هر روز بر تعداد دستگاههایی که دارای قابلیتهای هوشمند هستند، در خانه و محل کار ما افزوده میشود و این امر به لطف فناوری اینترنت اشیا محقق شده است. اما افزایش استقبال مردم از این موضوع به معنای افزایش نگرانیهایی درمورد امنیت دستگاههای هوشمند نیز هست. بنابراین در سال ۲۰۱۹ انتظار چه چیزهایی را خواهیم داشت؟
تولیدکنندگان روزبهروز بیشتر به قابلیتهای هوشمند روی میآورند تا محصولات خود را متمایز کنند. همبنیانگذار و مدیرعامل DH2i ، دان باکسلی، میگوید: «تولید محصولات هوشمند، دستگاههای اینترنت اشیا، عامل جدیدی برای متمایزکردن محصول است حتی اجاقهای گاز نیز آیپی آدرس دارند. شرکتهایی که روی طرحهای اینترنت اشیا سرمایهگذاری میکنند، میدانند که لایه درگاه اینترنت اشیا نقش مهمی را در بازگشت سرمایه ایفا میکند.
درگاههای اینترنت اشیا اتصال دستگاه، ترجمه پروتکل، بهروزرسانی، مدیریت، تحلیل داده و جریان داده را بین دستگاهها و فضای ابری مدیریت میکند. بهبود در امنیت دستگاههای هوشمند با مدل امنیتی زیرو تراست موجب خواهد شد که شرکتها از شیوههای هوشمند جدید استفاده کنند.
ساستری مالادی، مدیر فناوری ارشد فاگهورن، فکر میکند که نسل جدیدی از حسگرهای صوتی و تصویری مزایای بزرگی را به ارمغان خواهند آورد. او میگوید: «قابلیتهایی که حسگرهای صوتی و تصویری میتوانند وارد حوزه اینترنت اشیا کنند، بسیار هیجانانگیز است. فناوری رایانش میتواند نقش مهمی را در استفاده بیشتر از دادههای صوتی و تصویری در سیستمهای اینترنت اشیاء صنعتی و تجاری ایفا میکند.
استفاده همزمان از دادهها و تحلیل صوتی و تصویری امکان نگهداری دقیقتر دستگاهها و ماشینآلات (اعم از بهروزرسانیها در سیستمهای بهداشتی و غیره) و مجموعهای از اپلیکیشنهای نوآور جدید را فراهم میکند.
یکی از نمونههای تحلیل تصویری استفاده از نظارت در عملیات نفت و گاز برای پیگیری تطابق محیط زیست از راه دور در حجمهای بزرگ است.»
دستگاههای پزشکی متصل مزایایی دارند اما خطراتی نیز به همراه دارند. مارسین لکزیسنکی، مدیرعامل مالوربایتس، میگوید: «با امکان اتصال مستقیم دستگاههای پزشکی به وب، مدل در حال رشد اینترنت اشیا بسیاری از مزایا را ارائه میدهد.
اتصال بزرگتر به معنای داده و تحلیل و مراقبت بهتر از بیمار است، اما موجب خواهد شد تا اطلاعات سلامت و بهداشت شخصی و دسترسی مجاز به دستگاهها مختل شود. صنعت مراقبت بهداشتی باید از نزدیک عصر جدیدی از اتصال و امنیت بیمار را بررسی کند. شبیه به تبدیل سابقه سلامت و بهداشت الکترونیک، پروتکلهای امنیتی باید تغییر کنند تا با تهدیدهای در حال رشد مطابقت داشته باشند.
دستگاهها باید ارتباطات دستگاه به دستگاه تحت نظارت شدید، دسترسی محدود و قوانین سخت برای تایید هویت داشته باشند. رمزگذاری یک عنصر حیاتی برای تامین امنیت این دستگاههاست؛ مسئولیتی که اگر ارائهدهندگان دستگاه و تولیدکنندگان از آن استفاده نکنند، ارائهدهندگان امنیت شخص ثالث این کار را خواهند کرد.»
اینترنت اشیا صنعتی
انتظار میرود که اینترنت اشیا صنعتی خطرات جدیدی را برای کسبوکارها ایجاد کند. مدیرعامل و همبنیانگذار داست ایتنتیتی، اوفیر گاتون، میگوید: «اینترنت اشیا صنعتی موجب تحول قطعات و داراییهای متصل میشود؛ از نیروگاهها گرفته تا وسایل نقلیه و سیستمهای تهویه هوا. اتصال و دسترسی بیشتر موجب احتمال حمله بالاتر میشود.»
پتانسیل حملات روی دستگاههای اینترنت اشیا و زیرساخت آن بسیاری از متخصصان را نگران میکند. جین استیونز، از پراتکتوایز، میگوید: «تعداد حوادث ناشی از حملات ناشناس در یک سازمان افزایش مییابد، از قبیل اینترنت اشیا.
بر تعداد دادههای خصوصی که به طور عمومی در دسترس هستند و دستگاههایی که امنیت ضعیفی دارند، در سال ۲۰۱۹ افزوده خواهد شد زیرا سازمانها خدمات اینترنت اشیا و فضای ابری را در حالی وارد سیستم خود میکنند که فاقد قابلیتهای نظارت و سختگیری شبکهای مناسب هستند.»
مدیر تحلیل و اطلاعات سایبری، جاستین فیر، میگوید: «از زمان حملات سایبری در اوکراین در سال ۲۰۱۶ و تریتون در سال ۲۰۱۷، حملات روی محیطهای صنعتی متداول شده است.
چندین کشور هشدارهایی را در سال۲۰۱۸ ارائه دادهاند و پیشبینی میشود که در سال۲۰۱۹ بر تعداد حملات سایبری و حمله بر زیرساختهای مهم و حساس افزایش یابد. دارکتریس به دنبال سه حوزه است؛ امنیت دستگاههای اینترنت اشیا و هوشمند، اختلال در تدارکات و خدمات حمل و نقل و زیرساخت رویدادهای ورزشی.»
جو لی، معاون تولید در آرمیس، میگوید: «از زمان حمله میرای در سال ۲۰۱۶، ما شاهد حملات اینترنت زیادی بودهایم. در طول سال گذشته، دستگاههای اینترنت اشیا به شدت مورد حمله بدافزارها قرار گرفتند. در سال ۲۰۱۹، تهدیدهای اینترنت اشیا بسیار پیچیدهتر خواهند بود.»