اخبار استارتاپی گفتگو

کارآفرین ۴۰ کاره

شاگرد بیش‌فعال مدرسه که دست چپش را با گونی بستند تا راست‌دست شود و شیطانی که در وجودش حلول کرده بود، بیرون بیاید، بعدها شد یکی از برترین تولیدکننده‌های کشور در صنعت مواد غذایی؛ برندی که در ساعات مختلفی از شبانه‌روز بر صفحه تلویزیونی هم ظاهر می‌شد و با شعار «دوست من سلام» روحمان را تازه می‌کرد. اما این توان کاری ریشه در تجارب بسیاری دارد. فروتنی که سرمایه‌ ۵ هزار تومانی‌اش به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تبدیل می‌شود، روزی روزگاری در مغازه آهنگری، شاگردی کرده است. برگه‌ تبلیغاتی بر دیوار مسیر مدرسه چسبانده، توپ فوتبال را با دهان باد کرده و به دوستانش اجاره داده و پول گرفته. انگار از همان نخستین سال‌های عمرش می‌خواسته حاصل دسترنجش را بخورد و کاری دست‌وپا کند. مسیر مدرسه‌اش از امیریه تا نارمک را با چهار کورس اتوبوس پیموده و تنها زمانی که برای خواب داشته، به صورت ایستاده در میان شلوغی و ازدحام جمعیت اتوبوس بوده است. 

فروتن می‌گوید: «تجربه انجام بیش از ۴۰ کار را طی همه سال‌های عمرم دارم. از ریخته‌گری، باد کردن توپ و اجاره دادن، مهندسی ذوب فلزات و… گرفته تا تولید مواد غذایی به گستردگی کارخانه بهروز. بستنی‌سازی، پنچرگیری دوچرخه، تعمیر رادیو، جمع کردن فیلم‌‌های سینمایی و اجاره دادن از دیگر کارهایی است که در کودکی انجام می‌دادم. تور فوتبال اجاره می‌دادم، عکاسی می‌کردم و عکس می‌گرفتم؛ هر کدام ۲ ریال. در بوفه مدرسه کار می‌کردم، دفترداری می‌کردم، تدارکات شرکت ساختمانی بودم و از همان‌جا به پیمانکاری و مهندسی ذوب فلزات رسیدم. کار آرشیو هم کرده‌ام، روزنامه‌باطله‌ها را می‌گرفتم و خبرهای مناقصه را می‌بریدم و به‌ازای ماهی ۱۰ تومان به پیمانکار می‌دادم. تجربه روزنامه‌نگاری هم در کیهان سال‌های ۴۴ -۴۵ دارم، تئاتر هم کارگردانی می‌کردم؛ حتی دوره پیشاهنگی هلال‌احمر را هم گذرانده‌ام.»

  •  نوروز تلخ زندگی‌ام

هر جوانی در یک مقطع سنی، پدر و مادر را الگوهای زندگی می‌بیند. پدرم به واسطه نوع تربیتش الگوی من بود و بسیار دوستش داشتم؛ اما خیلی زود از دستش دادم. روز اول فروردین ۱۳۳۴ ساعت ۹، سال تحویل شد و این یعنی اوج شادی برای من ۱۰ساله؛ اما نیم‌ساعت بعد از سال تحویل، پدرم از دنیا رفت و هیجان و شادی من به تلخی بزرگی تبدیل شد. اما من کتاب «همیشه برخاستن» را به کسانی تقدیم می‌کنم که به من ستم روا داشته‌اند یا موجبات سختی‌کشیدنم را فراهم کرده‌اند. چون معتقدم که هر بار سختی کشیدید، بعدها لذت آن سختی برایتان حاصل می‌شود. سختی، تاثر و گریه زیادی در زندگی‌ام داشته‌‌ام اما معتقدم که سختی‌ها سازندگی امروز را برایم رقم زده است. 

  •  روزهای امروزی فروتن

 5:30 صبح بیدار می‌شوم؛ حتی اگر ۳ صبح خوابیده باشم. به ایمیل‌هایم پاسخ می‌دهم، با نوه‌ام کارتون می‌بینم و کیف می‌کنم و حتی از او شیطانی‌های بیشتری دارم. موسیقی شاد هم گوش می‌کنم و کلا با هر چیزی که غم و غصه در آن باشد، بیگانه‌ام. 

  •  مشتری‌مداری فروتنانه

برند بهروز طی مدیریت بهروز فروتن، ۶۳ نوع محصول غذایی تولید کرده است. فروتن یکی از دلایل استقبال از محصولات غذایی تولیدی‌اش را مسائلی از این دست می‌داند: «طعم، بسته‌بندی و کیفیت باید جذاب باشد و بهترین خاطره را در ذهن مشتری ایجاد کند. من پیوسته در پی ارتقاء این مسائل بودم. در صنعت غذا همیشه خاطره‌ها مشتری جذب می‌کنند. محصول فرزند انسان است. همه آنچه را برای بچه خودمان می‌خواهیم باید برای محصول بخواهیم. یعنی درون زیبایی داشته باشد، صاحب منش و اندیشه باشد، خوش‌پوش باشد و تاثیرگذار. این مسائل در مورد محصولی که تولید می‌کنیم هم صادق است. برند بهروز نوع تبلیغات متفاوتی نیز داشت. تبلیغاتی که تکراری نبود و بیشتر به صورت غیرمستقیم و با درج شعارهایی بر بدنه اتوبوس‌های شهری با مضمون‌های اجتماعی و فرهنگی از قبیل بزرگداشت مقام مادر، تشویق به کتابخوانی یا حفظ محیط زیست، اهدای کتاب به بازدیدکنندگان از نمایشگاه‌ها و … انجام می‌شد. در واقع بهروز صبغه‌ای فرهنگی و اجتماعی نیز برای خود قائل بود و فروتن یکی از دلایل موفقیت برندش را همین توجه به مسئولیت اجتماعی‌اش می‌داند.

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *