استارتاپ سنجمان استارتاپی است که با هدف ارائه خدماتی در حوزه مدیریت بهینه منابع انسانی شکل گرفته. این استارتاپ توسط سجاد شریفی به همراه محمد قندهاری و حمید فرحزادی بنیانگذاری شده است. سجاد شریفی متولد ۶۹ است و لیسانس کامپیوتر از دانشگاه علم و صنعت و ارشد MBA دانشگاه تهران دارد.
دکتر محمد قندهاری نیز در رشته برق در دانشگاه شریف تحصیل کرده و دکتر حمید فرحزادی استاد مدعو دانشگاه شریف و تهران است و ارشد استراتژیک از آمریکا و دکترای مدیریت استراتژیک از دانشگاه تهران دارد. با سجاد شریفی همصحبت شدیم تا بیشتر در مورد سنجمان بدانیم.
«من و دکتر قندهاری در شرکتی بودیم که استارتاپهای مختلفی در آن حضور داشتند. من در آنجا مسئول فنی و دکتر قندهاری مدیرعامل بودند. از آنجایی که با حوزه کامپیوتر و آیتی سر و کار داشتیم، به گردآوری و مدیریت دادهها علاقهمند بودیم، تصمیم گرفتیم به حوزه نظرسنجی ورود کردیم.
در تحقیقی که انجام دادیم، متوجه شدیم یکی از شاخههایی که در حوزه نظرسنجی مهجور مانده، حوزه منابع انسانی است و تصمیم گرفتیم با مشورت دکتر فرحزادی در این حوزه کاری انجام دهیم. ایده استارتاپ سنجمان از همینجا شکل گرفت و تصمیم گرفتیم این استارتاپ را راه بیندازیم.»
سنجمان به دنبال پاسخگویی چه نیازی است؟
با بررسیهایی که انجام دادیم، متوجه شدیم ابزار کاربردی که بتوان از آن طریق منابع انسانی را مدیریت کرد، در اختیار بیزینسها قرار ندارد. بر همین اساس ما در سنجمان به دنبال این هستیم که این خلأ را برای کسبوکارها برطرف کنیم.
شروع فعالیت ما با طراحی یک ماژول ارزیابی برای یک شرکت بود و بهتدریج کار را پیش بردیم و در حال حاضر دو ماژول ارزیابی و نظرسنجی و جذب و استخدام منابع انسانی هسته اصلی سنجمان را شکل میدهند و چند ماژول دیگر با عناوین آموزش، حقوق و دستمزد، رفاهی، حضور و غیاب و داشبورد BI منابع انسانی نیز در نسخه بتا قرار دارند و تا چند ماه آینده به خدمات اضافه میشوند.
در مورد خدماتی که در حوزه مدیریت منابع انسانی به کسبوکارها ارائه میدهید، بیشتر توضیح دهید؟
همانطور که گفتم، ما کار را با ماژول ارزیابی شروع کردیم و بهتدریج با توجه به بازخوردی که از مشتریان دریافت کردیم، به این نتیجه رسیدیم که باید خدمات جامعی را در قالب
all in one platform ارائه دهیم و در حال پیشروی به سمت این هدف هستیم.
از جمله خدماتی که در حوزه ارزیابی و نظرسنجی ارائه میدهیم، میتوانم به ارزیابی انتقادات و پیشنهادها، ارزیابی عملکرد(۳۶۰درجه، از پایین به بالا و پروژهای و غیره) اشاره کنم که البته بیشتر اهداف کیفی را مورد بررسی قرار میدهند.
برای بررسی اهداف کمی نیز خدمات ارزیابی در قالبهای مختلفی ارائه میشود. به عنوان مثال، واحد فروش یک شرکت میتواند از طریق سنجمان هدفگذاری کند که چقدر میخواهد فروش داشته باشد و روند فعالیتها را از این طریق برای رسیدن به هدف مشخصشده رصد کند. تمام این فرآیندها به صورت اتوماتیک است و نتایج هم به صورت کامل در دسترس است.
در ماژول جذب و استخدام منابع انسانی نیز به دنبال این هستیم که فرآیند جذب و استخدام را در بستری واحد برای کسبوکارها تسهیل کنیم. این فرآیند در دنیا با عنوان ATS ا(applicant tracking system) شناخته میشود و به این صورت است که به عنوان مثال کسبوکار میتواند آگهی استخدام خود را در سنجمان بارگذاری کند و سنجمان آن را در سایتهای کاریابی مختلف منتشر میکند و کسبوکار میتواند از طریق ابزارهایی که در اختیار دارد، رزومهها را یکجا مشاهده و مدیریت کند.
تاکنون چه تعداد کسبوکار از این خدمات استفاده کردهاند؟
تاکنون حدود ۶۰۰ کسبوکار به ما درخواست دمو دادهاند که از این تعداد بخشی به مشتریان ثابت ما تبدیل شدهاند.
با چه سرمایه اولیهای کار را شروع کردید؟
ما با حدود ۳۰ میلیون تومان کار را شروع کردیم که تقریبا مبلغ اولین پروژهای بود که برای ارزیابی بستیم و تاکنون به صورت بوتاسترپ پیش رفتهایم و میتوانم بگویم سرمایه غیرنقدی معادل حدود ۱۵۰ میلیون تومان در کار هزینه شده است.
به طور کلی حجم بازار را چقدر ارزیابی میکنید و چند درصد آن را قصد دارید به دست بیاورید؟
ما با حجم گستردهای از بازار روبهرو هستیم که از نظر اعداد و ارقام چیزی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که ما قصد داریم ۵ درصد این بازار را بهدست بیاوریم.
مهمترین چالشی که در حوزه فعالیت خود با آن روبهرو هستید، چیست؟
همانطور که گفتم، بازار بزرگ است و از این نظر مشکلی وجود ندارد، ولی فکر میکنم اصلیترین چالشی که در کار ما وجود دارد، این است که فرهنگ استفاده از این خدمات هنوز در میان مدیران سازمانها و کسبوکارها جا نیفتاده است.
به عبارت بهتر، حوزه منابع انسانی از نظر مدیران حوزه کماهمیتی است و بیشتر فروش و سود را مدنظر قرار میدهند. این در حالی است که قلب هر سازمان منابع انسانی آن است؛ این ترندی است که در دنیا نیز دنبال میشود.
به همین ترتیب به نظر من نیاز است نسل جدیدی از مدیران سر کار بیایند تا با نگاه جدیدی به حوزه منابع انسانی سازمانها توجه شود. ما برای فرهنگسازی تلاش میکنیم و گاهی بدون منافع مالی با جلساتی که با مدیران مختلف برگزار میکنیم، سعی میکنیم آنها را نسبت به این حوزه آگاهتر کنیم.