چالش برانگیز کردند
استارتاپ دیجی بروز تا کنون جذب سرمایه کرده؟
هر بیزنیسی با توجه به شرایط خودش، سرمایه خاص خود را میطلبد. با توجه به اینکه بیزنس ما روز به روز در حال گسترش و توسعه است، سرمایه بیشتری را درگیر میکند. اما در مورد سوالتان باید بگویم که تا حالا جذب سرمایه انجام ندادیم، اما این تصمیم در آینده گرفته میشود که آیا جذب سرمایه انجام بشود یا روال کار به چه شکلی باشد.
بهنظر شما حجم بازار چقدر است و سهم خودتون را چقدر می دانید؟
همان طور که شاهد آن هستید، حجم بازار بیزینس آنلاین در ایران، به شکل روزمره در حال افزایش است. استارتاپ دیجی بروز هم توانسته تا به حال حجمی از این بازار رو به خودش اختصاص بدهد. تلاش ما بر این است که با افزایش دسته بندی محصولات مان، این سهم را افزایش داده و در نهایت با مجموعه بزرگتری، کار را پیش ببریم.
چه تصویری از آینده دیجی بروز دارید؟
من برای دیجی بروز آینده خیلی بزرگی رو متصور هستم. در طی این سال ها با افزایش دسته بندی کالا ها پیشرفت های خوبی داشتیم و امیدواریم همین امر در سال های آینده هم محقق بشود. با توجه به اینکه پرسنل و تیم بسیار خوبی را در استارتاپ دیجی بروز داریم، من فکر میکنم که دیجی بروز در سال های آتی، آینده خیلی خوبی خواهد داشت.
یکم برویم سراغ سوال های شخصی، آقای نوروزی بفرمایید که صبح خودتون رو چجوری شروع میکنید؟
عرض کنم خدمت شما که به صورت روزانه همان کارهایی که عموم مردم انجام میدهند. اما در حالت کلی با توجه به شرایط کاری من، مجبورم که صبح ها زودتر بیدار بشوم و تایمی را به ورزش کردن و معمولا کارهای اصلی مثل چک کردن ایمیل و موارد این چنینی اختصاص دهم. بعد انجام کارهای روتین به محل کار خود میروم.
روزانه چقدر مطالعه میکنید؟
با توجه به عصر تکنولوژی و شرایطی که الان بر ما حاکم است، مجبور هستیم یکسری مطالعات روزمره به شکل آنلاین داشته باشیم. اگر بخواهم در مورد مطالعه کتابهای خاصی صحبت کنم، کتاب هایی که مربوط به بیزینس خودمان است را روزانه در تایمهای محدودی مطالعه میکنم. در نهایت میشه گفت مطالعه روزانه من به نیم الی یک ساعت میرسد.
امکانش هست یک کتابی برامون معرفی کنید که باعث رشد شخصی خودتون شده؟
کتابهای زیادی در این مسیر وجود داشتند. من میتوانم کتاب مورد علاقه خودم را معرفی کنم، کتاب جنگ بازاریابی با نویسندگی جک تروت.
برای حضور شبکه های اجتماعی چقدر وقت میگذارید؟
به لحاظ شخصی تایم خیلی زیادی را صرف شبکه های اجتماعی نمیکنم. اما با توجه به ماهیت کارمون که فروش آنلاین است، روزانه تایمی برای این کار اختصاص داده میشود.
آقای نوروزی، اندروید یا iOS؟
خب طبیعتا اندروید و iOS تفاوت هایی با هم دارند و با توجه به استفاده هر کاربر، هر کدوم در مواردی بهتر و کارآمدترند. ولی اگر از من بخواهید بپرسید، من iOS را بیشتر ترجیح میدهم.
مدیریت یا رهبری؟
به نظر من بخش بزرگی از مدیریت اکتسابی است، اما رهبری جنبه متفاوت تری دارد. در واقع می شود گفت که مدیریت در رهبری گنجانده شده است. معتقد هستم که رهبری یک سری کاریزماهای خاص خودش را می خواهد و فکر میکنم این کاریزما بودن از لحاظ ذاتی باید بیشتر باشد.
توصیه شما به کسانی که میخوان تازه کسب و کار خودشون رو شروع کنند چیه؟
میشه گفت که هر کسب و کاری برای شروع یک برنامه میخواهد و این برنامه باید به شکل یک بیزینس پلن کلی باشد. اما با در نظر گرفتن شرایط پیچیده جامعه امروزی، لازمه که علاوه بر برنامه های بلند مدت، یکسری هدف ها و برنامه های کوتاه مدت هم در نظر گرفته شود. و این برنامه های کوتاه مدت بطور مثال برنامه های یک ماهه ، دو ماهه و سه ماهه باید بازنگری بشوند و ادامه مسیر حول این محور شکل بگیرد.
توصیه بعدی من این است که دوستان مد نظر داشته باشند در هر بیزینسی مخصوصا کارهایی که در حیطه صنعت آنلاین شروع میکنند، ممکنه با موانع متعددی مواجه شوند. کاری که باید بکنند این است که همیشه با این موانع جوری برخورد کنند که آن ها را به چالش تبدیل کنند. شرط اصلی این است که این چالش ها را چه خوب و چه بد قبول کنیم و برای حل آن ها تلاش کنیم.
آقای نوروزی، به عنوان سخن آخر، اگر صحبتی هست، بفرمایید؟
ممنونم از شما که با دعوت بنده این فرصت را در اختیار من قرار دادید. به عنوان سخن آخر میخواهم یکی از تجربیاتی که برای مجموعه ما خیلی موثر بوده است را به دوستان عزیز دیگر یادآوری کنم. دوستانی که قصد استارت زدن و شروع یک استارتاپ را دارند، مد نظر داشته باشند که هیچ چیز نمی تواند به اندازه کار تیمی کمک کننده باشد. میشه گفت در صنعت های فروش آنلاین، کار تیمی رکن اساسی هر مجموعه است و با تیمی کار کردن است که میشود از پس مشکلات برآمد و زودتر به اهداف مجموعه دست پیدا کرد. نکته مهم دیگه هم اینکه برای شروع حتما باید قدم اول را بردارید. ولی در نظر داشته باشید که برای این قدم اول، برنامه ریزی درستی از قبل داشته باشید و به اصطلاح بی گدار به آب نزنید.