اخبار استارتاپی گفتگو

با «وین» یاد بگیر، مسابقه بده، برنده شو

با همین عزم راسخ و اراده در همان دوران جوانی وارد صدا و سیما می‌شود. او در حال حاضر نیز کارمند صدا و سیماست و ۱۶ سال سابقه در حوزه رسانه دارد و شاید تنها مجری نابینای برنامه‌های زنده در خاورمیانه یا حتی دنیا باشد که کار تهیه‌کنندگی، کارگردانی، سردبیری، نویسندگی و گزارشگری را نیز انجام می‌دهد. محمد‌امین با اینکه معتقد است افراد نابینا مجبورند به دلیل کمبود امکانات برای یادگیری ۴ برابر افراد بینا زمان صرف کنند، دلیل موفقیتش را در سه چیز می‌داند؛ سماجت، روابط عمومی بالا و از همه مهم‌تر امید. او تحت هیچ شرایطی نا‌امید نمی‌شود و با جبهه‌هایی که در مقابل حضورش در جامعه وجود داشته، مبارزه کرده است و در حال حاضر نیز استارتاپی تحت عنوان اپلیکیشن وین به نشانی دانلود winiha.com/dl را راه‌اندازی کرده است. محمد‌امین داستان شکل‌گیری استارتاپش را اینچنین روایت می‌کند: «‌تقریبا دو سال پیش با دوستانم ایده اپلیکیشن را مطرح کردم. در ابتدا قصد داشتم در محیط وب این کار را انجام دهم ولی با توجه به استقبال مردم از اپلیکیشن‌های موبایلی تصمیم گرفتم ‌روی اپلیکیشن کار کنم. ایده وین از یک آیتم سه‌دقیقه‌ای که در رادیو شنیدم، در ذهن من شکل گرفت. این آیتم بسیار تاثیرگذار بود و به این موضوع ایمان آوردم که رسانه می‌تواند در سه دقیقه معجزه کند و در همین مدت زمان کم هم می‌شود نکات آموزشی را از این طریق به افراد منتقل کرد. از همین رو تصمیم گرفتم اپلیکیشنی راه‌اندازی کنم که در آن در دو الی سه دقیقه در زمینه‌های مختلف و در قالب مولتی مدیا محتوای آموزشی برای مخاطبان تولید کنم. »

  •  از اپلیکیشن وین بیشتر بدانیم

اپلیکیشن وین مجموعه‌ای از دسته‌بندی‌های مختلف است که شامل بخش‌های آموزشی، مسابقه، رقابت، تخفیف‌های فروشگاه‌های مختلف، قرعه‌کشی، جشنواره و فروش شارژ می‌شود. اصل کار این اپلیکیشن آموزش است و بقیه دسته‌بندی‌ها به نوعی دسته‌های جانبی با محوریت بخش آموزشی هستند. در بخش آموزشی در مورد موضوعات مختلف مانند خانواده، موسیقی، فیلم، مذهبی، ورزشی، گردشگری، ادبی، حقوقی و غیره مطالب آموزشی در قالب مولتی مدیای دو الی سه دقیقه‌ای که می‌تواند ترکیب فیلم، عکس، متن و صوت باشد، توسط تیم تولید محتوا،‌ تولید می‌شود. «‌کاربران بعد از اینکه محتوای مورد نظر را مطالعه کردند می‌توانند وارد بخش سوالات شوند، در بخش سوالات به تعداد ۴ الی ۵ سوال را به صورت کوییز پاسخ می‌دهند و نتیجه کوییز را نیز می‌توانند پس از آن مشاهده کنند. در گیمیفیکیشنی که در اپلیکیشن استفاده می‌کنیم، مخاطب می‌تواند در ازای امتیازاتی که کسب می‌کند، جوایزی دریافت کند، وارد قرعه‌کشی شود و با دیگران رقابت کند. در بخش رقابت، رقابت بر سر امتیاز است که در ۸ سطح مختلف از ۱۰۰۰ تا ۵ میلیون تومان به مخاطبان جایزه داده می‌شود و سطح‌بندی‌های انجام شده به این صورت است که وقتی فرد وارد رقابتی می‌شود، چندین فاکتور را باید داشته باشد مانند امتیاز ورودی، زمان رقابت، تعداد افراد شرکت‌کننده و رده هر رقابت. یعنی اگر فردی بیشتر از ۱۰۰ امتیاز داشته باشد، نمی‌تواند در رقابتی که رده آن ۱۰۰ است، شرکت کند. این کار به این دلیل است که حق افرادی که امتیاز کمتری دارند نیز محفوظ بماند. رده‌ها از ۲۰ امتیاز تا ۱۷۰ هزار امتیاز مشخص شده‌اند. امتیازات فقط از مسابقه‌ها به دست نمی‌آید بلکه به عنوان مثال، افراد می‌توانند با طراحی مسابقه، استفاده از خدمات شارژ و بن‌های تخفیف امتیاز کسب کنند. در بخش قرعه‌کشی به افراد این امکان داده می‌شود با توجه به امتیازاتی که کسب کرده‌اند، کارت قرعه‌کشی تهیه کنند و امتیازی که بابت گرفتن کارت قرعه‌کشی کم می‌شود، بستگی به نوع قرعه‌کشی و میزان جایزه دارد. در بخش جشنواره افراد می‌توانند آثار مولتی‌مدیای خود را بارگذاری کنند یا اینکه داور جشنواره شوند. افراد می‌توانند در هر دو بخش شرکت کنند ولی اگر داور شوند به آثار خود نمی‌توانند رای دهند. جشنواره‌ها موضوعی است و گیمیفیکیشن به این صورت است که افرادی که داور می‌شوند، نمی‌توانند لایک‌های آثار را ببینند و باید حدس بزنند که کدام کار جزو آثار برتر است و بیشترین لایک را گرفته است. اگر اثر برتر را تشخیص دهند، امتیاز می‌گیرند. کسی هم که اثری را بارگذاری کرده اگر اثرش برتر شود، جایزه می‌گیرد.»

  •  شیوه درآمدزایی وین

محمد‌امین می‌گوید مسیر پر‌فراز و نشیبی را طی کرده ‌ولی همیشه بر این باور بوده ‌که برای هر مشکلی راه‌حلی وجود دارد و با همین باور به راهش ادامه داده است «در ابتدای کار و زمانی که می‌خواستیم اپلیکیشن را لانچ کنیم، کار برایمان سخت بود چون باید نظر مردم را جلب می‌کردیم ولی خوشبختانه از اپلیکیشن استقبال خوبی شد و به تدریج اشکالات برنامه را بر‌طرف کردیم و تاکنون ۱۸۰۰ مسابقه در اپلیکیشن برگزار شده است که به طور تقریبی شامل ۸۰۰۰ سوال می‌شود که تا‌کنون بالغ بر ۳ میلیون سوال توسط مخاطبان وین حل شده است و در کافه بازار امتیازمان از ۵‌، ۵/۴ است و نزدیک به ۲۰۰۰ نظر ثبت شده داریم و تاکنون ۳۰ هزار بار اپلیکیشن دانلود شده است و از این تعداد ۷۰۰۰ کاربر فعال در اپلیکیشن وجود دارد. شیوه درآمد‌زایی ما نیز در حال حاضر از طریق تبلیغات و استفاده از اسپانسرهاست ولی به طور کلی ۱۰ مدل درآمدزایی برای وین در نظر گرفته‌ایم. به دلیل اینکه درگیر مسائل فنی بودیم، درآمد زیادی کسب نکردیم و به‌تازگی به شرایط با‌ثباتی رسیده‌ایم و در مرحله تجاری‌سازی هستیم. تا‌کنون از سرمایه شخصی استفاده کرده‌ایم ولی چون به توسعه وین حتی در کشورهای همسایه فکر می‌کنیم، قصد داریم سرمایه‌گذار جذب کنیم.»

امتیاز بدهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *