چهره‌ها چهره‌های ایرانی

رویایی داریم

مسعود طغیانی
بچه‌درس‌خوانی از دیار اصفهان و با رویای ساختن یک کسب‌وکار بزرگ، برای تحصیل در رشته هوش مصنوعی به دانشگاه تهران می‌آید. با اینکه خیلی جوان است، اما انگار سال‌ها در کف بازار کار کرده و حسابی پخته شده. می‌گوید حتی اگر شکست هم بخورد، به چشم یک تجربه به آن نگاه می‌کند و قطعا دوباره کار دیگری را آغاز می‌کند. از مسعود طغیانی حرف می‌زنیم. متولد آذرماه ۱۳۷۵ در شهر اصفهان که ۴ سال پیش بعد از قبولی در رشته فیزیک-مهندسی به دانشگاه تهران آمده و الان ترم آخر مقطع کارشناسی است.

رویاپردازی با هوش مصنوعی

به محض اینکه کنکور سراسری تمام شد، کارکردن را شروع کرده است. از تدریس دروس المپیادی گرفته تا تدریس در کانون آموزشی قلمچی در اصفهان. به تهران هم که می‌آید، کار در قلمچی را آغاز می‌کند و ماهی بین ۲ تا ۳میلیون هم درآمد داشته اما دلش جای دیگری بوده و نمی‌خواسته معلم باشد: «می‌خواستم خودم کاری را راه‌اندازی کنم، چون همیشه علاقه‌مند بودم که برای خودم کار کنم.» بعد که وارد دانشگاه می‌شود و هوش مصنوعی می‌خواند، بیش از پیش متوجه می‌شود که توان راه‌اندازی کاری مستقل را دارد‌: «در دانشگاه ما درسی خواندیم به نام هوش مصنوعی و خیلی علاقه‌مند شدم. با توجه به اینکه طی یک تابستان به صورت کارآموز در یکی از استارتاپ‌ها کار می‌کردم، با فضای استارتاپ‌ها آشنا شدم.

هوش مصنوعی را هم در دانشگاه خوانده بودم و بنابراین همیشه می‌خواستم که با استفاده از ابزاری چون هوش مصنوعی که در سطح جهان هم ترند محسوب می‌شود، در یک رشته‌ای کار مهمی انجام بدهم. تحقیقات زیادی کردم که وارد کدام حوزه بشوم و به خاطر سابقه پزشکی خانواده‌‌ام که با بیمارستان و بیمار سروکار دارند، حوزه سلامت را برای شروع کار انتخاب کردم. بنابراین شبانه‌روز در این زمینه تحقیق می‌کردم و روی مواردی چون تشخیص سن آلزایمر، مشکلات قلبی و… کار کرده‌ام.»

بیماری پدربزرگ، انگیزه راه‌اندازی اسمارت مدیکو

تابستان سال ۹۶ به اصفهان و به منزل پدربزرگش می‌رود؛ پدربزرگی که درگیر دیابت شده و نمی‌توانست زندگی‌اش را کنترل بکند و دنبال یک راه‌حل بود: «هر‌چند پدربزرگم چندین ماه پیش فوت کرد، اما من بیش از پیش مصمم شدم که با استفاده از هوش مصنوعی برای ۱۰درصد از جمعیت کشورم کاری بکنم؛ یعنی برای حدود ۹ میلیون نفر.» مسعود می‌گوید: «همان تابستان با اینکه خوابگاه هم نداشتم، به تهران برگشتم و در یک پانسیون مستقر شدم.

بعد از مستقرشدن، با اساتید علوم پزشکی، بیمارستان‌ها و پزشکان مختلفی مشورت کردم و از آنها اطلاعات گرفتم. بعد از انجام این تحقیقات، تقریبا به نیمه تابستان ۹۷ رسیده بودیم. مردادماه گرمی بود و من با یکی از دوستانم در زیرزمین یکی از خوابگاه‌های کوی دانشگاه تهران، تصمیم گرفتیم که اسمارت مدیکو را در زمینه بیماری دیابت راه‌اندازی کنیم.

آن روز متعهد شدیم که همه توان‌مان را روی این کار بگذاریم و حتی روی بیماری‌های دیگری چون فشارخون، چربی خون و… هم کار کنیم. این نکته را هم اضافه کنم که کارکردن روی بیماری‌های غیرواگیر مانند فشارخون، چربی خون و… می‌تواند زمینه‌ساز راه‌اندازی استارتاپ‌های زیادی باشد. در این زمینه هنوز کار بزرگی انجام نشده، در حالی که این بیماری‌ها بسیار شایع هستند و پرهزینه، اما با راهکارهای ساده‌ای می‌توان از بروزشان جلوگیری کرد.»

راه‌حلی بزرگ برای کاری بزرگ

اسمارت مدیکو با نام فارسی پزشک هوشمند شروع به کار می‌کند. رویای مسعود و دوستانش این بوده که تلفیقی از هوش مصنوعی با دانش پزشکی ایجاد کنند با اولویت بیماری‌های غیرواگیر: «بعد از شروع کار، با یکی از دوستانم، به شتاب‌دهنده تریگ‌آپ آمدیم. اما دوستم در میانه راه، کار را رها کرد و رفت. بعد از آن با افراد دیگری، خیلی قوی‌تر از قبل، کار را شروع کردیم و جلو آمدیم. ما می‌خواهیم راه‌حلی بزرگ برای کاری بزرگ باشیم و بتوانیم در زمینه کنترل و درمان دیابت کاری بکنیم.‌

اسمارت مدیکو در رویدادها و مسابقات زیادی هم شرکت کرده و همواره توانسته مقام کسب کند و جوایزی را به دست بیاورد. مثلا در رویداد رستاک به‌عنوان تیم نوپا و تیم نوآور سال شناخته شد، در الکامپ ۲۰۱۹، تیم برتر حوزه سلامت بود و جزو تیم‌های برگزیده استارتاپ‌های سلامت کشورهای کنگره اسلامی انتخاب شد.

همچنین همان زمانی که در کوی دانشگاه در حال آماده‌سازی پروپوزال محصول‌مان بودیم، یک آگهی در تلگرام دیدیم که فراخوان استارتاپ‌های سلامت بود و ما محصولی که نداشتیم و فقط یک پروپوزال بود که همان را ارسال کردیم و پذیرفته هم شد. این فراخوان را شتاب‌دهنده پیشگامان یزد داده بود و ما ۲روز به یزد رفتیم و در شتاب‌دهنده پیشگامان حضور داشتیم.»

مسعود در پایان حرف‌هایش در مورد معرفی تیم‌شان می‌گوید: «تیم اسمارت مدیکو سه بخش دارد؛ فنی، پزشکی و کسب‌وکاری. محمد حسینی مدیر محصول، سیدعلی روشن‌ مدیر فنی، سارا شیزری و مرجان منصوری در بخش پزشکی و مجتبی حسین‌زاده دیجیتال مارکتر تیم است.»

گفتگو با بنیانگذار اسمارت مدیکو: استارتاپی برای ۹ میلیون دیابتی

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *