بیمه و خرید آن یکی از نیازمندیهای همیشگی زندگی بوده و هست و ارائه راهکارهای جدید در جهت سهلشدن روند انجام آن، یک تغییر مفید و کاربردی است. در چند سال اخیر این صنعت قدیمی نیز دستخوش تغییرات شگرفی بوده و گویی کماکان در حال پوستاندازی است. «بیمیلاین»، استارتاپی در حوزه این صنعت بزرگ است که امکان سفارش، مقایسه و خرید آنلاین بیمه در هر زمینهای آن هم از هر شرکت ارائهدهنده بیمه را تنها با چند کلیک ساده فراهم میکند. امیرحسین نامآور بنیانگذار این استارتاپ است. امیرحسین ۲۹ ساله فارغالتحصیل دانشگاه علم و صنعت است و انگیزه مهم او در راهاندازی چنین استارتاپی از ۱۲ سال تجربه کاریاش نشأت گرفته است. او در مدت فعالیت خود همواره در پی ایدههایی برای سر و سامان دادن و گسترش فعالیت حرفهایاش بوده و شاید بیشتر در فضای آنلاین به دنبال ایجاد تحول بوده است.
- بیمیلاین چه خدماتی ارائه میدهد؟
بیمیلاین همانطور که از اسمش پیداست از ترکیب دو کلمه بیمه و آنلاین میآید؛ یعنی بیمه بخر، هر بیمهای که مناسب است بخر، آن هم به صورت آنلاین. کار ما با فروش بیمههایی آغاز شد که بیشتر مردم با آن سروکار دارند؛ بیمه شخص ثالث، بیمه بدنه و آتشسوزی و…بیشتر بهطور واسط فروش یا همان اگریگیتور فعالیت میکردیم، چون میدانستیم دغدغه آحاد مردم همیشه این است که چه بیمهای مناسب است؟ سطح پوشش چقدر باید باشد و از این قبیل مسائل، سعی کردیم روی بخش مقایسه و مشاوره مانور بیشتری بدهیم. چون تخصص من هم همین بوده و فکر کنم بهخاطر تجربه اجرای قراردادهای بزرگ کشوری که داشتم میتوانستم این بخش از مسائل را خوب ساماندهی کنم، پلتفرم را کاملا کاربردی طراحی کردیم. خلاصه اینکه گام اول برای شروع این بود و در حال بررسی ارائه خدمات بهتر هم هستیم.
- از حوزه فعالیت و تجربه سابقه بیمهای خودتان قبل از آغاز بهکار بیمیلاین میگویید؟
من از ۹سالگی وارد دنیای کار و از اواخر دبیرستان وارد بیمه شدم، در یک مجموعه کوچک به عنوان بازاریاب، شروع بهکار کردم اما کار حرفهایام را از سال ۸۹ آغاز کردم. شاید بهخاطر جذابیتهای حرفهام بود که درگیری با کارم بیشتر شد و سعی کردم بتوانم تیمی تشکیل بدهم و برای بار دوم کسبوکاری نو را آغاز کنم. دوست داشتم انرژی و وقتی که صرف میکنم، نتیجه بهتری بدهد. از آنجایی که کار جزء انتخابی زندگی من نیست، بلکه میشود گفت رأس علایق من است، در مدت کوتاهی مدیریت مجموعه را بهدست گرفتم و بعد از آن بهفکر یک تغییر اساسیتر و بعد هم بیمیلاین افتادم.
- کاربر در بیمیلاین چه فرایندی برای خرید باید انجام دهد؟
مهمترین نکتهای که فکر میکنم باید به آن توجه کرد و دغدغه ما هم هست، آسانبودن هرچه بیشتر خرید برای کاربر است. خب، باید ارزش داشته باشد که مشتری آنلاین بیمهاش را بخرد نه اینکه آنلاین بودن بیشتر باعث نگرانی و پیچیدگی کار بشود. حتی فکر کنم باید به جایی کار را رساند که فرایند خرید تککلیکی بشود نه چندکلیکی، ولی به هرحال ما سفارش، مقایسه، مشاوره و خرید را کلا بهصورت یک فرایند چندکلیکی درآوردیم.
بعد از بحثهای چالشبرانگیزی که برای تجربه کاربری وبسایتمان داشتیم، به نمونه فعلی رسیدیم که فکر کنم نمونه خوبی باشد، ولی هنوز هم جا برای بهترشدن دارد. فرآیند خرید به این صورت است که آدرس وبسایت bimiline.com را وارد و بیمه مورد نظرتان را انتخاب میکنید، اگر لازم دانستید اطلاعات کافی برای هر نوع بیمه وجود دارد و میتوانید مطالب مرتبط را بخوانید و با اطمینان خرید کنید.
- هزینه حق بیمه به چه صورت پرداخت میشود؟
حق بیمهها از طریق درگاه بانکی وبسایت پرداخت میشود و بعد از آن بیمهنامه فرد را در سیستم ثبت و صادر میکنیم. البته یک آپشن اضافه کردیم که آن هم پرداخت قسطی است؛ برای مشتریانی که توانایی پرداخت یکجا را ندارند. خرید بیمه از وبسایت ما دو انتخاب دارد؛ خرید قسطی یا نقدی. در خرید نقدی کاربر بعد از فرایند پرکردن اطلاعات به درگاه بانک متصل شده و مبلغ را میپردازد و منتظر تماس همکاران ما میماند که زمان و آدرس ارسال رایگان بیمهنامه را با آنها هماهنگ کنند و در خرید قسطی هم واریز پیشپرداخت به همین منوال است و چکهای اقساط را هم بعد از ارسال رایگان بیمهنامه توسط همان پیک برای ما میفرستند.
- بهطور متوسط فروش ماهانه بیمیلاین چطور است و آیا هزینههایتان را پوشش داده اید؟
بیمه فضایی است که نیاز به شناختهشدهبودن دارد و اعتماد از شروط اصلی ورود به بازارش است. در فضای آفلاین البته ما به این هدف رسیدیم. جالب است که حتی به هدفگذاریمان برای جلب اعتماد مشتریان خانم هم رسیدیم و این موفقیت به احتمال زیاد، دال بر همین است که ما اعتمادشان را جلب کردهایم. در فضای آنلاین شاید ایجاد اعتمادسازی زمان بیشتری ببرد، با این وجود ما خیلی خوب نتیجه گرفتیم ولی میتوانم بگویم که میزان فروشی که در 100 روز اول تخمین زده بودیم را در ۲۵ روز بهدست آوردیم.
- بیشتر مشتریانتان از چه گروهی هستند؛ عادی یا سازمانی؟
تنوع زیاد است ولی جامعه هدف ما مشتریان عادی هستند. در زمینههای همکاری b2b هم کارهایی کردیم که انشاءالله در آینده خبرهای خوبی خواهید شنید.
- بهنظر شما خرید از شرکتهای بیمه بهصورت سنتی بهتر از خرید آنلاین نیست؟بهعبارتی مزیت رقابتی شما چیست؟
من اینطور فکر نمیکنم. معتقدم چه بخواهیم چه نخواهیم، کسبوکارها وارد دوره جدیدی شدهاند و همواره مردم از این تغییر مخصوصا در زمینههای خدماتی استقبال کردهاند و خوشبختانه یا متاسفانه فضای سنتی بیزینسها دارد کمرنگ میشود، من بهشخصه در بیمه این تغییر را حس میکنم. البته ما ابتدا باید فضا یا به قولی مارکت را شکل بدهیم و بستر را فراهم کنیم. شاید اوایل کار حتی با سرسختی و جبههگیری مواجه بشویم. مزیت رقابتی ما هم این است که صنعت را میشناسیم و خوب است که بگویم ما اولین موسسه ارزیابی خسارت جمهوری اسلامی ایران هستیم و شاید این موضوع و حالا تجربه و سابقه کاری من و تیمام در فضای آنلاین بتواند آن اعتماد و آسودگی خاطر برای خرید را در جامعه ایجاد کند.
- فکر میکنید اینکه خودتان در این حوزه فعال هستید، یعنی نماینده بیمهاید، تاثیری بر کاهش هزینه نسبت به رقبا دارید؟
صددرصد، ما در کنار اگریگیتوربودن در بیمه، خودمان کارگزاری بیمه مرکزی داریم و هزینه واسطه نمیدهیم و بهراحتی میتوانیم هزینهها را کاهش بدهیم و یا حتی خدمات بهتری ارائه بدهیم.