انتخاب سردبیر برندینگ یادداشت

۶ توصیه برای ساختن برند شخصی‌

یادداشتی از مهدی خادمی مقدم *

6 recommendations for building a personal brand
تا می‌توانید شبکه ارتباطات خود را گسترده کنید. این کار هم باعث تثبیت جایگاه اجتماعی شما می‌شود و هم به شناخت بیشتر شما در محیط و اکوسیستم کاری شما می‌شود. شرکت در همایش‌ها و سمینارها می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند اما این کار‌کردن درست و حرفه‌ای است که باعث بهترین شبکه‌سازی برای شما می‌شود
* مهدی خادمی مقدم : مدیرعامل استارتاپ اسپید

اینکه شما یک چیز بگویید ولی در عمل کار دیگری بکنید، باعث لطمه به ارزش‌ها و برند شخصی‌ تان می‌شود. پس ارزش‌های خود را در قلب هر کاری که انجام می‌دهید، حفظ کنید، در برقراری ارتباط با افراد، در رسانه‌های اجتماعی یا پست‌های وبلاگ که منتشر می‌کنید.

۱- فرصت‌های خود را کشف کنید

داشتن انگیزه و اشتیاق کافی نیست. شما ممکن است علاقه‌مند به کوهنوردی باشید، اما اشتیاق به طور خودکار به شناخت و موفقیت منجر نمی‌شود. به جای تمرکز بر انگیزه خود، نیازهای افراد اطراف خود را بررسی کنید. چه چیزهایی برای آنها مهم است؟ برای به‌دست آوردن چه چیزهایی می‌جنگند؟ ناامیدی آنها چیست؟

در مورد چگونگی بهترین کمک به این افراد فکر کنید. باید شناخت عمیقی از خودتان داشته باشید. بدانید دقیقا تیپ شخصیتی شما چیست؟ یکی از سایت‌های خوبی که در این زمینه وجود دارد و می‌توانید تست‌های MBTI  را در آن بگذارید.

۲- مخاطبان خود را خوب بشناسید

همه چیز از مخاطبان شما آغاز می‌شود. تا آنجایی که می‌توانید درباره آنها اطلاعات جمع‌آوری کنید؛ جنسیت، سن، تحصیلات، شغل، درآمد و طرز فکر آنها. این کار به شما کمک می‌کند تا چیزی که مخاطبان به دنبال آن هستند و جزو سلایق آنها‌ست را راحت‌تر درک کنید. ببینید ارزش‌ها و باور آنها چیست. آنها چه رویاهایی دارند و به چه اتفاقاتی امیدوارند و با چه چالش‌هایی رو‌به‌رو هستند.

حتی می‌توانید برای روشن‌شدن موضوع، با آنها صحبت کنید. در شبکه‌های اجتماعی‌تان آنها را دنبال کنید و ببینید چه می‌گویند.

۳- پیام خودتان را خلق کنید‌

یکی از مهم‌ترین نکات در پرسونال برندینگ این است که شما خودتان باشید. پیام خودتان را خلق کنید. مثل همه نباشید و با خلق محتوا به جای کپی‌کاری، این تفاوت را به مخاطبانتان نیز منتقل کنید. سعی کنید در پیام‌هایتان از تکنیک قلاب ذهنی استفاده کنید.

این کار باعث می‌شود مخاطبانتان شما را به خاطر بسپارند. سعی کنید اطلاعات را در کمترین زمان ممکن انتقال دهید. مخاطبان متناسب با فضا و محتوا رفتارهای متفاوتی دارند ولی به طور کل زیاده‌گویی باعث می‌شود مخاطب کمتر شما را بشنود و کار شما نتیجه عکس داشته باشد.

۴- تفاوت خود را نشان دهید

قطعا شما نیز متناسب با توانایی‌ها و تلنت‌هایتان با بقیه فرق دارید. اگر شناخت از خودتان در سطح خوبی باشد، این تفاوت‌ها را خودتان خیلی خوب می‌دانید. این تفاوت‌هایتان را بشناسید و به بهترین شکل به مخاطبانتان نشان دهید. بگذارید بدانند که شما فرق دارید و دقیقا این فرق شما در چه زمینه‌هایی است.

این تفاوت‌ها می‌تواند در ظاهر، تفکر، ادبیات و بیان و… باشد. در ضمن نگران نباشید که اتفاقات بحث‌برانگیز باشد. اگر نظرات مختلفی از سوی دیگران داشته باشید، نترسید‌. فقط از مباحثی که احتمالا باعث جنجال می‌شوند، مانند دین و سیاست، دور بمانید که ایجاد حاشیه‌های نامطلوب و بعضا کنترل‌نشده می‌کند.

۵- ارزش‌های خود را تعریف کنید

اعتبار سنگ‌بنای پرسونال برندینگ است. اعتبار شماست که باعث می‌شود مخاطبان شما به شما اطمینان می‌کنند، با شما ارتباط برقرار کنند، در مورد شما به دوستانشان بگویند. معتبر‌بودن این است که ارزش‌های اصلی‌تان را بیان کرده و به آنها اعتقاد داشته باشید.

ارزش‌های شما چیست؟ ارزش‌های شما می‌تواند ارزش‌های بیزینسی مانند خلاقانه و نوآورانه پیش رفتن و یا حتی ارزش‌های شخصی باشد.  چگونگی صحبت‌کردن و نوشتن نیز انعکاس ارزش‌های شماست. آیا شما جدی یا غیر‌رسمی هستید؟

مراقب باشید که حرف و عمل شما هم باید همخوانی داشته باشند. اینکه شما یک چیز بگویید ولی در عمل کار دیگری بکنید، باعث لطمه به ارزش‌ها و برند شخصی‌تان می‌شود. پس ارزش‌های خود را در قلب هر کاری که انجام می‌دهید، حفظ کنید، در برقراری ارتباط با افراد، در رسانه‌های اجتماعی یا پست‌های وبلاگ که منتشر می‌کنید.

۶- شبکه‌سازی کنید

تا می‌توانید شبکه ارتباطات خود را گسترده کنید. این کار هم باعث تثبیت جایگاه اجتماعی شما می‌شود و هم به شناخت بیشتر شما در محیط و اکوسیستم کاری شما می‌شود.

شرکت در همایش‌ها و سمینارها می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند اما این کار‌کردن درست و حرفه‌ای است که باعث بهترین شبکه‌سازی برای شما می‌شود.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *