هزاران مدرک و کپی آنها، ضامن و چه و چه. در این میان، دو جوان خلاق با شناخت این درد، به دنبال رفع آن بودند و توانستند استارتاپ وامچی را راهبیندازند و تلاش میکنند آن را به نقطهای برسانند که پتانسلیش را دارد. با این دو و کسبوکارشان بیشتر آشنا میشویم.
-
برای شروع خودتان را معرفی کنید و کمیدرباره سابقه کاریتان بگویید.
میثم میرزایی: متولد ۱۳۷۰ فارغالتحصیل کارشناسی ارشد مهندسی نرمافزار و در حال گذراندن آخرین روزهای خدمت سربازی هستم. از سال ۸۸ وارد بازار اینترنتی شدم و اولین فروشگاه اینترنتی خودم را در حوزه فروش سرورهای مجازی به راه انداختم. تا سال ۹۳ به همین کار مشغول بودم و به خاطر درآمد خوبی که از این طریق کسب کردم، به حوزه کسبوکارهای اینترنتی گرایش پیدا کردم.
بنا به دلایلی مجبور به خاتمهدادن به فعالیت خودم شدم و بلافاصله پس از آن برای مدت کوتاهی به عنوان مدیر فروش در شرکت گاجنت، که واردکننده تجهیزات شبکه بود، مشغول به کار شدم. به خاطر علاقه شدیدم به حوزه دیجیتال، مدتی به صورت غیرمستقیم مدیریت فروش بسترهای تبلیغاتی وبسایت اکا ایران را به عهده گرفتم اما تجربه کم من در حوزه تبلیغات باعث شد نتایج خوبی از این موضوع کسب نکنم.
تا مدتی گمان میکردم ۳ ماه از عمرم را به بطالت گذراندم تا اینکه در بزرگترین شرکت تبلیغاتی ایران در آن سالها به نام شبکه تبلیغات (Anetwork) به عنوان نماینده فروش شروع به فعالیت کردم. همزمان با همین موضوع کنسرسیومی با عنوان DMC متشکل از شرکتهای digikala,Anetwork و صباویژن تشکیل شد که من به عنوان اولین نفرات نیروی فروش این مجموعه شروع به کار کردم و پس از مدتی به لطف شکستهای گذشته در مدت کوتاهی به عنوان ارشد اجرایی تیم فروش به فعالیت خودم ادامه دادم.
در این مجموعه با همبنیانگذار استارتاپ وامچی (مهدی) آشنا شدم. بهشخصه شرکت DMC را به واسطه تجربههای گرانبهایی که در حوزه تبلیغات و بازاریابی در کنار بزرگان این عرصه بهدست آوردم، به عنوان سکوی پرتاب خودم میدانم. برای کشف دنیای گسترده آنلاین مدتی در شرکت فناپ مشغول به کار شدم و به پیشنهاد یکی از اساتید کارآفرینی ایران به عنوان مدیر تبلیغات و بازاریابی مجموعه ایشان با عنوان آسانکالا منصوب شدم.
در همین حین به فکر راهاندازی دومین کسبوکار خودم بودم. برگ برنده (استارتاپی در خصوص بازاریابی مستقیم) با همکاری یکی از دوستان نزدیکم به وجود آمد اما متاسفانه به دلیل عدم تجربه کافی و پراکندگی اهداف کسبوکار و همچنین مسائل داخلی از بین رفت.
بعد از برگ برنده، برای جبران ضررهای به وجود آمده به دنبال دریافت وام بودم تا در سریعترین زمان ممکن جبران خسارت کنم، اما به دلیل نداشتن سپرده و ضامن، موفق به دریافت وام نشدم.
این موضوع تکه گمشده از پازل تجربیاتم بود؛ همچنین برخوردم با بسترهای سنتی خرید و فروش وام قطعهای دیگر. از طرف دیگر، چون به مطالعه کتابهای مربوط به کسبوکار علاقه شدیدی داشتم، هنگام مطالعه کتاب «استارتاپ، نوپای هفتروزه» تمام قطعات این پازل از زندگی من تکمیل شد.
به واسطه تجربه چندینساله در حوزه کسبوکارهای دیجیتال به فکر راهاندازی پایگاه مجازی خرید و فروش وام افتادم. اولین موضوعی که ذهنم را درگیر کرده بود پیدا کردن یک همبنیانگذار بود که هم توانایی به دوش کشیدن بار فنی این ایده را داشته باشد و هم با چالشهای یک استارتاپ آشنا باشد.
از آنجا که با تواناییهای فوقالعاده مهدی آشنا بودم و تجربه همکاری از نزدیک با او را داشتم، با او تماس گرفتم و ایده را مطرح کردم و او هم استقبال کرد و گفت: «پایهام، انجام بدیم» و در نهایت وامچی متولد شد.
مهدی راستی: من هم متولد ۱۳۷۶ وفارغالتحصیل کارشناسی در رشته مهندسی فناوری اطلاعات هستم. تقریبا شش، هفت سالی هست که به صورت کاملا جدی به برنامهنویسی روی آوردم و جدا از اینکه به این حرفه به عنوان یک شغل نگاه میکنم، با آن زندگی میکنم. به برنامهنویسی علاقه دارم و تقریبا با اکثر زبانهای برنامهنویسی مرسوم کار و فعالیت کردم، اما چندین سال هست که به صورت تخصصی به برنامهنویسی تحت وب گرایش پیدا کردم.
قبل از اینکه برنامهنویسی وب را شروع کنم، وبلاگنویسی میکردم و در این حوزه چند وبلاگ داشتم که روزانه بازدیدکنندگان نسبتا زیادی داشت. بازخوردی که از نوشتههایم دریافت میکردم، هر روز باور من را به قدرت اینترنت و مزایای آن بیشتر میکرد.
بعد از مدتی به پیشنهاد برخی دوستانم به کلاسهای طراحی وبسایت که در آن زمان توسط همیار وردپرس تحت عنوان «دوره صفر تا صد طراحی» برگزار میشد، رفتم و آنجا با «علی حاج محمدی» عزیز آشنا شدم که معتقدم مشوق اصلی من در این حوزه ایشان بود. حضور من در این کلاسها به بهترین شکل ممکن سپری شد و علاقه بنده به توسعه وبسایتهای اینترنتی هر روز بیشتر میشد.
بعد از این دوره دقیقا نقطهای بود که بنده فعالیت خودم را به صورت کاملا جدی در این حوزه شروع کردم، بعد از انجام مصاحبه در کنسرسیوم DMC همانطور که میثم هم پیشتر اشاره کرد، متشکل از Digikala، Anetwork و صباویژن بود و قبولشدن در مصاحبه به استخدام این شرکت در آمدم.
در DMC بود که با میثم میرزایی (همبنیانگذار استارتاپ وامچی) آشنا شدم. بعد از تجربه موفقی که از حضور در DMC داشتم، مبنا، دومین تجربه جدی من در زمینه کارمندی بود که توانستم در آنجا با افراد موفقی در زمینه توسعه وب آشنا بشوم.
از نظر من، میثم فرد فوقالعاده مثبتاندیشی است که با دیدی بسیار گسترده به حوزه توسعه بازارهای دیجیتال نگاه میکند و از این بابت مطمئن بودم که همکاری با میثم در استارتاپ وامچی میتواند یک تجربه فوقالعاده همراه با موفقیت برای من باشد.
سرباز بودن میثم و شلوغیهای کار بنده و نبود ما در کنار همدیگر در نهایت، نتوانست مانع جلسات متعدد من با میثم باشد و ما به صورت مرتب هر هفته جلساتی (حضوری و غیرحضوری) با هم در مورد پیادهسازی و روند انجام پروژه برگزار میکردیم که نتیجه آن شد «وامچی»، پلتفرمی که به قدرت آن ایمان داریم! در یکی دو سال آینده برنامههای بسیار زیادی برای توسعه روزافزون «استارتاپ وامچی» داریم، به همین منظور سخت تلاش میکنیم.
نکته بسیار امیدوارکننده در مورد استارتاپ وامچی این است که ما همواره در حال توسعه وبسایت هستیم. ایدهها و خلاقیتهای جدید این حوزه را که با همفکری من و میثم به وجود آمده، سریع در وبسایت اجرا میکنیم و این موضوع با استقبال شدید کاربران مواجه شده است.
-
کمی بیشتر از استارتاپ وام چی بگویید چه مشکلی را حل می کند؟
میثم میرزایی: این استارتاپ درواقع پایگاه بیواسطه ارائه آگهیهای مربوط به فروش وام، ارائه ضمانت و سرمایه است و در تلاش است کاملا بیواسطه و امن ارائهدهندگان وام، ضمانت و سرمایه را به متقاضیان این موارد متصل کند.
استارتاپ وامچی هیچگونه دخالتی در معاملات شما ندارد و کاملا دست دلالان را از میان خریداران و فروشندگان وام کوتاه میکند و مسیری امن برای این تعامل ایجاد میکند. این استارتاپ لیستی از چندین هزار امتیاز وام آماده واگذاری در اختیار شما قرار میدهد و برای وامتان ضامن و یا برای طرح شما سرمایهگذار معرفی میکند.
استارتاپ وامچی توسط مشاوران مجرب به شما راههای دسترسی سریع به وام را آموزش میدهد و شما را تا پایان مسیر یاری میکند.
-
از کارتان خیلی رضایت دارید آیا مشتریان وام چی هم به همین میزان رضایت دارند؟
میثم میرزایی: خوشبختانه در طول این یک سال، کوچکترین شکایت و ناراحتی توسط کاربران از استارتاپ وامچی نداشتیم و تمام کاربران از سرویسهای استارتاپ وامچی کاملا رضایت دارند و این موضوع بر انگیزههای ما افزونی میبخشد.
با تمام سختیهایی که داشتیم، مثل نبودن ما کنار همدیگر، به صورت تلفنی و از دور طرح اولیه وبسایت وامچی را پیادهسازی کرده و شروع کردیم به اجرا و آزمون و خطا. بعد از اتمام این مراحل شروع به پیادهسازی طرحهای مارکتینگ کردیم و همزمان با آن مجوزهای لازم را هم گرفتیم.
ایده را با یکی از دوستانم که از بزرگان دنیای دیجیتال هستند، مطرح کردم و ایشان خبر وامچی را در سایتشان منتشر کردند. آگهیهای اولیه به واسطه تبلیغات منتشر شد و با استقبال چشمگیری مواجه شد. پس از این استقبال تصمیم گرفتیم کسبوکارمان را گسترش بدهیم و به صورت کاملا جدی از همه ابعاد اقدام به رشد وامچی کنیم.
در این میان یکی از دوستانم به نام مازیار که کارمند بانک بود، اطلاعات جامعی در خصوص مسائل بانکی به خصوص امور مربوط به وام در اختیار ما قرار داد و سیستم کاریمان را با ساختار حرفهایتری پیش بردیم. تصمیم گرفتیم بخش مشاوره وبسایتمان را هم راهاندازی کنیم و مازیار به عنوان مشاور ارشد بانکی وامچی به تیم ما ملحق شد.
-
فرآیند دریافت وام، میزان سود، قسط و … داستانی است که دستکم یک بار هر کدام از ما را درگیر خودش کرده. با چه روشهایی میخواهید این فرایند را برای کاربر کمدردسرتر کنید؟
میثم میرزایی: همانطور که فرمودید بسیاری از ما حداقل یک بار با سدهایی مانند نداشتن سپردهگذاری و ضامن، داشتن چک برگشتی و… مواجه شدهایم و چنین مواردی دسترسی ما به وام را غیرممکن میکند. اما وامچی با ارائه لیستی از چندین هزار وام آماده به دریافت و لیستی از دهها ضامن آماده به ضمانت همچنین سرمایه آماده به دریافت توانسته دسترسی افراد به سرمایه را تسهیل ببخشد.
کاربران از طریق وبسایت وامچی به تمام این آگهیها به صورت یکجا و راحت با جزئیات کامل دسترسی دارند.
مهدی راستی: استارتاپ وامچی پلتفرمی را در اختیار افراد قرار داده تا اگر کسی نیاز به وامش ندارد، بهراحتی آن را آگهی کند تا متقاضیان این وام بتوانند با توجه به شرایط درخواستی از طرف وامدهنده، وام ایشان را دریافت کنند.
همچنین تمامی این وامها آماده به دریافت هستند و تمامی کاربران در کمتر از یک هفته میتوانند این وامها را دریافت کنند. البته این نکته را هم بگویم که اگر کاربران وام دارند و تنها نیازمند ضامن هستند نیز میتوانند از طریق پلتفرم استارتاپ وامچی اقدام به جذب ضامن کنند.
-
چه مدت است که مشغول به کار هستید و تا اینجا به چه موفقیتهایی دست پیدا کردهاید؟
مهدی راستی: نزدیک به یک سال است که از فعالیت استارتاپ وامچی میگذرد و در این مدت چندین هزار آگهی واگذاری امتیاز وام (فروش وام) و همچنین صدها آگهی مربوط به ارائه ضمانت و سرمایه در استارتاپ وامچی از سراسر کشور ثبت شده است.
تابهحال دهها درخواست مشاوره بانکی از سمت کاربران ما ثبت شده و تمامی متقاضیان مشاوره با دست پر از اطلاعات از سمت ما بدرقه شدهاند.
میثم میرزایی: کاندیداشدن در یازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران در قسمت نیازمندیهای عمومی و عقد قرارداد انحصاری با بیمه سامان جهت بیمه اقساط وامهای کاربرانمان از جمله موفقیتهایی است که در سال اول فعالیت به آن دست پیدا کردیم. همچنین موفقیتهای قریبالوقوعی در استارتاپ وامچی در حال اتفاق افتادن هست که به زودی در اخبار سایت اعلام خواهد شد.
-
صفر تا صد یک سرویس که از سمت این استارتاپ به کاربر ارائه میشود، چیست؟
مهدی راستی: یک سری تعاریف را لازم میدانم خدمت شما عرض کنم. اول اینکه دستهبندی کاربران ما به ۶ بخش تقسیم میشود، فروشندگان وام، ارائهدهندگان ضمانت، سرمایهگذاران، متقاضیان وام، ضمانت و سرمایه. فروشندگان وام افرادی هستند که قصد واگذاری امتیاز وام بانکی خودشان را دارند و با کسر مبلغ ناچیزی از وام، امتیاز کل وام را واگذار میکنند. ارائهدهندگان ضمانت اشخاصی هستند که توانایی ارائه ضمانت برای وام اشخاص مختلف را دارند و به دو گروه ضامنان بانکی و دادگاهی تقسیم میشوند. سرمایهگذاران به متقاضیان سرمایه، سرمایه آزاد پرداخت میکنند و متقاضیان این خدمات هم از این امتیازها بهرهمند میشوند.
میثم میرزایی: تمام این کاربران بهراحتی میتوانند از طریق وبسایت وامچی آگهی خودشان را به صورت رایگان درج کنند تا متقاضیان این امتیازها از آنها استفاده کنند. وامچی سعی کرده با آموزشهای ۳۶۰ درجه بانکی هم اطلاعات کاربران را در مورد مسائل بانکی افزایش بدهد و هم این معاملات را به صورت امن با ارائه راهنمای معامله امن، مشاوره تلفنی و همچنین آمادهسازی قراردادهای بین خریدار و فروشنده، به بهترین نحو ممکن پیش ببرد.
مزیت دیگری که کاربران استارتاپ وامچی دریافت میکنند، این است که به لیستی از هزاران آگهی به صورت یکجا دسترسی پیدا میکنند و از فرایندهای سنتی خرید و فروش و دلالی وام رهایی پیدا میکنند، چون بسیاری از شرکتهای خرید و فروش وام وجود دارند که دلالی وام انجام میدهند و همین امر باعث دریافت کمیسیون اضافی مازاد بر مبلغ فروش وام میشود و در برخی مواقع نیز متاسفانه هموطنان عزیزمان در دام افراد سودجو گرفتار میشوند.
اما استارتاپ وامچی هیچگونه دخالتی در معاملات افراد نمیکند و به هیچوجه کمیسیونی از خرید و فروش وام دریافت نمیکند. درواقع وامچی دست دلالان وام را کوتاه کرده تا خرید و فروش وام بدون واسطه مابین خریدار و فروشنده وام انجام بگیرد. تنها هزینه مورد دریافت وامچی، هزینهای است که از کاربران در قبال در اختیار گذاشتن اطلاعات تماس آگهیدهندگان، گرفته میشود.
مهدی راستی: برای کاربرانی هم که از سیستم بانکی نیازمند مشاوره برای دریافت وام هستند. قسمت مشاوره در نظر گرفته شده تا بتوانند با توجه به دستهبندیهای موجود برای مشاوره دریافت وام، درخواست خود را مبنی بر شرایط مختلف ثبت کنند تا مشاوران وامچی در سریعترین زمان ممکن به مشکلات این عزیزان رسیدگی کنند.
توصیهای که به کاربران داریم این است که استارتاپ وامچی به وجود آمده تا خرید و فروش وام همچنین مباحث مربوط به ضمانت به صورت بیواسطه و امن پیش برود. چون مباحث مالی اینچنینی حساسیتهای خاص خودش را دارد.
میثم میرزایی: به هر حال جای نگرانی اصلا وجود ندارد. چون از طریق تیم حقوقی که ما را در این مهم یاری میکنند. توصیههای لازم و ضروری را مانند راهنمای معامله امن، قراردادهای مربوط به خرید و فروش وام، ضامنان و متقاضیان ضمانت همچنین سرمایهگذاران و سرمایهپذیران را تنظیم کردهاند. ما تمام این قراردادها را در اختیار کاربرانمان قرار دادیم تا با خیالی آسوده اقدام به تعامل با آگهیدهندگان کنند و خدایی نکرده در دام کلاهبرداران و سودجویان گرفتار نشوند.
-
چه آیندهای برای کسبوکارتان تصور میکنید؟
مهدی راستی: به دلیل نوبودن این حوزه در فضای دیجیتال همچنین استقبال مردم از این زمینه، ما مطمئن هستیم. با توجه به روند فعلی خود تا ۲ سال آینده به عنوان بزرگترین مرجع بیواسطه فروش وام، ارائه ضمانت و سرمایه تبدیل خواهیم شد.
13 دیدگاه ها