اخبار استارتاپی

کارخانه‌های نوآوری بخش خصوصی، جایگزین پارک‌های دولتی می‌شوند

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری

سورنا ستاری از نقش دولت صحبت کرد

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در اختتامیه یازدهمین جشنواره وب و موبایل اعلام کرد: این معاونت در یک سال اخیر تمرکز جدی روی ایجاد شتاب‌دهنده‌ها و کارخانه‌های نوآوری به کمک بخش خصوصی داشته و به‌زودی این بخش‌ها‌ جایگزین پارک‌های فناوری می‌شود که توسط دولت تشکیل شده است.

ستاری همچنین گفت: بزرگ‌ترین افتخار اکوسیستم استارتاپی کشور باید این باشد که فاصله‌اش را با دولت حفظ کند و نگذارد دولت به تجارت آنها وارد شود. وی همچنین تاکید کرد که این اکوسیستم باید از دولت در حوزه سرمایه‌گذاری فاصله بگیرد چرا‌که ورود دولت به شرکت‌های نوپا خیری در‌بر‌نخواهد داشت.

او در این زمینه هم به تجربه‌های ناموفق صدا‌وسیما اشاره و اعلام کرد که این نهاد با سرو‌صدای زیادی سرویسی تولید می‌کند اما در نهایت بعد از مدتی این سرویس بدون نتیجه ناپدید می‌شود.

ستاری با بیان اینکه باید در بخش‌های مختلف به ویژه بخش سرمایه‌گذاری از دولت فاصله بگیرید، گفت: «پول نفت عاقبت به‌خیری نمی‌آورد؛ شاید مدتی رانتی ایجاد شود، شاید مدتی توسعه‌ای را شاهد باشید، ولی بعد از مدتی سقوط می‌کنید. این اتفاقات ماندگار نیست.»

سورنا ستاری در سخنرانی خود در اختتامیه این جشنواره تاکید کرد که هیچ‌کدام از استارتاپ‌های موفق کشور نه به دولت متصل هستند، نه از امکانات دولت استفاده می‌کنند و نه رانتی به آنها تزریق می‌شود.
او مشکل اکوسیستم استارتاپی کشور را وجود ایده‌های تکراری دانست و گفت:‌ «همه به سمت ایده‌های تکراری می‌روند. نزدیک به ۲۰ شرکت در حوزه حمل‌و‌نقل داریم اما هنوز آنها نتوانسته‌اند مشکلات حمل‌ونقل شهری را حل کنند. باید بگویم که پیروی از ایده تکراری محکوم به شکست است و به نتیجه هم نمی‌رسد.»

لازمه‌ی ورود استارتاپ‌ها به حوزه‌های جدید

ستاری افزود:‌ «ایده‌ها باید بومی شود. تعداد بی‌شماری فروشگاه اینترنتی در کشور وجود دارد، اما هنوز مشکل توزیع را حل نکرده‌ایم. تا وقتی شما نتوانید این مشکلات را با ایده‌های جدید حل کنید نباید انتظار داشته باشید که دولت هم روی شما حساب کند.»

ستاری از برنامه‌های جدید این معاونت برای تزریق بودجه در راستای تمرکز شرکت‌های استارتاپی روی ایده‌های بومی و هماهنگ با فرهنگ بومی کشور خبر داد و گفت‌: ‌‌«در حال حاضر ما در زمینه‌های خدماتی می‌توانیم استارتاپ‌های موفقی داشته باشیم.

نیاز است که کسب‌وکارها به جز ورود به حوزه‌های تکراری، روی ارائه سرویس در حوزه‌هایی مانند بلایای طبیعی، خدمات شهری،مالیات و غیره هم تمرکز کنند.» گفتنی است در اختتامیه یازدهمین جشنواره وب و موبایل که با حضور معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهوری برگزار شد، از سرویس‌های برگزیده نیز تقدیر شد و به آنها تندیس این جشنواره تعلق گرفت.

در بخش بهترین اپلیکیشن ادوار سرویس پرداخت الکترونیکی‌‌۷۲۴ انتخاب شد و تندیس بهترین اپلیکیشن سال‌۹۷ هم به مسیریاب نشان رسید. همچنین سلام به‌عنوان بهترین‌ کسب‌وکار مجازی معرفی شد.

بر اساس آخرین اخبار پیش از انتشار شنبه( روز پنج‌شنبه ساعت ۲۱ )هفته‌نامه شنبه نیز در بخش نشریات مقام اول را کسب کرده و تندیس بهترین را دریافت خواهد کرد. برای آگاهی از اسامی برندگان جشنواره وب و موبایل به سایت شنبه مگ مراجعه کنید.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *