افسانه یا واقعیت؟

جذب مخاطب نو با محتوای کهنه!

0

یکی از فاکتورهایی که گوگل برای رتبه‌بندی یک محتوا بررسی می کند، تاریخ انتشار محتواست. این اتفاق خوبی نیست؛ چرا که محتوای ارزشمند شــما به مرور زمان قدرتش را از دست می‌دهد و مثل سابق از آن ترافیک نمی‌گیرید. در این حالت چه کار می‌کنید که جلوی این افت رتبه را بگیرید و حتی روز‌به‌روز رتبه بالاتری را کســب کنید؟

دوست دارید با کار و انرژی کمتر رتبه‌ خود را در گوگل و موتورهای جستجو بالاتر ببرید؟ با استراتژی استفاده مجدد از محتوای قدیمی آشنا شوید. نیازی نیست انرژی زیادی برای خلق یک محتوای جدید صرف کنید، کافی است همان محتوایی را که دارید، تغییر ‌دهید و با همان تغییرات ترافیک بیشتری بگیرید در نتیجه رتبه‌‌ شما هم بالاتر می‌رود؛ بله. به همین سادگی است.
اما باید بدانید چگونه این کار را انجام دهید و چگونه این استراتژی را عملی کنید.

تحقیقی که موسسه Moz منتشر کرده است نشان می‌دهد که محتوای جدیدی که خلق می‌کنید، به مرور زمان دچار افت رتبه می‌شود.

تقریبا همه‌‌ سایت‌ها این افت رتبه را تجربه می‌کنند؛ چون گوگل محتوای تازه و دست‌اول را ترجیح می‌دهد. در حقیقت یکی از فاکتورهایی که گوگل برای رتبه‌بندی یک محتوا بررسی می‌کند، تاریخ انتشار محتواست.

این اتفاق خوبی نیست؛ چرا‌که محتوای ارزشمند شما به مرور زمان قدرتش را از دست می‌دهد و مثل سابق از آن ترافیک نمی‌گیرید. در این حالت چه‌کار می‌کنید که جلوی این افت رتبه را بگیرید و حتی روز‌به‌روز رتبه‌‌ بالاتری را کسب کنید؟ با چند راه‌حلی که متخصصان حوزه‌ محتوا و سئو در این زمینه ارائه کرده‌اند، آشنا شوید.

CTR یا نرخ کلیک‌تان را بهبود ببخشید‌

اگر همین الان موضوعی را در گوگل سرچ کنید، می‌بینید که معمولا مقالاتی که در سال جاری منتشر شده‌اند، رتبه‌‌های اول را به خودشان اختصاص داده‌اند. برخی موضوعات به مرور زمان اعتبار قبلی‌شان را از دست می‌دهند.

حتما بخوانید:

مثلا سئو جزو مباحثی است که روز‌به‌روز تغییرات گسترده‌ای دارد و احتمالا یک مقاله مربوط به سال ۲۰۱۶ چندان به کار شما نمی‌آید. تکنیک‌های سئو که در سال ۲۰۱۵ استفاده می‌شدند، برای امسال کاربرد ندارند. خود کاربر هم به دنبال محتوای نو و دسته‌اول است. پس روی لینکی کلیک می‌کند که زیاد از انتشار آن نگذشته باشد.

شما می‌توانید از این حساسیت کاربر استفاده کنید و نرخ کلیک خود را بالاتر ببرید. به طور مثال، اگر محتوایی دارید که در عنوان آن نوشته‌اید: بهترین تکنیک‌های سئو در سال ۲۰۱۷، می‌توانید محتوا را کمی تغییر دهید و به‌روزتر کنید. عنوان آن را هم به امسال تغییر دهید و توضیحات جذاب‌تری برای آن بنویسید.

می‌توانید تاریخ این تغییرات را هم اعمال کنید تا محتوای شما به‌روز شود. این تغییر تاریخ انتشار یک سیگنال بسیار قدرتمند است. اگر عنوان و متا را هم جذاب‌تر و ترغیب‌کنند‌ه‌تر بنویسید، افراد بیشتری روی آن کلیک می‌کنند. در نتیجه نرخ کلیک شما بالاتر می‌رود. با بالا‌رفتن نرخ کلیک، گوگل محتوای شما را با‌ارزش تلقی می‌کند و رتبه‌‌ بهتری به آن می‌دهد.

حتما بخوانید:

ایرادات گرامری و املایی را درست کنید‌

برخی اوقات شما یک محتوای قدیمی دارید که اطلاعات خوبی هم دارد و می‌تواند برای کاربر بسیار مفید باشد. اتفاقا رتبه و ترافیک خوبی هم دارد، اما به‌وضوح می‌بینید که برخی جملات آن سخت‌خوان هستند، خوانایی متن کمتر است، برخی جاها ایرادات دستور زبانی وجود دارد و شاید چند غلط املایی هم داخل محتوا ببینید.

محتوایی از وب‌سایت شما که رتبه خوبی دارد و ترافیک بالایی دریافت می‌کند، در حقیقت ویترین برند و کسب‌و‌کار شماست و نباید اجازه بدهید کاربران تصوری منفی از شما داشته باشند. گوگل هم این تصور منفی را به‌خوبی احساس می‌کند. اما از کجا؟

Time On Page یا مدت زمانی که کاربر در صفحه‌‌ شما می‌ماند و محتوای شما را می‌خواند، نشانی از کیفیت محتوای شماست. اگر کاربر همان ابتدای کار جملات سخت‌خوان و خشک و پر از غلط املایی و دستوری ببیند، بلافاصله سایت را ترک می‌کند و Time On Page شما کمتر می‌شود. محتوای شما هم دچار افت رتبه می‌شود.

پس اگر چنین پست‌هایی دارید، سعی کنید جملات آن را تغییر دهید. اجازه بدهید کاربران تمام جملات متن را بفهمند. به‌هیچ‌وجه نبابد غلط املایی یا دستوری فاحش داشته باشید. متن‌تان را جذاب بنویسید و به متن‌تان Flow یا جریان اضافه کنید تا پیوستگی متن حفظ شود و راحت‌تر خوانده شود.

چیزهای جدیدی به محتوای‌تان اضافه کنید‌

برخی موضوعات روز‌به‌روز عوض می‌شوند. هر روز اتفاقات جدیدی می‌افتد و اگر متن شما به‌روز نباشد، کاربران قدیمی‌‌بودن آن را احساس می‌کنند و ممکن است ادامه‌‌ متن را نخوانند. پس اگر محتوایی دارید که در صفحه اول گوگل قرار دارد، سعی کنید هر چند مدت یک‌ بار تغییراتی را روی آن اعمال کنید.

حتما بخوانید:

اصلاحیه بزنید. اگر نکته‌‌ جدیدی در مورد این موضوع به ذهن‌تان می‌رسد، به آن اضافه کنید. اگر موضوعات تغییر کرده‌اند، می‌توانید اصلاحیه‌‌ کامل‌تری در مورد آن بنویسید. دلیل اینکه ویکی‌پدیا آنقدر قدرتمند شده‌ هم همین است. اینکه هر اتفاق یا پوینت جدیدی که در مورد موضوعات مختلف آن اتفاق می‌افتد، صفحه‌‌ مربوط به آن هم توسط کاربران آپدیت می‌شود.

به منابع جدیدتر و تازه‌تر لینک بدهید‌

link building - استفاده مجدد از محتوای قدیمی

گوگل منبع‌دهی را دوست دارد، چون می‌خواهد که سایت‌ها دقیق‌ترین اطلاعات را در اختیار کاربران قرار دهند. اگر محتوایی قدیمی دارید که منبع آن مشخص نیست و هیچ لینک خارجی به مراجع معتبر ندارد، بهتر است این سیگنال ضعیف اما کاربردی را هم روی آن اجرا کنید. به یک منبع جدید و معتبر لینک بدهید.

هر چقدر منابع موجود در صفحات شما به‌روز باشند، گوگل هم متوجه می‌شود که محتوای شما تازه است. اما منابع معتبر چه چیزهایی هستند؟ خبرگزاری‌های معتبر، مطالعات آماری و نمونه‌های تحقیقاتی گزینه‌های خوبی هستند. می‌توانید به سایت‌های معتبر و شناخته‌شده در حوزه‌‌ کاری خودتان هم لینک بدهید. (لینک به منابع انگلیسی در محتوای فارسی گزینه‌ مناسبی است.)

به محتوای قدیمی‌تان عکس و فیلم و … اضافه کنید‌

- استفاده مجدد از محتوای قدیمی

سیگنالی که بسیاری از سایت‌ها هنوز اهمیت آن را درک نکرده‌اند، استفاده از فرمت‌های مختلف محتوایی در صفحات است. به طور معمول محتوایی که دارای ویدئو باشد، قدرتمندتر از محتوای معمولی متنی است.

گوگل هم این نکته‌‌ مهم را لحاظ می‌کند. محتوایی که اینفوگرافیک داشته باشد، از عکس‌های متناسب با محتوا استفاده شده باشد، ویدئو یا محتوای صوتی داخل صفحات وجود داشته باشد، معمولا رتبه‌‌ بهتری می‌گیرد.

از همین تکنیک می‌توانید در ویرایش محتوای قدیمی خود بهره ببرید، برای این کار کافی است ویدئویی به محتوای فعلی‌تان اضافه کنید و ببینید که به چه آسانی چند پله بالاتر می‌روید و از رقبا جلو می‌افتید.

کلیدواژه‌های دیگری به محتوا اضافه کنید‌

keyword - استفاده مجدد از محتوای قدیمی

رفتار جست‌وجوی کاربران در طول زمان تغییر می‌کند؛ یعنی جست‌وجو و پیشنهادهای گوگل تحت عنوان LSI تغییر می‌کند و کاربران رفتار جدیدی پیدا می‌کنند.

حتما بخوانید:

پس اگر کلیدواژه‌های شما قدیمی شده‌اند و نیاز به کلیدواژه‌های جدید دارید، حتما این کلیدواژه‌ها را به متن قدیمی‌تان اضافه کنید. می‌توانید جملات جدیدی به محتوا اضافه کنید و این کلیدواژه‌ها را در این جملات به کار ببندید، البته اگر به محتوای شما مرتبط باشند. هر کلیدواژه‌ای را به آن اضافه نکنید.

کلیدواژه‌های ارزشمندی را که احساس می‌کنید می‌توانند ترافیک شما را بالاتر ببرند، شناسایی کنید. با Google Keyword Planner می‌توانید تعداد زیادی از این کلیدواژه‌های مرتبط را پیدا کنید.

لینک‌سازی داخلی‌تان را تقویت کنید‌

link building - استفاده مجدد از محتوای قدیمی

بر‌خلاف باور عموم که فکر می‌کنند لینک‌سازی داخلی چندان تاثیری در رتبه‌بندی سایت ندارد، باید گفت که لینک‌سازی داخلی می‌تواند برای بالا‌بردن اعتبار یک صفحه مثل موشک عمل کند.

در فرایند لینک‌سازی محتوای قدیمی خود را فراموش نکنید و هر‌از‌گاهی به محتوایی که همچنان رتبه‌ خوبی دارد، لینک بدهید؛ زیرا این لینک یک سیگنال قدرتمند است که برای صفحه‌‌ موردنظر شما در نظر گرفته می‌شود.

اگر به صورت جدی قصد دارید از محتوای قدیمی خود استفاده کنید، بهتر است یک استراتژی قدرتمند برای لینک‌سازی در نظر بگیرید.

Topic Cluster یا خوشه محتوایی می‌تواند گزینه‌‌ خوبی باشد؛ اینکه به صورت هرمی و شاخه‌ای به صفحات خود لینک بدهید.

اگر یک محتوای قدیمی با‌ارزش دارید که دوست دارید لینک‌های قدرتمندی برای آن بسازید، آن را به عنوان خوشه اصلی در نظر بگیرید و به صورت لایه‌ای در سایت خود لینک بدهید.

به طور مثال، اگر خوشه‌‌ اصلی شما A باشد، از صفحه‌‌ B به A لینک بدهید و از صفحه‌‌ C به B لینک بدهید و همینطور تا آخر. این ساختار لایه‌ای باعث می‌شود تا صفحه‌‌ اصلی شما با سرعت بسیار بالاتری اوج بگیرد.

محتوای قدیمی خود را دوباره به اشتراک بگذارید‌

old content - استفاده مجدد از محتوای قدیمی

تولید محتوا یک چیز است و توزیع محتوا چیز دیگری. تا زمانی که محتوای شما خوانده نشود، هیچ ارزشی ایجاد نمی‌کند. پس باید این محتوا را از طریق کانال‌ها و بسترهای مختلف تبلیغ کنید تا دوباره جان بگیرد. این پروموت‌کردن می‌تواند به چند شکل انجام شود.

آن را دوباره در شبکه‌های اجتماعی‌تان به اشتراک بگذارید تا فالوئرهای شما دوباره آن را ببینند. فالوئرهای جدید شما روی آن کلیک خواهند کرد.

محتوای خود را دوباره برای ارسال در خبرنامه ایمیلی آماده کنید.

پست مهمان بنویسید و به محتوای خود لینک بدهید؛ یک تیر و دو نشان. هم لینک فالو خواهید گرفت و هم افرادی از طریق این پست وارد صفحه‌‌ محتوای شما می‌شوند و آن را می‌خوانند. بخش‌هایی از این محتوا که جذاب است را در وبلاگ‌هایی مانند ویرگول یا مدیوم منتشر کنید.

محتوای خود را به صورت اینفوگرافیک تهیه کنید و به متن اصلی لینک بدهید.

در فروم‌ها، گروه‌ها و کامیونیتی‌های مختلف مطلب خود را به اشتراک بگذارید تا افراد زیادی دوباره به آن دسترسی داشته باشند.
راه‌های دیگری هم وجود دارند، اما این روش‌ها به صورت طبیعی عمل می‌کنند و در درازمدت تاثیر بسیار زیادی هم در رتبه، هم ترافیک و هم نرخ تبدیل سایت‌تان دارند.

جمع‌بندی

شما بدون صرف انرژی زیاد و بدون اینکه یک محتوا را از نقطه‌‌ صفر بنویسید، محتوای قبلی خود را بهینه می‌کنید و ترافیک هدفمند بیشتری دریافت می‌کنید. وقت کمتری هم از شما می‌گیرد.

کافی است این روش‌ها را امتحان کنید. این روش‌ها به‌سادگی انجام می‌شوند و قرار نیست تمام این راهکارها را همین امروز و همین لحظه پیاده کنید. اتفاقا بهتر است این فرایند را برنامه‌ریزی شده و در یک تایم‌بندی خاص انجام دهید تا از یک محتوا تا مدت‌ها استفاده بهینه داشته باشید.

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.